شنبه ۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۰:۰۳

شنبه ۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۰:۰۳

آرام در تنش
در سکوتی ابدی / ماه می‌خرامَد: / - آرام! / در بستر آب. / ذهن من اما، / بی‌تاب از وزشِ شوقِ نگاهت، / به شعف می‌خندد.
۳ مرداد, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: مسعود دلیجانی
نویسنده: مسعود دلیجانی
ریاکاری ساختاریافتهٔ کشورهای غربی در مواجهه با گرسنگی به‌مثابه‌ سلاح در غزه
ریاکاری کشورهای غربی نه یک ضعف فردی، بلکه یک سیاست ساختاری است. بیانیه‌هایی که بدون توقف محاصره، بدون تعلیق کمک نظامی، و بدون ارجاع جنایت‌کاران به دادگاه کیفری بین‌المللی صادر...
۳ مرداد, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سیاوش قائنی
نویسنده: سیاوش قائنی
نهضت آزادی ایران: آزادی زندانیان سیاسی و محصورین، نماد یک مطالبه ملی و تحقق آن، امری وفاق آفرین
در شرایط فعلی کشور که بیش از همیشه نیازمند همبستگی و وفاق هستیم و آزادی زندانیان سیاسی و محصورین می‌تواند نقش مهمی بر تحکیم همبستگی ملی ایفا کند. .. در...
۳ مرداد, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
مهران مصطفوی: رفراندوم امری ثانویه است
بحث حول اهداف مشخص، تبادل نظر و نقد در باره این موضوعات، قبل از هر چیز، مهم‌ترین تلاشی است که باید انجام داد. اگر می‌خواهیم تغییر کننده و تغییر دهنده...
۲ مرداد, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: مهران مصطفوی
نویسنده: مهران مصطفوی
سئوالات دومین نشست تحلیل هفته: رفراندم: نقشه راه یا مطالبه عاجل؛ اصلاح طلبان و تحول خواهان و همچنین نتانیاهو در پی چیست؟
مباحث دومین نشست «تحلیل هفته، پرسش و پاسخ» همراه با فرخ نگهدار و گودرز اقتداری؛ در این هفته، سه موضوع مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد: ۱. رفراندم: نقشه راه...
۲ مرداد, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: تحلیل هفته، پرسش و پاسخ
نویسنده: تحلیل هفته، پرسش و پاسخ
جنبش چپ و میهن دوستی
سمینار نهم اتاق فکر چپ سبز جنبش چپ و میهن دوستی شنبه ۱۱ مردادماه ۱۴۰۴ ـ ۲ آوگوست ۲۰۲۵ ساعت ۲۰.۳۰ به وقت تهران ـ ۱۹ به وقت اروپای مرکزی...
۲ مرداد, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: اتاق فکر چپ سبز
نویسنده: اتاق فکر چپ سبز
گزارش سازمان ملل درباره خشونت جنسیتی در غزه: «نسل‌کشی مبتنی بر جنسیت» در جریان است
آنچه برای زنان و دختران فلسطینی رخ می‌دهد، صرفاً پیامدهای ناخواستهٔ جنگ نیست، بلکه نابودی عمدی زندگی و بدن‌های آنان است، تنها به‌دلیل آن‌که فلسطینی و زن هستند. او اعلام...
۲ مرداد, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نياورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب ديد. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نبايد با کسانی که "ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند" همکاری کرد. به‌زبان ديگر نبايد به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خيال همکاری با ناانقلابين دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گويد.

