شنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۱

شنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۱

خاموشی صدای پیکارگر پرشور آرمان‌های چپ، در سوگ محمدتقی برومند (ب. کیوان)
او هرگز از آرمان‌های سوسیالیستی و اندیشه‌های چپ دست نکشید، و تا واپسین سال‌های عمر، به‌طور پیوسته به ترجمه، نگارش و پژوهش‌های نظری پرداخت. با اندوهی ژرف، درگذشت این انسان...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: رفقا و دوستان زنده یادان
نویسنده: رفقا و دوستان زنده یادان
مهدی معتمدی‌‏مهر، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی: ترکیب برنده؛ همبستگی ملی و توان نظامی
عملاً دسته‌بندی‌های قبلی مانند اصلاح‌طلب و محافظه‌کار و برانداز، جای خود را به دو جریان کلان «جبهه وطنی» و «جبهه ضدوطنی» داد. جبهه وطنی اعم از نیروهای اصلاح‌طلب و محافظه‌کار...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: مهدی معتمدی‌مهر
نویسنده: مهدی معتمدی‌مهر
زنانی که با بمب آزاد نشدند!
یکی از خشونت‌بارترین رهبران نظامی جهان، بنیامین نتانیاهو، با استناد به‌نام مهسا امینی و شعار «زن، زندگی، آزادی»، تلاش می‌کند حمله‌ خود به ایران را با رنگ و بوی عدالت‌خواهی...
۱۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: الهه محمدی
نویسنده: الهه محمدی
نرمالیزه کردن صلح در دنیای نرمالیزه شده با جنگ و خشونت
در عصر حاضر، شاید برای اولین‌بار در سال ۱۹۰۱، اصطلاحِ «صلح‌طلبی» (pacifism) به‌کار برده شد. با بسطِ مفهومِ خشونت، به‌تدریج معنای صلح نیز گسترش یافت و بر همین مبنا، صلح‌طلبی...
۱۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سعید مدنی
نویسنده: سعید مدنی
و همچنان تمام‌قد علیه افغانستانی‌ستیزی در ایران
ظاهراً دست‌کم ۷۰۰ نفر در روزهای اخیر به جرم جاسوسی برای اسرائیل بازداشت شده‌اند. در میان آنها ۵ یا ۱۰ یا ۲۰ افغانستانی هم هست یا شاید هست. از اتهامات...
۱۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: حسام سلامت
نویسنده: حسام سلامت
نقد و بررسی رمان تاریخی رود پرخروش نوشته ابراهیم دارابی
حکایت  دارابی براساس رخدادهای نهضت جنگل و تدوین ان بصورت رمان  چنان پرشور است:  وقتی شاهد کج روی میرزاکوچک خان برگرفته از جهان بینی  و افق محدود  دید  وی می...
۱۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: صادق شکیب
نویسنده: صادق شکیب
Una pace duratura è possibile solo con la partecipazione popolare attiva!
“I dodici giorni di guerra hanno portato risultati inaspettati. La coesione interna dell'Iran è stata preservata, nonostante le croniche crisi economiche e le divisioni sociali. Non vi era alcun segno...
۱۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: Comitato politico-esecutivo dell'Organizzazione Fedaiana Popolare dell'Iran (Maggioranza)
نویسنده: Comitato politico-esecutivo dell'Organizzazione Fedaiana Popolare dell'Iran (Maggioranza)

آیا اینبار ماه از زیر ابر هویدا می شود؟

مركز كانادايي حمايت از قربانيان شكنجه: "ما تنها در سال 2004، به 76 مراجعه کننده ايرانی که مورد شکنجه واقع شده بودند خدمات رسانی کرده ايم، از اين 76 نفر 26 نفرشان کودک و نوجوان بوده که فقط 11 تای آنها دختربچه بوده اند."

بار دیگر موضوع قتل خانم زهرا کاظمی در سر فصل گزارشهای خبری نشریات کانادا و جهان قرار گرفته است و یکبار دیگر روابط ایران و کانادا بر سر این پرونده متشنج شده است.
دو هفته پیش دکتر شهرام اعظم به عنوان شاهد عینی شکنجه و قتل خانم کاظمی پس از یک اقامت شش ماهه در سوئد به کانادا آمد و هفته گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی در اتاوا پایتخت کانادا اعلام کرد که او نخستین پزشکی بوده است که خانم کاظمی را وقتی از زندان اوین به بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان بقیه الله اعظم منتقل شده است معاینه کرده و تشخیص داده که جراحات خانم کاظمی در اثر ضرب و شتم و شکنجه و تجاوز بوده است.
مقامات دولتی ایران و از جمله خرازی وزیر امور خارجه در گفتگویی با همتای کانادایی خود پی یر پتیگرو منکر وجود دکتر اعظم شده و شهادت او را کاملا تکذیب کرده اند.
در عین حال محسن آرمین در گفتگو با بی بی سی و نیز حجت الاسلام انصاری راد، رئیس کمیسیون اصل نود مجلس ششم که تحقیقات در مورد این پرونده را دنبال می کرده است در مصاحبه با روزنامه گلوبال اند میل کانادا اذعان می کنند که : بخشی از گفته های آقای اعظم با اطلاعاتی که آنان در دست دارند منطبق است و در مورد بخشی دیگر از گفته های او تنها اظهار بی اطلاعی می کنند.
انصاری راد در مقابل این سئوال که آیا شهرام اعظم را می شناسد به گلوبال اند میل می گوید: “در گزارشات ما هیچ جا نام او نبوده است.” و سپس تاکید می کند: “اطلاعات ما گزارشاتی بوده که توسط ارگانهای رسمی همچون وزارت اطلاعات و ارشاد به ما داده شده بود. مثلا تنها دکتری که ما شهادتش را گوش دادیم ، رئیس نظام پزشکی ایران بوده ، اما درست این بود که ما از کارکنان بیمارستان، پرستارها و دکترها تحقیق و پرس و جو می کردیم.”
حضور دکتر اعظم در کانادا و انتشار گفته های او، هفته گذشته، موجی از اعتراض و انتقادی رسانه های کانادا، گروههای حقوق بشری، وکلای استفان هاشمی فرزند خانم کاظمی به دولت کانادا بخاطر کوتاهی در پیگیری پرونده خانم کاظمی و برخورد با مقامات قضایی ایران را در پی داشت. 
مرکز کانادایی حمایت از قربانیان شکنجه، در نامه ای به وزیر خارجه کانادا می نویسد:
“ما قویا بر این باوریم که دولت کانادا باید در رابطه با حفظ شهروندان خود در برابر شکنجه و در رابطه با اعتراض علیه قتل هولناک خانم زهرا کاظمی نقش فعال تری را به عهده بگیرد. لذا ما از وزارتخانه شما میخواهیم که به دولت ایران فشار وارد آورد تا کاربرد شکنجه را متوقف سازد، به حقوق بشر احترام بگذارد و کنوانسیون ضد شکنجه سازمان ملل متحد را به تصویب برساند. به خاطر این موضوع کانادا میتواند از فشارهای دوجانبه و چند جانبه مدد جوید. ما توصیه میکنیم که یک گزارشگر ویژه از طرف کمیسیون حقوق بشر ملل متحد به خاطر تحقیق در رابطه با رواج شکنجه در ایران به طور کلی و در ارتباط با قتل زهرا کاظمی به طور ویژه تشکیل شود.”
در این نامه همچنین آمده است که :
“… تجاوز جنسی در ایران امروز نوعی شکنجه سیاسی محسوب میشود. امروز در ایران زنان به خاطر فعالیت های سیاسی شان و یا به عنوان شکنجه علیه افراد ثالث بخصوص شوهرانشان مورد تجاوز جنسی قرار میگیرند. ما در رابطه با موارد تجاوز علیه مردان و حتی علیه کودکان مدرک داریم. یکی از بازماندگان ایرانی شکنجه که هنوز هم از خدمات مرکز ما استفاده میکند چهار بار مورد اعدام مصنوعی قرار گرفته است. وضعیت جسمی و روحی او امروز اسفناک است به طوری که قادر به اداره امور روزمره خود نیست. یکی دیگر از قربانیان شکنجه در ایران به ما شرح داد که در زندانهای ایران چگونه والدینش را در جلوی چشمانش به قتل رسانیدند. 
بر اساس مدارک موجود در مرکز ما مواردی وجود دارد که شکنجه گران در ایران تمام اعضای خانواده قربانی را قتل عام کرده اند. در یک مورد بازمانده این قتل عام فجیع دچار چنان شوک روحی شده بود که ما همه کارکنان و اغلب داوطلبین مرکز را برای درمان او بسیج کردیم. این درمان به مدت ۵ سال به طول انجامید تا فرد مورد نظر توانست روی پاهای خویش بایستد. ما همچنین به خانم هایی خدمت کرده ایم که از شکنجه سنگسار فرار کرده اند.”
در این نامه آمده است: “ایران یکی از هفت کشوری است که در دنیا مجازات اعدام را علیه کودکان به مورد اجرا میگذارند. باعث تاسف است که در آغاز قرن بیست و یکم میلادی ایران انسان هایی را شکنجه میکند و به شکنجه در موارد متعددی از طرف قوانین در این کشور مجاز شناخته شده است.”
مرکز کانادایی حمایت از قربانیان شکنجه در این نامه می افزاید: “ما تنها در سال ۲۰۰۴، به ۷۶ مراجعه کننده ایرانی که مورد شکنجه واقع شده بودند خدمات رسانی کرده ایم، از این ۷۶ نفر ۲۶ نفرشان کودک و نوجوان بوده که فقط ۱۱ تای آنها دختربچه بوده اند.”
از سوی دیگر مجلس کانادا در روز چهارشنبه ۶ آوریل صحنه اعتراض نمایندگان حزب محافظه کار مخالف دولت لیبرال کنونی کانادا بود. “استاک ول دی “، مسئول امور خارجه در دولت سایه حزب محافظه کار، در مجلس کانادا دولت را مورد انتقاد شدید قرار داد و خواستار احضار سفیر کانادا از ایران و اتخاذ مواضع شدیدتری از سوی دولت شد.
در مقابل “پی یر پتیگرو”، وزیر خارجه کانادا پاسخ داد که او فرا خواندن سفیر کانادا از ایران را اقدام چندان موثری ارزیابی نمی کند و باید این موضوع با عالیترین مقامان ایران مورد گفتگو قرار گیرد. او همچنین اعلام کرده است که از وزیر امور خارجه ایران در خواست کرده تا جسد خانم زهرا کاظمی به کانادا انتقال یابد و نیز کمیسیونی ویژه و مستقل به تحقیق در مورد این پرونده بپردازد، اما هیچ پاسخی از وزیر خارجه ایران دریافت نکرده است.
از سوی دیگر دولت فدرال کانادا اعلام کرده است که از شرکت در کنفرانس “تجارت با ایران” که قرار است در روزهای ۱۳ و ۱۴ آوریل در شهر مونترآل برگزار شود خودداری خواهد کرد. هدف این کنفرانس تشویق و توسعه بازرگانی میان دو کشور است و سازمان کشاورزی کانادا یکی از حامیان اصلی این کنفرانس بوده است.

علیرغم همه این گفته ها و شهادتها، تاییدها و تکذیب ها ، اما واقعیت این است که خانم زهرا کاظم در جولای سال ۲۰۰۳ پس از دستگیری توسط نیروهای پلیس ایران به سلامت و با پای خود وارد زندان اوین شده است و چهار روز بعد جسد او با آثار دو بار شکستگی در جمجمه به خاک سپرده می شود.
اینک با وجود حضور شاهدی حاضر و عینی چون شهرام اعظم و مطرح شدن دو باره اعتراضاتی که متوجه کم کاری دولت کانادا با این پرونده است، باید منتظر بود و دید که آیا نهایتا اجرای عدالت در باره دستور دهندگان و عاملان این جنایت میسر خواهد شد یا نه؟
آیا میتوان امید داشت که اینبار ماه از زیر ابر هویدا شود؟ 

تاریخ انتشار : ۲۴ فروردین, ۱۳۸۴ ۴:۳۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

خاموشی صدای پیکارگر پرشور آرمان‌های چپ، در سوگ محمدتقی برومند (ب. کیوان)

مهدی معتمدی‌‏مهر، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی: ترکیب برنده؛ همبستگی ملی و توان نظامی

زنانی که با بمب آزاد نشدند!

نرمالیزه کردن صلح در دنیای نرمالیزه شده با جنگ و خشونت

و همچنان تمام‌قد علیه افغانستانی‌ستیزی در ایران

نقد و بررسی رمان تاریخی رود پرخروش نوشته ابراهیم دارابی