سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۰

سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۰

توصیه‌هایی برای مقاومت در دوره‌‌ای تاریک
«وضع خوب نیست، اما ایده‌های خوبی برای مقاومت و مبارزه وجود دارند که آنها را می‌توانیم از تجربه‌های مردم آزادی‌خواه در ایران و جهان بیاموزیم. مجموعه‌ای از اصول ساده و...
۱۸ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: محمدرضا نیکفر
نویسنده: محمدرضا نیکفر
آیه‌های زمینی
چه روزگار تلخ و سیاهی، نان، نیروی شگفت رسالت را، مغلوب کرده بود، پیغمبران گرسنه و مفلوک، از وعده‌گاههای الهی گریختند، و بره‌های گمشدهٔ عیسی، دیگر صدای هی‌هی چوپانی را،...
۱۸ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: فروغ فرخزاد
نویسنده: فروغ فرخزاد
گرامی باد یاد جهان پهلوان تختی
هفدهم دی سالگرد درگذشت شخصیت ملی ما، جهان پهلوان، جوانمرد روزگار، غلامرضا تختی است. سازمان‌های جبهه ملی ایران در خارج از کشور و جبهه ملی ایران-اروپا ضمن گرامیداشت یاد او...
۱۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان‌های جبهه ملی ایران در خارج از کشور
نویسنده: سازمان‌های جبهه ملی ایران در خارج از کشور
کشتی شکستگانی بی باد شرطه و دیدار آشنا
تنها امید مردم در بدتر نشدن اوضاع و نابود نشدن حداقل های زیستی کشور و همچنین امید حکومت به غرق نشدن کشتی شکسته نظام، ویژگی های ترامپ و دولت او...
۱۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: برديا سياوش
نویسنده: برديا سياوش
تأثیر روانی جنگ: نیمی از کودکان غزه آرزوی مرگ دارند
یک مطالعه و نظر سنجی جدید, تأثیر روانی عظیم جنگ بر کودکان و جوانان در نوار غزه را این گونه بر آورد کرده است:  ۴۴ درصد از کشته شدگان کودک...
۱۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: جولیان بورگر، برگردان رضا کاویانی
نویسنده: جولیان بورگر، برگردان رضا کاویانی
رودررو با فرهنگ کشی: یادی از غلامحسین ساعدی
غلامحسین ساعدی ریشه در آب و خاک فرهنگ، زبان و تاریخ ایران و مردم ایران داشت. این ریشه در او چنان قوی و محکم بود که درد غربت تا آخرین...
۱۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: عباد عموزاد
نویسنده: عباد عموزاد
جلوگیری از ملاقات به خاطر عدم رعایت حجاب
... وقتی از ملاقات مهراوه بابت حجابش جلوگیری کردند، شرایط برای او که بارها از ملاقات مادر و پدرش، طی سال های گذشته، با موضوعیت حجاب محروم شده بود، غیرقابل...
۱۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: نسرین ستوده
نویسنده: نسرین ستوده

توقف اقدامات تهدیدآمیز و مذاکره بدون قید و شرط، راه جلوگیری از درگیری نظامی

حزب چپ ايران (فدائيان خلق) بر این باور است که عامل اصلی اين وضعيت پرمخاطره، سياست ها و عملکرد مخرب جمهوری اسلامی به ويژه سياست توسعه طلبانه آن در منطقه است. جمهوری اسلامی با چنین اقداماتی زمینه را برای تهدیدهای بین المللی و منطقه ای، همدستی دولت سلطه گر آمریکا با کشورهای مرتجع منطقه، تحریم های گسترده اقتصادی و سیاست های مداخله گرانه نظامی علیه کشورمان فراهم ساخته است. ما بر این باوریم که درگيری نظامی بين جمهوری اسلامی و دولت امريکا نتایج ویرانگری برای کشور ما و منطقه به بار می آورد. راه جلوگيری از درگيری احتمالی نظامی، متوقف نمودن تهديدها علیه همدیگر و آغاز مذاکره بدون قید و شرط است.

اقدامات دولت ترامپ برای پیشبرد سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی ـ قرار دادن سپاه در فهرست گروه های تروریستی، امتناع از تمدید معافیت پنج کشور باقی مانده از تحریم نفتی ایران، خودداری از تمدید بخشی از معافیت‌های همکاری هسته‌ای با ایران، افزودن بخش فلزات و معادن ایران به لیست تحریم ها ـ و اقدام متقابل جمهوری اسلامی ـ تروریستی خواندن فرماندهی مرکزی آمریکا موسوم به سنتکام و  همه نیروهای وابسته به آن، توقف صادرات آب سنگین و اورانیوم غنی‌شده برای مدت دو ماه، اعلام در دستور قرار گرفتن خروج مرحله به مرحله از برجام در صورت عدم تأمین امکان مبادلات توسط اروپا ـ فضای متشنج بین دو کشور را بیش از پیش تشدید کرده ‌است. دولت آمریکا با اعزام ناو هواپیمابر “یو اس ‌اس آبراهام لینکتن” به منطقه، استقرار جنگنده‌بمب‌افکن‌های “بی‌-۵۲” در پایگاه نظامی آمریکا واقع در امیرنشین قطر بر آتش تهدیدات افزوده است. فضای تنش آلود، میدان را برای یکه تازی نیروهای جنگ طلب دو طرف باز کرده است.

