چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۰:۰۴

چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۰:۰۴

قدرت انکار: چرا کشورها درباره اقدامات خود دروغ می‌گویند؟
این مقاله به بررسی نقش انکار در سیاست بین‌الملل می‌پردازد و نشان می‌دهد که چگونه کشورها با انکار مسئولیت اقدامات خصمانه، می‌توانند از تشدید تنش‌ها جلوگیری کرده و افکار عمومی...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: برگردان رضا فانی یزدی
نویسنده: برگردان رضا فانی یزدی
محاصره غذایی غزه؛ ادامه جنایت علیه بشریت، جهانی شرمسار گرسنگان
یونیسف نیز هشدار داده که بیش از ۹٬۰۰۰ کودک با سوءتغذیه حاد مواجه‌اند. کامیون‌های غذا هفته‌ها پشت گذرگاه‌ها متوقف مانده‌اند. این وضعیت، نتیجه یک حادثه نیست؛ بلکه آشکارا محصول نسل...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: سیاوش قائنی
نویسنده: سیاوش قائنی
خاموش شد آن شمع صبور!
عارفه، سی و چند سال را پس از اعدام همسرش با عشق به حسین و آرمان‌های او، و با امید به زندگی در چهره‌ی دخترش «سحر»، با عزت و سربلندی...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: دوستان و یاران زنده یادان عارفه و حسین
نویسنده: دوستان و یاران زنده یادان عارفه و حسین
مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی
مارکوزه ذهنگرایی "فلسفه زتدگی" را فلسفه "مشخص" نامید و از آن طریق به مخالفت و انتقاد از مارکسیسم، پرولتاریا، و حزبش پرداخت، وی بحران کاپیتالیسم را مقوله ای از "هستی"...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: آرام بختیاری
نویسنده: آرام بختیاری
تغییر نام لایحه «منع خشونت علیه زنان» و حذف واژه خشونت - بخش دوم
در واقع، خشونت اساساً از عنوان این لایحه حذف و دچار تغییر شده است. این‌که حتی خودِ مفهوم خشونت نیز حذف می‌شود، بسیار معنادار است. کلماتی که به عنوان مفاهیم...
۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: فاطمه علمدار
نویسنده: فاطمه علمدار
آنتروپی
پیرمرد می‌گوید دیگر آن چشمِ نافذِ گذشته، آن شم، آن حساسیت تُند و تیز کودکی را نداریم ولی می‌دانیم که در این زندگی سراسر مصیبت، در عین آن که ضعیف...
۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
دیده در باده نهادم، گفت مستی
باید چشم ها را از نو شست، باید زیر باران رفت، و نترسید از خیسی ... ، باید چشم از پنجره بر گرفت، باید افق را دید...... 
۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد

قوانین بین‌المللی اسرائیل را ملزم به پایان‌دادن به اشغال می‌کنند!

اقدامات بین‌المللی نادرست اسرائیل نه تنها برای اسرائیل، بل برای همه‌ی کشورها مسئولیت به‌همراه دارد. همه‌ی کشورها موظف هستند ادعاهای ارضی یا حاکمیتی اسرائیل بر سرزمین‌های اشغالی را به‌رسمیت نشناسند. دولت‌ها نباید برای حفظ اشغال غیرقانونی، به اسرائیل کمک و حمایت مالی، نظامی و سیاسی کنند.

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد می‌گوید، قوانین بین‌المللی اسرائیل را ملزم به پایان‌دادن به اشغال می‌کند!

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ماه مه ۲۰۲۱ به کمیسیونی مستقل مأموریت داد تا “در سرزمین‌های اشغالی فلسطین، از جمله اورشلیم شرقی، و در اسرائیل، همه موارد ادعایی نقض حقوق بشر بین‌المللی و همه موارد ادعایی نقض و سوء‌استفاده از قوانین بین‌المللی حقوق بشر تا به ۱۳ آوریل ۲۰۲۱ و زان پستر را بررسی کند”.
نگاهی داریم بر این بررسی.

کمیسیون مستقل تحقیق سازمان ملل متحد در این سند سیاست‌گذاری جدید می‌گوید که سازمان ملل متحد و کشورهای عضو طبق قوانین بین‌المللی موظف به پایان دادن به‌حضور غیرقانونی اسرائیل در سرزمین‌های اشغالی فلسطین هستند.
برپایه‌ی این سند که روز جمعه، ۱۸ سپتامبر سال جاری؛ منتشر شد، همه‌ی کشورها و سازمان‌های بین‌المللی، زین میان سازمان ملل متحد، طبق قوانین بین‌المللی تعهد دارند که به‌حضور غیرقانونی اسرائیل در سرزمین‌های اشغالی فلسطین پایان دهند.
به گفته این کمیسیون مستقل تحقیق سازمان ملل، این سند ناظر است بر سرزمین‌های اشغالی فلسطین، اورشلیم شرقی و اسرائیل. این سند جزئیات تعهدات اسرائیل، کشورهای ثالث و، هم؛ سازمان ملل متحد برای پایان دادن به اشغال غیرقانونی را شرح می‌دهد.

در ارتباط با این نوشتار موضع حقوقی، خانم پیلای، رئیس کمیسیون مأمور شورای حقوق بشر سازمان ملل می‌گوید: “اقدامات بین‌المللی نادرست اسرائیل نه تنها برای اسرائیل، بل برای همه‌ی کشورها مسئولیت به‌همراه دارد. همه‌ی کشورها موظف هستند ادعاهای ارضی یا حاکمیتی اسرائیل بر سرزمین‌های اشغالی را به‌رسمیت نشناسند”.
خانم پیلای در توضیح نوشتار کمیسیون می‌گوید، دولت‌ها باید نشان دهند که چگونه برخوردشان با اسرائیل در مورد سرزمین‌های اشغالی فلسطین متفاوت است.
به عنوان مثال، او خاطرنشان کرد که هیچ کشوری نباید اورشلیم را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت بشناسد یا نمایندگان دیپلماتیک خود را در اسرائیل در اورشلیم، که فلسطینی‌ها آن را پایتخت کشور آینده‌ی خود می‌دانند؛ مستقر کند. علاوه بر این، دولت‌ها نباید برای حفظ اشغال غیرقانونی، به اسرائیل کمک یا حمایت مالی، نظامی و سیاسی کنند.

سازمان ملل چگونه می‌تواند اقدام کند
این نوشتار همچنین به‌تفصیل توضیح می‌دهد که چگونه مجمع عمومی و شورای امنیت می‌توانند اقدامات دقیق مورد نیاز برای پایان‌دادن به ‌اشغال را در سریع‌ترین زمان ممکن شناسایی و اجرا کنند.
کمیسیون نظر مشورتی دیوان بین المللی دادگستری (ICJ) در مورد پیامدهای حقوقی ناشی از سیاست‌ها و اقدامات اسرائیل در سرزمین‌های اشغالی فلسطین، از جمله اورشلیم شرقی، را معتبر و بدون ابهام دیده و بیان می‌کند که ادامه حضور اسرائیل در سرزمین‌های اشغالی فلسطین غیرقانونی است.
خانم پیلای می‌گوید: “کمیسیون همیشه اعلام کرده است که علت اصلی درگیری درازمدت و چرخه‌های خشونت، اشغال است”. خانم پیلای به گزارش سال ۲۰۲۲ کمیسیون به‌مجمع عمومی سازمان ملل اشاره کرد و گفت، آن گزارش به این نتیجه رسیده بود که اشغال طبق قوانین بین‌المللی غیرقانونی است.

برای پایان‌دادن به‌ اشغال باید کوشید
خانم پیلای می‌گوید: “این برای همه‌ی کشورها یک الزام است که برای پایان‌دادن به اشغال غیرقانونی همکاری کنند و برای تحقق کامل حق مردم فلسطین برای تعیین سرنوشت خود بکوشند”. او از همه کشورها خواستار اجرای قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل در ۱۳ سپتامبر ۲۰۲۴، شد.
در ۱۷ سپتامبر سال جاری، مجمع عمومی سازمان ملل متحد قطعنامه‌ای را در دهمین نشست ویژه اضطراری خود تصویب کرد و در آن از اسرائیل خواستار پایان‌دادن به اشغال سرزمین‌های اشغالی فلسطین در زمانی یک‌ساله شد.

در همین حال دفتر امداد اضطراری سازمان ملل متحد (اوچا) امروز به‌طور خاص از شرایط حاکم بر کرانه باختری توسط اسرائیل، انتقاد و اعلام کرد، نیروهای اسرائیلی در این‌جا از “تاکتیک های مرگبار و جنگ مانند” استفاده می‌کنند. این حالت نگرانی‌های جدی را در مورد استفاده بیش از حد از زور افزایش داده و بر نیازهای مردم افزوده است”.
در دوازده ماه گذشته، ۷۲۸ فلسطینی در کرانه باختری و اورشلیم شرقی کشته شده‌اند. دست کم ۱۲ نفر از اینان توسط شهرک‌نشینان کشته شده‌اند.

سرچشمه:

وب‌سایت سازمان ملل متحد

گزارش کمیسیون مستقل – مامور شورای حقوق بشر سامان ملل متحد

وب‌سایت رادیو – تله‌ویزیون اتریش

تاریخ انتشار : ۲۸ مهر, ۱۴۰۳ ۲:۰۵ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اول ماه مه، روز جهانی کارگر، روز همبستگی کارگران و زحمت‌کشان و مبارزه در راه تأمین حقوق آنان!

هر چه در سال‌های اخیر از عمل مستقل و حضور مستقل نیروی کار و زحمت در ایران دیده‌ایم، چیزی نیست جز دفاع از منافع طبقاتی خود، عمل و حضور مستقلی که بسیار چشم‌گیر است. وظیفۀ اصلی مدافعان کارگران و زحمت‌کشان ایران، تقویت همین عمل و حضور مستقل است.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

اول ماه مه، روز جهانی کارگر، روز همبستگی کارگران و زحمت‌کشان و مبارزه در راه تأمین حقوق آنان!

هر چه در سال‌های اخیر از عمل مستقل و حضور مستقل نیروی کار و زحمت در ایران دیده‌ایم، چیزی نیست جز دفاع از منافع طبقاتی خود، عمل و حضور مستقلی که بسیار چشم‌گیر است. وظیفۀ اصلی مدافعان کارگران و زحمت‌کشان ایران، تقویت همین عمل و حضور مستقل است.

مطالعه »
پيام ها

جان شما، جان ایران و سوگ شما، سوگ ایران است!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) وقوع این فاجعۀ شوم را به مردم میهن‌مان، به شهروندان بندرعباس و خانواده‌های داغ‌دار و آسیب‌دیده تسلیت می‌گوید. ما در این لحظات سخت همراه و هم‌دوش مردم  بندرعباس سوگوارِ جان‌های از دست رفته و نگران و چشم‌به راه بهبود زخمی‌های این حادثه‌ایم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

قدرت انکار: چرا کشورها درباره اقدامات خود دروغ می‌گویند؟

محاصره غذایی غزه؛ ادامه جنایت علیه بشریت، جهانی شرمسار گرسنگان

خاموش شد آن شمع صبور!

مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی

تغییر نام لایحه «منع خشونت علیه زنان» و حذف واژه خشونت – بخش دوم

آنتروپی