دوم تا هشتم تیرماه

در هفت روز گذشته همه‌ی راه‌ها برای ایرانیان به انتخاب نفر دوم حکومت اسلامی در ایران می‌رسید. نه برای همه البت. که بسیاری به راه انتخاب و انتخابات پای ننهادند. نرفتند این راه را.
در چند روز پیش‌تر از روز پایانی، روز جمعه؛ نامزدها کوشیدند بازار انتخابات را رونق بخشند. نتوانستند اما. گفته می‌شود سستی بازار از دلال است. و گویا نامزدها، دلال‌های خوبی نبودند. یکی، همان که به‌سادگی فرمان کشتن می‌داد؛ راه خود از آن چهار نامزد سوا کرد از آغاز و به‌راه خود می‌رفت. خود می‌دانست جایی در صندوق رای نمی‌یابد. آمده بود، گویا؛ خود بشوید. و، دوی دیگر، از نخست بر همه روشن سیاهی لشگر، هم میانه‌ی راه سر خود کج کرده و در نخستین بیرونی، از میدان به‌در رفتند. پاداش خود پیش‌تر ازین گرفته بودند این دو برای شرکت در نمایش حکومت از گوناگونی. و دو تن ماندند از جبهه‌ی کنونی انقلاب. رئیس دولت در سایه، نه؛ رئیس دولت موازی و رئیس کارخانه لوله‌سازی. آن‌چه اما در این هفته ازین چار دیده و شنیده شد، دنباله همان بود که این همه سال گفته و کرده‌اند. راست، راست رو به‌مردم نشستن و مردم را خام شمردن.
و پیش نرفت بس چیزها بر روی صحنه. و رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید و تاکنون از تصمیم‌گیرندگان حکومتی نبوده است.
آقای خامنه‌ای یک‌بار دیگر هم بر صحنه آمد و باز بر طبل مشارکت حداکثری کوبید. بی‌حاصل. که روز جمعه، بر پایه‌ی داده‌های حکومتی چهل درسد از دارندگان حق رای به‌پای صندوق‌های رای رفتند.
۱۲۵۶۱۵۹ رای باطله شمرده شد از میان ۲۴۷۳۵۱۸۵ رای در صندوق‌ها. یعنی، نیم درسد رای‌ها. و پزشکیان نفر نخست شد برای نفر دوم حکومت شدن. پزشکیان و جلیلی به‌دور نهایی رسیدند و رئیس کارخانه لوله‌سازی برگشت بر تخت ریاست مجلس شورای اسلامی در ایران.
جمعه در پیش دور نهایی این انتخابات برگزار خواهد شد. سخت نگیرد کس، اما؛ نمی‌دانم چرا یاد آن انتخاب میان رفسنجانی و احمدی‌نژاد زنده شد برای من …
آن که بر صندلی نفر دومی حکومت خواهد نشست، پشت ابرها‌ست هنوز. می‌توان اما از او هنوز نامده، انتظاری داشت. علی زند بازرس کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور و رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان مرکزی رو به نفر دوم پس از این می‌گوید، خواسته مهم کارگران از دولت چهاردهم، بهبود وضعیت اقتصادی و معیشت، امنیت شغلی و کنترل تورم است و کارگران از دولت آینده انتظار دارند در افزایش دستمزدها به قانون کار تمکین کند.
این گفته‌ی آقای زند را باید چنین خواند که دولت پیشین قانون کار مصوب حکومت را چندان به‌رسمیت نمی‌شناخته است.
