امروز مجلس شورای اسلامی به تمام وزرای پیشنهادی دولت پزشکیان رای اعتماد داد و کابینه وی بطور رسمی قدرت را در دست گرفت. پزشکیان در دفاع از کابینهاش، هماهنگی با رهبری و نهادهای امنیتی و اطلاعاتی را مطرح نمود و بدینگونه توانست وزرای خود را از سد عدم رای اعتماد، بویژه از طرف جبهه پایداری، بگذراند.
رای اعتماد مجلس بار دیگر درستی تحلیل ما را هنگام انتخابات و اینکه راس قدرت هم از افراط گرایان و وجود جریانهای سازمان یافته خطرناک در هراس بوده و همچنین سیاست یکدست سازی نا کار آمد، و موجب افزایش بحرانهای جدیدی گردید و بحرانهای گذشته را تشدید نمود، ثابت کرد. در آن هنگام ما گفتیم به هم خوردن توازن نیرو در جناحهای اصولگرایان داخل حکومت به نفع جریانات افراطگرا و جبهه پایداری، که در انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان آنرا مشاهده کردیم نیز عامل مهمی بر این تصمیم سرنوشت ساز از طرف رهبری و سعی بر ایجاد توازن جدید و عبور از این گردنه با تقویت جریانات اصولگرای میانه رو و اصلاح طلبان محافظه کار بود و هست. با نگاهی به اخبار و رویدادهای هفته اخیر در بررسی کابینه و نطقهای نمایندگان بویژه پایداریچیها، عمق اختلافات، خود را نشان داد. ما شاهد رویارویی مستقیم از طرف اصولگرایان میانهرو با نمایندگان جبهه پایداری بویژه از طرف قالیباف بعنوان حامی دولت پزشکیان با آن جریان بودیم، این رویارویی حتی به خارج از مجلس و در عرصه مطبوعات این جناحها کشیده شد. اعتراض و انتقاد روزنامه جوان و خبرگزاری ایسنا بطور گسترده نسبت به گفتههای ثابتی، مشاور جلیلی و نماینده جوان و تندرو پایداریچیها نمونه واضحی از آن بود. در جلسه ای که جلیلی و دولت سایه برای بررسی اعضای کابینه و اتخاذ سیاست هماهنگ در مورد آنها برگزار کرده بود، اکثر وزرایی که با سمتگیری اصلاحطلبی برگزیده شده بودند در خطر عدم رای اعتماد از طرف این جبهه قرار داشتند که در آن میان ظفرقندی و میدری و صالحی و امیری کمترین اقبال را برای تایید داشتند.
ولی امروز با تمام لابیگریهایی که جبهه پایداری برای متقاعد کردن نمایندگان در جهت نپذیرفتن آنها داشت عملا شکست را پذیرا شد.
پزشکیان که خود گفته بود برای گزیدن وزرا با رهبری مشورت میکند با ذکر نمونههایی از نظرات رهبر در مورد آن وزرا عملا افراطگرایان را خلع سلاح کرد. تایید و هماهنگی رهبر با پزشکیان در این مقطع نشان داد که وی نیز بدنبال یکسری تغییرات بویژه در ارکان حکومتی و مسائل مهم بحرانزا مانند اقتصاد و سیاست خارجی و ارشاد و … میباشد. (عملا وی از مواضع قبلی خود که سبب بوجود آمدن دولت یکدست رئیسی بود عقب نشسته است.) وجود یک وزیر زن که برای دومین بار در تاریخ جمهوری اسلامی روی داده، بسیار حائز اهمیت میباشد. رای اعتماد مجلس به کابینه راه را برای پزشکیان باز میکند که با اتکا به پشتوانه حمایتی از طرف راس قدرت و نهادهای امنیتی و نظامی و اطلاعاتی که طی این مدت طرف مشورت وی قرار داشته اند، بتواند وعدههایش را عملی سازد. قطعا جبهه پایداری و افراطگرایان ساکت نخواهند نشست و میکوشند هر طور شده در راه عملکرد دولت پزشکیان سنگ اندازی نمایند. گرچه خطر آنها و قدرتشان کمتر شده و بطور جدی به چالش کشیده شده اند، ولی هنوز بدلیل نفوذ زیاد در ارکان قدرت و بویژه در بدنه دولت، میتوانند سد راه پزشکیان باشند، در این مقطع لازم است دولت پزشکیان اقدامات مهمی را برای خنثی کردن عناصر این جبهه در بدنه دولت انجام دهد. باید دولت و بویژه وزیر کشور با هماهنگی مناسب با پزشکیان و دولت بتواند استانداریها و فرمانداریها و بخشداریها را از وجود آنها پاکیزه کرده و عملا اجازه کارشکنی به آنها ندهد، از طرف دیگر مردم و بویژه کسانی که به پزشکیان رای دادند باید با طرح همه جانبه خواستهها و حمایت از اقدامات اصلاحی پزشکیان دولت وی را در دستیابی به وعدههای داده شده ترغیب و مجبور نمایند.
امید میرود با این تغییرات عینی آن کسانی که همچنان با یک بینش فریز شده، متعلق به تاریخ گذشته و کلیشه ای، با همساننگریهای غلط، طی این مدت سعی کردند اینگونه القا کنند که این دولت با دولتهای دیگر بدلیل نفوذ رهبری تفاوتی ندارد و تغییری ایجاد نخواهد کرد، نیز تحلیل خود را اصلاح کنند و سعی کنند با نگاهی عینی سیاست ورزی نمایند.