جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۶

جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۶

سخنی با تحریمی‌ها و گپی با چپ ضدامپریالیست مدافع جلیلی!
با گروه اول خوشبختانه، متأسفانه؟ بیش از سی سال است درددل و پرسش بی‌پاسخ داشته‌ام. آنچنان که هر چه بنویسم تکراری است ولی حکم مشهوری در باب ممنوعیت تکرار در...
۱۵ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ملیحه محمدی
نویسنده: ملیحه محمدی
ریاست‌جمهوری در غیاب جمهور مردم؟
در این‌گونه موارد دوگانۀ کاذبی درست می‌شود به نام اصلاح تدریجی یا براندازی و انقلاب! اما به گمانم میان مسجد و میخانه راهی است و آن تحمیل حق حاکمیت ملی...
۱۵ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: حسن یوسفی اشکوری
نویسنده: حسن یوسفی اشکوری
بر تحریم در دور دوم اصرار دارم اما …
من در مرحله دوم این نمایش انتخاباتی نیز بر تحریم اصرار می‌ورزم. اما آن گروه از مردم را که به مسعود پزشکیان رأی دادند، درک می‌کنم و اکثریت قریب به...
۱۵ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ابوالفضل قدیانی
نویسنده: ابوالفضل قدیانی
چرا جریان افراط‌گرا و جبهۀ پایداری می‌کوشند قوۀ مجریه را تسخیر کنند؟
تسلط بر دولت یک امر حیاتی برای جبهۀ پایداری در انتخاب رهبر آینده است. جبهۀ پایداری می‌کوشد با تسخیر دولت، تسلط خود را بر تمام ادارات و نهادهای دولتی اعمال...
۱۵ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: هواداری از ایران
نویسنده: هواداری از ایران
هشدار سازمان حقوق بشر ایران در مورد موج جدید اعدام‌ها پس از انتخابات ریاست جمهوری
تجربه دوره‌های قبل نشان می‌دهد که بلافاصله پس از انتخابات حکومت با افزایش شدید آمار اعدام، واقعیت خود را به مردم گوشزد می‌کند. مردم ایران و جامعه جهانی  باید از...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
بازی ادامه دارد...
شاعرِ شب زندهِ دارِ بی تکلف! صبور باش وُ...نگاه کن، در این شبِ طولانی، هنوز چراغِی روشن است، تحمل کن.
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: حسن جلالی
نویسنده: حسن جلالی
با یاد و نام ماندگار مادر ستاره پورجعفر!
مادر عماری از نسل مادران خاوران بود با چهره ای آرام و دوست داشتنی. نام‌اش ستاره بود؛ ستاره‌ای که در آسمان زندگی فرزندانش درخشید و رفت، فرزندانی که جملگی به...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

۱۵ جهشی که از ما انسان ساخت

انسان دارای مغز بزرگی است که او را قادر میسازد به ساختن چیزهای‌های پیچیده، درک مفاهیم انتزاعی و ارتباط گیری از طریق زبان. ما موجودی تقریبا بی‌ مو هستیم با آرواره‌هایی‌ ضعیف که زایمان پر چالشی را از سر می‌گذراند. اما چگونه چنین موجود عجیب غریبی تکامل یافته؟

 

انسانها احتمالاً عجیب ترین گونه جانوری هستند که تا به حال زیسته‌اند. انسان دارای مغز بزرگی است که او را قادر میسازد به ساختن چیزهای‌های پیچیده، درک مفاهیم انتزاعی و ارتباط گیری از طریق زبان. ما موجودی تقریبا بی‌ مو هستیم با آرواره‌هایی‌ ضعیف که زایمان پر چالشی را از سر می‌گذراند. اما چگونه چنین موجود عجیب غریبی تکامل یافته؟

حیوان اجتماعی        


۳۰-۶۰ میلیون سال پیش

زندگی‌ گروهی

اولین پستانداران، گروهی متشکل از میمون‌ها و انسانها، مدت کوتاهی پس از انقراض دایناسورها تکامل یافتند. بسیاری شروع به زندگی‌ در قالب گروهی کردند. در نتیجه گونه‌های مختلف حیوانی مجبور به تشکیل شبکه‌ای پیچیده از روابط، سلسله‌ مراتب و رقابت‌ها شدند. و بدین ترتیب زندگی‌ گروهی احتمالاً منجر به رشد ممتد توانایی مغزی شد. 

تغذیه مغز

 


۱۰-۱۵ میلیون سال پیش

ژنی برای جریان خون

انسان ، شامپانزه و گوریل همگی‌ میراث دار نوعی میمون منقرض شده ناشناخته هستند. در این گونه میمون، نوعی ژ‌ن به نام RNF213 به سرعت شروع به تکامل کرد. این تحول احتمالا باعث گسترش شریان شاهرگ و افزایش رسیدن مقدار خون به مغز شد. در انسانها، تغییرات در ژ‌ن RNF213، باعث بیماری اختلال مغزی که نوعی تنگی عروق را به هم راه دارد، میشود.

انشعاب از میمونها


۷-۱۳ میلیون سال پیش

شروع تغییرات در ژن‌ها

حدود ۷ میلیون سال پیش اجداد ما از بستگان شامپانزه مانند خود انشعاب کردند. در ابتدا هر دو گونه به ظاهر شبیه می‌رسیدند. اما تغییرات داخل سلولی در جریان بود. پس از انشعاب، تغییرات در ژ‌ن‌های ASPM وARHGAP11Bو تغییر در قشری به نامHAR1 آغاز شد. روشن نیست که در این مرحله دقیقا چه تغییراتی‌ صورت گرفت، اما روشن است که این دو ژ‌ن در رشد قشر مغزی دخیل بوده است.

تمایل به گلوکز

 

کمتر از ۷ میلیون سال پیش

قدرت مغزی

پس از انشعاب انسان از گونه شامپانزه، جهشی در ۲ ژ‌ن انسانی‌ صورت گرفت. این دو ژ‌ن سازنده پروتیٔنی هستند که باعث انتقال گلوکز به داخل و خارج از سلولها‌ میشوند، این تغییرات احتمالا باعث گرفتن گلوکز از عضلات و انتقال آن به مغز انسانهای اولیه شد. گلوکز باعث رشد مغز و در نتیجه بزرگتر شدن آن در انسانهای اولیه شد.

جهش های دستی

 

کمتر از ۷ میلیون سال پیش

کسب مهارت
دستان ما بطور نامتعارفی چالاکند، و به ما امکان ایجاد چیزهای زیبا و نوشتن کلمات را می‌دهد که در جای خود احتمالا ربط پیدا می‌کند به تکامل بخشی از یک ‌DNA به نام HACNS1 که به سرعت پس از انشعاب انسان از شامپانزه صورت گرفت. مشخص نیست که HACNS1‌ دقیقا چه نقشی‌ دارد، اما میدانیم که در زمان رشد دستان و بازو فعالیت دارد.  

آرواره ضعیف
 

 

۲.۳ تا ۳.۵  میلیون سال پیش

فضای بیشتر برای مغز

در مقایسه با دیگر میمونها، انسانها نمیتوانند محکم گاز بگیرند، علت آن داشتن ماهیچه‌های نسبتا ضعیف آرواره می‌باشد. این مساله تا حد زیادی بخاطر تغییراتی است که در ژنی به نام  MYH16 بوجود آمد که تولید عضلات را تحت کنترل دارد. این تغییرات بین ۳ تا ۵ میلیون سال پیش رخ داد. آرواره کوچکتر به ایجاد فضای بیشتر برای رشد مغزی منجر شد. 

گوشت در سبد غذایی

 

۱.۸ تا ۳.۵  میلیون سال پیش

ترکیب غذایی متنوع

قدیمی‌ترین نیاکان میمون گونه ما انسانها، غألبا از میوه تغذیه میکردند، اما گونه‌ای از انسان تباران از این عادت شاخه زدند. و در کنار تغذیه از طیف وسیعی از گیاهان همچون علف، گوشت خوار نیز بودند و حتی به نظر می‌رسد به کمک ابزار سنگی‌، گوشتها را به نوعی قصابی یا به قطعات کوچک تبدیل میکردند. مصرف گوشت بیشتر به معنی‌ به دست آوردن کالری بیشتر و زمان کمتری برای جویدن بود.

همه جای بدن موی کمتر
 
 

۳.۳  میلیون سال پیش

موی کمتربدن

انسانها نوعی میمون تقریبا بی‌ مو هستند. دلیل این کم مویی هنوز مشخص نیست، اما میدانیم که این تغییر۳ تا ۴ میلیون سال پیش اتفاق افتاد. یعنی‌ زمانی‌ که شپش ناحیه تناسلی‌ تکامل یافت، که فقط در حالی‌ قادر به هجوم به انسان بود که موهای بدن انسان از بین رفته باشد. پوست بدن ما با قرار گرفتن در معرض تابش نور خورشید به تیرگی گراید. از آن زمان اجداد ما همگی‌ سیاه پست بوده‌اند، تا زمانی‌ که برخی‌ از انسانهای مدرن مناطق استوایی را ترک کردند.

فقط ارتباط گیری


۲.۳ تا ۲.۵ میلیون سال پیش

ژنی هوشمند

ژنی به نام  SRGAP2 در مجموع ۳ بار کپی‌ برداری شد. در مرحله‌ای، اجداد ما کپی های متفاوتی از این ژ‌ن را دارا بودند، و برخی‌ این ژ‌ن ها امکان تکامل آزادانه را پیدا کردند. به نظر می‌رسد یکی‌ از کپی‌های تغییر یافته بهتر از ژ‌ن اصلی‌ بود. و اینکه این ژ‌ن سبب شد تا سلول‌های مغز ما بزرگتر شده و در در نتیجه ارتباطات بیشتری در مغز ایجاد شود. 

مغز بزرگتر
 
 

۲.۸ میلیون سال پیش

میمونهای متفکر

انسان مدرن تعلق دارد به گروه یا نوعی از حیوانات شناخته شده به عنوان انسان تباران. قدیمی‌ترین فسیل انسانی‌ کشف شده مربوط است به ۲.۸ میلیون سال پیش در اتیوپی. و هر چند که این مورد مناقشه است ولی‌ احتمالا این فسیلها مربوط به بازمانده انسان ماهر است. که در مقایسه با اجدادشان دارای مغز بزرگتری بودند.

زایمان پر دردسر
 

 

 ۲۰۰.۰۰۰ سال تا ۲.۸ میلیون سال پیش

جمجمه بسیار بزرگ

بر خلاف دیگر پستانداران، زایمان  برای انسانها مشکل و خطرناک می‌باشد و مادران تقریبا همیشه احتیاج به کمک دارند. علت این مسله راه رفتن روی دو پا است که به معنی‌ یک کانال باریک لگن برای عبور نوزاد می‌باشد، در حالیکه جمجمه سر انسان بزرگ است.

کنترل آتش
 

 

۱ میلیون سال پیش

سوزاندن مواد

مشخص نیست چه زمانی‌ نیاکان ما کنترل بر آتش را آموختند. قدیمیترین شواهد از مناطق جنگلی‌ آفریقا به دست آمده که در بر گیرنده خاکستر و استخوان سوخته از ۱ میلیون سال پیش میباشد. اما شواهدی از پختن غذا توسط انسان تباران وجود دارد که میتواند دلالت بر پخت و پز با آتش نیز باشد.

حرف حرف حرف


۶۰۰.۰۰۰ سال تا ۱.۶ میلیون سال پیش

نتیجه حرف زدن

همه میمون‌های بزرگ دارای کیسه هوایی در دستگاه صوتی هستند که به آنها امکان دم بلند را می‌دهد. انسانها قادر به این کار نیستند چرا که کیسه‌ هوایی تولید صداهای مختلف مصوت را ناممکن میسازد. ظاهراً اجداد ما قبل از انشعاب از پسرعموهای ناندرتالمان آنرا از دست داده بودند، چرا که ناندرتالها نیز قادر به تکلم بودند.

ژنی برای زبان
                       

۵۰۰.۰۰۰ سال پیش

حرف زدن بیشتر

برخی از انسانها تغییراتی‌ در ژنی بنام  FOXP2 را در خود دارند. در نتیجه برای درک گرامر و تلفظ کلمات تلاش بیشتری باید به کار ببرند. به این معنی‌ که ژ‌ن FOXP2 برای یادگیری زبان و استفاده از آن‌ نقشی‌ اساسی‌ دارد. در اجداد مشترک انسانها و ناندرتالها  ژ‌ن FOXP2 تکامل یافت. ژ‌ن FOXP2 در ناندرتالها دقیقا شبیه این ژ‌ن در انسانها است.

خوردن کربو هیدرات
 
 

۱۰۰.۰۰۰ سال پیش

مانور پیشرفته

بزاق دهان انسان دارای آنزیم آمیلاز است که از ژنی به نام AMY1 ساخته شده، آنزیمی که قادر به هضم نشاسته می‌باشد. انسانهای مدرنی که اجدادشان کشاورز بوده‌اند، در مقایسه با مردمی با اجداد شکار چی‌، مقدار بیشتری از این ژ‌ن را دارا هستند. این بهبود امکان هضم ممکن است کمکی‌ بوده باشد برای شروع کشاورزی، سکنی در روستاها و شهرهای مدرن.

منبع:

http://www.bbc.com/earth/bespoke/story/20150311-the-15-tweaks-that-made-…

جمشید

تاریخ انتشار : ۲۳ فروردین, ۱۳۹۴ ۸:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

سخنی با تحریمی‌ها و گپی با چپ ضدامپریالیست مدافع جلیلی!

ریاست‌جمهوری در غیاب جمهور مردم؟

بر تحریم در دور دوم اصرار دارم اما …

چرا جریان افراط‌گرا و جبهۀ پایداری می‌کوشند قوۀ مجریه را تسخیر کنند؟

هشدار سازمان حقوق بشر ایران در مورد موج جدید اعدام‌ها پس از انتخابات ریاست جمهوری

بازی ادامه دارد…