جمعه ۱۳ تیر ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۲

جمعه ۱۳ تیر ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۲

نقد و بررسی رمان تاریخی رود پرخروش نوشته ابراهیم دارابی
حکایت  دارابی براساس رخدادهای نهضت جنگل و تدوین ان بصورت رمان  چنان پرشور است:  وقتی شاهد کج روی میرزاکوچک خان برگرفته از جهان بینی  و افق محدود  دید  وی می...
۱۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: صادق شکیب
نویسنده: صادق شکیب
Una pace duratura è possibile solo con la partecipazione popolare attiva!
“I dodici giorni di guerra hanno portato risultati inaspettati. La coesione interna dell'Iran è stata preservata, nonostante le croniche crisi economiche e le divisioni sociali. Non vi era alcun segno...
۱۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: Comitato politico-esecutivo dell'Organizzazione Fedaiana Popolare dell'Iran (Maggioranza)
نویسنده: Comitato politico-esecutivo dell'Organizzazione Fedaiana Popolare dell'Iran (Maggioranza)
گزارش یک جنایت!
پس از آغاز جنگ، همسرم نسرین ستوده متنی را در اختیارم گذاشت که حاوی مصوبه ای بود که در سال 1365 ، شورای عالی قضایی با هدف تامین امنیت زندانیان،...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: رضا خندان
نویسنده: رضا خندان
پیرامون تراژدی اخراج صدها هزار افغان‌ از ایران به انتظار داوری سخت فردا ننشینیم، در عمل به وظیفه‌ی امروزین بپاخیزیم!
اخراج‌های سازمانیافته گرچه همچون تندآبی از چند هفته پیش بر بستر افغان‌ستیزی نابکار در کشور جریان دارد، این روزها اما با برچسب خوردن اتهام «جاسوسی» برای مهاجرینی از افغان‌ها به...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
توهم آزادی از دهانۀ موشک: افشاگری علیه مدافعان حملۀ نظامی به ایران
آزادی از میان اجساد مردم، آوار خانه‌ها و بمباران کشور زاده نمی‌شود. دموکراسی را نه با موشک، بلکه با اراده و فداکاری خودمان می‌سازیم؛ نه با همدستی با دشمن، بلکه...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
محکومیت حمله به زندان اوین و ضرورت آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی
نهضت آزادی ایران در راستای راهبرد تقویت همبستگی ملی که آثار برجسته آن را در جریان جنگ تحمیلی اخیر شاهد بودیم، بازگشت حاکمیت به مردم و تحقق مطالبات ملی از...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
نیاز به بلوغ بیشتر سیاسی، و جسارت مدنی
اکنون بیش از هر زمان، نیاز حیاتی جامعۀ ایران بازیابی و تقویت «استقلال اندیشه» و «سازمان‌دهی مستقل سیاسی» است. ما باید بتوانیم در دل بحران، بدون اتکا به حاکمیت یا...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سعید مقیسەای
نویسنده: سعید مقیسەای

خطر ایران برای آمریکا: بمب اتم یا یورو

بعلت اصرار ايران براي مبادله نفتي با يورو در بازار جهاني، کشورهاي زيادي در جهان تشويق به دنباله روي از ايران شده اند. هم اکنون بعضي کشورهاي آمريکاي لاتين، روسيه بسيار کمپانيهاي بزرگ در عربستان راه ايران را دنبال کرده اند، بويژه در مورد عربستان بايد گفت که شرکتهاي سرمايه گذاري در اين کشور برنامه هاي خود را در رابطه با مبادلات يورو گسترش داده اند.

خطر ایران برای آمریکا نه بمب اتمی، نه اسلحه کشتار جمعی و نه کمک به تروریسم بلکه خطر اصلی که آمریکا را نگران کرده است، تصمیم ایران مبنی بر تبدیل دلار با یورو در مبادلات نفتی خود در بازار بین المللی است . این تصمیم دولت ایران بمثابه جنگ اقتصادی بر علیه آمریکاست زیرا سود شرکتهای نفتی و غیر نفتی آمریکا را بسیار کاهش داده بطوریکه موجب ورشکستگی بسیاری از این شرکتها خواهد گردید. 
در ماه ژوئن سال ۲۰۰۴، ایران تمایل خودرا مبنی بر استفاده از یورو بجای دلار ابراز داشت و این تمایل موجب خوشحالی و رضایت بسیاری کشورها در جهان شد. رسانه های ایران شروع برنامه تازه مبادله را از اوائل سال ۲۰۰۶ اعلام داشته اند. با شروع این برنامه رقابتهای سختی میان شرکتهای نفتی آمریکا و انگلیس با بازار نفتی ایران نیز آغاز خواهد شد. هم اکنون اغلب کشورهای جهان که مبادلات نفتی خود را بصورت دلاری انجام میدهند مجبورند که رابطه اقتصادی خود را با دلار آمریکا حفظ نموده و هم ضرر و زیانهای آنرا نیز بپذیرند و در حقیقت ولو بطور ناخواسته موجب تقویت اقتصاد آمریکا گردند، اما با شروع مبادلات با یورو بتوسط ایران در مبادلات نفتی بسیار کشورهای انتخاب دیگری نیز برای مبادله بدست خواهند آورد. ما در اواخر سال ۲۰۰۵ و اوائل ۲۰۰۶ نتایج آشکار این سیاست اقتصادی تازه دولت ایران را در صحنه جهانی شاهد خواهیم بود. همه کشورها و شرکتهای خریدار نفت دو راه در برابر خود خواهند داشت، خرید نفت از شرکتهای آمریکائی و انگلیسی بقیمت بشکه ای ۵۷ دلار یا خرید از بازار بورس ایران بقیمت ۳۷ یورو. این شروع کار اقتصادی دولت ایران موجب تقلیل عمده مبادلات نفتی شرکتهای آمریکا و انگلستان خواهد شد. زیرا این دو شرکت مبادلات خود را با دلار انجام میدهند. 
بسیاری کشورها و شرکتها خواستار آنند تا مبادله نفتی خود را از حیطه دلار خارج کنند . اما توانائی آن را ندارند، زیرا باتضعیف هر روزه دلار زیانهای عظیمی متوجه آنان میگردد. در سالهای اخیر بویژه با روی آوردن اقتصاد آمریکا به نظامی گری و تولیدات عمده در این زمینه، تولید کالاهای محلی به خارج از مرزهای آمریکا انتقال یافته که در نتیجه موجب ضعف دلار شده است. بر عکس در اروپا دولتها از تقویت یورو پشتیبانی نموده و کوشش فراوانی بکار میبرند تا تولیدات محلی را گسترش دهند. بهمین مناسبت اعتبار جهانی یورو نیز بالا رفته و هم اکنون بسیاری شرکتهای بین الملللی ولو بطور محدود از یورو استفاده میکنند که موجب تضعیف بیشتر دلار میشود. همگان شاهدند که از نوامبر سال گذشته قدرت خرید دلار کاهش یافته و هم اکنون یورو مساوی با ۳۴/۱ در برابر دلار است . دلار همچنین در برابر ارزهای دیگر همچون پِن ژاپن و لیره انگلستان نیز عقب نشینی داشته است . گزارشهای معتبراقتصادی سال گذشته در جهان از سقوط سریع اقتصاد آمریکا خبر دادند. هم اکنون دولت آمریکا با داشتن ۹/۶۶۵ بلیون دلار کسری بودجه روبروست. این وضعیت آمریکا موجب اضطراب بانکهای بین المللی شده و آنان در این زمینه به دولت آمریکا هشدار داده اند. 
در سال ۲۰۰۰ دولت عراق نیز این برنامه را با جرا در آورد، در ابتدا بسیاری کشورها این عمل دولت عراق را زیانبار دانسته و بآن با دید تردید نگریستند. با گذشت زمانی چند و قدرت یافتی یورو در عرصه بین المللی درستی کار دولت عراق آشکار گردید، دولت عراق نیز که در ابتدا دچار زیانهای مالی شده بودند توانست جبران مافات کند. ار آن پس بسیاری کشورها و شرکتها استفاده از یورو را در دستور کارخود قرار دادند و دولت آمریکا در آن زمان متوجه شد که زیانهای بزرگی متوجه اقتصاد آمریکا گردیده است . یکی از اهداف آمریکا در حمله به عراق نیز تغییر مجدد یورو به دلار در مبادلات نفتی عراق بود که در همان روزهای اول اشغال بتوسط یال بریمر بتصویب رسید.
بعلت اصرار ایران برای مبادله نفتی با یورو در بازار جهانی، کشورهای زیادی در جهان تشویق به دنباله روی از ایران شده اند. هم اکنون بعضی کشورهای آمریکای لاتین، روسیه بسیار کمپانیهای بزرگ در عربستان راه ایران را دنبال کرده اند، بویژه در مورد عربستان باید گفت که شرکتهای سرمایه گذاری در این کشور برنامه های خود را در رابطه با مبادلات یورو گسترش داده اند. 
تبلیغات گسترده دولت آمریکا را بر علیه ایران مبنی بر ساختن سلاح کشتار جمعی، تروریسم و دخالت در لبنان را باید بیشتر در این رابطه ارزیابی نمود. هم اکنون این سئوال مطرح می شود که آیا آمریکا در مقابل ایران چه خواهد کرد؟ 
آیا همچون عراق به اشغال نظامی دست خواهد زد و یا راه دیگری در پیش خواهد گرفت؟
باید گفت که آمریکا آنچنان در باتلاق عراق گرفتار آمده که امکان درگیری نظامی با ایران را نخواهد داشت و در ضمن جامعه بین المللی نیز کاملاً مخالف جنگ بر علیه ایران است و حتی بسیاری کشورهای موتلفه با آمریکا نیز امروز مجبور شده تا نیروهای خود را از عراق فرا خوانند. دیگر اینکه ایران از عراق بسیار نیرومند تر است . ایران دارای پایگاههای موشکی در جزایر سه گانه و بر تنگه هرمز و دریای عمان مسلط است . حمله ایران به کشتیها در تنگه هرمز موجب بحران انرژی در سراسر جهان خواهد شد و قمیت نفت را تا بشکه ای یکصد دلار بالا خواهد برد. از سوی دیگر آمریکا نخواهد توانست بمانند سالهای ۱۹۵۳ ایران را به هرج و مرج بکشاند و باعث سقوط دولت گردد. در سال ۱۹۵۳ آمریکا و انگلستان با راه اندازی دسته های شورشی و صرف ملیونها دلار موجب سقوط حکومت دموکراتیک دکتر محمد مصدق گردیدند. امروز ملت ایران علیرغم مخالفتشان با استبداد مذهبی اما حیله های آمریکا را نیز میدانند بویژه که جنایتهای آمریکا در افغانستان و عراق را شاهد بوده اند. 
تنها راه باقیمانده برای آمریکا وادار نمودن اسرائیل برای حمله به تأسیسات اتمی در ایران است و اسرائیل نیز آمادگی خود را ابراز داشته و انچنان که شایع نموده اند اسرائیل در ماه ژوئن امسال به ایران حمله خواهدکرد. اسرائیل از اتمی شدن ایران وحشت دارد، با اتمی شدن ایران برنامه های توسعه طلبانه اسرائیل در منطقه با مانع بزرگی روبر خواهد شد که در آنصورت دولت اسرائیل مجبور است بلحاظ سیاسی امتیازات سنگینی را برای بقاء خود در منطقه بپردازد که به ملیاردها دلار خواهد رسید. 
دولت ایران سرمایه عظیمی را برای برنامه انرژی اتمی خود بمصرف رسانیده و تحت هیچ شرایطی حاضر نیست آن را متوقف کند. ایران در برابر هر گونه تهاجم اسرائیل به تأسیسات اتمی خود سکوت نخواهد کرد. پاسخ ایران به اسرائیل بسیار دردناک خواهد بود. این پاسخ شامل بهم ریختگی کل منطقه یعنی اسرائیل، کشورهای خلیج ، عراق و افغانستان خواهد بود. 

تاریخ انتشار : ۱ خرداد, ۱۳۸۴ ۴:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

نقد و بررسی رمان تاریخی رود پرخروش نوشته ابراهیم دارابی

Una pace duratura è possibile solo con la partecipazione popolare attiva!

گزارش یک جنایت!

پیرامون تراژدی اخراج صدها هزار افغان‌ از ایران به انتظار داوری سخت فردا ننشینیم، در عمل به وظیفه‌ی امروزین بپاخیزیم!

توهم آزادی از دهانۀ موشک: افشاگری علیه مدافعان حملۀ نظامی به ایران

محکومیت حمله به زندان اوین و ضرورت آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی