۱۴ آذر, ۱۴۰۳
کارتلها و انحصارات سیستم امپریالیستی جهانی بشریت را در تار و پود سیستم جنایتکار خود گروگان گرفته است. این انحصارات عظیم جهانی که کنترل جهان را در اختیار دارند، در کشمکش بر سر سهم بیشتری از ثروتهای زیرزمینی، نفت، گاز، گذرگاهها و کانالها و راههای ارتباطی و …. و رهائی موقت از بحرانهای ذاتی نظام پلید و استثمارگر سرمایهداری هر جنایتی را مرتکب میشوند.
روز ۲۹ نوامبر سال ۲۰۲۴ معاون وزیر خارجهٔ روسیه سرگی ریابکوف در مصاحبه با یکی از کانالهای تلویزیونی گفت: اوضاع در حال حاضر بسیار پیچیده و خطرناک شده است. در شرایط کنونی خطر مبادله ضربه اتمی میان روسیه و آمریکا وجود دارد. ولی روسیه تمامی امکانات خود را بکار میگیرد که جنگ اتمی آغاز نشود.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه بارها اعلام کرده که مسکو ضربه اتمی وارد نخواهد کرد و هر حرکتی در اوکرائین را بدقت زیر نظر دارد. اما در هر حال اگر چنین اتفاقی روی دهد، مسکو از تمامی سلاحهائی که در اختیار دارد استفاده خواهد کرد.
شدت گرفتن بحران در جنگ میان روسیه و اوکرائین، از اجازه دادن دولت آمریکا و دیگر دولتهای عضو پیمان ناتو به دولت اوکرائین برای شلیک موشکهای دوربرد ساخت این کشورها به عمق اراضی کشور روسیه آغاز گردید.
با توجه به هشدارهای قبلی و مکرر دولت روسیه در رابطه با این موضوع، تصمیم آمریکا و چند کشور عضو پیمان ناتو برای شلیک موشکهای ساخت این کشورها به عمق اراضی روسیه که ظاهراً توسط رژیم زلنسکی انجام میشود، اقدامی آگاهانه و بسیار خطرناک در جهت گسترش هر چه بیشتر جنگ میان پیمان ناتو و روسیه است.
پوتین طی مراجعه خود به نیروهای مسلح روسیه و ساکنین این کشور در روز ۲۱ نوامبر، گفت: روز ۱۹ نوامبر نیروهای مسلح اوکرائین به دو پایگاه نظامی در «بریانسک» و «کورسک» ضربه وارد کردهاند. این حمله توسط موشکهای دوربردی انجام شده که آمریکا و متحدین او در پیمان ناتو در اختیار اوکرائین قرار دادهاند و اجازه شلیک این موشکها به عمق اراضی روسیه را نیز صادر کردهاند و هدایت این موشکها بسوی هدفهای تعیین شده با کنترل مستقیم متخصصین پیمان ناتو عملی شده است. پوتین در ادامه سخنانش گفت که از این روز به بعد مناقشه حول اوکرائین ویژگی جهانی به خود گرفته است. زیرا که نیروهای مسلح اوکرائین بدون مشارکت مستقیم نیروهای متخصص و نظامی کشورهای عضو پیمان ناتو نمیتوانند از این سلاحها استفاده کنند.
در اقدامی تلافی جویانه، ارتش روسیه در شب ۲۱ نوامبر، مدرنترین موشک بالستیک میان برد هایپرسونیک خود را که سرعت آن ۱۰ ماخ (۳ کیلومتر در هر ثانیه) است، به کارخانه نظامیِ « یوژماش » در شهر دنیپر پرتاب کرد.
پوتین سپس در سخنان خود در تلویزیون اعلام کرد که این موشک نوین به نام « اوروشنیک » فقط در اختیار روسیه است و حتی مدرنترین سیستمهای دفاع ضد موشکی آمریکا و اروپا نیز قادر به رهگیری و مقابله با آن نیستند. پوتین در ادامه سخنانش گفت: ما این حق را برای خود محفوظ میدانیم که علیه پایگاههای نظامی آن کشورهائی که اجازه میدهند سلاحهای دوربرد آنها علیه روسیه استفاده شود، اقدام کنیم.
پس از پرتاب موشک «اوروشنیک»»، ناتو فورا اعلام کرد که برای بررسی وضعیت روز ۲۶ نوامبر جلسه پیمان ناتو-اوکراین تشکیل خواهد شد. در این جلسه اعضای ناتو همچنان بر طبل گسترش جنگ کوبیدند. آنها اعلام کردند که به کمکهای نظامی خود به اوکرائین ادامه خواهند داد و حتی موشکهای بالستیک میان برد در اختیار اوکرائین قرار میدهند. قبل از این جلسه نیز کاخ سفید اعلام کرد که پرتاب آزمایشی موشک «اوروشنیک» آمریکا را مجبور نمیکند که حمایت نظامی از اوکرائین را متوقف کند.
۲۴ نوامبر زلنسکی اعلام کرد که متخصصهای اوکرائین و کشورهای غربی در حال بررسی قطعات موشک «اوروشنیک» هستند. گفته میشود که این موشک میتواند کلاهکهای اتمی هم حمل کند.
مجله بریتانیائی Daily Mail محاسبه کرده است که موشک نوین روسیه میتواند تمامی پایتختهای اروپائی را در کمتر از مدت ۲۰ دقیقه مورد هدف قرار دهد. طبق محاسبه این مجله، اگر این موشکها از منطقه آستاراخان پرتاب شود، بعد از ۱۲ دقیقه به برلین، بعد از ۱۳ دقیقه به رم، بعد از ۱۴ دقیقه به بروکسل، بعد از ۱۵ دقیقه به پاریس و بعد از ۱۷ دقیقه به لندن میرسد.
واقیعت این است که دولتهای غربی با تمام قوا در جهت گسترش این جنگ که فعلا عواقب نامعلومی دارد، تلاش میکنند. به گفته «پسکوف» سخنگوی مطبوعاتی رئیس جمهور روسیه، دولتهای غربی رسماً اعلام میکنند که به هر اقدامی دست میزنند و برای مواجهه با هر وضعیتی آماده هستند، فقط با این هدف که بتوانند روسیه را دچار یک شکست استراتژیک کنند. بنابراین پرتاب هشدارگونه موشک بالستیک هایپرسونیک «اوروشنیک» یک اخطار بسیار جدی به دولتهای غربی است.
اجلاس گروه ۷ به نوبه خود، پرتاب آزمایشی موشک بالستیک هایپرسونیک «اوروشنیک» توسط روسیه به اوکرائین را اقدامی نابخردانه خواند که در جهت گسترش هر چه بیشتر جنگ است.
۲۹ نوامبر سرویس اطلاعات خارجی دولت روسیه اعلام کرد که دولتهای غربی به بهانه مستقر کردن نیروهای حافظ صلح اروپا، عملا میخواهند اوکرائین را اشغال کنند. برای نظارت و کنترل اراضی اوکرائین میتوانند آن را میان لهستان، رومانی، آلمان و بریتانیا تقسیم کنند.
بر اساس دادههای این سرویس اطلاعاتی، دولتهای غربی تحت پوشش نیروهای حافظ صلح اروپا در تدارک سازماندهی یک نیروی نظامی چند ملیتی ۱۰۰ هزار نفری برای ورود به اوکرائین هستند که این اقدام عملا به معنای اشغال اوکرائین است. چگونگی تقسیم اراضی میان اشغالگران نیز معین شده است. سواحل دریای سیاه توسط رومانی، مناطق غربی توسط لهستان، ناحیههای مرکزی و شرقی توسط آلمان و مناطق شمالی و حومه پایتخت توسط بریتانیا اشغال خواهد شد. چهار ولایت روسنشین و شبه جزیره کریمه هم که تا کنون به روسیه ضمیمه شده است.
کارتلها و انحصارات سیستم امپریالیستی جهانی بشریت را در تار و پود سیستم جنایتکار خود گروگان گرفته است. این انحصارات عظیم جهانی که کنترل جهان را در اختیار دارند، در کشمکش بر سر سهم بیشتری از ثروتهای زیرزمینی، نفت، گاز، گذرگاهها و کانالها و راههای ارتباطی و …. و رهائی موقت از بحرانهای ذاتی نظام پلید و استثمارگر سرمایهداری هر جنایتی را مرتکب میشوند. کشتار وحشیانه دهها هزار زن و بچه در نوار غزه و لبنان و صدها هزار نفر از اهالی روسیه و اوکرائین در میدان جنگ و بمبارانها نیز فقط به دلیل منافع این انحصارات ضد بشری انجام میشود.
قبل از حمله روسیه به اوکرائین در فوریه سال ۲۰۲۲، بسیاری از مفسران و صاحبنظران چنین حملهای را بعید میدانستند. حتی دولت روسیه هم با خوشبینی و تصور اینکه با آن حمله برق آسا و گسترده در مدت کوتاهی به هدفهای مورد نظر خود خواهد رسید، این عملیات جنگی را «عملیلات ویژه نظامی» نامید(!). ولی منافع انحصارات امپریالیستی خلاف چنان نظرها و خوشبینیهائی را نشان داد.
اکنون نیز بسیاری درگیری اتمی را بعید میدانند. اما، آیا چنین فاجعه ضد بشری عظیمی ممکن است به واقعیت تبدیل شود؟
آیا فاجعه بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی که به علت تامین منافع امپریالیسم آمریکا انجام شد، ممکن است تکرار شود؟
در جواب چنین سئوالهائی، کارل مارکس گفته است اگر به سرمایه ۳۰۰ درصد سود بدهی، حاضر میشود زیر چوبه دار هم برود..!