دوشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۳

دوشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۳

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم...
نتانیاهو کاخ سفید را نادیده می‌گیرد، زیرا انجام این کار هیچ هزینه‌ای ندارد. در سال ۱۹۸۲ رونالد ریگان، مناخیم بگین، نخست‌وزیر اسرائیل را پس و کشتار فسطینیان در پی تهاجم...
۱ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
غم دیگر
شنیدستم غمم را میخوری، این هم غم دیگر، دلت بر ماتمم می‌سوزد، این هم ماتم دیگر
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
پایان تلخ یک ریاست جمهوری
بایدن می‌داند که باید برود، اما این بدان معنا نیست که از این موضوع خوشحال است. ننسی پلوسی کسی بود که با هوش و ذکاوت سیاسی به رئیس‌جمهور گفت که...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
کاش میشد
کاش میشد چهره ها رنگ پریشانی نداشت، برق تیز خنجر و کینه نداشت. مثل دریا بود شفاف و زلال، مثل ابریشم نرم لطیف
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور
ایجاد، تقویت و توسعه و حفظ نهادهای مدنی و تشکل‌های صنفی و سیاسی باید در کانون برنامه های افراد، شخصیت ها و احزاب و سازمان ها قرار داشته باشد، چه...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴
بر اساس بیانیۀ دادگاه بین‌المللی دادگستری، سیاست‌های شهرک‌سازی و بهره‌برداری اسرائیل از منابع طبیعی در سرزمین‌های فلسطینی نقض قوانین بین‌المللی است. دادگاه، گسترش قوانین اسرائیل به کرانۀ باختری و بیت‌المقدس...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محسن نجات حسینی
نویسنده: محسن نجات حسینی
سیاست‌گریزی زنان یا سیاستِ گریزِ دولت از زنان
قوانین نابرابر، عدم حمایت‌های لازم و محیط‌های مردسالارانه، زنان را از مشارکت فعال در سیاست بازمی‌دارد. حضور کم‌رنگ زنان در سیاست به معنای نبود صدای نیمی از جمعیت در تصمیم‌گیری‌های...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری

تشکیل جبهه اتحاد ملی (جام) – در همراهی با پیشنهاد کیوان صمیمی

تذکر ضرور: پخش میزگردها در این صفحه از نشریه کار لزوما به معنی تایید یا وابستگی این برنامه ها به سازمان ما نیست و صرفا به دلیل خدمت به جامعه دوستان و نزدیکان فکری به سازمان صورت می گیرد!

فایل صوتی جلسه پرسش و پاسخ یکشنبه ۱۸ دی  ۱۴۰۱   ساعت ۹  شب ایران

موضوع: 

تشکیل جبهه اتحاد ملی (جام) – در همراهی با پیشنهاد کیوان صمیمی 

میهمان: بهزاد کاظمی ، فعال سیاسی سوسیالیست – ساکن ایران  

لینک:

https://t.me/+YNxze2Z5-E05NWFh

سوالات مطرح شده در جلسه تلگرامی با بهزاد کاظمی   

  • جبهه اتحاد ملی پیشنهادی دامنه گستردگیش تا کجا خواهد بود؟ آیا فقط گروهای چپ و جمهوری خواه و ملی رو در بر خواهد گرفت یا شورای مقاومت و مجاهدین و مشروطه خواهان و اصلاح طلب های داخل ایران رو هم در بر خواهد داشت؟
  • آیا جبهه اتحاد ملی توان ایجاد و تشکیل دولت گذار رو با حضور شخصیت های ملی و مترقی در داخل و خارج از کشور را خواهد داشت؟ چه گروه ها و شخصیت هایی در این دولت گذار به نظر شما باید حضور داشته باشند؟
  • شما چه نقشی را برای آقای حامد اسماعیلیون در این اتحاد میبینید؟ ایشون در آخرین مصاحبه اشون به صراحت اعلام کردند که جمهوری خواه هستند ایا اکر ایشون به عنوان فعال سیاسی وارد میدان بشوند میشود در این اتحاد از وجودایشون بهره برد؟
  • اتحاد برای هدفهای نهایی مثل گذار از حاکمیت و اینکه بعدش برای روی کار آمدن چه حکومتی تلاش شود کمی غیر عملی به نظر می رسد چون همه که صادق نیستند-  مثلا الان رضا پهلوی هم ادعا میکند که جمهوری خواه است – به نظر من گروهها باید با هم ابتدا کارهای مشترکی ایده های مشترکی را پیش ببرند و در عمل همدیگر را بسنجند – مثلا اگر یک گروه اتحاد ملی برای آزادی زندانیان سیاسی شکل بگیرد یا یک گروه اتحاد ملی علیه حکم اعدام شکل بگیرد یا یک اتحاد ملی علیه حجاب اجباری ابتدا شکل بگیرد می توان در عمل دید هر کسی و هر گروهی واقعا چه روشهایی را در پیش می گیرد چقدر به دمکراسی و خرد جمعی پایبندی دارد – در غیر این صورت امکان اینکه یک اتحاد ملی برای اهداف کلی داشته باشیم بسیار شکننده خواهد بود و غیر قابل اعتماد شما اینطور فکر نمی کنید ؟ فکر نمیکنید که باید ابتدا تجربه مشترکی شکل بگیرد و همه در عمل ارزیابی شوند ؟
  • شما مبنای اتحاد ملی را بر حول منافع ملی قرار می‌دهید. ولی منافع ملی مبحثی است مبهم و با تعاریف و تفاسیر گوناگون.
  • بطور مثال بعضی ها  داشتن انرژی هسته ای و یا حضور و نفوذ  نظامی ایرانی در منطقه را به نفع منافع ملی ایرانیان  می‌دانند ولی خود همین مسئله باعث مناقشات منطقه ای و بین‌المللی  وتحریمهای کمرشکنی شده است که شالوده اقتصاد ایران   و امنیت ملی و اجتماعی     را به مرز نابودی و ویرانی  رسانده و معیشت مردم را تقریبا فلج کرده است.     سوال:
    • ۱- شما منافع ملی را چگونه تعریف میکنید و آزادی های فردی و اجتماعی  و عدالت  چه جایگاهی در تفسیر شما دارند؟
    • ۲_ آیا تعاریف و تعابیر متفاوت از منافع ملی باعث افتراق نمی‌شود؟
    • ۳_چگونه می‌توانیم روشن کنیم که چه کسی یا کسانی منافع ملی را تشخیص داده و تعیین می کنند؟
  • با درود به مهمان محترم و آرزوی سلامتی برای آقای کیوان صمیمی- سوال اول_آیا ایده تشکیل ((جبهه اتحاد ملی)) شباهت به شعار اصلی حزب توده ایران که همانا،ایجاد جبهه متحد از همه نیروهای دموکراتیک برای طرد رژیم ولایت فقیه حول ۳ محور:
    • الف)محو کامل رژیم ولایت فقیه از سپهر سیاسی کشور
    • ب)توقف کامل برنامه های نئولیبرالی از حیات اقتصادی کشور
    • ج)حفظ تمامیت ارضی و مخالفت قاطع با دخالت دول بیگانه در مسائل ایران ندارد؟
  • سوال دوم_ با توجه به توازن قوای موجود در مخالفین ج.ا،در صورت سقوط ج.ا، آیا کشور به دست نیروهای مافوق راست و وابسته به امپریالیسم نمی افتد؟ در این صورت آیا بهتر نیست به جای طرح شعار براندازی به شعارهای مطالبه محور مثلا ،اجرای بلاتنازع قانون اساسی و اجرای بندهای مسکوت آن مثل(( آزادی احزاب و سندیکا ها ))پرداخت و حکومت رو به عقب نشینی واداشت؟
  • در حال حاضر چند جبهه داخل و خارج داریم که هنوز نتوانسته هیچ کاری بکنند
  • هفت شهر عشق را عطار گشت
  • شما هنوز اندر خم یک بیراه هستید – واقعا” بیلان بدهید. چرا اینقدر متفرق هستید؟
  •  هرامتیازی بخواهید بگیرید بدون جبهه واحد ضد دیکتاتوری امکان پذیر نیست.
  • اگر بخواهیم یکی از اعضای تشکیل دهنده‌ی جام را “اتحاد چپ ” بدانیم این اتحاد چپ شامل چه گروه‌هایی خواهد بود؟
  • شما اتحاد ملی را موکول میکنید بر تشخیص منافع ملی  بر اساس انتخاب مردم و یا نمایندگان واقعی آنها.
  • درحالیکه در شرایط کنونی این انتخاب و تشخیص منافع  ملی از سوی مردم سلب شده است.
  • در حال حاضر بفرمایید مردم و نمایندگان آنها در قالب احزاب و وگروهها حول چه محورهایی می‌توانند برای گذار از شرایط کنونی متحدالشکل عمل کنند.
  • در شرایط فعلی کشور چگونه می‌توان نیروهای دموکراتیک و چپ رو در قالب تشکل‌های مستقل و آزاد سازماندهی کرد؟
  • پس ‌از‌سقوط‌ جمهوری‌اسلامی ‌بیشترین‌ احتمال‌ این ‌است ‌‌که ‌حکومت ‌جایگزین ‌ایران‌ از‌دوست‌غرب‌خواهد‌بود. بنابراین ‌غرب خواهان ‌ایران ‌یک ‌پارچه‌ و‌ دوست ‌خود‌ خواهد ‌بود ‌تا‌ علیه ‌قطب ‌چین ‌و‌روسیه‌ به‌کارش‌ آید
  • نظر شما‌ دراین ‌مورد‌ چیست.؟
  • گرچه بسیار دیر بفکر ایجاد اتحاد ملی یا جبهه متحد افتادیم اما در شرایط کنونی ایران تشکیل یک چنین اتحادی بطور علنی ممکن است؟
  • بادرودرفیق بهزادباتوجه به اینکه جبهه ازاتحاد احزاب تشکیل میشود،کدام احزاب وسازمانها (جام)را تشکیل خواهند داد؟
  • آیا بنظر شما اپوزوسیون مترقی و مردمی ج.ا از کنار میرحسین موسوی با بی تفاوتی رد نمیشود؟
  • آیا میتوان بنا به مقاومت جانانه ای که این فرد در مقام یک رجل سیاسی از خود نشان داده به وی به چشم محور شکل گیری جبهه متحدی از همه نیروهای دموکراتیک و مردمی نگریست؟ جبهه متحد که توامان که با استبداد ج.ا مبارزه میکند با اپوزوسیون امپریالیستی نیز مبارزه میکند ؟
  • یک معضل برای اتحاد ها به نظر من این است که بعضی ها یک دیوار چین بین اصلاحات و انقلاب می بینند در صورتی که میشود برای هر دو تلاش کرد و مرز بین رفرم و انقلاب یک مرز تصنعی است و آنچه تعیین میکند کدام نتیجه خواهد داد شرایط عینی جامعه است نه تصمیم گیری نیروهای اپوزیسیون . نظر شما در این مورد چیست ؟ ضمن اینکه ما از اصلاحات دوم خردادی صحبت نمیکنیم و منظورمان اصلاحات به منظور عقب راندن رژیم با نیروی توده های متحد است
  • چطور می شود این جبهه اتحاد ملی را عملی کرد یعنی قدمهای بیشتری برایش برداشت منظورم این است که اگر کسانی علاقمند به پیوستن به این اتحاد باشند چه باید بکنند ؟ و دگر اینکه اگر پذیرفتید که اول باید در یک زمینه های مشخصی مثل آزادی زندانیان سیاسی و … باید همراهی شود قدم اول یا حرکت اول چه خواهد بود ؟
  • طبق نظر مرحوم رئیس دانا نه با ارتجاع داخلی نه ارتجاع خارجی نباید کار کرد پس یک جبهه مردمی باید تشکیل داد نظرشما چیست؟

 

تاریخ انتشار : ۲۰ دی, ۱۴۰۱ ۵:۵۴ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

مروری بر آن‌چه تا بیست و سوم تیرماه گذشت

نفس چاق نکرده بود آقای پزشکیان که در دفتر شرکت هواپیمایی توسط نیروهای انتظامی بسته شد. گویا عدم رعایت حجاب کارکنان زن این دفتر دلیل این کنش نیروهای انتظامی بود. مساله مهمی نبود! آقای وزیر کشور دولت گفت. فردا باز خواهد شد دفتر.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم…

غم دیگر

پایان تلخ یک ریاست جمهوری

کاش میشد

نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور

بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