گزارشگر: دنا
در روز ۲۶نوامبر به مناسبت روز جهانی رفع خشونت علیه زنان، توسط گروه کار زنان سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت) برنامه سخنرانی در شهر کلن برگزار شد.
میهمانان این برنامه خانمها رضوان مقدم و پروین بختیار نژاد بودند که از شهرهای برلین و پاریس آمده بودند، گرداننده خانم توران همتی از گروه کار زنان سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت) بود.
این بار بر خلأ ف سالهای گذشته مباحث جدیدی از خشونت علیه زنان مورد بررسی قرار گرفت. پیشتر از این خشونت علیه زنان در حیطه روابط خانوادگی و فرهنگی و خشونتهای عریان مانند اعدام، سنگسار، تجاوز، قوانین تبعیض آمیز علیه زنان (حق طلاق و حضانت فرزندان) و خشونتهای آشکار در عرصههای عمومی و خصوصی شکافته میشد.
اینبار خانم رضوان بحث خود را در ارتباط با خشونت در سازمانهای سیاسی و مدنی در هر دو عرصهٔ (درونی و بیرونی) آغاز کردند، طبق تحقیقات خانم رضوان که از نوع پیمایشی بود اشکال توصیفی و تحلیلی نیز در آن در نظر گرفته شده بود، پرسشها از پرسش شدگان شامل دو نوع باز و بسته بود که از ا اعضای این سازمانها و نهادها شده بود.
خشونتهأیی که در این ارگانها مورد بررسی قرار گرفت،عبارت بودند از تحقیر شدن، طرد شدن به خاطر اختلافات، عدم تساوی حقوق برابر روابط مرد سالاری و رفتارهایی که منجر به حذف، طرد و بایکوت کردن در دنیای مجازی (اینترنتی) می شوند.
هدف از این تحقیق سالم سازی روابط اجتماعی و درون سازمانی بین افراد بوده است همچنین شناخت ابعاد خشونت درون گروهی در این راستا خانم رضوان به شکل نموداری و آماری (توزیع فراوانی سن زنان و مردان) نتیجه این تحقیقات را به نمایش گذاشت.
خانم پروین بختیار نژاد هم بحث جدید دیگری در مورد خشونت علیه زنان را گشودند کە عبارت بود از خشونت پنهان علیه زنان. ایشان خشونت را تشبیه به لایههای فشردەای کرد که ما هر چه بیشتر این لایهها را بشکافیم میتوانیم به لایههای زیرین نفوذ کرده و مشکلات را عریان تر سازیم، و بتوانیم برای رفع آنها گامهائی بر داریم. در ادامه گفتگوها ایشان به خشونت پنهان بین روشنفکران پرداخت و مشخصا اشاره به آن کردند که خشونت صرفا بین اقشار فرودست جامعه نیست، بلکه بین مردان و زنان روشنفکر وجود دارد آن هم به شکل پیچیده تری.
در بحث خشونت پنهان بین روشنفکران به جنبههای روانی و روحی آن پرداختند، و تأکید داشتند که این نوع خشونت کمتر به چشم میخورد، اما آسیبهای جبران ناپذیری ٔبر جای میگذارند.
خانم بختیار نژاد با اشاره به فرهنگ و تربیت زنان ایرانی تأکید کردند که زنان تحصیل کرده و روشنفکر که با مردانی هم سطح خود زندگی می کنند وقتی مورد خشونت قرار می گیرند کمتر از آن صحبت کرده و خواهان درز آن به بیرون نیستند. و دلیل دیگری که بر شمردند این بود که این زنان مورد خشونت قرار گرفته وقتی در مورد آن صحبت میکنند خود مورد سئوال و تحقیر قرار میگیرند.
در پایان اشاره به آن شد که خشونت و اعمال قدرت بر زنان فقط به وسیله مردان نا آگاه، کم سواد و بی سواد صورت نمیگیرد، بلکه از طرف مردانی تحصیلکرده که مدعی افکار مدرن و خواهان آزادی و دموکراسی هستند، نیز انجام میگیرد.
در بخش دوم از طرف حاضرین در جلسه و نیز گرداننده برنامه از خانمهای سخنران پرسش هایی شد و آنها با حوصله و دقت، نظرات خود را نسبت به سئوالات انجام گرفته ابراز کردند.
جلسه در جوی صمیمانه برگزار شد و در هنگام برنامه و نیز تا پایان آن استقبال بسیار خوبی از موضوع سخنرانی صورت گرفت. شرکت کنندگان در این برنامه خواهان آن شدند که این گفتگوها در آینده ادامه پیدا کند
گروه کار زنان سازمان فدأییان خلق ایران (اکثریت)