چهارشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۳:۴۵

چهارشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۳:۴۵

حمله هوایی اسرائیل به زندان اوین: نقض آشکار قوانین بین‌المللی و مطالبه برای بررسی کیفری به‌عنوان جنایت جنگی
رها بحرینی، پژوهشگر امور ایران در سازمان عفو بین‌الملل اعلام کرد که تحقیقاتش نشان می‌دهد که حمله هوایی اسرائیل به زندان اوین «نقض جدی قوانین بین‌المللی بشردوستانه» بود و «باید...
۱ مرداد, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
ادعای خسارت علیه اسراییل و آمریکا
تجاوز دوازده‌روزۀ اسراییل و آمریکا به میهن‌مان از زاویه‌های گوناگونی قابل بررسی و نتیجه‌گیری است. زاویه و هدف اصلی یافتن راه‌ها و اقدامات لازم برای مقابله و پیش‌گیری از چنین...
۳۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار نهادهای شهروندی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار نهادهای شهروندی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
در بیست‌وپنجمین سالگرد درگذشت احمد شاملو، یاد شاعر بزرگ آزادی را گرامی می‌داریم
ما اعضای کانون نویسندگان ایران به‌رسم هر سال در بیست و پنجمین سالگرد درگذشت شاعر بزرگ آزادی؛ احمد شاملو، پنجشنبه ۲مرداد ۱۴۰۴، ساعت ۵عصر در گورستان امامزاده طاهر کرج حضور...
۳۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: کانون نویسندگان ایران
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
یگانگیِ در ژرفا
تا با ذهنی به پویایی اندیشه دریایی بپرورند: - آرام و در سطح بی‌کرانش ماهیانی بپرورند: - بالنده! که در آب‌های راکد نمی‌میرند و در جویبار آگاهی باله‌های آزادی می‌گشایند.
۳۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: مسعود دلیجانی
نویسنده: مسعود دلیجانی
استاد حمید فرجاد با مرگ غریب و شناسنامه‌ای پاک!
در صحنه‌ی پایانی فیلم که آقای حمید فرجاد خود نقش اصلی آن را بازی می کند، در جای خوابش می‌میرد. با پایان یافتن فیلم دوستان صاحب‌نظر فیلم را ستایش می‌کنند....
۳۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: عباس بختیاری
نویسنده: عباس بختیاری
تناقض در تحلیل: نقدی بر مواضع شیرین عبادی درباره رفراندوم و قانون اساسی
اگر به گفته‌ی ایشان حتی طرح رفراندوم در نظام جمهوری اسلامی در تضاد با اصول تغییر‌ناپذیر قانون اساسی است و نیازمند تأیید رهبری، چگونه ممکن است همین رژیم اجازه برگزاری...
۳۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
چپ ایرانی کجا ایستاده است؟
و تازه پس از پذیرش این واقعیت که مبارزه برای عدالت اجتماعی بدون مبارزه برای صلح، حقوق بشر، آزادی و محیط زیست ممکن نیست، باید به تعریف این «عدالت اجتماعی»...
۳۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سهیلا وحدتی
نویسنده: سهیلا وحدتی

راهپیمایی به سوی غزه، عبور از مرزهای بی‌تفاوتی و بی‌عملی جهانی!

راهپیمایی جهانی به سوی غزه تلاشی است مسالمت‌آمیز برای بازگرداندن کرامت به مرکز گفت‌وگوی جهانی و واکنشی است بجا و مؤثر به سکوت، بی‌عملی و ناتوانی نهادهای رسمی و حقوقی بین‌المللی در برابر نقض‌ فاحش حقوق بشر در غزه، ارتکاب جنایات جنگی مکرر از سوی اسراییل و اقدام به نسل‌کشی آشکار.

