یکشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۱

یکشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۱

بیانیه نهضت آزادی ایران: ضرورت پیشگیری از آغاز دوباره جنگ
وقت آن فرا رسیده است که حاکمان از این فرصت تاریخی و سرمایه به دست آمده برای تحقق وفاق واقعی ملی و در جهت کاهش فاصله با مردم، بازسازی کشور...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
اعتراض ۵۷ استاد و حقوقدان به طرحی با عنوان «تشدید مجازات جاسوسی» در مجلس
خیرخواهانه متذکر می شویم که راه علاج مشکلات روزافزون کشور، نه افزایش بگیر و ببندهای بی ضابطه و تشدید رویکردهای امنیتی و تحدید و تضییع حقوق شهروندی (ولو با حفظ...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: وکلاپرس
نویسنده: وکلاپرس
روایت مهتدی، فعال سیاسی و همسر آنیشا اسداللهی از انتقال همسرش و دیگر زندانیان زن از اوین به زندان قرچک
از چند روز، قبل از حمله یکی از اکانت‌های مرتبط با رژیم اسرائیل، این پیام را گذاشته بود که زدن سردر اوین، منتفی نیست. مسئله‌ای که نگرانی‌های ما را دوچندان...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: محمد جعفری
نویسنده: محمد جعفری
صدایی از حاشیه، تصویری از فریب: بزرگ‌نمایی یک صدا در غیاب پایگاه اجتماعی
این شعار نه‌تنها فراگیر نبوده، بلکه هم از نظر تعداد موارد وقوع و هم از نظر عمق پذیرش در میان توده‌های معترض، شعاری حاشیه‌ای و ناپایدار به‌شمار می‌آید. با وجود...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
مردم عامل اصلی در امنیت وطن هستند- تجربه و برداشتی از جنگ دوازده روزه
مردم نشان دادند که وطن خود را دوست دارند و حاضرند برای بقای میهن، حتی از جان خود نیز بگذرند و با تمام مشکلات بسازند ولی با دشمن و خائنان...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
جهان تاریک است
گوشهایتان را مهر و موم کردید!؟- صدای مردم را نشنیدید!- از شما کاری ساخته نیست!- خیلی کارها کردید!- اما از بهار بویی نبردید- از شکفتن گلها در دامنه هایِ فلات-...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: رحمان ـ ا
نویسنده: رحمان ـ ا
به امید پیروزی نه در جنگ که بر جنگ
مادران صلح ایران ضمن محکومیت اقدامات غیر انسانی اسراییل، از جنابعالی به‌عنوان ریاست قوۀ قضاییه مصرانه تقاضا دارند در این شرایط بحرانی بنا بر اصل مدارا با رعایت عدل و...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: مادران صلح ایران
نویسنده: مادران صلح ایران

چشم‌انداز مذاکرات صلح و پیامدهای آن برای مسکو

نرم شدن ممکن است، اما نه از روی میل به «مهربان شدن». عامل اصلی در این میان، اقتصاد است. اگر روسیه با آمریکا به توافق برسد، نظریه تجارت با غرب ممکن است احیا شود. بااین‌حال، برای تحقق این امر، ایجاد یک محیط امن و قابل‌پیش‌بینی ضروری است—در غیر این صورت، سرمایه‌گذاران وارد نخواهند شد.

“هرگونه تلاش برای مخالفت با «خط عمومی» آشتی با ایالات متحده، سرکوب خواهد شد.”

