سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۳۱ مرداد, ۱۴۰۵ ۰۱:۵۶

شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ - ۰۱:۵۶

فرشته تاریخ و غزه

‘فرشته تاریخ’؛ آغاز دوباره حملات نظامی اسرائیل و ادامه نسل کشی درغزه!

این تصویر می‌تواند نمادی از وضعیت کنونی غزه باشد؛ جایی که گذشته پر از رنج و ویرانی، آینده‌ای نامعلوم و طوفانی از خشونت و آوارگی را به همراه دارد. فرشته تاریخ، که در تلاش است تا فاجعه را متوقف کند، اما در برابر نیرویی که او را به سوی آینده می‌برد، ناتوان است، می‌تواند بازتابی از تلاش‌های ناکام جامعه جهانی برای پایان دادن به خشونت‌ها و برقراری صلح در ...
Getting your Trinity Audio player ready...

جنگ غزه بار دیگر شدت گرفته است، و در ۲۸ اسفند ۱۴۰۳، اسرائیل آتش‌بس خود را به‌طور رسمی پایان داد. تا این لحظه، بیش از ۴۰۰ نفر در نتیجه این حملات بی‌رحمانه جان خود را از دست داده‌اند. این جنگ‌ها نه تنها بر امنیت و آرامش منطقه تأثیر منفی گذاشته، بلکه به بحران انسانی عمیق‌تری دامن زده‌اند.

در پی شکست آتش‌بس از سوی اسرائیل و ادامه نسل‌کشی در غزه، تصویری از « فرشته تاریخ » که والتر بنیامین توصیف کرده است، به ذهن می‌رسد. بنیامین در توصیف خود می‌گوید:

«تصویری از پل کلی وجود دارد که فرشته نووس (Angelus Novus) نام دارد. در این تصویر، فرشته‌ای به تصویر کشیده شده که گویی در حال دور شدن از چیزی است که با دقت به آن خیره شده است. چشمانش از حیرت گشاده‌اند، دهانش باز مانده و بال‌هایش گشوده‌اند. فرشته تاریخ

فرشته تاریخ باید چنین چهره‌ای داشته باشد. او رو به سوی گذشته دارد. آنجا که ما زنجیره‌ای از رویدادها را می‌بینیم، او تنها یک فاجعه را مشاهده می‌کند که بی‌وقفه آوار بر آوار می‌افزاید و آن را به پای او می‌افکند. او مایل است درنگ کند، مردگان را بیدار کند و آنچه را که شکسته شده، دوباره به هم پیوند دهد.

اما طوفانی از بهشت می‌وزد، در بال‌هایش گرفتار شده و چنان نیرومند است که فرشته دیگر قادر به بستن آن‌ها نیست. این طوفان او را بی‌وقفه به سوی آینده می‌راند، در حالی که او پشت به آن دارد و تلی از ویرانه‌ها در برابرش، تا به آسمان اوج می‌گیرد.

این چیزی که ما آن را پیشرفت می‌نامیم، همان طوفان است.» والتر بنیامین

این تصویر می‌تواند نمادی از وضعیت کنونی غزه باشد؛ جایی که گذشته پر از رنج و ویرانی، آینده‌ای نامعلوم و طوفانی از خشونت و آوارگی را به همراه دارد. فرشته تاریخ، که در تلاش است تا فاجعه را متوقف کند، اما در برابر نیرویی که او را به سوی آینده می‌برد، ناتوان است، می‌تواند بازتابی از تلاش‌های ناکام جامعه جهانی برای پایان دادن به خشونت‌ها و برقراری صلح در این منطقه باشد.

سیاوش قائنی
بخش : فلسفه
تاریخ انتشار : ۲ فروردین, ۱۴۰۴ ۲:۲۵ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

«طرح مقابله با نفوذ»؛ توطئه‌ای سازمان‌یافته برای سرکوب جنبش دموکراسی‌خواهی

هیئت سیاسی-اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت): سازمان ما تصویب کلیات این طرح را «فاجعه‌ای دیگر در نظام حقوقی کشور» دانسته و ضمن مخالفت با آن، تصویب این طرح را ادامه و تشدید رویکردی می‌داند که در «قانون تشدید مجازات جاسوسی» نیز دنبال شده است؛ قانونی که در یک سال گذشته مبنای صدور احکام سنگین و اجرای احکام اعدام در شماری از پرونده‌ها قرار گرفته است.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

حقوق بشر گزینشی نیست؛ از مردم خودتان شروع کنید

شهناز قراگزلو: قوه قضائیه جمهوری اسلامی نمی‌تواند از یک سو خود را مدافع حقوق بشر معرفی کند و از سوی دیگر، در داخل کشور حقوق بنیادین شهروندان را نادیده بگیرد. اگر دفاع از حقوق بشر یک وظیفه انسانی و اخلاقی است، همان‌گونه که سخنگوی قوه قضائیه درباره مستندسازی جنایات میناب می‌گوید، این وظیفه پیش از هر چیز باید در برابر حقوق شهروندان ایران نیز به رسمیت شناخته شود.

مطالعه »

یک ایران، یک ملت و یک ترازنامه…

گودرز اقتداری: نوشته‌ای در فضای مجازی منتشر شده است که با این مطلع آغاز میشود: «ما یک ایران نداریم. دو ایران داریم! یک ایرانِ جهان سومی که از کشورهای منطقه عقب افتاده است، نه برق دارد، نه آب دارد، نه صنعت قابل توجهی دارد، نه زیر ساخت قابل اتکایی دارد و علاوه بر آن همه نخبگان‌اش نیز در حال فرار از کشور هستند و این ایران رو به قهقرا در حرکت است. یک ایرانِ دیگر هم وجود دارد که ۹۵ درصد جمعیت آن باسواد است و در بین ۲۰ کشور اول جهان در تولید علم قرار دارد و در تربیت متخصص از پزشکی گرفته تا مهندسی علوم روز جهان همچون نانو، رباتیک، ژنتیک، هسته‌ای و … سرآمد کشورهای منطقه است» یادداشت زیر در پاسخ به آن برداشت نوشته شده است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

حقوق بشر گزینشی نیست؛ از مردم خودتان شروع کنید

گزارش ماهانه؛ نگاهی اجمالی به وضعیت حقوق بشر – تیر ماه ۱۴۰۵

انقلاب ۱۳۵۷؛ خیزش میلیونی مردم ایران بود، نه حرکت چند گروه کوچک

بیانیه مجامع اسلامی ایرانیان- در محکومیت کودتای ننگین ۲۸ مرداد ۱۳۳۲

سه کودتای « ارزان » و « آسان » در تاریخ معاصر ایران !!!

سقوط تاریخی مصرف مواد غذایی در ایران