روز چهارشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۴ (۴ژوئن ۲۰۲۵میلادی) در حالی که حتی متحدین نزدیک اسراییل در برابر جنایت‌های بی‌حد و مرز این کشور در غزه و نسل‌کشی آشکار نتانیاهو در حق فلسطینیان، سکوت خود را شکستند و به قطعنامه‌ای رای دادند که خواهان برقراری آتش‌بس فوری و دائمی میان اسراییل و حماس، تضمین ارسال کمک‌های بشردوستانه به این باریکه و حفاظت از غیرنظامیان شده بود، امریکا یک بار دیگر از حق وتوی خود بهره برد و مانع از تصویب آن شد.

اقدام امریکا یک بار دیگر واقعیت تلخِ بی‌عملی و ناتوانیِ دیپلماسی بین‌المللی را در دفاع از حقوق اولیۀ انسانی بخشی از ساکنین کرۀ خاکی ما به نمایش گذاشت. این وتو، فقط یک «نه» دیپلماتیک نیست؛ بلکه مهر تأییدی است بر این‌ گفتۀ میریانا اشپولیاریچ، رییس صلیب سرخ جهانی که «حقوق بشر دوستانۀ بین‌المللی در حال تهی شدن از محتواست». زمانی‌که کودکان غزه نه تنها از گرسنگی، که هنگام دریافت اندک کمک‌های دارویی و غذایی راه یافته و کنترل شده به دست‌شان، کشته می‌شوند، و دو میلیون ساکن غزه در هیچ‌کجای شهرشان امنیت ندارند، استفاده از حق وتو برای پایان دادن به این شرایط و حتی رای ممتنع هم بی‌طرفی نیست، بلکه هم‌دستی با جنایت و جنایت‌کار است.

هم‌چنان‌که دیپلماسی بین‌المللی بی‌عملی خود در برابر شرایط فلسطینان ساکن غزه را هر روز بیشتر از پیش به نمایش می‌گذارد، گروهی از کنشگران بین‌المللی از ۴۰ کشور جهان در اقدامی بی‌سابقه در تدارک راهپیمایی‌ای هستند که نه تنها با هدف رساندن کمک‌های بشردوستانه، بلکه برای شکستن سکوت بین‌المللی در قبال فاجعۀ غزه طراحی شده است. این حرکت مدنی، پس از کارزارهای جهانی علیه جنگ ویتنام، بار دیگر مرزهای مقاومت غیرمسلحانه و کنش‌گری فراملی را بازتعریف می‌کند.

این راهپیمایی از روز پنجشنبه ۲۲ خرداد (۱۲ ژوئن) از مصر آغاز خواهد شد و طی چند روز از بیابان «العریش در مصر تا مرز «رفح» ادامه خواهد یافت.

ملانی شوایتزر، حقوق‌دان آلمانی و از اعضای این کارزار در گفت‌وگویی(۱) با «یونگه‌ولت» می‌گوید: ما یک جنبش مردمی ریشه‌دار هستیم که از دل جامعۀ مدنی شکل گرفته و در هفته‌های گذشته گرد هم آمده‌ایم؛ اکنون نیز به سرعت در حال رشد هستیم. ما از افراد مستقل تشکیل شده‌ایم، نه از سوی سازمان‌ها یا نهادها. در میان ما پزشکانی هستند که خود در غزه حضور داشته‌اند، فلسطینیانی از دیاسپورا، و افرادی مانند من که دیگر نمی‌خواهند محاصرۀ غزه را بپذیرند».

به گفتۀ خانم شوایتزر در همین گفت‌وگو، از جمله سازمان‌های پشتیبان در آلمان، «صدای یهودی برای صلح عادلانه در خاورمیانه»، «اتحادیه یهودی ضد فاشیستی»، «فلسطین سخن می‌گوید» و «سلامت برای فلسطین» در این کارزار حضور دارند. تاکنون ۸۰ نفر از آلمان برای شرکت در راهپیمایی تأیید شده‌اند و انتظار این است این تعداد به حدود ۲۰۰ نفر برسد.

