جمعه ۱۳ تیر ۱۴۰۴ - ۱۸:۰۲

جمعه ۱۳ تیر ۱۴۰۴ - ۱۸:۰۲

نقد و بررسی رمان تاریخی رود پرخروش نوشته ابراهیم دارابی
حکایت  دارابی براساس رخدادهای نهضت جنگل و تدوین ان بصورت رمان  چنان پرشور است:  وقتی شاهد کج روی میرزاکوچک خان برگرفته از جهان بینی  و افق محدود  دید  وی می...
۱۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: صادق شکیب
نویسنده: صادق شکیب
Una pace duratura è possibile solo con la partecipazione popolare attiva!
“I dodici giorni di guerra hanno portato risultati inaspettati. La coesione interna dell'Iran è stata preservata, nonostante le croniche crisi economiche e le divisioni sociali. Non vi era alcun segno...
۱۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: Comitato politico-esecutivo dell'Organizzazione Fedaiana Popolare dell'Iran (Maggioranza)
نویسنده: Comitato politico-esecutivo dell'Organizzazione Fedaiana Popolare dell'Iran (Maggioranza)
گزارش یک جنایت!
پس از آغاز جنگ، همسرم نسرین ستوده متنی را در اختیارم گذاشت که حاوی مصوبه ای بود که در سال 1365 ، شورای عالی قضایی با هدف تامین امنیت زندانیان،...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: رضا خندان
نویسنده: رضا خندان
پیرامون تراژدی اخراج صدها هزار افغان‌ از ایران به انتظار داوری سخت فردا ننشینیم، در عمل به وظیفه‌ی امروزین بپاخیزیم!
اخراج‌های سازمانیافته گرچه همچون تندآبی از چند هفته پیش بر بستر افغان‌ستیزی نابکار در کشور جریان دارد، این روزها اما با برچسب خوردن اتهام «جاسوسی» برای مهاجرینی از افغان‌ها به...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
توهم آزادی از دهانۀ موشک: افشاگری علیه مدافعان حملۀ نظامی به ایران
آزادی از میان اجساد مردم، آوار خانه‌ها و بمباران کشور زاده نمی‌شود. دموکراسی را نه با موشک، بلکه با اراده و فداکاری خودمان می‌سازیم؛ نه با همدستی با دشمن، بلکه...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
محکومیت حمله به زندان اوین و ضرورت آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی
نهضت آزادی ایران در راستای راهبرد تقویت همبستگی ملی که آثار برجسته آن را در جریان جنگ تحمیلی اخیر شاهد بودیم، بازگشت حاکمیت به مردم و تحقق مطالبات ملی از...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
نیاز به بلوغ بیشتر سیاسی، و جسارت مدنی
اکنون بیش از هر زمان، نیاز حیاتی جامعۀ ایران بازیابی و تقویت «استقلال اندیشه» و «سازمان‌دهی مستقل سیاسی» است. ما باید بتوانیم در دل بحران، بدون اتکا به حاکمیت یا...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سعید مقیسەای
نویسنده: سعید مقیسەای

بحران اتمی: افسانه و واقعیت

پیرامون بحران اتمی جمهوری اسلامی، افسانه های بسیار پراکنده شده است. حکومت فقها برخی از آنها را سرهم کرده و برخی دیگر، بافته کسانی است که یا بر پایه گزینش آگاهانه سیاسی یا ناآگاهانه درباره این بحران نوشته اند و سخن گفته اند. از آنجا که حکام ایران می کوشند با تکیه بر این افسانه ها، افکار عمومی کشور را به سمتی که می خواهند بکشانند و این بحران را به امری تبدیل کنند که گویا مسئله ملی ایرانیان است، مقابله با افسانه های رایج و نشاندن واقعیات در برابر آنها ضروری است.

