Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)   برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید! Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

پنجشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۴

پنجشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۴

موج دستگیری های جدید در ترکیه
عایشه بریم در پشت صحنه دنیای سینما و تلویزیون ترکیه تلاش می کند تا نا شناخته ها  و مسائل پشت پرده را به جامعه نشان دهد. می شود گفت که او...
۱۷ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
اتحادیه‌های صنفی و جنبش‌های اجتماعی
اصولاً تشکل‌یافتن لازمه‌ی یک جامعه‌ی مدنی پیشرفته و قوی است. جامعه‌ی مدنی اساساً با تشکل‌یابی تعریف می‌شود. در ادبیات سیاسی، جامعه‌ی مدنی را به‌طور عام انجمن و متشکل‌شدن زندگی افراد...
۱۷ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: آصف بیات
نویسنده: آصف بیات
مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!
روز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳، به مناسبت پنجاه‌وچهارمین سالگرد بنیان‌گذاری جنبش فدایی، در نشستی در سامانۀ کلاب‌هاوس این روز تاریخی و نمادین جنبش فدایی را پاس می‌داریم و روند شکل‌گیری...
۱۷ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
"انقلاب 57 بن بست ، يا استمرار انقلاب مشروطه"
...تجلیل ما از انقلاب57 در واقع تجلیل از تلاش آن بخش از نیروهای اجتماعی و سیاسی است که با هدف تکمیل مدرنیته و استقرار یک نظام دموکراتیک به پا خاستند...
۱۶ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: سیاوش
نویسنده: سیاوش
سوگنامه سکوت
به کجا داریم می‌رویم؟ \ تا وقتی که دادگاه‌ها، دست‌های خون‌آلود را به نام پدر و برادر تبرئه کنند،\ تا وقتی که مرگِ یک زن، حلِ اختلاف خانوادگی نام بگیرد،\ تا وقتی که...
۱۶ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: حمید آصفی
نویسنده: حمید آصفی
جنایتکاری در لباس وکالت
صدور پروانه وکالت به جنایتکاران، نقض آشکار مصوبه استقلال کانون و لکه ننگی بر پیشانی جامعه وکلاست. "این تنها یک نمایش شرم‌آور دیگر از فساد سیستماتیک در دستگاه قضایی  اسلامی...
۱۶ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
خالده جرار: مبارزه، اسارت و ایستادگی در راه آزادی فلسطین
بخش عمده‌ای از فعالیت‌های خالده جرار به دفاع از زندانیان سیاسی فلسطینی و ترویج حقوق زنان اختصاص داشت. او در کنفرانس‌ها و رویدادهای بین‌المللی بسیاری شرکت کرده و صدای زندانیان...
۱۶ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)

حقوق بشر، حقوق کودک است

همچنين در راه بازگشت دانشجويان به دانشگاه مشهد تعدادی از دانشجويانی که قرار بود در «بهشت رضا»ی مشهد حرف بزنند، به سخنرانی پرداختند. يکی از دانشجويان گفت: اين برنامه که ديگر سياسی نبود، می خواستيم کودک آزاری و خشونتهای خانوادگی را محکوم کنيم، چرا بازهم در مقابل ما صف آرايی انتظامی کردند؟!

برگزاری مراسم چهلمین روز درگذشت «فاطمه» در میان تدابیر شدید امنیتی 

بیش از ١٠٠ نفر از دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد، همزمان با ایام گرامیداشت مقام دانشجو و در آستانه چهلمین روز درگذشت «فاطمه»، کودک ۵ ساله ای که بر اثر شدت جراحات وارده از سوی ناپدری و مادر خود در مشهد جان باخت، در میان تدابیر شدید امنیتی، مراسمی را در آرامگاه بهشت رضای مشهد برگزار کردند. 
این دانشجویان در حالی مراسم چهلم «فاطمه» را برگزار کردند که پوسترهای تبلیغاتی آنان به رغم داشتن مجوز از سطح دانشگاه جمع شده بود و نیروهای امنیتی در روز برگزاری مراسم (یک روز پس از روز دانشجو – پنج شنبه ١٧ آذر ١٣٨۴) محل دفن فاطمه را محاصره کرده و مردم عادی حاضر در آنجا را از قبرستان بیرون کرده بودند. 
هنگامی که اتوبوسهای حامل دانشجویان به درب ورودی بهشت رضا ی مشهد رسید، فرمانده یگان ضد شورش نیروی انتظامی مشهد به دانشجویان گفت: «در صورت هرگونه سخنرانی بر سر مزار فاطمه، با برخورد نیروهای پلیس مواجه می شوید …» و پس از آن، دانشجویان در محاصره کامل نیروهای امنیتی و انتظامی، بر مزار فاطمه ۵ ساله حاضر شده و در اعتراض به نقض حقوق بشر، برخوردهای امنیتی با دانشجویان، کودک آزاری و برای شادی روح فاطمه، ۵ دقیقه سکوت کردند. 
در ادامه این مراسم، دانشجویان برسر مزار فاطمه شمع روشن کرده و یکی از دانشجویان شعر «پَریا» اثر احمد شاملو را قرائت کرد و دانشجوی دیگری به تشریح جنایات صورت گرفته علیه این کودک ۵ ساله پرداخت و تاکید کرد: «امروز می خواهیم تاریکخانه های خانگی در متن جامعه را رسوا سازیم، آنجا که کودکان و زنان کوچکترین آزادی ندارند.» 
در پایان نیز دانشجویان سرود «یار دبستانی» را زمزمه کرده و نیروی انتظامی به توقیف دوربینهای حاضرین در مراسم اقدام کردند. 
همچنین دانشجویان با انتشار بیانیه ای که در روز دانشجو به امضای ١٢٩٨ تن رسیده بود، آورده اند: 

بای ذنب قتلت 
… و به چه گناهی کشته شد… 

هنگامی که دردها و محرومیتها، اندیشه های ناصواب، فحشا، خشونت، تحجر و خرافه گرایی، جامعه بی شکل ایران را هدف قرار داده و معضلات اجتماعی به خانه های ایرانی وارد شده اند، وقتی که نه روشنفکران، روزنامه نگاران و یا متفکرین، که کودکان، زنان و اقلیتهای جامعه هدف فرهنگ توده وار قرار می گیرند، آنگاه که در گیرودار مجادلات سیاسی، جبهه های حرکت علیه روشنگری فکری در قلب جامعه تشکیل می شوند، آیا راهی به جز بازگشت به جامعه می شناسید؟ 
در چنین شرایطی، اصلاحات اجتماعی، با تاکید بر حقوق کودک، به عنوان آینده ساز جامعه ایران گریز ناپذیر است. چرا در جامعه ای که برخی از افراد، توهین به خود را جرم محرز دانسته و در مقام قضاوت می نشینند ، کودکان حق ادامه حیات هم نداشته باشند؟ دموکراسی و ظهور جامعه ای دموکرات، مگر جز در یک بستر دموکراتیک و مگر جز در جامعه ای که خانواده ها در آن معیارهای دموکراسی را پدید آورده اند شکل می گیرد؟ 
نهادینه سازی دموکراسی و اشاعه فرهنگ شهروند سالاری (و نه توده گرایی) ایجاب می کند که از حقوق اقلیت های اجتماعی، به خصوص کودکان، دفاع کنیم. در همین راستا است که در کنار آرامگاه کودکی جمع می شویم که نه در سلولهای انفرادی سیاسی، که در تاریکخانه های خانوادگی به قتل رسیده است، و می دانیم که تعداد این خانه های متروکه چه بسیار است. 
فرهنگ دینی و رسالت اجتماعی ما ایجاب می کند تا در دفاع از حقوق حیاتی فرد فرد جامعه و دفاع از حقوق اجتماعی مردم بپاخیزیم و در یک بستر آرام و به دور از خشونت گرایی برای ظهور جامعه ای آرمانی و ایجاد محیطی بهتر برای زندگی، تلاش کنیم. 

باز هم… روز دانشجو مبارک … 
جمعی از دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد 

همچنین در راه بازگشت دانشجویان به دانشگاه مشهد تعدادی از دانشجویانی که قرار بود در «بهشت رضا»ی مشهد حرف بزنند، به سخنرانی پرداختند. یکی از دانشجویان گفت: این برنامه که دیگر سیاسی نبود، می خواستیم کودک آزاری و خشونتهای خانوادگی را محکوم کنیم، چرا بازهم در مقابل ما صف آرایی انتظامی کردند؟! 
یکی دیگر از دانشجویان شرکت کننده در این مراسم با ارائه آماری از نقض حقوق کودکان در مشهد و با بیان اینکه در ٧٧ روز گذشته ١٠٠ مورد کودک آزاری تنها در مشهد گزارش شده است، گفت: « در این شهر مذهبی کودکان در خفقان کامل زندگی می کنند و دانشجویان باید با حساسیت بیشتری مقوله اصلاحات اجتماعی را پیگیری کنند. 
شایان ذکر است که فاطمه ، کودک ۵ ساله ای که بیش از ۴٠ روز پیش پیکر شرحه شرحه شده اش که آثار فراوان آتش سیگار، تازیانه و ضرب و شتم بر روی آن بود به بیمارستان امدادی مشهد منتقل شد و در حالی که در معاینات اولیه، بیماری وی قطع نخاع اعلام شد، پس از ٣ روز بستری شدن بعلت ضربه مغزی جان باخت. اگرچه در اخبار اولیه مادر فاطمه عامل شکنجه این کودک اعلام شد ، اما در ادامه رسیدگی به این پرونده قضایی، ناپدری وی در مظان اتهام قرار گرفت. 

نوزدهم آذر ٢٠٠۵ 

تاریخ انتشار : ۲۰ آذر, ۱۳۸۴ ۹:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

کارزار رفع حصرِ پیشگامان جنبش سبز، گامی مثبت و تقویت کنندۀ جامعۀ‌ مدنی

ما خوشحالیم که اراده‌ای مستحکم در داخل کشور شکل گرفته است که با برشمردن مشکلات معیشتی، سیاسی و اجتماعی، برخورداری از زندگی‌ای بهتر، حقوق اولیه و اعتراض را حق شهروندی مردم ایران دانسته و در اولین گام برای پایان دادن به ستم پانزده‌سالۀ حصر، با عزمی جدی به میدان آمده است

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

نظام بدون عقب نشینی نمی تواند بماند!

جمهوری اسلامی تا کنون توانسته است که در عرصه ی داخلی با مهندسی انتخابات با ریاست جمهوری پزشکیان کنار بیاید،  ف ا ت ف را از بایگانی مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی در بیاورد و در سیاست خارجی مذاکره ی مستقیم با آمریکا را در دستور کار خود قرار دهد. تمام این اقدامات عقب نشینی از مواضع تا کنونی ج. ا. است، می ماند اینکه معلوم شود است که برای حصول توافق چقدر عقب نشینی و نرمش بیشتر صورت خواهد گرفت.

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

کارزار رفع حصرِ پیشگامان جنبش سبز، گامی مثبت و تقویت کنندۀ جامعۀ‌ مدنی

ما خوشحالیم که اراده‌ای مستحکم در داخل کشور شکل گرفته است که با برشمردن مشکلات معیشتی، سیاسی و اجتماعی، برخورداری از زندگی‌ای بهتر، حقوق اولیه و اعتراض را حق شهروندی مردم ایران دانسته و در اولین گام برای پایان دادن به ستم پانزده‌سالۀ حصر، با عزمی جدی به میدان آمده است

مطالعه »
پيام ها

مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!

روز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳، به مناسبت پنجاه‌وچهارمین سالگرد بنیان‌گذاری جنبش فدایی، در نشستی در سامانۀ کلاب‌هاوس این روز تاریخی و نمادین جنبش فدایی را پاس می‌داریم و روند شکل‌گیری و تکامل این جنبش را به بحث و بررسی می‌نشینیم

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

موج دستگیری های جدید در ترکیه

اتحادیه‌های صنفی و جنبش‌های اجتماعی

مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!

“انقلاب ۵۷ بن بست ، یا استمرار انقلاب مشروطه”

سوگنامه سکوت

جنایتکاری در لباس وکالت

برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید!