سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۶:۰۷

سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۶:۰۷

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم...
نتانیاهو کاخ سفید را نادیده می‌گیرد، زیرا انجام این کار هیچ هزینه‌ای ندارد. در سال ۱۹۸۲ رونالد ریگان، مناخیم بگین، نخست‌وزیر اسرائیل را پس و کشتار فسطینیان در پی تهاجم...
۱ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
غم دیگر
شنیدستم غمم را میخوری، این هم غم دیگر، دلت بر ماتمم می‌سوزد، این هم ماتم دیگر
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
پایان تلخ یک ریاست جمهوری
بایدن می‌داند که باید برود، اما این بدان معنا نیست که از این موضوع خوشحال است. ننسی پلوسی کسی بود که با هوش و ذکاوت سیاسی به رئیس‌جمهور گفت که...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
کاش میشد
کاش میشد چهره ها رنگ پریشانی نداشت، برق تیز خنجر و کینه نداشت. مثل دریا بود شفاف و زلال، مثل ابریشم نرم لطیف
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور
ایجاد، تقویت و توسعه و حفظ نهادهای مدنی و تشکل‌های صنفی و سیاسی باید در کانون برنامه های افراد، شخصیت ها و احزاب و سازمان ها قرار داشته باشد، چه...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴
بر اساس بیانیۀ دادگاه بین‌المللی دادگستری، سیاست‌های شهرک‌سازی و بهره‌برداری اسرائیل از منابع طبیعی در سرزمین‌های فلسطینی نقض قوانین بین‌المللی است. دادگاه، گسترش قوانین اسرائیل به کرانۀ باختری و بیت‌المقدس...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محسن نجات حسینی
نویسنده: محسن نجات حسینی
سیاست‌گریزی زنان یا سیاستِ گریزِ دولت از زنان
قوانین نابرابر، عدم حمایت‌های لازم و محیط‌های مردسالارانه، زنان را از مشارکت فعال در سیاست بازمی‌دارد. حضور کم‌رنگ زنان در سیاست به معنای نبود صدای نیمی از جمعیت در تصمیم‌گیری‌های...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری

درد و جایگاه علوم مغز و اعصاب در شناخت رنج

علوم اعصاب چه نقشی‌ در شناخت درد و تعیین کمیت موجود، و ایجاد استانداردی علمی‌ و قابل قبول برای موارد بالینی و قانونی بازی می‌کند؟

درد یک ساختار پیچیده و چند وجهی می‌باشد: درک افراد از درد در قالب تجربه شخصی‌ شکل می‌گیرد. مواردی از ارتباط و ریشه بیولوژیک مربوط به درد وجود دارند که ثبت شده‌اند و قابل اندازه گیری و کمیت گذاری میباشند،با این حال تعیین رابطه بین درک ذهنی‌ درد و ساختار عینی هنوز به جایی نرسیده است.مواردی چون دردهای مزمن، دردهای متوالی، درد جنینی‌، درد زایمان و درد ناشی‌ از شکنجه ، سؤالات بسیاری را راجع به ریشه عصبی درد مطرح می‌کند.
 علوم اعصاب چه نقشی‌ در شناخت درد و تعیین کمیت موجود، و ایجاد استانداردی علمی‌ و قابل قبول  برای موارد بالینی و قانونی بازی می‌کند؟
فقدان درک کافی‌ از درد در قوانین
تجربه ذهنی‌ افراد از درد چالشی را در روش درک آن ایجاد می‌کند.تجربیات متنوعی از درد در مواردی که علت وجودی درد مشترک می‌باشد ،و وجود دردهای مزمن در نبود دلیلی‌ مشخص،زمینه کاربردی را برای ارائه توضیحات روانی‌ درد و استفاده از این توضیحات در زمینه قانونی و آگاهی‌ عمومی‌ فراهم کرده است. 
از زمان فروید به بعد،علوم اعصاب موفق به ارائه تعریف روشنتری از درد شده است.درد بیان وضعیت یک بیماری مستقل است، حتی اگر ریشه و زخم درد مشخص نباشد – و حتی در نبود نشانی‌ کهنه و یا هر دلیل دیگر. علیرغم وجود تعریف علمی‌ و تا حدی قدیمی‌ مربوط به درد ، موضوع استفاده از کدامین روش در نگاه به این مقوله در چار چوب مقولات حقوقی موضوعی‌ حل نشده باقی مانده است:
درد جنینی:جایی که علی‌‌رغم وجود اجماع عمومی که شکل گیری ادراک جنین از درد تا قبل از سه ماه اول شکل نمیگیرد، بحثهای حقوقی شدیدی پیرامون این “فرضیات مبتنی‌ بر قبول عمومی” ادامه دارد و راه خود را در چار چوب پرونده‌های حقوقی به دادگاه‌های عالی‌ باز می‌کند.
شکنجه و ایجاد محدودیت:  جایی که زندانیان) بطور مثال در آمریکا(مرتبا تحت محدودیت و انزوا قرار میگیرند، که چنین مواردی بعضا باعث نقض متمم هشت قانون اساسی‌ و قوانین فدرال می‌باشد.به علاوه، اعدام و مجازتهای ظالمانه و غیر معمول در قالب شکنجه.که از سال ۱۹۴۸ در صحنه بین المللی ممنوع شده است، بطور گسترده‌ای در کشورهای مختلف انجام می‌گیرد و یا و نسبت به انجام آن در دیگر کشورها چشم پوشی میشود.
قانون معلولیت: که در آن زمانی‌ که فردی بخاطر آسیب ناشی‌ از کار یا وجود درد ، ادعای معلولیت را مطرح می‌کند، این مدعی باید بتواند درد خود را در چار چوب مربوط به ضایعه اثبات کند.اگر در ادعای درد اغراق شده باشد، ممکن است فقط در قالب اختلال روانی‌ ناشی‌ از درد  قادر به دریافت کمک شود.
حدود ۳۵ درصد پرونده‌های معلولیت وارد دانسته، و حدود ۱۰ درصد بخاطر تاثیرات روانی ناشی‌ از درد پاسخ مثبت میگیرند. در حالی‌ که علوم اعصاب امروزی، تا به اینجا یک ابزار برای اندازه گیری درد ارائه نکرده است که به کمک آن بتوان میزان درد افراد را اندازه گرفت، ولی‌ با این حال این بخش از علم میتواند سطحی از شناخت از درد را ارائه دهد که قادر باشد به غلبه بر توضیحات و تفسیرهای روانشناسانه و ‌ تا به امروز قالب و متداول مربوط به درد در روند پروسه‌های حقوقی و توضیحات متداول.
علوم مغز و اعصاب در تبیین درد بیان میکند که حس درد با تجربه تحریک درد و ارسال سیگنال به مغز توسط گیرندهای- بافت‌های احساسی‌ سلول‌های عصبی شروع میشود.این سیگنالها به مغز ورود پیدا کرده و توسط شبکه‌های سیستم عصبی و مسیرها یی بررسی میشوند که حساسیت و اثر گذاری آنها در افراد مختلف می‌باشد و در نتیجه تجربه درد متفاوتی در افراد ایجاد  می‌کند.این گوناگونی در تجربه درد به گوناگونی در تجربه دیگر موارد شباهت دارد، و توضیح دهنده این است که چگونه دردهای مزمن رشد پیدا می‌کند و چرا در مورد افراد مختلف معالجات متفاوتی استفاده میشود. به هم چنین در استفاده از ابزاری چون اف ام آر آی.علوم مغزی -عصبی در حال حاضر پتانسیل تهیه نقشه مسیرهای مغزی را داراست و بطور روزافزونی ارائه کننده توضیحات، درمان‌های مناسب و اندازه گیری درد در افراد می‌باشد. به علاوه علوم اعصاب به سطحی از آگاهی مفید از درد رسیده است که میتواند در امور حقوقی به کار گرفته شود.
وضعیت انعکاس شناخت از درد در قوانین و عرصه عمومی 
دانشمندان،صاحبنظران و تعیین کنندگان سیاست در رشته‌های اعصاب شناختی‌، روانشناسی‌، بیولوژی اعصاب ، حقوق  و روزنامه نگاران مجموعه یی از منابع در جهت بهبود مسیر ارتباط اطلاعات مربوط به درد با عموم مردم را ایجاد کرده‌اند. 
سازمانهای بین المللی بسیاری نیز مدتها قبل از آنکه ریشه بیو نورونی درد معلوم شود در زمینه ایجاد درکی مشترک از درد بین بیماران، پزشکان و وکلا و انجام کارهای تحقیقاتی‌ و بهبود کیفیت معالجه درد فعالیت داشته‌اند. در این میان موضوع درد راهش را به رسانه‌های عمومی‌ باز کرده و صحبت در این رابطه در قالب پرونده‌های متنوعی در موضوعات مختلف از اعدام گرفته تا سقط جنین ،آگاهی‌ رسانی از طریق رسانه‌‌ها و کتاب‌های مختلف و دیگر طرق ادامه دارد.
درد، به پیش بردن دستور کار
 ریشه درد در کجا قرار دارد، چگونه باید آنرا اندازه گرفت،و چرا بین تجربه افراد از درد در مواردی که ریشه‌های مشترک وجود دارند تا حد زیادی اختلاف وجود دارد؟ و چگونه می‌توان تصمیم گرفت درد زیاد چه مقدار درد می‌باشد؟
به منظور ایجاد دکترین مناسب و آگاهانه که تنظیم کننده امکانات مربوط به برخورد با درد و تعیین حدود پذیرش درد در جامعه می‌باشد و به هم چنین آگاهی‌ از چگونگی‌ اجرای قوانین پاسخ گویی به این سوالات لازم میباشد. 
تاثیرات متقابل بین تجربه ذهنی‌ و معیارهای عینی وضعیت داخلی‌ مربوط به درد به هم چنین در بر گیرنده تاثیر فلسفی‌ عمیقی می‌باشد که بر میگردد به ریشه اینکه جوامع چگونه در امر معالجه ساختاری ذهنی‌ در دو بخش پزشکی‌ و حقوقی عمل میکنند.
آیا توانایی در اندازه گیری عینی سیستم عصبی درد ، تاثیری بر عملکرد پزشکی خواهد داشت؟ آیا آگاهی‌ رو به افزایش بیولوژی درد ، درک ما را از ریشه درد ، شدت آن و مزمن بودن درد تغییر خواهد داد؟
آیا علم مربوط به شناخت رنج باید راجع به ارزیابی ناتوانی فردی ، وضعیت اندام فرد و و یا صرفا نظاره گر بودن بر رنج دیگران اظهار نظر کند؟ آیا تصاویر مغزی از درد ذهنی‌ باید اهرمی باشد در ارزیابی درد و رنج و در راه رسیدن به توافق در حوادثی که جراحت شخصی‌ بر کسی‌ وارد شده است؟.

http://clbb.mgh.harvard.edu/pain

تاریخ انتشار : ۲۶ مرداد, ۱۳۹۴ ۱۱:۰۶ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

مروری بر آن‌چه تا بیست و سوم تیرماه گذشت

نفس چاق نکرده بود آقای پزشکیان که در دفتر شرکت هواپیمایی توسط نیروهای انتظامی بسته شد. گویا عدم رعایت حجاب کارکنان زن این دفتر دلیل این کنش نیروهای انتظامی بود. مساله مهمی نبود! آقای وزیر کشور دولت گفت. فردا باز خواهد شد دفتر.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم…

غم دیگر

پایان تلخ یک ریاست جمهوری

کاش میشد

نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور

بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