پنجشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۱

پنجشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۱

پایان حکومت اسد و پس‌لرزه ‌های آن برای منطقه و ایران!
پس از جنگ جهانی اول و فروپاشی امپراتوری عثمانی، معماری اولیه منطقه غرب آسیا توسط قدرت‌های غربی پیروز در جنگ شکل گرفت. این طراحی، که شامل ترسیم مرزها و شکل‌دهی...
۲۷ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: سیاوش قائنی
نویسنده: سیاوش قائنی
آموزش آنلاین دوره‌ی چهارم تاریخ جنبش چپ ایران/ مدرس: یاشار دارالشفا
از کنفدراسیون تا جنبش چریکی در این دوره سلسله مبارزات و فعالیت‌های جریان چپ را از بعد کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ تا هنگام وقوع انقلاب ۱۳۵۷ پی می‌گیریم. می‌کوشیم تا...
۲۷ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: سردبير ماه
نویسنده: سردبير ماه
فهیمهٔ آواز ایران و بازخوانی تاریخ زنان...
دور انتظار نیست که زنی مانند فهیمه اکبر که در گذشته‌ی دورتر می‌زیسته در موسیقی ایران نادیده گرفته شود. برای همین هم هست که یکی از کارهای مهم فمینیست‌ها در...
۲۷ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: نوشین احمدی خراسانی
نویسنده: نوشین احمدی خراسانی
تحولات نظری چپ نو و تجربه‌های عملی امریکای لاتین...
چپِ نو و نیز چپِ پسامارکسیست، در آستانه‌ی فروپاشی اتحاد شوروی و اقمارش و نیز به پایان رسیدن «مدل سوئدی»، در سال‌های دهه‌های ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ گام‌های بزرگی در زمینه‌ی...
۲۷ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: علیرضا بهتوئی
نویسنده: علیرضا بهتوئی
درس‌هایی از سوریه...
دشمنِ امپریالیسم همیشه دوستِ ضدامپریالیست نیست. در 15 اوت 2021، زمانی که رژیم دست‌نشانده‌ی آمریکا در کابل سقوط کرد، از شکست امپریالیسم ایالات متحد نفس راحتی کشیدم، و همزمان، از...
۲۶ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: یانیس واروفاکیس
نویسنده: یانیس واروفاکیس
تغییر و تحولات در خاورمیانه و سقوط دولت بشار اسد در کلابهاوس...
تغییر و تحولات در خاورمیانه! سقوط دولت بشار اسد و تأثیرات آن بر منطقه و ایران! با حضور یاسمین میظر و حسین راغفر.
۲۶ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: سردبير ماه
نویسنده: سردبير ماه
در کشاکش دهر...
مارکز در رمان «صدسال تنهایی» درس بزرگی به حاکمان می‌دهد، البته اگر حاکمان اهل کتاب و خواندن باشند!؟ مهم‌ترین دغدغه‌ی مارکز بشریت و تغییر تفکر بشری و اسارت بشر در...
۲۵ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان

دمکراسی دیجتالی و “نهاد رهبری”

در صورت تغيير نهاد رهبري به مديريت اجرايي که موجب رهايي نخبگان و کادرهاي سياسي از خرده کاري هاي بي پايان تشکيلاتي خواهد شد، "رهبران" از طريق سمينارهاي اينترنتي نظرات خود را طرح مي کنند. البته اموزش و تاثير گذاري سياسي در دمکراسي مستقيم دو طرفه خواهد بود و ابزار ديجيتالي ما را به دمکراسي ديجيتالي و نفي دمکراسي نمايندگي و اتوريته رهبري ياري خواهد کرد.

