چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۶

چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۶

"همگامی" خواهان لغو حکم اعدام خانم پخشان عزیزی و آزادی فوری ایشان است
همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ایران انزجار شدید خود را از حکم اعدام خانم عزیزی اعلام میدارد و خواهان آزادی هرچه زودتر ایشان و سایر زندانیان سیاسی ایران و...
۲۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
حجاب اجباری، محدودیتی بزرگ برای ورزش دختران
ما از جامعه ی ورزشی ایران، خصوصا مردان ورزشکار، انتظار داریم که برای رفع کلیه ی محدودیت ها از جمله حجاب اجباری، کنار زنان ورزشکار بایستند. ما همچنین از نهادهای...
۲۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: نسرین ستوده و صدیقه وسمقی
نویسنده: نسرین ستوده و صدیقه وسمقی
حدود و ثغور علم قاضی در استقلال قضایی
حق دادخواهی و داشتن یک نظام قضایی منصف و برخورداری از دادرسی عادلانه از جمله حقوق اساسی ملت‌ها است، و این اهداف، جز در زیر چتر حمایت یک نهاد قضایی...
۲۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سیروان منصوری
نویسنده: سیروان منصوری
صلح متزلزل در سوریه جدید
پس از سقوط دیکتاتوری اسد, انتقال قدرت در سوریه منظم تر از آن چیزی بوده است که بسیاری انتظار داشتند. اما آیا حاکم جدید حاضر به سازش های پایدار هست؟...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: مهند النجار و ماکسیمیلیان پاپ - برگردان رضا کاویانی
نویسنده: مهند النجار و ماکسیمیلیان پاپ - برگردان رضا کاویانی
موج شاخه های گل میخک بر مزار رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت
روز یکشنبه ۱۲ ژانویه ۲۰۲۵, صد وششمین سالگرد به قتل رساندن رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت بود. مطابق معمول در این روز همه ساله در شهر برلین یادبود قتل رهبران...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: رضا کاویانی
نویسنده: رضا کاویانی
داشتم پوست می انداختم
در سپیدار خیال، باز می خواندم این سرود: من به پایان نمی اندیشم ...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
چرا سلطنت‌طلب‌ها در توهم خودبزرگ‌بینی به‌سر می‌برند؟
اساساً نوع نگاه و برخورد راست‌های افراطی با دیگران، بر مبنای دوقطبی‌سازی شدید شکل می‌گیرد: یا به‌طور کامل از آن‌ها حمایت می‌کنند یا به سرکوب و حتی حذفشان می‌پردازند. این...
۲۳ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

مشارکت فعالانه زنان در زندگی اجتماعی، نیاز همگانی است!

زنان کشورمان در صف مقدم مبارزه با استبداد برای کسب آزادی های اجتماعی و برابر حقوقی ايستاده اند. اين حضور برای نيروهای تحول طلب اميد و الهام بخش است و برای تاريک انديشان در لايه های مختلف حکومت جمهوری اسلامی چالش برانگيز و غير قابل تحمل. از همين رو به هروسيله ای در مقابل آن مانع ايجاد می کنند و اما باز هم حرکت های مبتکرانه زنان در بزنگاه های حساس با استفاده از امکانات موجود، خود نشان می دهد و به همگان يادآوری می کند که ما هستيم و تا دستيابی به تمامی حقوقمان و نيمی از قدرت، کارزارهايمان را براه خواهيم انداخت.

هشتم مارس، روز جهانی زن ١۴١ ساله می شود. طنین ناقوسی که در حرکت اعتراضی زنان کارگر در کارخانجات نساجی نیویورک برای کسب دستمزد برابر با مردان و بهبود شرایط و محیط کار به صدا در آمد، اکنون تمامی حوزه های حیات اجتماعی را درنوردیده است.

طی نزدیک به یک قرن و نیم تلاش و مبارزه پیگیرانه و مبتکرانه، اکنون زنان نه تنها در کارخانه و محل کار، بلکه در کسب حقوق و جایگاه برابر در مراکز تصمیم گیری و گردانندگی جامعه حضور انکارناپذیر و اثرگذار را بخود اختصاص داده اند. قوانین مدنی از جمله قانون کار در بسیاری از جوامع هر روزه به چالش کشیده می شوند تا هرچه بیشتر تضمین کننده این حضور فعال باشند. زنان در مسیر مبارزات خود در کشورهای مختلف اگر چه با چالش های همگون روبرو نیستند، اما در ذات رفتاری خود یک عنصر مشترک و ثابت دارند و ان اینکه منتظر نشده اند تا آزادی به آنان داده شود، بلکه خود به میدان آمده و جایگاه شایسته خود را تسخیر کرده اند. اگر زمانی در بخشی از کشورهای دمکراتیک، مشارکت ۵٠ درصدی زنان در مجامعی همچون مجالس مقننه، با ایچاد تبعیض مثبت تامین می شد، امروز این امر با رای هدفمند شهروندان ناظر برشایستگی و توانمندی زنان به وقوع می پیوندد. توانایی های ویژه زنان در امر مدیریت، تولید و خدمات، به ضمانتی برای توسعه و رشد هماهنگ جامعه تبدیل شده و بر سرمایه عملی و معنوی جامعه افزوده است. برای سنجش پیشرفت هر جامعه و برخورداری آن از آزادی، اکنون حضور و مشارکت زنان، یکی از شاخص های اصلی بشمار می رود و تنها برابری در دستمزد کفایت نمی کند.