سخنگوی سابق پوتین درباره چشم‌انداز توافق صلح و پیامدهای پایان جنگ برای مسکو…

ترامپ در تاریخ ۲۸ فوریه از امضای توافقنامه فلزات کمیاب با زلنسکی خبر داد، اما همچنان این سؤال باقی است که: طرفین در مذاکرات صلح چه مواضعی خواهند داشت و پوتین مایل است چه امتیازاتی بدهد؟ ما در اینجا با عباس گالیاموف، سخنگوی سابق پوتین و دانشمند علوم سیاسی، درباره آغاز مذاکرات صلح صحبت کردیم که در ادامه می‌آید:

آیا پوتین آماده است به خاطر آتش‌بس امتیاز بدهد؟

اکنون غیرممکن است که درباره حل‌وفصل مناقشه روسیه و اوکراین جدا از بستر روابط بین روسیه و ایالات متحده صحبت کنیم. در واقع، ازآنجایی‌که رژیم‌های آن‌ها به‌شدت فردگرا هستند، همه‌چیز به مذاکرات بین ترامپ و پوتین بستگی دارد. در این فرایند، اوکراین تنها بخشی از یک معامله کلی محسوب می‌شود.

به نظر می‌رسد ترامپ در ازای دریافت امتیازاتی از پوتین در سایر مناطق، اوکراین را «تسلیم» کند. این امتیازات می‌تواند شامل مسائل خاورمیانه، آمریکای لاتین، همکاری با چین و موقعیت در اوپک باشد. علاوه بر این، بر اساس اطلاعات فاش‌شده، واگذاری حق توسعه میادین نفت و گاز در قطب شمال و شرق سیبری به شرکت‌های آمریکایی نیز در حال بررسی است. این توافق تا حد زیادی بر اساس مدل تولید مشترک (PSA) انجام می‌شود، مدلی که پیش‌تر از سوی میهن‌پرستان روسی به‌شدت به‌عنوان ابزاری برای «فروش وطن» موردانتقاد قرار گرفته بود. بااین‌حال، اکنون خود روسیه نیز در حال پیمودن همین مسیر است.

“تسلیم اوکراین” به چه معناست؟ چه سناریویی در نظر گرفته‌شده است؟

به اوکراین پیشنهادات بسیار نامطلوبی ارائه خواهد شد: به رسمیت شناختن چهار منطقه ازدست‌رفته، امتناع از پیوستن به ناتو، کاهش نیروهای مسلح—درواقع، این‌ها همان چیزهایی هستند که پوتین به دنبال آن است. در غیر این صورت، آمریکا اوکراین را به توقف کمک نظامی و لغو تحریم‌ها علیه روسیه تهدید می‌کند. علاوه بر این، در حال حاضر اشاراتی نیز به فساد مقامات اوکراینی می‌شود که می‌تواند منجر به تحریم علیه رهبری اوکراین شود.

آیا اوکراین قادر به مقاومت در برابر این مسئله خواهد بود؟

همه‌چیز بستگی به توانایی روسیه برای ادامه جنگ بدون حمایت آمریکا دارد، به‌ویژه اگر روسیه به لطف لغو تحریم‌ها بودجه بیشتری دریافت کند. همچنین، نقش اروپا در این میان بسیار مهم است: آیا واقعاً آماده است تا در زمینه کمک‌های نظامی و مالی جایگزین ایالات متحده شود؟

آمریکا به‌عنوان یک عامل فشار عملاً دیگر وجود ندارد. در این شرایط، اوکراین باید در استراتژی خود تجدیدنظر کند. آخرین فرصت واقعی برای حفظ حمایت آمریکا، زمانی بود که ترامپ زلنسکی را دیکتاتور خواند. زلنسکی باید تلاش می‌کرد تا با ترامپ تماس برقرار کرده و پیشنهاد برگزاری انتخابات را بدهد.

ترامپ فردی احساساتی، دمدمی‌مزاج و تندخو است که اغلب بر اساس دوست داشتن رفتار می‌کند. اگر او تمایلی از زلنسکی برای دادن امتیاز می‌دید، شاید نرمش می‌کرد. در حال حاضر، احساسات در طرف آمریکایی به‌شدت بالا گرفته و حلقه داخلی ترامپ نسبت به اوکراین عصبانی‌تر شده است. آن‌ها زلنسکی را ناسپاس و پوتین را مذاکره‌کننده‌ای راحت و آماده برای دادن امتیاز می‌دانند. در چنین شرایطی، مذاکره برای اوکراین بر سر هر چیزی بسیار دشوار خواهد بود.