افسانه اول: آن گونه تکنولوژی هسته ای که جمهوری اسلامی در پی آنست، نوک پیکان فن آوری است.
واقعیت: نه ساختن نیروگاه هسته ای با تکنولوژی روسی و نه چرخه سوخت هسته ای،  تکنولوژی پیشرفته محسوب نمی شود. نوک پیکان فن آوری در سده بیست و یکم را می توان  در جوایز نوبل سالهای اخیر دید: فن آوری نوری، نانوتکنولوژی، نیمه هادی ها… منشأ تکنولوژیک نیروگاه هسته ای و نیروگاه چرنوبیل یکی است. فن آوری هسته ای روسیه در ردیفهای واپسین تکنولوژی هسته ای است. در پیشرفته ترین کشورها، تقریباٌ دیگر نیروگاه هسته ای جدید ساخته نمی شود. چرخه سوخت هسته ای نیز نه از آن رو که یک فن آوری پیشرفته است، که به علت دو منظوره بودنش و خطر سوء استفاده از آن برای مقاصد نظامی است که از حساسیت برخوردار است. اگر آنچه جمهوری اسلامی به عنوان فن آوری پیشرفته به خلایق قالب می کند نوک پیکان تکنولوژی باشد، پاکستان را باید سرآمد فن آوری در منطقه دانست. آن نوع تکنولوژی هسته ای که حکومت ایران اصرار بر داشتن آن می ورزد، در اساس، هفتاد سال قدمت دارد.
افسانه دوم: ایران با پیروز بیرون آمدن از این بحران، خواهد توانست فن آوری هسته ای  را برای مصارف پزشکی و کشاورزی به کار گیرد.
واقعیت: آنچه موضوع بحران فعلی است، چرخه سوخت هسته ای است که هم می تواند در خدمت  تأمین نیاز نیروگاه ها باشد و هم مواد لازم برای ساختن جنگ افزار اتمی را فراهم  آورد. از پروژه اتمی جمهوری اسلامی، سودی به مصارف پزشکی و کشاورزی که نتوان از منابع دیگر و بسیار ارزانتر تهیه کرد، نمی رسد. برای این پروژه، تا همین امروز میلیاردها دلار هزینه شده است. هیچ کشوری چنین بودجه ای را صرف کاربردهای فن آوری هسته ای در پزشکی و کشاورزی نکرده است. همه کشورهای پیشرفته، از فن آوری هسته ای در عرصه هایی غیر از تولید جنگ افزار و تولید برق استفاده می کنند اما بسیاری از آنان، نیروگاه هسته ای ندارند، اغلب آنان دارای چرخه کامل سوخت اتمی نیستند و تنها شمار قلیلی از آنان، جنگ افزار هسته ای دارند.
افسانه سوم: پروژه هسته ای جمهوری اسلامی به سود اقتصاد کشور است.
واقعیت: کشوری که بر دریایی از نفت و گاز قرار دارد، سرزمینی که صدها هزار کیلومتر  مربع آن، هر روز از آفتابی تابان بهره مند است، ایرانی که از کوههای سر به فلک  کشیده اش صدها رود به دره ها و دشتها می ریزد، و علاوه بر آن از مناطق بادخیز بسیار برخوردار است، هر کیلووات ساعت انرژی الکتریکی را می تواند بسیار باصرفه تر از آنچه با انرژی هسته ای ممکن است، تولید کند. اگر تولید برق از انرژی هسته ای از لحاظ اقتصادی به صرفه بود، کشورهای پیشرفته باید پیوسته نیروگاه های اتمی بیشتری می ساختند. اما چنین نیست. برخی کشورهای پیشرفته مانند آلمان، یکی پس از دیگری نیروگاه های هسته ای خود را خاموش می کنند. تنها خسارات ناشی از فاجعه چرنوبیل که متوجه چندین کشور اروپایی شد، همه محاسبات طرفداران انرژی هسته ای برای اثبات اقتصادی بودن این نوع تولید انرژی را به هم ریخت. این خسارات، سنگین تر از همه سود به دست آمده از فعالیت نیروگاه های هسته ای در این کشورهاست. ریسک انرژی هسته ای به ویژه در کشوری مانند ایران با سطح کنترل کیفیت و ایمنی که می شناسیم، آن قدر بالاست که هرگونه حساب سازی اقتصادی به سود انرژی هسته ای را منتفی می کند. حتی اگر هیچ سانحه ای نیز رخ ندهد، فعالیت نیروگاه هسته ای زباله ای تولید می کند که درد سر نگهداری از آن گریبان نسلهای آینده را خواهد گرفت. با مخفی کاری حکومت جمهوری اسلامی پیرامون برنامه هسته ایش، نمی توان مطمئن بود که سوانح کوچکی که در فعالیت بسیاری از نیروگاه های هسته ای رخ می دهد، به اطلاع افکار عمومی برسد. آسیب های ناشی از برنامه هسته ای جمهوری اسلامی در شرایط دیکتاتوری و سانسور هرگز در معرض قضاوت مستقل افکار عمومی قرار نمی گیرد تا اقتصادی بودن این برنامه ثابت شود.
افسانه چهارم: مقاصد برنامه هسته ای جمهوری اسلامی صرفاٌ صلح آمیز است.
واقعیت: تا زمانی که اخبار سایت های اراک و نطنز به خارج درز نکرده بود، جمهوری  اسلامی حتی وجود چنین تأسیساتی را از افکار عمومی و جامعه جهانی پنهان می کرد.  حکومت تنها زمانی تصمیم به تأیید وجود چنین کارخانه هایی گرفت که گزارشهایی از این مجتمعها در غرب انتشار یافت. حکومت فقها سالها این تأسیسات را در اعماق زمین مخفی کرده بود. عبدالقادرخان که به «پدر» بمب اتمی پاکستان شهرت یافته است، اعتراف کرده است که جهت تأمین تجهیزات لازم برای غنی سازی اورانیوم به حکومت تهران یاری رسانده است. به عبارت دیگر، جمهوری اسلامی سالها پیش به کسی متوسل شده است که «تخصص» او پیشبرد مخفیانه برنامه تسلیحاتی هسته ایست. از سوی دیگر، نهادهای نظامی جمهوری اسلامی در پروژه های اتمی رژیم نقش کلیدی دارند. سایتهای اتمی ایران حکم مراکز نظامی را دارند و مانند حساسترین اماکن سپاه پاسداران از آنها محافظت می شود. در این سایتها از نیروی کار مردم محلی استفاده نمی شود و هاله ای اسرارآمیز از مخفی کاری، این اماکن را در بر گرفته است. این فاکتها و انبوه واقعیات مشابه آن، باور این افسانه را که ریگی به کفش حکومت ایران نیست، غیرممکن می کند.

***

در مقابله با حکومتی که تقریباٌ همه رسانه های گروهی در دسترس ساکنان کشور را در انحصار خود دارد، امکانات روشنگری پیرامون افسانه هایی که حکومت در بحران هسته ای ساخته است، بسیار محدود است. از این رو بسیار اهمیت دارد که اپوزیسیون ایرانی، این امکانات بسیار محدود را با تلاش مضاعف خود برای ترویج حقیقت در بحرانی که حکومت، ایران را بدان کشانده است، جبران کند.

تاریخ انتشار : ۳۰ فروردین, ۱۳۸۴ ۳:۳۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

نقد و بررسی رمان تاریخی رود پرخروش نوشته ابراهیم دارابی

Una pace duratura è possibile solo con la partecipazione popolare attiva!

گزارش یک جنایت!

پیرامون تراژدی اخراج صدها هزار افغان‌ از ایران به انتظار داوری سخت فردا ننشینیم، در عمل به وظیفه‌ی امروزین بپاخیزیم!

توهم آزادی از دهانۀ موشک: افشاگری علیه مدافعان حملۀ نظامی به ایران

محکومیت حمله به زندان اوین و ضرورت آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی