جمعه ۲۰ تیر ۱۴۰۴ - ۲۲:۲۰

جمعه ۲۰ تیر ۱۴۰۴ - ۲۲:۲۰

بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر
مردم پس از آنچه گذشت انتظاراتی از حکومت دارند... در کوتاه‌مدت، اقداماتی سریع و نمادین چون آزادی زندانیان‌ سیاسی و تغییر واضح در رویکردهای رسانۀ ملی کمترین توقعات است. برگزاری...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: میرحسین موسوی
نویسنده: میرحسین موسوی
روایت زنان افغانستانی از رد مرز
آنچه می‌خوانید روایت چهار زن افغان‌تبار است که سال‌ها در ایران زندگی کرده‌، فرزند به دنیا آورده‌، کار کرده‌ و روابط انسانی و پیوندهای عاطفی داشته‌اند اما در چند ماه گذشته...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند
ما با نام تو، نه فقط از تو، که از همه‌ی آدم‌های ایستاده یاد می‌کنیم. از آن‌ها که هنوز باور دارند: آزادی، امتیاز نیست — فضیلت است و حقیقت، اگرچه...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
عظمت را دوباره به جنبش ضدجنگ برگردانیم
قصد این نوشته بررسی شرایطی که به جنگ اخیر ختم شد، سیاست‌های مرگبار رهبران جمهوری اسلامی و یا جنایات اسرائیل در منطقه نیست. بلکه یافتن راهی برای تقویت جنبش ضدجنگ...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: رضا جاسکی
نویسنده: رضا جاسکی
شوخیِ تلخِ تاریخ!
اگر به‌فرض در جهان وارونۀ کنونی شانسی هم برای ربودن جایزۀ صلح نوبل برای یک صلح‌طلب قلابی چون ترامپ و به قول خود وی استقرار صلح از موضع اقتدار وجود...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: تقی روزبه
نویسنده: تقی روزبه
ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن
هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ...
۱۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، کشور را منزوی‌تر می کند.
جبهه اصلاحات ایران با انتشار بیانیه‌ای مصوبه اخير مجلس به منظور تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را برخلاف مصالح ملی، امنیت کشور و منافع مردم ایران خواند و...
۱۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: جبهه اصلاحات ایران
نویسنده: جبهه اصلاحات ایران

تعمیم طرح استادشاگردی و کارورزی بە میان پرستاران!

گزارش‌هایی کە در مورد رفتن پرستاران از کشور برای یافتن کار قبلاً منتشر شدەاند بە نوبە خود استدلال مسئولین تشکل‌های پرستاری در این زمینە را تائید می‌کند. بە عقیدە برخی از مسئولین این سازمان‌ها، دستمزد پرستاران در مقابل زحمت زیادی کە شغلشان دارد ناچیز است و صاحبان بیمارستان‌های خصوصی هم پیوستە در تلاش‌اند با ترفندهای مختلف تا می‌توانند سطح دستمزدها را پائین بیاورند و هدف اصلی این طرح معطوف بە همین موضوع است.

بە گزارش خبرگزاری “ایلنا” جامعە پرستاران اهواز در ۱۵ مرداد برای اعتراض بە طرح تربیت پرستار بیمارستانی در مقابل دانشگاە علوم پزشکی جندی‌شاپور بە همراە تعدادی از دانشجویان رشتە پرستاری تجمع کردند و خواستار لغو این طرح شدند. قبل از این تجمع و از آغاز اعلام طرح مذکور مسئولین سازمان‌های پرستاری با این طرح مخالفت کردە بودند. این مخالفت‌ها در ابتدا تا حدودی سبب عقب‌نشینی دست‌اندرکاران آن و ایجاد تغییراتی در آئین نامە و خود طرح گردید. اما ظاهراً طراحان پشت صحنە طرح کە گفتە می‌شود صاحبان بیمارستان‌های خصوصی هستند و می‌خواهند با این ترفند سطح دستمزد پرستاران را پائین بیاورند و پائین نگە دارند، با اصلاحات پذیرفتە شدە مخالفت کردند و طبق معمول و برخلاف قول‌هایی که مقامات دولتی به سازمان‌های پرستاری داده بودند، درنهایت جانب صاحب بیمارستان‌ها را گرفتند، و طرح اصلاح‌شده را کنار نهادند و می‌خواهند نسخه اصلاح‌نشده به اجرا بگذارند. طبیعتاً از وزارتخانه‌ای که وزیر آن خود یکی از صاحبان ۲ بیمارستان بزرگ و در حقیقت، کارفرما محسوب می‌شود، نباید هم انتظار داشت که در این‌گونه موارد که پای منافع خود او نیز در بین است، جانب‌دارانه عمل نکند.

 علی سنایی عضو شورای عالی پرستاری در ارتباط با نیات نهفتە در پس این طرح گفتە است “احساس می‌کنم نیت سهامداران بخش خصوصی در این نسخه‌پیچی برای دولت و  هدف اصلی در اجرای این طرح ، تلاش برای افزایش سطح تقاضا در بازار کار پرستاری با تزریق نیروی کار ارزان است  تا به این وسیله پرستاران بخش خصوصی به دلیل ترس از اخراج و تعدیل،  ناچار باشند  با هر شرایطی کار کنند.”

یکی دیگر از دلایل مخالفت یک پارچە تشکل‌های پرستاری با این طرح تهدید سلامتی بیماران بواسطە بکار گیری پرستارانی است کە دورە آموزش دانشگاهی رشتە پرستاری را نگذراندەاند و بە عقیدە رهبران این تشکل‌ها فاقد دانش کافی پرستاری هستند. بە گفتە علی نسایی اجرای این طرح و انتقال بخش آموزش پرستاران از دانشکده‌ها به بیمارستان‌ها، در آینده‌ای نه‌چندان دور موجب تنزل  سطح استانداردهای بهداشتی، درمانی کشور می‌شود. بااین‌وجود ولی گویا افزایش سود برای صاحبان بیمارستان‌ها بر سلامت مردم ارجح‌تر است!

 بر اساس طرح مذکور پرستاران می‌توانند بە جای گذراندن دورە پرستاری این دورە را بە شکل عملی در بیمارستان‌ها بگذرانند. ظاهراً بهانە دست‌اندرکاران طرح کمبود پرستار و نیاز بە پرستار است. اما مسئولین تشکل‌های پرستاری این ادعا را رد نمودە و می‌گویند پرستاران تحصیل کردە زیادی بی‌کارند و کمبود پرستار تنها در تهران وجود دارد و آن‌ها برای رفع کمبود پرستار در تهران طرح هم دارند. از طرف دیگر گفتە می‌شود  ۹۰۰۰ پرستار بیکار دریکی از سامانە های این سازمان‌ها برای یافتن کار نام‌نویسی کردەاند.

گزارش‌هایی کە در مورد رفتن پرستاران از کشور برای یافتن کار قبلاً منتشر شدەاند بە نوبە خود استدلال مسئولین تشکل‌های پرستاری در این زمینە را تائید می‌کند. بە عقیدە برخی از مسئولین این سازمان‌ها، دستمزد پرستاران در مقابل زحمت زیادی کە شغلشان دارد ناچیز است و صاحبان بیمارستان‌های خصوصی هم پیوستە در تلاش‌اند با ترفندهای مختلف تا می‌توانند سطح دستمزدها را پائین بیاورند و هدف اصلی این طرح معطوف بە همین موضوع است. مسئولان تشکل‌های پرستاری در مورد نیات و اهداف واقعی نهفتە در پس این طرح ناروا نمی‌گویند. این طرح درواقع نسخەای از طرح‌های استادشاگردی و کارورزی و تعمیم آن‌ها بە میان بیمارستان‌ها  بە منظور تأمین “پرستار” ارزان و افزایش سود بیشتر برای صاحبان بیمارستان‌های خصوصی ست کە هم‌اکنون سود سرشاری می‌برند ولی درعین‌حال بە آن قانع نیستند و همچنان برای افزایش سودشان بە هر وسیلەای ولو این کە سلامتی مردم را دچار مخاطرە کند متوسل می‌شوند.

پیداست کە از سرمایە دار نمی‌شود انتظار داشت کە در پی سود بیشتر نباشد. این دولت است کە وظیفە دارد با تدوین قوانین و وضع مقررات مناسب و عادلانە و موظف نمودن کارفرمایان بە رعایت حقوق سندیکایی و اجتماعی مزدبگیران مانع بە مخاطرە افتادن سلامتی و امنیت مردم و نیروی کار شود. اما دولت بە رغم همە اعتراضات نە تنها بە وظیفەاش عمل نمی‌کند، بل کە با از میان برداشتن قوانین حمایتی و تصویب طرح‌هایی کە همگی بدون استثنا در جهت منافع سرمایە داران هستند بە این مخاطرات دامن می‌زند و شرایط را برای تشدید استثمار نیروی کار توسط سرمایەداران هموارتر می‌کند. و هنگامی کە اعتراضات دامن می‌گیرد و تهدیدات و وعدە های توخالی هم نتیجە نمی‌دهند، آن‌وقت مأموران سرکوب را بە مصاف کارگران می‌فرستند تا بل کە بهر شکل طرح‌هایشان را بە مزدبگیران تحمیل کنند. مقابلە با این گونە طرح‌های ضد کارگری کە درواقع یکی پس از دیگری در سازمان‌های کارفرمایی تدوین و برای اجرا بە دولت ابلاغ می‌شوند و دولت نیز آن‌ها را بە اجرا می‌گذارد، لازم است همە تشکل‌های کارگری تلاش کنند مشترکا عمل کنند. اعتراضات پراکندە امثال تجمع ۱۵ مرداد پرستاران در اهواز با همە اهمیتی کە دارند اما برای عقب راندن کارفرمایان و دولتشان بە تنهایی کافی نیست. اما اگر همە سازمان‌های پرستاران حداقل در مواردی مانند مورد این طرح کە نسبت بە آن نظر واحدی دارند به‌طور هم‌زمان در سطح کشور اقدام کنند حتماً نتیجە. بهتری برایشان خواهد داشت.

 

 

 

 

بخش : کارگری
تاریخ انتشار : ۱۶ مرداد, ۱۳۹۶ ۱۰:۱۳ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر

روایت زنان افغانستانی از رد مرز

در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند

عظمت را دوباره به جنبش ضدجنگ برگردانیم

شوخیِ تلخِ تاریخ!

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن