سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۷:۲۵

سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۷:۲۵

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم...
نتانیاهو کاخ سفید را نادیده می‌گیرد، زیرا انجام این کار هیچ هزینه‌ای ندارد. در سال ۱۹۸۲ رونالد ریگان، مناخیم بگین، نخست‌وزیر اسرائیل را پس و کشتار فسطینیان در پی تهاجم...
۱ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
غم دیگر
شنیدستم غمم را میخوری، این هم غم دیگر، دلت بر ماتمم می‌سوزد، این هم ماتم دیگر
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
پایان تلخ یک ریاست جمهوری
بایدن می‌داند که باید برود، اما این بدان معنا نیست که از این موضوع خوشحال است. ننسی پلوسی کسی بود که با هوش و ذکاوت سیاسی به رئیس‌جمهور گفت که...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
کاش میشد
کاش میشد چهره ها رنگ پریشانی نداشت، برق تیز خنجر و کینه نداشت. مثل دریا بود شفاف و زلال، مثل ابریشم نرم لطیف
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور
ایجاد، تقویت و توسعه و حفظ نهادهای مدنی و تشکل‌های صنفی و سیاسی باید در کانون برنامه های افراد، شخصیت ها و احزاب و سازمان ها قرار داشته باشد، چه...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴
بر اساس بیانیۀ دادگاه بین‌المللی دادگستری، سیاست‌های شهرک‌سازی و بهره‌برداری اسرائیل از منابع طبیعی در سرزمین‌های فلسطینی نقض قوانین بین‌المللی است. دادگاه، گسترش قوانین اسرائیل به کرانۀ باختری و بیت‌المقدس...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محسن نجات حسینی
نویسنده: محسن نجات حسینی
سیاست‌گریزی زنان یا سیاستِ گریزِ دولت از زنان
قوانین نابرابر، عدم حمایت‌های لازم و محیط‌های مردسالارانه، زنان را از مشارکت فعال در سیاست بازمی‌دارد. حضور کم‌رنگ زنان در سیاست به معنای نبود صدای نیمی از جمعیت در تصمیم‌گیری‌های...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری

دولت؛ پدری که دلسوز نیست

چه ساده‌دل برادری نشسته است به منصب وزارت و چه دستان بی رحمی اسید می‌پاشند به روی زنان و برادر رئیس‌جمهور ما نیز بعد از ۷ روز که از افشای داستان گذشته و شاید به خاطر فشارهای وارده از سوی رسانه‌ها و مردمی که در خیابان‌ها تجمع کردند، برای ابراز همدردی با قربانیان یک پیام بی‌خاصیت داده است[۳]. بدون گفتن این‌که هزینه‌های درمان توسط دولت پرداخت خواهد شد. بدون عذرخواهی کردن از اهمالی که صورت گرفته است. چه برادرانی جمع شده‌اند در این دیار و چه خواهرانی گیر افتاده‌اند در سرزمینی که چنین مردانی در راس حکومتش قرار دارند.

در حاشیه اظهارات وزیر کشور در مورد اسیدپاشی‌ها

بیدارزنی۲۷ مهرماه سال جاری خبرگزاری ایسنا خبر از اسیدپاشی به زنان در اصفهان به جرم بدحجابی می‌دهد. خبری که پیش‌تر پیامک‌های هشدارش برای شهروندان اصفهانی فرستاده شده بود. از آن روز رسانه‌ها و فعالان زن تلاش کردند تا در این مورد اطلاع‌رسانی کنند. چراکه نه پیامک‌ها ردگیری شد و نه دوربین‌های خیابان‌ها دیده بودند چه کسی اسیدپاشی کرده است! از آن روز ۷ روز گذشت تا وزیر کشور ایران رحمانی فضلی در این مورد سخن بگوید.

وزیر کشور با تاخیری یک‌هفته‌ای در حاشیه همایش افق رسانه در جمع خبرنگاران درباره حادثه اسیدپاشی در اصفهان با اشاره به اینکه به‌طور جدی دنبال حادثه اسیدپاشی هستیم و این موضوع نباید موجب نگرانی مردم شود، خاطرنشان کرد: «اگر مساله اسیدپاشی را در روزنامه‌ها و صفحات حوادث در ماه‌های مختلف مطالعه و بررسی کنید، متأسفانه این کار به‌عنوان یک بزه و جرم همواره بوده و بیشتر هم جنبه شخصی و انتقام‌جویی داشته و بیشتر شخص اسیدپاش قصد صدمه رساندن داشته است تا قتل[۱]».

جناب وزیر کشور به‌جای عذرخواهی از قربانیان حادثه از تعللی که در شناسایی عوامل این جنایت رخ‌داده با خونسردی تمام عنوان می‌کند که این جنایت همیشه بوده و انگار چون قبلا هم به خاطر ضعف قوانین زنان قربانیان این حادثه می‌شدند اکنون نیز که به شکل سازمان‌یافته موردتهاجم قرارگرفته‌اند، باید خفقان بگیرند. در ادامه ایشان رسانه‌های داخلی را که به گزارش این جریان پرداختند و این جنایات را با طرح امربه‌معروف مرتبط قلمداد کردند، هم‌دست بیگانه می‌کند! باید سوال کرد این مثلا وزیر چگونه به خودش حق می‌دهد جنایت اسیدپاشی را مسئله‌ای پیش‌پاافتاده که هرروزه در حال اتفاق افتادن است بداند! اگر هر امری هرروز اتفاق افتاد آیا قبحش از بین می‌رود؟ یا مسئولان باید به فکر از بین بردنش باشند؟ اگر هرروز کسی از منزل جناب وزیر دزدی کند چون این جرم تکرار شده نیاز به مجازات ندارد؟ اگر این اسید خدای‌نکرده به‌صورت ایشان پاشیده شده بود باز همین‌گونه خونسرد برخورد می‌کرد؟

وزیر کشور البته به این نکته اشاره نکرد که در صفحات روزنامه‌ها، اسیدپاشی‌ها مسئله‌ای زنجیره‌ای و کور نیست و البته اشاره کرد که هدف اسیدپاشی آسیب رساندن است و البته نگفت که هدف از این اسیدپاشی‌ها ترساندن زنان برای رعایت موازین حجاب مورد تایید جزم اندیشان است.

اما آیا تعلل در دستگیری خاطیان شک‌برانگیز نیست؟ آیا کاستن از اهمیت یک جنایت از سوی وزیر عادی است؟ چگونه است که ون‌های نیروی انتظامی هرروز به خاطر این‌که نکند زنانی امنیت اخلاقی مردان را به خطر بیندازند در خیابان‌ها مانور می‌دهند اما هنوز ردی از جانیان در دست نیست؟ چگونه است برای این‌که نکند مردان این سرزمین به گناه بیافتند هزار طرح کارشناسی نشده در مجلس ایران مطرح می‌شود تا زنان را از کار بیکار کند و به ماشین جوجه‌کشی تبدیل سازد اما برای جان زنان کسی اهمیتی قایل نیست؟

البته ایشان بعد از اشاره به جنگ روانی رسانه‌ها ادامه می‌دهد که اگر حتی یک نفر هم دچار این آسیب بشود واقعاً دردناک است و ما نمی‌پذیریم فرزندانمان در کشور دچار این‌گونه بزه‌ها بشوند. اما بهتر نبود ایشان به‌جای تهدید رسانه‌ها پیگیر دستگیری آمران و عاملان این مسئله بود؟ وظیفه رسانه اطلاع‌رسانی است. اگر همین اطلاع‌رسانی‌ها انجام نشده بود معلوم نبود اکنون چند زن دیگر در آتش ارتجاع عده‌ای از انسانیت بی‌خبر سوخته بودند. مملکتی که زنانش را عده‌ای مرتجع به هر دلیلی می‌سوزانند و وزیرش به‌جای پیگیری به جان روزنامه‌نگار و روزنامه‌ها می‌افتد را چگونه مملکتی باید نامید؟

آیا لازم نیست به این وزیر گوشزد کرد که برادر شما چرا به وظایفت عمل نمی‌کنی؟ چه طور عواملی که به قول خبرگزاری فارس مردم را به رفتن به تجمعات هدایت می‌کردند به‌سرعت شناسایی و دستگیر شدند[۲] اما مرتکبان اسیدپاشی‌ها به‌جای زندانی شدن من یحتمل در گوشه‌ای امن در حال لذت بردن از جنایات خود هستند و اگر همین رسانه‌های داخلی که وزیر به آن‌ها تاخته است این جنایات را افشا نکرده بودند، شاید همچنان در حال عملیات غیرانسانی خود بودند؟

آیا جناب وزیر می‌داند سوختن با اسید یعنی چه؟ می‌داند هزینه‌های درمان چقدر کمرشکن است؟ می‌داند بینایی فرد قربانی از دست می‌رود؟ می‌داند عزیزترین کسان قربانی هم شاید نتواند صورت دفورمه شده‌اش را تحمل کنند؟ می‌داند یک نفر از هستی ساقط شده است؟ یا فکر می‌کند اثر اسیدپاشی دو روز دیگر خوب می‌شود؟ حتما فکر می‌کند اسیدپاشی هم مثل همه کتک‌هایی است که زنان از شوهرانشان می‌خورند و چند روز بعد ردش از بین می‌رود البته اگر شدت جراحات باعث فوت زن نشده باشد! احتمالا همین‌طور فکر می‌کند که آرزوی شفای عاجل از خداوند را دارد وگرنه که می‌دانست قربانی تمام عمرش شفا نمی‌یابد و معجزه‌ای هم در کار نیست. می‌دانست قربانی همان یک‌لحظه برای تمام عمر سوخته است.

از دیگر سو وزیر کشور نه به شکل مستقیم بلکه در حاشیه یک همایش وقتی با سوال خبرنگاران مواجه شده است در این مورد اظهارنظر کرده و گفته هیچ‌کسی از پدر خانواده دلسوزتر نیست. دولت به‌عنوان پدر خانواده است و مسئولیت کار را بر عهده دارد. چه دلسوز پدری داریم ما که نه‌تنها خشونت علیه ما زنان را کاهش نداد که در برابر سوزانده شدن زنده زنده‌ی ما با سهل‌انگاری تنها در حال نظاره کردن است.

چه ساده‌دل برادری نشسته است به منصب وزارت و چه دستان بی رحمیاسید می‌پاشند به روی زنان و برادر رئیس‌جمهور ما نیز بعد از ۷ روز که از افشای داستان گذشته و شاید به خاطر فشارهای وارده از سوی رسانه‌ها و مردمی که در خیابان‌ها تجمع کردند، برای ابراز همدردی با قربانیان یک پیام بی‌خاصیت داده است[۳]. بدون گفتن این‌که هزینه‌های درمان توسط دولت پرداخت خواهد شد. بدون عذرخواهی کردن از اهمالی که صورت گرفته است. چه برادرانی جمع شده‌اند در این دیار و چه خواهرانی گیر افتاده‌اند در سرزمینی که چنین مردانی در راس حکومتش قرار دارند.

[۱]http://www.irna.ir/fa/News/81363210/

[۲] http://www.radiozamaneh.com/183869

[۳]http://ensafnews.com/index.aspx/n/10316

 

تاریخ انتشار : ۶ آبان, ۱۳۹۳ ۹:۰۷ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

مروری بر آن‌چه تا بیست و سوم تیرماه گذشت

نفس چاق نکرده بود آقای پزشکیان که در دفتر شرکت هواپیمایی توسط نیروهای انتظامی بسته شد. گویا عدم رعایت حجاب کارکنان زن این دفتر دلیل این کنش نیروهای انتظامی بود. مساله مهمی نبود! آقای وزیر کشور دولت گفت. فردا باز خواهد شد دفتر.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم…

غم دیگر

پایان تلخ یک ریاست جمهوری

کاش میشد

نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور

بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