سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۴ تیر, ۱۴۰۵ ۰۵:۴۵

پنجشنبه ۴ تیر ۱۴۰۵ - ۰۵:۴۵

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نياورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب ديد. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نبايد با کسانی که "ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند" همکاری کرد. به‌زبان ديگر نبايد به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خيال همکاری با ناانقلابين دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گويد.
Getting your Trinity Audio player ready...

دوم تا هشتم تیرماه

در هفت روز گذشته همه‌ی راه‌ها برای ایرانیان به انتخاب نفر دوم حکومت اسلامی در ایران می‌رسید. نه برای همه البت. که بسیاری به راه انتخاب و انتخابات پای ننهادند. نرفتند این راه را.
در چند روز پیش‌تر از روز پایانی، روز جمعه؛ نامزدها کوشیدند بازار انتخابات را رونق بخشند. نتوانستند اما. گفته می‌شود سستی بازار از دلال است. و گویا نامزدها، دلال‌های خوبی نبودند. یکی، همان که به‌سادگی فرمان کشتن می‌داد؛ راه خود از آن چهار نامزد سوا کرد از آغاز و به‌راه خود می‌رفت. خود می‌دانست جایی در صندوق رای نمی‌یابد. آمده بود، گویا؛ خود بشوید. و، دوی دیگر، از نخست بر همه روشن سیاهی لشگر، هم میانه‌ی راه سر خود کج کرده و در نخستین بیرونی، از میدان به‌در رفتند. پاداش خود پیش‌تر ازین گرفته بودند این دو برای شرکت در نمایش حکومت از گوناگونی. و دو تن ماندند از جبهه‌ی کنونی انقلاب. رئیس دولت در سایه، نه؛ رئیس دولت موازی و رئیس کارخانه لوله‌سازی. آن‌چه اما در این هفته ازین چار دیده و شنیده شد، دنباله همان بود که این همه سال گفته و کرده‌اند. راست، راست رو به‌مردم نشستن و مردم را خام شمردن.
و پیش نرفت بس چیزها بر روی صحنه. و رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید و تاکنون از تصمیم‌گیرندگان حکومتی نبوده است.
آقای خامنه‌ای یک‌بار دیگر هم بر صحنه آمد و باز بر طبل مشارکت حداکثری کوبید. بی‌حاصل. که روز جمعه، بر پایه‌ی داده‌های حکومتی چهل درسد از دارندگان حق رای به‌پای صندوق‌های رای رفتند.
۱۲۵۶۱۵۹ رای باطله شمرده شد از میان ۲۴۷۳۵۱۸۵ رای در صندوق‌ها. یعنی، نیم درسد رای‌ها. و پزشکیان نفر نخست شد برای نفر دوم حکومت شدن. پزشکیان و جلیلی به‌دور نهایی رسیدند و رئیس کارخانه لوله‌سازی برگشت بر تخت ریاست مجلس شورای اسلامی در ایران.
جمعه در پیش دور نهایی این انتخابات برگزار خواهد شد. سخت نگیرد کس، اما؛ نمی‌دانم چرا یاد آن انتخاب میان رفسنجانی و احمدی‌نژاد زنده شد برای من …
آن که بر صندلی نفر دومی حکومت خواهد نشست، پشت ابرها‌ست هنوز. می‌توان اما از او هنوز نامده، انتظاری داشت. علی زند بازرس کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور و رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان مرکزی رو به نفر دوم پس از این می‌گوید، خواسته مهم کارگران از دولت چهاردهم، بهبود وضعیت اقتصادی و معیشت، امنیت شغلی و کنترل تورم است و کارگران از دولت آینده انتظار دارند در افزایش دستمزدها به قانون کار تمکین کند.
این گفته‌ی آقای زند را باید چنین خواند که دولت پیشین قانون کار مصوب حکومت را چندان به‌رسمیت نمی‌شناخته است.
در زمانی که ما سرگرم و یا درگیر انتخابات نفر دوم حکومت اسلامی بودیم، ۱۶۰نماینده پارلمان و حدود ۳۵۰ نماینده مجالس ایالتی آلمان بیانیه‌ای را امضا کردند که در آن از دولت این کشور خواسته شده سیاستی سخت‌گیرانه‌تر در قبال ایران در پیش گیرد. خواست این نمایندگان از جمله قرار دادن سپاه پاسداران جمهوری اسلامی در فهرست سازمان‌های تروریستی و “تحریم علیه رژیم ستمگر ایران” هستند. چندی پیشتر دولت کانادا سپاه پاسداران را تروریست نامید.
انتخابات در ایران مانع از کشتار ارتش اسرائیل در غزه نشده است. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل گفته است که مرحله فشرده عملیات نظامی اسرائیل علیه حماس در شهر رفح در جنوب نوار غزه به زودی پایان خواهد یافت. این زود کی خواهد بود، نتانیاهو نمی‌گوید. شاید تنها برای خواباندن اعتراضات گسترده علیه او در اسرائیل و جهان باشد. همزمان وزیر دارایی اسرائیل گفته است که اسرائیل به گسترش شهرک‌سازی در کرانه باختری ادامه خواهد داد و دولت اسرائیل علیه تشکیلات خودگردان تدبیر خواهد کرد و این واکنشی است به اقدامات فلسطین‌ها علیه اسرائیل در صحنه جهانی.
چهارشنبه هفته‌ای که گذشت، دموکراسی بولیوی برای مدت کوتاهی لرزید. ارتش بولیوی به‌قصد کودتا علیه دولت واحدهایی از نیروهایی نظامی را در میدان مرکزی ساختمان دولت در شهر لاپاز مستقر و به‌کمک تانک‌ها کوشیدند به کاخ ریاست جمهوری وارد شوند. هوشیاری رئیس جمهور و جایگزینی به‌هنگام فرمانده ارتش، کودتا را خنثا کرد. این‌جا در این باره بیشتر بخوانید.
خبر خوش هفته گذشته رهایی جولیان آسانژ بنیانگذار وب‌سایت افشاگر ویکی‌لیکس از زندان بود. آسانژ پس از ۱۴ سال دعوای حقوقی با دولت امریکا، با دستگاه قضایی آمریکا به‌توافق رسید که با پذیرش اتهام نقض قوانین جاسوسی، آزاد شود. آقای آسانژ هفت سال در سفارت کشور اکوادر در انگلیس پناهنده بود و پنج سال نیز در زندان در انگلیس.
مکرون رئیس جمهور فرانسه می‌گوید احتمال پیروزی پوپولیست‌های راست و چپ افراطی در انتخابات پارلمانی تصویری نگران‌کننده برای کشورش ترسیم می‌کند. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که مکرون در حال حاضر شانس بالایی در رقابت پیش‌رو ندارد. انتخابات پارلمانی فرانسه روز یک‌شنبه ۳۰ ژوئیه برگزار می‌شود.
گاهی زمان به‌پس می‌گردد! آن‌گاه که همه می‌کوشند ساعت کار را کاهش دهند و از زحمت کار بکاهند، در یونان زین پس‌تر روزهای کاری هفته شش روز خواهند بود. از ماه ژوئن، کارفرمایان در یونان می‌توانند به کارمندان خود پیشنهاد دهند که به جای پنج روز، شش روز در هفته کار کنند. بهانه این است که این اقدام برای مزدبگیران یونانی، درآمدزایی بیشتر خواهد بود!
و راستش من نفهمیدم نگرانی سازمان ملل بهر چیست! از آنجایی که تولید تریاک در افغانستان کم شده است، کارشناسان مواد مخدر سازمان ملل نگران محصولات جایگزین‌های نو و خطرناک هستند.

جنگ در اوکراین هم‌چنان جان می‌گیرد. در زمانی که روسیه آمریکا را متهم می‌کند که در حملات اخیر اوکراین به کریمه به این کشور کمک کرده است، لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا برای نخستین‌بار با آندری بلوسوف، همتای روسی خود درباره جنگ در اوکراین تلفنی گفتگو کرد.

تاریخ انتشار : ۱۰ تیر, ۱۴۰۳ ۲:۵۸ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

امضای تفاهم‌نامه پایان جنگ، توافقات ابتدایی و مذاکرات ۶۰ روزه برای تحقق صلح پایدار

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): در شرایط کنونی و در آستانه مذاکرات شصت‌روزه، منافع ملی ایران ایجاب می‌کند که جمهوری اسلامی مذاکرات را با هدف دستیابی به صلحی پایدار، عادی‌سازی روابط با آمریکا و پایان دادن به خصومت ساختاری ادامه دهد و از گرفتار شدن در حاشیه‌ها و تلاش برای راضی کردن مخالفان مذاکرات بپرهیزد.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

از گرانی نان تا فسادهای میلیارددلاری؛ چرا فشار فقط بر دوش مردم است؟

شهناز قراگزلو: کارگرانی که پس از سال‌ها پرداخت حق بیمه بیکار شده‌اند، برای دریافت مقرری ناچیز بیکاری با روندی فرسایشی و بازرسی‌هایی مواجه‌اند که بیشتر شبیه تعقیب یک متهم است تا حمایت از یک بیمه‌شده.
این پرسش جدی مطرح است که چرا برای پرداخت ۱۵ میلیون تومان به یک کارگر چنین سختگیری می‌شود، اما همین دقت در برابر فسادهای کلان اقتصادی دیده نمی‌شود.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

در سوگ بیژن برهمندی

تفاهم‌نامه‌ی ایران و آمریکا؛ فرصتی برای بازسازی یا تهدیدی برای استقلال؟ موضعِ چپِ سوسیالیستی چیست؟

آمریکا بناشده بر “ناسیونالیسم خون و خاک”؟

تعطیلی «سرجین‌بافت» زنجان؛ ۳۵۰ کارگر با سه ماه حقوق معوق بلاتکلیف شدند

چگونه پرستاران نیویورک در بزرگترین اختلاف کارگری خود پیروز شدند

۸ تیر پنجاهمین سالروز یاد حمید اشرف و دیگر جانباختگان فدایی