سازمان‌دهندگان کارزار تعداد علاقه‌مندان به شرکت در این راهپیمایی از سراسر جهان را بیش از ۱۰هزار نفر اعلام کرده‌اند. آنان انتظار دارند که ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ نفر بتوانند به این کارزار بپیوندند. آنان هدف‌شان را توقف نسل‌کشی و رساندن کمک‌های بشردوستانۀ فوری و فشار برای رفع کامل محاصرۀ غزه اعلام کرده‌اند. خانم شوایتزر فرستادن پیامی روشن علیه فاجعۀ انسانی‌ای که ارتش اسراییل بر مردم فلسطین در غزه تحمیل کرده است را هدف این کارزار می‌نامد و می‌گوید: «هم‌چنین هدف ما افزایش فشار بر دولت‌های خودمان است که در این جنایات یا مشارکت دارند یا از آن حمایت می‌کنند».

حضور طیف‌های گوناگون حاضر در این کارزار، از پزشکان بازگشته از نوار غزه تا مهاجرین فلسطینی، تا سازمان‌های ضدجنگ یهودی و کنش‌گران عرصۀ حقوق بشر از سراسر جهان ، نمایانگر اراده‌ای جهانی است که دیگر حاضر به پذیرش وضع موجود نیست؛ تلاشی برای اثرگذاری سیاسی، خارج از سازوکارهای رسمی اما با پشتوانۀ انسانی و صلح‌جویانۀ بسیار قوی‌تر، باهدف پایان دادن به شرایط حاکم بر غزه که خانم اشپولیاریچ آن را «بدتر از جهنم» توصیف می‌کند.

اسراییل پیش‌تر با حمله به کشتی‌های حامل کمک‌های بشردوستانه، از جمله Freedom Flotilla، نشان داده که آماده است نه تنها امدادگران و روزنامه‌نگاران را در غزه به قتل برساند که حتی کنش‌گران غیرمسلح و صلح‌جو را در خارج از مرزهای خود نیز هدف قرار می‌دهد. تهدید راهپیمایان به اقدام نظامی و تبدیل پروژه‌ای مدنی و بشردوستانه به مسئله‌ای امنیتی، بخشی از شیوۀ همیشگی اسراییل و تلاشی مذبوحانه برای خاموش کردن و بی‌اثر کردن صدای هر اعتراضی است.

با وجود تمام تهدیدها، فعالان این جنبش جهانی به‌روشنی اعلام کرده‌اند که هدف‌شان نه عبور فیزیکی از مرز، بلکه عبور از مرزهای بی‌تفاوتی و انفعال جهانی است. حتی اگر هیچ کامیونی از کمک‌های انسانی وارد غزه نشود، اگر این حرکت موفق به جلب توجه جهانی شود، می‌توان آن را یک پیروزی اخلاقی و آغازگر تغییری عمیق‌تر دانست.

در جهانی که سود و سرمایه حرف اول را می‌زند و حفظ قدرت سیاسی و نظامی بر ارزش‌های انسانی سایه انداخته‌ است، «راهپیمایی جهانی به سوی غزه» تلاشی است مسالمت‌آمیز برای بازگرداندن کرامت به مرکز گفت‌وگوی جهانی. مقاومت مدنی در قالب کارزاری جهانی مانند این راهپیمایی، واکنشی است بجا و موثر به سکوت، بی‌عملی و ناتوانی نهادهای رسمی و حقوقی بین‌المللی در برابر نقض‌ فاحش حقوق بشر در غزه، ارتکاب جنایات جنگی مکرر از سوی اسراییل و اقدام به نسل‌کشی آشکار.

 

۱- https://www.jungewelt.de/artikel/501005.global-march-to-gaza-wir-wollen-den-status-quo-nicht-hinnehmen.html

 

 

 

تاریخ انتشار : ۱۷ خرداد, ۱۴۰۴ ۸:۱۶ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

میرحسین موسوی و تحول‌طلبی در راه تأمین حق حاکمیت مردم!

در طول حیات جمهوری اسلامی، بارها شاهد بوده‌ایم که هر وقت جامعه به صحنه آمده است، توانسته تغییراتی را به حکومت تحمیل کند اما پایداری این تغییرات منوط به تداوم حضور مردم در صحنه بوده است. هم‌اینک نیز با توجه به روبه‌رو شدن کشور با یک تجاوز نظامی می‌توان انتظار فراروییدن تغییرات مشابهی را داشت. در چنین شرایطی رهبرانی نظیر آقای موسوی که مورد اعتماد و وثوق ملی باشند، می‌توانند در پایداری خواست‌های مردمی نقشی حیاتی بازی کنند.

ادامه »

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »

لحظات اصابت موشک تجاوزگران جنایت‌کار اسراییل به میدان قدس تجریش در تهران

فیلم لحظهٔ اصابت پرتابهٔ متجاوزان به میدان قدس در حین تکاپوی روزمرّهٔ زندگی هم‌میهنان ما، نشانهٔ مستند دیگری از جنایات جنگی اسراییل و جنایات آنان علیه بشریّت است. هرگونه حمایت از تجاوز اسراییل به سرزمین کهن ما، مایهٔ سرافنکدگی و شرمساری است، به ویژه آن‌گاه که زادهٔ این آب‌وخاک باشی. هر گونه جانب‌داری یا سکوت حمایت‌گرانهٔ غرب عیان‌گر پوچی ادعای پای‌بندی به قانونیّت در تنظیم روابط جهانی و متعهّد بودن به حقوق جهان‌شمول بشر است.

مطالعه »

طلوع یک ستاره: صعود تاریخی فوتبال زنان ایران به جام ملت‌های آسیا

این موفقیت، تنها یک افتخار ورزشی نیست، بلکه تجلی امید، اراده و مقاومت زن ایرانی در برابر محدودیت‌ها و نابرابری‌هاست. افتخاری که پیام روشنی به مردم ایران دارد: دختران این سرزمین، حتی در سخت‌ترین شرایط نیز می‌درخشند و جهانیان را به تحسین وامی‌دارند.

مطالعه »
بیانیه ها

میرحسین موسوی و تحول‌طلبی در راه تأمین حق حاکمیت مردم!

در طول حیات جمهوری اسلامی، بارها شاهد بوده‌ایم که هر وقت جامعه به صحنه آمده است، توانسته تغییراتی را به حکومت تحمیل کند اما پایداری این تغییرات منوط به تداوم حضور مردم در صحنه بوده است. هم‌اینک نیز با توجه به روبه‌رو شدن کشور با یک تجاوز نظامی می‌توان انتظار فراروییدن تغییرات مشابهی را داشت. در چنین شرایطی رهبرانی نظیر آقای موسوی که مورد اعتماد و وثوق ملی باشند، می‌توانند در پایداری خواست‌های مردمی نقشی حیاتی بازی کنند.

مطالعه »
پيام ها

ادعای خسارت علیه اسراییل و آمریکا

تجاوز دوازده‌روزۀ اسراییل و آمریکا به میهن‌مان از زاویه‌های گوناگونی قابل بررسی و نتیجه‌گیری است. زاویه و هدف اصلی یافتن راه‌ها و اقدامات لازم برای مقابله و پیش‌گیری از چنین تجاوزاتی در آینده است. در کنار این امر اصلی یکی از زاویه‌های بسیار مهم، کوشش برای تحمیل مسئولیت خسارت‌های سنگین این تجاوز به تجاوزگران است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

حمله هوایی اسرائیل به زندان اوین: نقض آشکار قوانین بین‌المللی و مطالبه برای بررسی کیفری به‌عنوان جنایت جنگی

ادعای خسارت علیه اسراییل و آمریکا

در بیست‌وپنجمین سالگرد درگذشت احمد شاملو، یاد شاعر بزرگ آزادی را گرامی می‌داریم

یگانگیِ در ژرفا

استاد حمید فرجاد با مرگ غریب و شناسنامه‌ای پاک!

تناقض در تحلیل: نقدی بر مواضع شیرین عبادی درباره رفراندوم و قانون اساسی