سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۰

سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۰

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم...
نتانیاهو کاخ سفید را نادیده می‌گیرد، زیرا انجام این کار هیچ هزینه‌ای ندارد. در سال ۱۹۸۲ رونالد ریگان، مناخیم بگین، نخست‌وزیر اسرائیل را پس و کشتار فسطینیان در پی تهاجم...
۱ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
غم دیگر
شنیدستم غمم را میخوری، این هم غم دیگر، دلت بر ماتمم می‌سوزد، این هم ماتم دیگر
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
پایان تلخ یک ریاست جمهوری
بایدن می‌داند که باید برود، اما این بدان معنا نیست که از این موضوع خوشحال است. ننسی پلوسی کسی بود که با هوش و ذکاوت سیاسی به رئیس‌جمهور گفت که...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
کاش میشد
کاش میشد چهره ها رنگ پریشانی نداشت، برق تیز خنجر و کینه نداشت. مثل دریا بود شفاف و زلال، مثل ابریشم نرم لطیف
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور
ایجاد، تقویت و توسعه و حفظ نهادهای مدنی و تشکل‌های صنفی و سیاسی باید در کانون برنامه های افراد، شخصیت ها و احزاب و سازمان ها قرار داشته باشد، چه...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴
بر اساس بیانیۀ دادگاه بین‌المللی دادگستری، سیاست‌های شهرک‌سازی و بهره‌برداری اسرائیل از منابع طبیعی در سرزمین‌های فلسطینی نقض قوانین بین‌المللی است. دادگاه، گسترش قوانین اسرائیل به کرانۀ باختری و بیت‌المقدس...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محسن نجات حسینی
نویسنده: محسن نجات حسینی
سیاست‌گریزی زنان یا سیاستِ گریزِ دولت از زنان
قوانین نابرابر، عدم حمایت‌های لازم و محیط‌های مردسالارانه، زنان را از مشارکت فعال در سیاست بازمی‌دارد. حضور کم‌رنگ زنان در سیاست به معنای نبود صدای نیمی از جمعیت در تصمیم‌گیری‌های...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری

در باب ناکارآمدی چند وظیفه گی رایانه ای

افرادی که برای مدتی‌ به گوشیشان یا دنیای مجازی دسترسی‌ ندارند، حس ترس و هراس را تجربه کرده و احساس راحتی‌ ندارند. و رفتاری را نشان می‌دهند که به هنگام اعتیاد قابل مشاهده است

 


بسیاری از ما به هنگام تماشای تلویزیون، سرگرم استفاده از اپلیکشن های موبایل هستیم، در طول جلسات کاری ایمیل ها را چک کرده، و بطور مداوم سری به فیسبوک می‌زنیم. در دوره‌ای زندگی می کنیم که در قیاس با گذشته چند وظیفه‌گی روزافزونی قابل مشاهده است. مساله ای که تاثیرات خود را بروی مغز و رفتار انسان به همراه دارد.

مطالعات متعدد اخیر از تاثیرات منفی‌ این مسئله بر بازدهی کار و تحصیل سخن می‌گوید. اینکه انجام همزمان چند کار، باعث کندی عملکرد انسان شده و تعداد اشتباهات را بالا میبرد. اما دست کشیدن از این عادت کار آسانی‌ نیست.

در متن زیر نگاهی کوتاه از سه جنبه علوم مغزواعصاب،روانشناسی و آموزشی به این موضوع.

ورود اولین مدل‌های گوشیهای هوشمند به کمتر از هفت سال پیش بر میگردد ، اما امروزه در اکثر جوامع نزدیک به سه چهارم شهروندان دارای یک‌ ویا تعداد بیشتر ی از این گوشیها میباشند.

با پیشرفت سریع تکنولوژی، امروزه دسترسی‌ همیشگی‌ و همه جایی به دنیا را تجربه می‌کنیم. امری که وسوسه اینکه بین کارها سری به موبایل زده شود را افزایش میدهد و میزان چند وظیفه گی رایانه ای را روز به روز بالاتر میبرد. 

به باور ته و کومپرنوله یک روانپزشک عصبی از کشور بلژیک، انسان در روند تکاملی و تا به اینجا یاد نگرفته که چگونه باید با این مقدار زیاد موارد وسوسه برانگیز برخورد کند. بسیاری از افراد بر این باورند که می‌توانند چند وظیفه را همزمان انجام دهند، اما این تصوری بیش نیست. مغز انسان به سادگی‌ توانایی‌ انجام این کار را ندارد. هیچ فردی توانایی‌ انجام همزمان دو وظیفه که استفاده از پروسه های فکری را بطلبد، دارا نیست.

نتیجه اینکه ما بطور مداوم بین وظایف مختلف تغییر جهت می‌دهیم؛ که باعث از دست رفتن زمان و اطلاعات شده و به واسطهٔ جابجایی مداوم به اتلاف انرژی بیشتری منجر خواهد شد. و به همین خاطر کاری است نا کارآمد.

در نیمی از مدارس هلند اجازه به همراه داشتن گوشی‌های موبایل در کلاس درس به دانش آموزان داده می‌شود. نکته ای که به نظر پال کرشنر، یک کارشناس در امور روانشناسی آموزش در این کشور،  دلیلی است برای حواس پرتی دانش آموزان در کلاس ها.

به گفته این استاد دانشگاه، مخألفتی با استفاده از تکنولوژی در کلاس درس وجود ندارد، اما با روشن بودن گوشی در کلاس، وسوسه استفاده از آن و عدم توجه به یادگیری بالا میرود.ودر نتیجه، کودکان میزان کمتری از جذب و درک مطالب را تجربه می‌کنند.

کرشنر تحقیقاتی‌ داشت راجع به دانش آموزانی که به هنگام کلاس درس از فیسبوک استفاده می‌کنند. در جریان این مطالعه، مقایسه‌ای انجام شد بین گروهی که به هنگام درس گوشی موبایلشان روشن و از آن استفاده می‌کنند و گروهی دیگر که با شروع کلاس گوشی را خاموش می‌کنند. در پایان دوره مورد نظر، مشاهده شد که گروه اول، در مقایسه، در پاسخ به سوالات درسی‌ درصد اشتباهات بیشتری داشته و میانگین نمراتشان نیز پایین تر از گروه دوم بود.

به گفته کرشنر در گذشته به کودکانی بر می‌خوردیم که در جریان درس توجهی‌ به آنچه که در کلاس میگذشت نداشتند  و از پنجره به بیرون نگاه میکردند، امروزه این پدیده جایگزین شده است با کودکانی که در جریان کلاس با گوشی موبایلشان مشغولند. پیشنهاد وی اجباری شدن خاموش بودن گوشیها در جریان درس کلاس است و به هم چنین توصیه به عدم استفاده از موبایل در جریان کار. ولی‌ در هر صورت لازم است که در سطوح بالا در این رابطه تصمیماتی اتخاذ شود.

چرا یی این رفتار ناکار آمد ، به گفته ته و کومپرنوله (روانپزشک عصبی ) به چند دلیل بر می‌گردد. مهمترین دلیل اینکه استفاده مداوم از اپلیکشن ها حس خوبی‌ در فرد ایجاد می‌کند. با دیدن مورد ی جدید، بردن در یک بازی، دریافت پیام، و یا دشت یک لایک، مغز ما مقداری دوپامین تولید می‌کند. هورمونی که در پروسه تجربه لذت، نقش عمده‌ای بازی می‌کند. و با دریافت آن، فرد به طرف تولید بیشتر این هورمون تمایل پیدا می‌کند؛ بنابر این به دنبال نیروی محر که جدید ی میرود؛ که در جای خود معتاد کننده است، درست بمانند مواد مخدر.
دلیل مهم بعدی برای نگاه مداوم به وب سایتها، شبکه های اجتماعی و ایمیل ها هراس از این است که فرد چیزی را از دست ندهد. افرادی که برای مدتی‌ به گوشیشان یا دنیای مجازی دسترسی‌ ندارند، حس ترس و هراس را تجربه کرده و احساس راحتی‌ ندارند. و رفتاری را نشان می‌دهند که به هنگام اعتیاد قابل مشاهده است .

به گفته فرانک کرسین از انستیتویی تحقیقاتی راجع به تکنولوژیهای جدید، سازندگان اپلیکشن ها، تبلیغات، وب سایتها، همگی در رقابتی تنگاتنگ قرار دارند برای جلب توجه مخاطبان.

او توضیح می‌دهد که توجه کاربران در دنیای امروز از ارزش بالایی برخوردار است.ما در اقتصادی توجهی‌ زندگی‌ می‌کنیم. در حال حاضر حدود ۴ میلیون اپلیکشن  وجود دارد که سازندگان آن تلاش میکنند تا توجه مخاطبان را به آن جلب کنند. و برای رسیدن به این هدف از اطلاعات  و شناخت روانشناسی‌ استفاده میشود.

وی در این رابطه به کتابی‌ اشاره می‌کند که به تازه گی‌ انتشار یافته و در زمرهٔ‌ پر فروشترین کتاب‌ها و بویژه در منطقه سیلیکون ولی (منطقه‌ای در کالیفرنیای آمریکا که مطرح‌ترین و مهمترین مکانٔ در زمینه تولید و پیشرفت نرم افزار و دیگر موضوعات مربوطه می‌باشد) قرار دارد.کتابی‌ به نام “HOOKED” .در این کتاب در چهار مرحله به شرکتها آموزش داده میشود که چگونه می‌توان کاربران را به محصولی معتاد کرد.

بی‌ جهت نیست که افراد مداوم به صفحه فیسبوک نگاه میکنند. نمونه ای از یک محصول، که خوب و عمیق راجع به آن فکر شده است و با برخورداری از یک طراحی مناسب، تا رفتار مخاطبان را هدایت کند.

منظور از این تلاش آن است تا از محصولات بر حسب عادت استفاده شود، بدون اینکه فرد راجع به آن فکر کرده باشد. آیا در این صورت انتخاب شخصی تحت کنترل اراده فرد قرار دارد؟آیا صحبت از انتخاب آگاهانه است؟ وچگونه می‌توان با این تحولات تکنولوژیکی برخورد کرد؟

توصیه ته و کومپرنوله (روانپزشک عصبی) در این رابطه استفاده قاطع و روزمره از دگمه خاموش-روشن گوشی و فشار دادن چهار ثانیه ای آن برای خاموش کردن میباشد.و سپس تمرکزی ۴۵ دقیقه ای بروی کاری مورد علاقه و دوری از هر آنجه که باعث به هم زدن تمرکز میشود.

http://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2052612-multitasken-is-compleet-ineffici…

تاریخ انتشار : ۳۰ شهریور, ۱۳۹۴ ۱۰:۲۸ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

مروری بر آن‌چه تا بیست و سوم تیرماه گذشت

نفس چاق نکرده بود آقای پزشکیان که در دفتر شرکت هواپیمایی توسط نیروهای انتظامی بسته شد. گویا عدم رعایت حجاب کارکنان زن این دفتر دلیل این کنش نیروهای انتظامی بود. مساله مهمی نبود! آقای وزیر کشور دولت گفت. فردا باز خواهد شد دفتر.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم…

غم دیگر

پایان تلخ یک ریاست جمهوری

کاش میشد

نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور

بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