دولت ترامپ از تشدید تحریم‌های اقتصادی تا ایجاد فضای جنگی برای تسلیم جمهوری اسلامی فروگذار نمی کند. در عین حال مدعی است که آمادۀ مذاکره است. اما مذاکره ای با پیش شرط های بسیار. جمهوری اسلامی نیز همزمان با سیاست تهدید و انجام اقداماتی در جهت خروج از برجام، بر فعالیت دیپلماتیک خود افزوده است. تاکید جواد ظریف، در سفرش به امریکا، بر ضرورت مهار بحران خطرناک کنونی میان ایران و آمریکا، تلاش او برای استفاده از اختلاف موجود بین ترامپ و برخی از اعضای کابینه او و شکاف انداختن بین دولت امریکا و متحدینش در این راستا بود.

تنش بین دو کشور در ‌ هفته‌های اخیر به نقطه‌ پر مخاطره‌ای رسیده است، هر دو طرف در مسیری افتاده‌اند که راه برگشت را دشوار کرده است. کسانی مثل جان بولتن و مایکل پمپئو خواهان فراتر رفتن از سیاست اعمال فشار حداکثری هستند. در این سیاست دولت اسرائیل، عربستان و امارات در کنار آنان قرار دارند. آن ها می خواهند امریکا را به جنگ با جمهوری اسلامی بکشانند. ترامپ تا کنون بر تسلیم جمهوری اسلامی با توسل به تحریم های فلج کننده اقتصادی باقی مانده است. جمهوری اسلامی نه می خواهد با امریکا و متحدین آن بجنگد و نه تسلیم ترامپ شود. اما هر دو طرف به سوی اقدامات تنش افزا گام بر می دارند. در چنین فضائی، از امکان کنترل اقدامات ناگهانی و اتفاقی کاسته می شود و یک حادثه و یا خطا می تواند به درگیری نظامی بیانجامد. برهمین پایه نگرانی از درگیری نظامی دو کشور و خطر فراروئیدن آن به جنگ گسترده به شدت افزایش یافته است.

برجام خطر جنگ را در سال های پیش منتفی کرد. اما آنچه مانع استفاده از فضای بعد از برجام برای حل اختلافات با دولت آمریکا شد، سیاست دشمن محور جمهوری اسلامی، آزمایش‌های موشکی سپاه، شعارنویسی علیه اسرائیل روی موشک‌ها، تعیین زمان برای نابودی اسرائیل، اقدامات نظامی خارج از مرزهای کشور، دخالت در سوریه، یمن، لبنان و عراق بود. خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی به پشتوانه سپاه و دیگر ابزار قدرتش، مانع گشایش در مناسبات سیاسی و اقتصادی با جهان خارج بعد از  برجام شد. امروز باز با وضعیت مخاطره آمیز کنونی و خطر درگیری نطامی بین دو کشور روبرو هستیم. 

حزب چپ ایران (فدائیان خلق) بر این باور است که عامل اصلی این وضعیت پرمخاطره، سیاست ها و عملکرد مخرب جمهوری اسلامی به ویژه سیاست توسعه طلبانه آن در منطقه است. جمهوری اسلامی با چنین اقداماتی زمینه را برای تهدیدهای بین المللی و منطقه ای، همدستی دولت سلطه گر آمریکا با کشورهای مرتجع منطقه، تحریم های گسترده اقتصادی و سیاست های مداخله گرانه نظامی علیه کشورمان فراهم ساخته است. ما بر این باوریم که درگیری نظامی بین جمهوری اسلامی و دولت امریکا نتایج ویرانگری برای کشور ما و منطقه به بار می آورد. راه جلوگیری از درگیری احتمالی نظامی، متوقف نمودن تهدیدها علیه همدیگر و آغاز مذاکره بدون قید و شرط است. خارج شدن جمهوری اسلامی از برجام، می تواند اتجادیه اروپا و دولت ترامپ را علیه جمهوری اسلامی متحد کند و کشور را در یک قدمی جنگی قرار دهد که قربانی اصلی آن مردم ایران خواهد بود. ما بر سیاست تنش زدائی، انجام مذاکره برای پایان دادن به تحریم های فلج کننده اقتصادی و حل اختلافات بر سر میز مذاکره تاکید داریم و معتقدیم که ادامۀ وضعیت موجود خطر بروز درگیری نظامی را افزایش می دهد. در شرایط کنونی ضرورت دارد نیروهای صلح طلب و آزادیخواه  هم صدا از مذاکره بدون قید و شرط دو کشور برای حل اختلافات دفاع کنند و از سازمان ملل و دیگر مجامع بین المللی خواستار مداخله‌ برای پایان دادن به تنش بیشتر و انجام مذاکره بین دو کشور شوند.

هیئت سیاسی ـ اجرائی حزب چپ ایران (فدائیان خلق)

۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ (۱۴ ماه مه ۲۰۱۹)

تاریخ انتشار : ۲۵ اردیبهشت, ۱۳۹۸ ۱:۰۸ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

توصیه‌هایی برای مقاومت در دوره‌‌ای تاریک

آیه‌های زمینی

گرامی باد یاد جهان پهلوان تختی

کشتی شکستگانی بی باد شرطه و دیدار آشنا

تأثیر روانی جنگ: نیمی از کودکان غزه آرزوی مرگ دارند

رودررو با فرهنگ کشی: یادی از غلامحسین ساعدی