چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۴ - ۰۳:۳۰

چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۴ - ۰۳:۳۰

دیکتاتوری کارآفرینان با هدف سرکوب طبقه کارگر  
گرچه مدیرانی مانند ایلان ماسک و خاویر مایلی درباره آزادی صحبت می کنند. اما در واقع آن ها خواستار دیکتاتوری کارآفرینان هستند. کار آفرینان می توانند آزادانه از قدرت خود...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
شرایط بحرانی در زندان قرچک و ورامین!
باگذشت ۲۰ روز از تجاوز اسرائیل و جنایت جنگی علیه زندانیان بی‌دفاع، محبوسین همچنان در شرایط سخت و نامناسبی نگهداری می‌شوند. به‌نظر می‌رسد که شرایط نگهداری آن‌ها حتی اگر به...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: امتداد
نویسنده: امتداد
گزارشی از تداوم وضعیت نامناسب زندانیان زن در زندان قرچک ورامین
زندانیان محبوس در بند ۱۱ (قرنطینه سابق) زندان قرچک ورامین، با مشکلات متعددی مواجه هستند. ازدحام بیش از ظرفیت بند، نبود تهویه مناسب، عدم دسترسی به اقلام ضروری و رفتار...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هرانا
نویسنده: هرانا
بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!
سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت...
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
کلودت کالوین: دختری که بر جای خود نشست تا تاریخ برخیزد!
آن روز رانندهٔ اتوبوس از کلودت خواست که جایش را به مردی سفیدپوست بدهد، اما او خلاف انتظار حاضران گفت: «نه. من از جایم بلند نمی‌شوم.» کلودت کالوین اولین کسی نبود...
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
بیانیه موسوی؛ از انتقال مرجعیت نیروی تغییر تا نقد شتاب‌زدگی در اپوزیسیون
حمید احمدزاده: بیانیه موسوی، مطالبات ابتدایی و فوری مردم از حاکمیت را در قالب اقداماتی نمادین و عملی مانند آزادی زندانیان سیاسی و تغییر در سیاست‌های رسانه‌ی ملی مطرح می‌کند....
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: حمید احمدزاده
نویسنده: حمید احمدزاده
عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.
مذاکراتی که زیر سایه جنگ برگزار می‌شوند ذاتاً ناپایدار هستند و گفتگو در میان تهدیدها هرگز واقعی نیست. برای موفقیت، دیپلماسی باید بر اساس احترام متقابل بنا شود.... مردم آمریکا...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: عباس عراقچی
نویسنده: عباس عراقچی
پرنیان شفق

کشتار تپه‌های اوین: توطئهٔ حذف رهبران مبارز آزادی‌خواه و عدالت‌طلب!

در آن دوره جنبش چپ آزادی‌خواه و عدالت‌طلب در حال تثبیت جایگاه خود به عنوان نیرویی موثر در برابر دیکتاتوری و ارتجاع بود. حذف رهبران برجستۀ این جنبش تلاشی اگاهانه برای جلوگیری از هم‌بستگی و رشد جریان‌های مترقی و باز کردن راه برای نیروهای واپس‌گرا بود. رژیم شاه با سرکوب و کشتار بی‌امان نیروهای مترقی چون فداییان و مجاهدین خلق و اعمال فشار بر نیروهای ملی، چپ، و ملی-مذهبی،میدان را برای رشد و نفوذ نیروهای مذهبی ارتجاعی هموار کرد.

با فرارسیدن ۲۹ فروردین امسال، نیم قرن از ترور سازمان یافتۀ حکومتی و کشتار رذیلانهٔ فداییان خلق؛ رفقا بیژن جزنی، حسن ضیاظریفی، عباس سورکی، عزیز سرمدی، محمد چوپانزاده، احمد جلیل افشار و سعید (مشعوف) کلانتری و مجاهدان خلق؛ مصطفی جوان خوشدل و کاظم ذوالانوار به طراحی مستقیم پرویز ثابتی و به دست شکنجه‌گران زیردست او می‌گذرد. ما در این روز تلخ یاد یکایک این ۹ فرزند صادق خلق را بزرگ می‌داریم و به نام جاوید آنان که لحظه‌ای از مبارزه در راه آزادی و بهروزی ایران و ایرانی دست و قدم واپس نکشیدند، درود می‌فرستیم. در آن دوره جنبش چپ آزادی‌خواه و       عدالت‌طلب در حال تثبیت جایگاه خود به عنوان نیرویی موثر در برابر دیکتاتوری و ارتجاع بود. حذف رهبران برجستۀ این جنبش تلاشی اگاهانه برای جلوگیری از هم‌بستگی و رشد جریان‌های مترقی و باز کردن راه برای نیروهای واپس‌گرا بود.

کشتار ۲۹ فروردین با صحنه‌سازی و صحنه‌پردازی ساواک آریامهری گامی دیگر در راستای توهم تثبیت قدرت محمدرضا شاه پهلوی بود. شاه در ۱۱ اسفند ۱۳۵۳ با فرمان انحلال دو حزب وابسته به دربار «ایران نوین» و «مردم»، تشکیل حزب حکومتی رستاخیز را اعلام و در عمل صراحتاً مسیر تک‌صدایی و حذف دگراندیشی را ترسیم کرد. او با بیانی آشکار اعلام کرد: «کسی که وارد این تشکیلات سیاسی نشود … دو راه برایش وجود دارد: یا یک فردی‌ست متعلق به یک تشکیلات غیرقانونی یعنی به اصطلاح خودمان: «توده‌ای»، یعنی باز به اصطلاح خودمان و با قدرت اثبات: بی وطن. او جایش یا در زندان ایران است یا اگر بخواهد فردا با کمال میل بدون اخذ حق عوارض، گذرنامه در دستش می‌خواهد برود چون که ایرانی نیست، غیرقانونی است و قانون هم مجازاتش را معین کرده است. یک کسی که توده‌ای نباشد و بی‌وطن هم نباشد ولی به این جریان هم عقیده‌ای نداشته باشد، او آزاد است، به شرطی که بگوید – به شرطی که علناً و رسماً و بدون پرده بگوید که آقا من با این جریان موافق نیستم، ولی ضد وطن هم نیستم. ما به او کاری نداریم.» این جملات اعلام مخالفت صریح محمدرضاشاه با آزادی اندیشه و دموکراسی بود.

تنها چند روز پس از این اعلام شناخته‌ترین زندانیان فدایی خلق از همهٔ زندان‌ها به زندان اوین منتقل شدند. همهٔ ۷ فدایی خلق نیز که یک ماه پس از آن به هم‌راه دومجاهد خلق بر فراز تپه‌های اوین با شلیک رگبار گزمگان محمدرضاشاه، شارع تمدن بزرگ، جان باختند، در میان چندین ده‌نفری بودند که به اوین انتقال داده شدند.

۲۹ فروردین که یک نقشهٔ جنایت‌کارانهٔ طراحی شده از سوی نظام پهلوی با هدف حذف تأثیرگذارترین رهبران دربند دو جنبش تأثیرگذار و مردمی فداییان خلق و مجاهدان خلق بود. جنایتی هولناک و نقض آشکار منشور جهانی حقوق بشر بود؛ منشوری که ایران از نخستین امضاکنندگان آن بود. این کشتار نه‌تنها برخلاف اصول حقوقی و قضایی و جزایی ادعایی نظام پهلوی که خود را امروزین و پیش‌رفته می‌خواند و جلوه می‌داد، بود، بلکه نشانگر عمق وحشت حکومت از جریان‌های آگاه، عدالت‌خواه و آزادی‌طلب جامعه ایران بود.

رژیم شاه با سرکوب و کشتار بی‌امان نیروهای مترقی چون فداییان و مجاهدین خلق و اعمال فشار بر نیروهای ملی، چپ، و ملی-مذهبی، در عین حال میدان را برای رشد و نفوذ نیروهای مذهبی ارتجاعی هموار کرد. چنین سیاستی، در عمل زمینه‌ساز قدرت‌گیری همان نیروهایی شد که بعدها با استبداد دینی جای استبداد سلطنتی را گرفتند. کشتار تپه‌های اوین گامی دیگر در این راه بود. کشتار تپه‌های اوین جنایتی بی‌نظیر از سوی نظامی بود که داعیهٔ رهنمون کردن ایران به سوی آینده‌های درخشان داشت. امّا این کشتار نه در تثبیت نظام شاه موّفّق بود و نه در مقابله با ارادهٔ روشن‌فکران ایران در مخالفت با خود توفیقی داشت.

پیروان و میراث‌داران شاه، نیم قرن پس از آن فاجعه، بر خلاف چهره‌ای که به عنوان مدافعین آزادی، حقوق بشر و دموکراسی از خود ارائه می‌دهند، همچنان به روایت جعلی ساواک دربارهٔ کشته شدن ۹ فدایی و مجاهد در ۲۹ فروردین پافشاری می‌کنند؛ روایتی که ادعا می‌کرد این مبارزان در حال فرار از زندان جان باختند. آنان با بازسازی چهرهٔ جنایت‌کاری چون پرویز ثابتی و ترویج نمادهای سازمان مخوف ساواک، و سر دادن شعارهایی چون «مرگ بر سه فاسد: ملا، چپی، مجاهد»، آشکارا نشان می‌دهند که ذهن و زبانشان همچنان در همان مدار باورهای استبدادی شاه مرحومشان می‌چرخند.

در پنجاهمبن سالگرد کشتار رذیلانهٔ فرزندان میهن و مبارزان راه آزادی و بهروزی ایران و ایرانیان اعلام می‌کنیم که پروندهٔ آن جنایت نیز هنوز بسته نشده است. روزی در میهن آزاد مان، در دادگاهی مردمی، و مستقلّ، و مبتنی بر منشور حقوق بشر و قوانین دادبنیاد، به همهٔ پروندهٔ کشتارهای نظام‌های بیدادگر غالب و مغلوب رسیدگی خواهد شد

 

در پنجاهمین سالگرد کشتار تپه‌های اوین به نام و یاد آن فرزندان سرفراز خلق درود می‌فرستیم.

 

جمعه، ۲۹ فروردین ۱۴۰۴ (۱۸ آوریل ۲۰۲۵ میلادی)

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

 

 

 

 

تاریخ انتشار : ۲۹ فروردین, ۱۴۰۴ ۱۰:۲۷ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت عنوان «اتباع غیرمجاز»، هشدار داده، آن را روندی ضدانسانی و ناقض حقوق فردی و گروهی بخشی از مردمان مقیم سرزمین ایران دانسته و به شدت محکوم می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت عنوان «اتباع غیرمجاز»، هشدار داده، آن را روندی ضدانسانی و ناقض حقوق فردی و گروهی بخشی از مردمان مقیم سرزمین ایران دانسته و به شدت محکوم می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

دیکتاتوری کارآفرینان با هدف سرکوب طبقه کارگر  

شرایط بحرانی در زندان قرچک و ورامین!

گزارشی از تداوم وضعیت نامناسب زندانیان زن در زندان قرچک ورامین

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

کلودت کالوین: دختری که بر جای خود نشست تا تاریخ برخیزد!

بیانیه موسوی؛ از انتقال مرجعیت نیروی تغییر تا نقد شتاب‌زدگی در اپوزیسیون