سایت “کرد پرس” با تنی چند از نخبگان کرد دانشگاههای تهران و اصفهان مصاحبەای حول انتخابات اسفندماە انجام دادە است کە یکی از مصاحبە شوندگان “محمد محمودی” دانشجوی دکترای سیاست گذاری توسعه روستایی در دانشگاه تهران است.
وی در این مصاحبە ضمن استقبال از رد صلاحیت شدن تعدادی از کاندیدها، از جملە معتقد است کە:
– تعدادی زیادی از کاندیداهای این مناطق به اسم اصلاح طلب و با شعار تغییر و توسعه در مناطق کردنشین، به مجلس می رفتند و در راستای منافع این مناطق اقدام شایسته ای انجام نمی دادند.
ـ وجود این جریان به ظاهر اصلاح طلب، سبب تشکیل لایه ای قدرت طلب، باندهای بده- بستان، در این مناطق شده بود و جریان سرمایه داری و توسعه فقط در این لایه قدرت در جریان بود
ـ وجود همچنین جریانی سبب شده که از دوره اصلاحات به بعد، پست ها و مقامات اجرایی و کلیدی که نقش اساسی در توسعه دارند، در میان این افراد و اطرافیان آنها تقسیم شوند و نسل جدید دانشگاهی که با نظریات جدید توسعه در ارتباط هستند از صحنه دور نگه داشته شوند.
– با انجام این رد صلاحیتها، روح جدیدی در توسعه این مناطق دمیده می شود، زیرا که ذهنیت به ظاهر اصلاح طلب که سالهاست بر این مناطق سایه افکنده، حذف گشته و امید آن می رود که ذهنیت جدیدی از توسعه در روح مدیریتی این مناطق با مهیا شدن شرایط حضورشان دمیده شود.
ـ نسل جدید تحصیل کرده بیکار، در این مناطق روز به روز در حال افزایش است که ذهنیت قدیمی توان جذب آنها را در این مناطق نداشته و خود سبب به وجود آمدن نسل بیکار و بی سرمایه ای شده که روز به روز سبب گسترش موج نا امیدی در جامعه کردستان می شود.
چنانکە از مصاحبە بر می آید منظور ایشان از رویکرد جدید، در صحنە واقعی همانا حذف اصلاح طلبان و تسلط جریانهای رقیب و مخالف اصلاح طلبان بر امور کردستان می باشد.
ضمن رد چنین ایدەای کە خواهان تسلط محافظەکاران ایران بر جامعە کردستان می باشد، اما باید بە این انتقاد صریح هم گوش فراداد آنگاە کە اصلاح طلبان را بە قدرت طلبی، عدم اجرای اصلاحات در کردستان، عدم توانائی در جذب نسل تحصیل کردە جدید و ضعف مدیریتی متهم می کند.