اپوزیسیون دمکرات ایرانی در ۵ سال گذشته، بدون اینکه خود بداند، تغییرات زیادی کرده است. بطور مثال تشکیلات احزاب از حالت عمودی بشکل افقی در آمده است و تقسیمات جغرافیایی عملا از بین رفته است و رهبری و بدنه تقریبا بطور مستقیم و روزانه با هم در تماس اند و بدون تردید اینگونه احزاب تا دمکراسی مستقیم فاصله چندانی ندارند.
بطور مثال موضوع رفراندم که طرح شد، اعضا احزاب و سازمانهای سیاسی اپوزسیون بدون توجه به اینکه حزب و یا سازمان مربوطه چه می گوید، بطور مستقیم تصمیم گرفته اند که به این فراخوان جواب مثبت و یا منفی دهند و این خود ظاهرا” بحران “های تازه ای را در درون این احزاب موجب شده است. 
از سوی دیگر در چند هفته گذشته شاهد گفتگوی های فراوان اینترنتی و همین طور انتشار صد ها مقاله و مصاحبه در خصوص رفراندم بوده ایم و در این میان، کار آنلاین ابتکار دیجیتالی جالبی زده است و در مقابل ملاقات کنندگان سایت، نظرسنجی با ۵ آلترناتیو را در ارتباط با طرح رفراندم قرارداده است. نتیجه را همانجا می توان مشاهد نمود که چه تعداد و به کدام الترناتیو رای بیشتر داده اند.
البته چنین نظر سنجی هایی می تواند درون حزبی بوده و کار رهبری را به مدیریت تغییر دهد، یعنی در هر موضوع مهم سیاسی، نظرسنجی های متناسب با ان موضوع در سایت های درونی نصب شده ووظایف مدیریت اجرایی(رهبری)، شمارش آرا و به اجرا گذاشتند نظرات اکثریت مستقیم اعضا حزب مربوطه می باشد، بعبارتی مقوله رهبری سیاسی و یا هیات سیاسی بی معنی شده است، هر چند تفکر کهنه در مقابل این رویداد مقاومت می کند.
در صورت تغییر نهاد رهبری به مدیریت اجرایی که موجب رهایی نخبگان و کادرهای سیاسی از خرده کاری های بی پایان تشکیلاتی خواهد شد،” رهبران” از طریق سمینارهای اینترنتی نظرات خود را طرح می کنند. البته اموزش و تاثیر گذاری سیاسی در دمکراسی مستقیم دو طرفه خواهد بود و ابزار دیجیتالی ما را به دمکراسی دیجیتالی و نفی دمکراسی نمایندگی و اتوریته رهبری یاری خواهد کرد.
هر چند تنها ۶% مردم ایران به اینترنت دسترسی دارند اما فعالان سیاسی خارج از کشورنقریبا ۱۰۰% دسترسی به اینترنت دارند و یا می توانند داشته باشند. امروز با استفاده از ابزار دیجتالی مثل سایت های درونی و بیرونی، اطاقهای پالتاکی باز و بسته و دیگر چت روم ها و ابزارهای دیجتالی؛ این امکان را برای احزاب سیاسی فراهم نموده است که با روش های دمکراسی نمایندگی برای همیشه خدا حافظی نمایند .
واقیعت این است دمکراسی نمایندگی کهنه شده است و اتوریته رهبری به گذشته تعلق دارد وعملا در روند پر شتاب کنونی می تواند به سد و مانعی در مقابل پیشرفت عمل نمایند.
بیاد اوریم که در گذشته احزاب سیاسی هر کدام براساس نیرو و توان مالی، تعدادی کادر حرفه ای در اختیار داشتند وعملا سازماندهی تخصصی و نخبه گرایی را موجب می شدند ولی اکنون احزاب سیاسی بندرت صاحب کادرهای حرفه ای و تمام وقت هستند؛ در نتیجه رهبران اینگونه احزاب عملا دچار خرده کاری تشکیلاتی شده و فرصت کافی برای مطالعه ندارند و ازدانش روز بدور می مانند و در نتیجه اتوریته رهبری و سوابق مبارزاتی عملا به یک عامل منفی در روند کار احزاب مبدل شده است.
اکثر رهبران سیاسی دارای شغل و صاحب خانواده اند و بالا بودن سن رهبران، تحرک گذشته را از آنان سلب نموده است و در دنیایی که ۴۵۰۰۰ تخصص ثبت شده وجود دارد، نمی شود اچار فرانسه و همه چیز دان بود. این احزاب باید خیلی از کار های تحلیلی و تحقیقاتی را به متخصصان سفارش دهند!
در عصر دمکراسی دیجتالی نیازی به رهبری سیاسی بشیوه سابق نیست، البته پس از هر گنگره و انتخاب یک مدیریت اجرایی کوچک که توسط ابزارهای دیجیتالی، دمکراسی مستقیم را در احزاب خود جاری خواهند کرد. این تغییر یعنی دمکراسی تمام عیار که میزان هوشیاری احزاب را افزایش خواهد داد و مسئولیت و رهبری را جمعی خواهد کرد و نهاد رهبری سیاسی را منحل می کند و” رهبری ” را از بالا به درون تشکیلات و به یک امر دو طرفه مبدل خواهد ساخت، از چنین تغییری خوشحال باشیم. 
بخش : سياست
تاریخ انتشار : ۶ دی, ۱۳۸۳ ۱۲:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

تجاوز اسراییل به خاک میهنمان را محکوم می‌کنیم!

ما ضمن محکوم کردن تجاوز اسراییل به خاک میهنمان، بر این باوریم که حملات متقابل منقطع می‌تواند به جنگی فراگیر میان دو کشور تبدیل شود. مردم ما که در شرایط بسیار سخت و بحرانی زندگی کرده و تحت فشار تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی آمریکا و سیاست‌های اقتصادی فسادآلود و مخرب تاکنونی جمهوری اسلامی هر روز سفرهٔ خود را خالی‌تر از روز پیش می‌بینند، اصلی‌ترین قربانیان چنین جنگی خواهند بود.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

رئیس جمهور پزشکیان، وعده‌هایش و انتظارات مردم…

قراین، شواهد و تحولات جاری در کشور حاکی ازآن است که در صورت مخالفت مسئولان نظام و افراطیون با خواست مردم و درک نادرست از تحولات داخلی، منطقه‌ای و جهانی، جامعه درگیر حوادث و اتفاقات بسیار ناگوار خواهد شد. با این چشم‌انداز از تحولات پیش رو ضروری است تا سازمان‌ها، احزاب، نهادهای مدنی و تشکل های صنفی- سیاسی، با ارزیابی از تحولات ناشی ازحوادث و اتفاقات احتمالی، برای ایفای رسالت تاریخی خود همراه و همسو شوند.

مطالعه »
بیانیه ها

تجاوز اسراییل به خاک میهنمان را محکوم می‌کنیم!

ما ضمن محکوم کردن تجاوز اسراییل به خاک میهنمان، بر این باوریم که حملات متقابل منقطع می‌تواند به جنگی فراگیر میان دو کشور تبدیل شود. مردم ما که در شرایط بسیار سخت و بحرانی زندگی کرده و تحت فشار تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی آمریکا و سیاست‌های اقتصادی فسادآلود و مخرب تاکنونی جمهوری اسلامی هر روز سفرهٔ خود را خالی‌تر از روز پیش می‌بینند، اصلی‌ترین قربانیان چنین جنگی خواهند بود.

مطالعه »
پيام ها
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

پایان حکومت اسد و پس‌لرزه ‌های آن برای منطقه و ایران!

آموزش آنلاین دوره‌ی چهارم تاریخ جنبش چپ ایران/ مدرس: یاشار دارالشفا

فهیمهٔ آواز ایران و بازخوانی تاریخ زنان…

تحولات نظری چپ نو و تجربه‌های عملی امریکای لاتین…

درس‌هایی از سوریه…

تغییر و تحولات در خاورمیانه و سقوط دولت بشار اسد در کلابهاوس…