این امر نتیجه مبارزات خستگی ناپذیر زنان در گوشه و کنار جهان از جمله زنان کشورمان است. زنان ایرانی از دیر باز با طنین ناقوس ٨ مارس همراه شده اند و امروزه علیرغم تمامی موانع قانونی و فرهنگی بر ای حضور و مشارکت در فعالیت های اجتماعی و کسب حقوق و جایگاه برابر با مردان، پافشاری و مبارزه می کنند. زنان در تمامی حرکت های تغییر و تحول طلبانه مشارکت فعال دارند. تناقض بزرگی میان جایگاه سیاسی زنان و قوانین تبعیض آمیز و ضدزن در جمهوری اسلامی با خودآگاهی زنان و جایگاه حقیقی شان در جامعه وجود دارد. از این نظر کشور ما عقب تر از افغانستان است. با این وجود هر کجا اعتراضی به نقض حقوق صورت بگیرد، زنان در مقابله آن قد علم می کنند، چه در به چالش کشیدن قوانین نابرابر در بازار کار و چه در دفاع از زندانیان سیاسی، چه در نفی تبعیض در چهارچوب خانواده و چه در عرصه هنر و فرهنگ حضور نقش آفرین زنان را می توان بوضوح دید. این حضور در بعد کلان یعنی مشارکت در حکومت نیز تبلور روز افزون دارد. حضور زنان در عرصه انتخابات و دفاع از حق شهروندی برای انتخاب شدن و انتخاب کردن، به دستاوردهای چشمگیری رسیده است.

کمپین ” تغییر چهره مردانه مجلس” که در کارزار پیش انتخاباتی مجلس شورا حدود هشت ماه قبل از برگزاری انتخابات آغاز به کار کرد، نمونه اخیر از تلاش های مدام زنان در این خصوص است. این حرکت یک هدف اصلی را دنبال می کرد و آن دسترسی به ۵٠ کرسی مجلس شورای اسلامی برای زنان برابری طلب بود که همراه با طرح مطالبات مشخص به افکار عمومی معرفی شد و از زنان دعوت کرد که کاندیدای نمایندگی مجلس شوند. بر اساس آمار منتشره بیش از ١۴٣٠ زن برای انتخابات دوره دهم مجلس کاندیدا شدند که رشد سه برابر نسبت به دوره های قبل داشت. این کمپین نه تنها بر حضور صوری زنان بلکه با طرح مطالبات و مخاطب قرار دادن تمامی کاندیداها،  فرهنگ حاکم و ناظر بر روند انتخاباتی را به چالش کشید. کمپین از همین زاویه مورد غضب تاریک اندیشان قرار گرفت و قبل از برگزاری انتخابات مجلس با تهدید و ارعاب از جانب نیروهای اطلاعاتی و امنیتی تعطیل شد.

زنان کشورمان در صف مقدم مبارزه با استبداد برای کسب آزادی های اجتماعی و برابر حقوقی ایستاده اند. این حضور برای نیروهای تحول طلب امید و الهام بخش است و برای تاریک اندیشان در لایه های مختلف حکومت جمهوری اسلامی چالش برانگیز و غیر قابل تحمل. از همین رو به هروسیله ای در مقابل آن مانع ایجاد می کنند و اما باز هم حرکت های مبتکرانه زنان در بزنگاه های حساس با استفاده از امکانات موجود، خود نشان می دهد و به همگان یادآوری می کند که ما هستیم و تا دستیابی به تمامی حقوقمان و نیمی از قدرت، کارزارهایمان را براه خواهیم انداخت.

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) در این رزم آینده ساز در کنار تمام آن هائی که برای رفع تبعیض جنسیتی در همه ابعاد، برای آزادی، دمکراسی و عدالت اجتماعی تلاش می کنند، قرار دارد و در حمایت از مطالبات جنبش زنان آماده هرنوع همکاری است.

با امید به پیروزی در این راه و گرامیداشت روز جهانی زن، هشتم مارس را به تمامی زنان و مردان ایران تبریک می گوییم.

 

هیئت سیاسی ـ اجرائی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)

١۶ اسفندماه ١٣٩۴ (۶ مارس ٢٠١۶)

 

تاریخ انتشار : ۱۶ اسفند, ۱۳۹۴ ۷:۱۹ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

“همگامی” خواهان لغو حکم اعدام خانم پخشان عزیزی و آزادی فوری ایشان است

حجاب اجباری، محدودیتی بزرگ برای ورزش دختران

حدود و ثغور علم قاضی در استقلال قضایی

صلح متزلزل در سوریه جدید

موج شاخه های گل میخک بر مزار رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت

داشتم پوست می انداختم