در زمانی که ما سرگرم و یا درگیر انتخابات نفر دوم حکومت اسلامی بودیم، ۱۶۰نماینده پارلمان و حدود ۳۵۰ نماینده مجالس ایالتی آلمان بیانیه‌ای را امضا کردند که در آن از دولت این کشور خواسته شده سیاستی سخت‌گیرانه‌تر در قبال ایران در پیش گیرد. خواست این نمایندگان از جمله قرار دادن سپاه پاسداران جمهوری اسلامی در فهرست سازمان‌های تروریستی و “تحریم علیه رژیم ستمگر ایران” هستند. چندی پیشتر دولت کانادا سپاه پاسداران را تروریست نامید.
انتخابات در ایران مانع از کشتار ارتش اسرائیل در غزه نشده است. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل گفته است که مرحله فشرده عملیات نظامی اسرائیل علیه حماس در شهر رفح در جنوب نوار غزه به زودی پایان خواهد یافت. این زود کی خواهد بود، نتانیاهو نمی‌گوید. شاید تنها برای خواباندن اعتراضات گسترده علیه او در اسرائیل و جهان باشد. همزمان وزیر دارایی اسرائیل گفته است که اسرائیل به گسترش شهرک‌سازی در کرانه باختری ادامه خواهد داد و دولت اسرائیل علیه تشکیلات خودگردان تدبیر خواهد کرد و این واکنشی است به اقدامات فلسطین‌ها علیه اسرائیل در صحنه جهانی.
چهارشنبه هفته‌ای که گذشت، دموکراسی بولیوی برای مدت کوتاهی لرزید. ارتش بولیوی به‌قصد کودتا علیه دولت واحدهایی از نیروهایی نظامی را در میدان مرکزی ساختمان دولت در شهر لاپاز مستقر و به‌کمک تانک‌ها کوشیدند به کاخ ریاست جمهوری وارد شوند. هوشیاری رئیس جمهور و جایگزینی به‌هنگام فرمانده ارتش، کودتا را خنثا کرد. این‌جا در این باره بیشتر بخوانید.
خبر خوش هفته گذشته رهایی جولیان آسانژ بنیانگذار وب‌سایت افشاگر ویکی‌لیکس از زندان بود. آسانژ پس از ۱۴ سال دعوای حقوقی با دولت امریکا، با دستگاه قضایی آمریکا به‌توافق رسید که با پذیرش اتهام نقض قوانین جاسوسی، آزاد شود. آقای آسانژ هفت سال در سفارت کشور اکوادر در انگلیس پناهنده بود و پنج سال نیز در زندان در انگلیس.
مکرون رئیس جمهور فرانسه می‌گوید احتمال پیروزی پوپولیست‌های راست و چپ افراطی در انتخابات پارلمانی تصویری نگران‌کننده برای کشورش ترسیم می‌کند. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که مکرون در حال حاضر شانس بالایی در رقابت پیش‌رو ندارد. انتخابات پارلمانی فرانسه روز یک‌شنبه ۳۰ ژوئیه برگزار می‌شود.
گاهی زمان به‌پس می‌گردد! آن‌گاه که همه می‌کوشند ساعت کار را کاهش دهند و از زحمت کار بکاهند، در یونان زین پس‌تر روزهای کاری هفته شش روز خواهند بود. از ماه ژوئن، کارفرمایان در یونان می‌توانند به کارمندان خود پیشنهاد دهند که به جای پنج روز، شش روز در هفته کار کنند. بهانه این است که این اقدام برای مزدبگیران یونانی، درآمدزایی بیشتر خواهد بود!
و راستش من نفهمیدم نگرانی سازمان ملل بهر چیست! از آنجایی که تولید تریاک در افغانستان کم شده است، کارشناسان مواد مخدر سازمان ملل نگران محصولات جایگزین‌های نو و خطرناک هستند.

جنگ در اوکراین هم‌چنان جان می‌گیرد. در زمانی که روسیه آمریکا را متهم می‌کند که در حملات اخیر اوکراین به کریمه به این کشور کمک کرده است، لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا برای نخستین‌بار با آندری بلوسوف، همتای روسی خود درباره جنگ در اوکراین تلفنی گفتگو کرد.

تاریخ انتشار : ۱۰ تیر, ۱۴۰۳ ۲:۵۸ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

میرحسین موسوی و تحول‌طلبی در راه تأمین حق حاکمیت مردم!

در طول حیات جمهوری اسلامی، بارها شاهد بوده‌ایم که هر وقت جامعه به صحنه آمده است، توانسته تغییراتی را به حکومت تحمیل کند اما پایداری این تغییرات منوط به تداوم حضور مردم در صحنه بوده است. هم‌اینک نیز با توجه به روبه‌رو شدن کشور با یک تجاوز نظامی می‌توان انتظار فراروییدن تغییرات مشابهی را داشت. در چنین شرایطی رهبرانی نظیر آقای موسوی که مورد اعتماد و وثوق ملی باشند، می‌توانند در پایداری خواست‌های مردمی نقشی حیاتی بازی کنند.

ادامه »

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »

لحظات اصابت موشک تجاوزگران جنایت‌کار اسراییل به میدان قدس تجریش در تهران

فیلم لحظهٔ اصابت پرتابهٔ متجاوزان به میدان قدس در حین تکاپوی روزمرّهٔ زندگی هم‌میهنان ما، نشانهٔ مستند دیگری از جنایات جنگی اسراییل و جنایات آنان علیه بشریّت است. هرگونه حمایت از تجاوز اسراییل به سرزمین کهن ما، مایهٔ سرافنکدگی و شرمساری است، به ویژه آن‌گاه که زادهٔ این آب‌وخاک باشی. هر گونه جانب‌داری یا سکوت حمایت‌گرانهٔ غرب عیان‌گر پوچی ادعای پای‌بندی به قانونیّت در تنظیم روابط جهانی و متعهّد بودن به حقوق جهان‌شمول بشر است.

مطالعه »

طلوع یک ستاره: صعود تاریخی فوتبال زنان ایران به جام ملت‌های آسیا

این موفقیت، تنها یک افتخار ورزشی نیست، بلکه تجلی امید، اراده و مقاومت زن ایرانی در برابر محدودیت‌ها و نابرابری‌هاست. افتخاری که پیام روشنی به مردم ایران دارد: دختران این سرزمین، حتی در سخت‌ترین شرایط نیز می‌درخشند و جهانیان را به تحسین وامی‌دارند.

مطالعه »
بیانیه ها

میرحسین موسوی و تحول‌طلبی در راه تأمین حق حاکمیت مردم!

در طول حیات جمهوری اسلامی، بارها شاهد بوده‌ایم که هر وقت جامعه به صحنه آمده است، توانسته تغییراتی را به حکومت تحمیل کند اما پایداری این تغییرات منوط به تداوم حضور مردم در صحنه بوده است. هم‌اینک نیز با توجه به روبه‌رو شدن کشور با یک تجاوز نظامی می‌توان انتظار فراروییدن تغییرات مشابهی را داشت. در چنین شرایطی رهبرانی نظیر آقای موسوی که مورد اعتماد و وثوق ملی باشند، می‌توانند در پایداری خواست‌های مردمی نقشی حیاتی بازی کنند.

مطالعه »
پيام ها

بازگشت به مردم، دست پر نظام در مذاکرات

مردم صاحبان اصلی این سرزمین‌اند و باید فرصت تعیین سرنوشت ونحوهٔ ادارهٔ کشورخود را داشته باشند.

آن‌چه در لحظهٔ کنونی در بین خواسته‌های مردم برای حفظ تمامیت ارضی ودفاع از کشور در برابر متجاوزان اولویت دارد، توقف سرکوب و بگیروببندها، آزادی زندانیان سیاسی وعقیدتی و محصوران در بند خانگی است، که می‌توانند با ایجاد اتحاد و همبستگی مردم در مقابل دشمنان خارجی به حل بحران‌های داخلی نیز، یاری رسانند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آرام در تنش

ریاکاری ساختاریافتهٔ کشورهای غربی در مواجهه با گرسنگی به‌مثابه‌ سلاح در غزه

نهضت آزادی ایران: آزادی زندانیان سیاسی و محصورین، نماد یک مطالبه ملی و تحقق آن، امری وفاق آفرین

مهران مصطفوی: رفراندوم امری ثانویه است

سئوالات دومین نشست تحلیل هفته: رفراندم: نقشه راه یا مطالبه عاجل؛ اصلاح طلبان و تحول خواهان و همچنین نتانیاهو در پی چیست؟

جنبش چپ و میهن دوستی