سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱۱ اسفند, ۱۴۰۴ ۰۸:۳۱

دوشنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۴ - ۰۸:۳۱

فرشته تاریخ و غزه

‘فرشته تاریخ’؛ آغاز دوباره حملات نظامی اسرائیل و ادامه نسل کشی درغزه!

این تصویر می‌تواند نمادی از وضعیت کنونی غزه باشد؛ جایی که گذشته پر از رنج و ویرانی، آینده‌ای نامعلوم و طوفانی از خشونت و آوارگی را به همراه دارد. فرشته تاریخ، که در تلاش است تا فاجعه را متوقف کند، اما در برابر نیرویی که او را به سوی آینده می‌برد، ناتوان است، می‌تواند بازتابی از تلاش‌های ناکام جامعه جهانی برای پایان دادن به خشونت‌ها و برقراری صلح در ...

جنگ غزه بار دیگر شدت گرفته است، و در ۲۸ اسفند ۱۴۰۳، اسرائیل آتش‌بس خود را به‌طور رسمی پایان داد. تا این لحظه، بیش از ۴۰۰ نفر در نتیجه این حملات بی‌رحمانه جان خود را از دست داده‌اند. این جنگ‌ها نه تنها بر امنیت و آرامش منطقه تأثیر منفی گذاشته، بلکه به بحران انسانی عمیق‌تری دامن زده‌اند.

در پی شکست آتش‌بس از سوی اسرائیل و ادامه نسل‌کشی در غزه، تصویری از « فرشته تاریخ » که والتر بنیامین توصیف کرده است، به ذهن می‌رسد. بنیامین در توصیف خود می‌گوید:

«تصویری از پل کلی وجود دارد که فرشته نووس (Angelus Novus) نام دارد. در این تصویر، فرشته‌ای به تصویر کشیده شده که گویی در حال دور شدن از چیزی است که با دقت به آن خیره شده است. چشمانش از حیرت گشاده‌اند، دهانش باز مانده و بال‌هایش گشوده‌اند. فرشته تاریخ

فرشته تاریخ باید چنین چهره‌ای داشته باشد. او رو به سوی گذشته دارد. آنجا که ما زنجیره‌ای از رویدادها را می‌بینیم، او تنها یک فاجعه را مشاهده می‌کند که بی‌وقفه آوار بر آوار می‌افزاید و آن را به پای او می‌افکند. او مایل است درنگ کند، مردگان را بیدار کند و آنچه را که شکسته شده، دوباره به هم پیوند دهد.

اما طوفانی از بهشت می‌وزد، در بال‌هایش گرفتار شده و چنان نیرومند است که فرشته دیگر قادر به بستن آن‌ها نیست. این طوفان او را بی‌وقفه به سوی آینده می‌راند، در حالی که او پشت به آن دارد و تلی از ویرانه‌ها در برابرش، تا به آسمان اوج می‌گیرد.

این چیزی که ما آن را پیشرفت می‌نامیم، همان طوفان است.» والتر بنیامین

این تصویر می‌تواند نمادی از وضعیت کنونی غزه باشد؛ جایی که گذشته پر از رنج و ویرانی، آینده‌ای نامعلوم و طوفانی از خشونت و آوارگی را به همراه دارد. فرشته تاریخ، که در تلاش است تا فاجعه را متوقف کند، اما در برابر نیرویی که او را به سوی آینده می‌برد، ناتوان است، می‌تواند بازتابی از تلاش‌های ناکام جامعه جهانی برای پایان دادن به خشونت‌ها و برقراری صلح در این منطقه باشد.

سیاوش قائنی
بخش : فلسفه
تاریخ انتشار : ۲ فروردین, ۱۴۰۴ ۲:۲۵ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

در سوگ معصومیت‌های پرپرشده پشت نیمکت‌های مدرسهٔ میناب

حملهٔ مستقیم به یک دبستان، نه تنها جنایتی جنگی و جنایتی علیه بشریت و علیه کودکان است، بلکه خیانت به بشریت و خدشه‌ای بزرگ بر کرامت انسانی‌ست؛ خشونتی که قلب هر انسان آزاده‌ای را می‌شکند و تباهی جنگ و تجاوز نظامی را به یاد می‌آورد. جنگ در ذات خود، جنایتی غیرانسانی و هستی‌کش است، موشکی که شلیک می‌شود و بمبی که فرو می‌ریزد، حقیقتی روشن نمی‌کند و آینده‌ای نمی‌سازد؛ تنها آتش می‌کارد و ویرانی درو می‌کند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

اعتراف بنیاد ملی دموکراسی وابسته به وزارت خارجه آمریکا به مداخله در اعتراضات ایران…

گری زون: کار NED برای قاچاق ترمینال‌های استارلینک به ایران، عملیاتی مخفیانه با هدف ایجاد ناآرامی است و به اعتراف ویلسون، این اکنون بخش کلیدی از تهاجمی‌ترین ابتکار عمل این بنیاد است. ویلسون به فرانکل نماینده کنگره گفت: «ایران اولویت بزرگی برای این بنیاد بوده است. از زمانی که من به این بنیاد آمدم، ایران سریع‌ترین برنامه رو به رشد ما بوده است.» وی افزود که «اکنون این یکی از بزرگترین برنامه‌های ما در سطح جهانی است که هم شرکای مستقیم – گروه‌های ایرانی – و هم مؤسسات اصلی ما با آن درگیرند.»

مطالعه »

روابط ایران و آژانس در مرحله‌ای حساس – تحلیل مواضع دو طرف…

گودرز اقتداری: یکی از نکات مهم در سخنان عراقچی، پیوند دادن همکاری با آژانس به روند مذاکرات گسترده‌تر بود. وی اعلام کرد ایران در حال تدوین چارچوبی برای مذاکرات آینده است و تعامل با آژانس می‌تواند زمینه‌ساز پیشرفت دیپلماتیک شود. این موضع نشان می‌دهد که ایران همکاری با آژانس را نه صرفاً یک تعهد حقوقی، بلکه ابزاری تاکتیکی در مذاکرات می‌داند. به بیان دیگر، همکاری فنی می‌تواند به‌عنوان اهرمی برای کسب امتیازات سیاسی یا اقتصادی در مذاکرات آینده استفاده شود.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

در محکومیت تجاوز جنایتکارانه آمریکا و اسرائیل، جنایتکاران بین‌المللی به مام وطن، ایران زمین

حزب دمکراتیک مردم ایران: به تجاوز نظامی به خاک ایران پایان دهید

پهلوی راه‌حل نیست | نقد پادشاهی‌خواهی و سلطنت‌طلبی | گفت‌وگوی محمد فاضلی با محمد مالجو

بیانیه ۳۲۰ کنشگر سیاسی و مدنی داخل و خارج از کشور در مخالفت با جنگ و ضرورت آتش‌بس فوری

جنگ علیه ایران را متوقف کنید- سرکوب را پایان دهید

در سوگ معصومیت‌های پرپرشده پشت نیمکت‌های مدرسهٔ میناب