آیا فشاری در داخل روسیه وجود دارد که بتواند پوتین را وادار به دادن امتیاز کند؟

نخبگان روسیه در ابتدا آماده امتیاز دادن برای پایان این درگیری بودند، اما اکنون که فرصتی برای انجام یک معامله سودآور با ایالات متحده فراهم شده، موضعشان تغییر کرده است. قطب شمال و سیبری شرقی منابع عظیمی دارند که روسیه به دلیل تحریم‌ها قادر به توسعه آن‌ها به‌تنهایی نیست، اما اگر به آمریکایی‌ها واگذار شود، در ازای آن می‌توانند لغو تحریم‌ها و به رسمیت شناختن سرزمین‌های ضمیمه‌شده را دریافت کنند.

در داخل روسیه نیز مقاومت احتمالی در برابر این سیاست وجود نخواهد داشت. درواقع، هرگونه تلاش برای مخالفت با «خط عمومی» آشتی با آمریکا سرکوب خواهد شد.

نقش چین در این مذاکرات چیست؟

یکی از عوامل کلیدی در توافق ترامپ، تلاش برای جدا کردن روسیه از چین و کشاندن آن به سمت خود است. ترامپ خصومت هم‌زمان با چین و روسیه را غیرمنطقی می‌داند، بنابراین بر اصلاح روابط با مسکو تمرکز کرده است.

آیا پس از نزدیک شدن به آمریکا می‌توان رژیم روسیه را نرم کرد؟

نرم شدن ممکن است، اما نه از روی میل به «مهربان شدن». عامل اصلی در این میان، اقتصاد است. اگر روسیه با آمریکا به توافق برسد، نظریه تجارت با غرب ممکن است احیا شود. بااین‌حال، برای تحقق این امر، ایجاد یک محیط امن و قابل‌پیش‌بینی ضروری است—در غیر این صورت، سرمایه‌گذاران وارد نخواهند شد.

اکنون که وضعیت اقتصادی بدتر شده است، مقامات ممکن است فشار بر جامعه را کاهش دهند. البته، این اقدام نه برای ایجاد دموکراسی، بلکه برای گرفتن حداقل امتیازات لازم جهت بازگرداندن فعالیت‌های تجاری است. در این میان، انگیزه‌های سیاسی یا بشردوستانه هیچ نقشی ندارند—بلکه تنها محاسبات عمل‌گرایانه در کار است.

بااین‌حال، همه‌چیز هنوز به وضعیت میدان جنگ بستگی دارد. اگر اوکراین بتواند مقاومت کند، شرایط ممکن است تغییر کند. در غیر این صورت، احتمال زیادی وجود دارد که توافقی میان پوتین و ترامپ صورت گیرد.

برگرفته از کانال تلگرامی توچکا.

Точка. «Любые попытки выступить против «генеральной линии» примирения с США будут подавляться»

تاریخ انتشار : ۸ اسفند, ۱۴۰۳ ۱۰:۴۱ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بیانیه نهضت آزادی ایران: ضرورت پیشگیری از آغاز دوباره جنگ

اعتراض ۵۷ استاد و حقوقدان به طرحی با عنوان «تشدید مجازات جاسوسی» در مجلس

روایت مهتدی، فعال سیاسی و همسر آنیشا اسداللهی از انتقال همسرش و دیگر زندانیان زن از اوین به زندان قرچک

صدایی از حاشیه، تصویری از فریب: بزرگ‌نمایی یک صدا در غیاب پایگاه اجتماعی

مردم عامل اصلی در امنیت وطن هستند- تجربه و برداشتی از جنگ دوازده روزه

جهان تاریک است