مسلماً طبق قاعده و قوانین حقوق بشری در جهان، توهین به هر نژاد و آیین و فرهنگ و مذهب هر انسانی خلاف قوانین بین المللی و حقوق بشری است. اما متأسفانه در صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران بیش از چهل سال به ملت ها و مذاهب داخل ایران توهین می کند؛ از تریبون های ائمه جمعه گرفته که به بزرگان اهل سنت توهین می کنند تا صداوسیمای آن، از توهین روزنامه یارالثارت به هنرمندان تا خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی. دلیل جز این نیست که با اختلاف افکنی بین ملل داخل ایران بتوان بر حکمرانی خود بیافزاید و فرمانده تمامی این اختلافات هم وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران است.
به تازگی در برنامه نوروز سال ٩۶ استفاده از شال کردی که در زبان کردی به آن لچک گفته میشود، در برنامه تلویزیونی کلاه قرمزی که زنان را خَر و لباس کردی را بر این عروسک پوشانده اند، خشم صدها کرد را در پی داشته است.
این بار اول نیست که به ملت های اسیر شده در چنگال حکومت ولایت فقیه، توهین می شود.
در اسفند سال گذشته به لر ها و بختیاری ها در برنامۀ “خوشا شیراز” لر های بختیاری و مردم ممسنی “دزد” خوانده شدند و به آنها توهین شد.
پیشتر نیز استفاده از برس توالت به جای مسواک در برنامه “فتیله” اعتراض گسترده تُرکها را به دنبال داشت و به توقف موقت این برنامه منتهی شد. سریال سرزمین کهن نیز در سال ۹۲ اعتراض گسترده لر ها را برانگیخت و به دنبال این اعتراضها پخش این سریال متوقف شد.
گروهی از فعالان کرد نیز در واکنش به این برنامه تلویزیونی یک کمپین مجازی با عنوان «نه به توهین به لباس کردی» راهاندازی کردند که هزاران نفر به عضویت آن درآمدند.
لذا ما از تمامی جوامع حقوق بشری و فعالان سیاسی خواستاریم که نسبت به توهین های صداوسیمای جمهوری اسلامی چه در داخل ایران و چه خارج از ایران واکنش جدی را از خود نشان دهند و از صداوسیما هم خواستاریم که از این طبقات اجتماعی و تحقیر ملت کرد و سایر ملل معذرت خواهی نماید.
چرا که توهین به یک ملت یعنی توهین به همه ملت ایران از جمله لر ها و ترک ها و آذری ها و بلوچ ها و عرب ها و کردها و دیگران.
“نه” به توهین به هیچ لباسی!