دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۳۸

دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۳۸

رودررو با فرهنگ کشی: یادی از غلامحسین ساعدی
غلامحسین ساعدی ریشه در آب و خاک فرهنگ، زبان و تاریخ ایران و مردم ایران داشت. این ریشه در او چنان قوی و محکم بود که درد غربت تا آخرین...
۱۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: عباد عموزاد
نویسنده: عباد عموزاد
جلوگیری از ملاقات به خاطر عدم رعایت حجاب
... وقتی از ملاقات مهراوه بابت حجابش جلوگیری کردند، شرایط برای او که بارها از ملاقات مادر و پدرش، طی سال های گذشته، با موضوعیت حجاب محروم شده بود، غیرقابل...
۱۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: نسرین ستوده
نویسنده: نسرین ستوده
در سومین سالگرد «جنایت عمدی» حکومتی یاد بکتاش آبتین را گرامی می‌داریم
پرونده‌ی «جنایت عمدی»، جنایت آشکاری که به مرگ بکتاش آبتین انجامید، همچنان گشوده است و هرگز مشمول مرور زمان نخواهد شد مگر آن که آمران و عاملان این جنایت و...
۱۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
گزارش سخنان سیدمحمد خاتمی در کنگره حزب اتحاد ملت ایران اسلامی
امروز بیش از هر زمان جامعه ما نیاز به گفت‌وگو دارد؛ o گفت‌وگوی میان خودمان، o گفت‌وگو با دیگرانی که در عرصه هستند، o گفت‌وگو با جهان، o گفت‌وگو با...
۱۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: هم‌میهن
نویسنده: هم‌میهن
سخنرانی آذر منصوری دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در دهمین کنگره حزب – ۵ دیماه 1403
• درسال ۹۶ حاکمیت یکدست با توهم حل مشکلات کشور شکل گرفت • آنچه ما اصلاح طلبان تحت عنوان راهبرد انتخاباتی خود در انتخابات ۱۴۰۳ اعلام کردیم، تلاش بر تحقق...
۱۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: آذر منصوری
نویسنده: آذر منصوری
مسائلِ بزرگِ جهانِ هستی: آیندهٔ کیهانِ در حالِ گسترش
کیهان از زمانِ مِهبانگ مدام در حال گسترش است. آیا این روند هم‌چنان ادامه خواهد داشت؟ در این‌صورت آیا زمانی خواهد رسید که بخشِ عمدهٔ کیهان برای همیشه غیرقابل مشاهده...
۱۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: دکتر حسن بلوری
نویسنده: دکتر حسن بلوری
2025 سال بازیافت دموکراسی لیبرال نخواهد بود!
سال گذشته سال انتخابات بود. بیش از یک میلیارد بزرگسال در سال ۲۰۲۴ از جمله در ایالات متحده، هند، برزیل، بریتانیا و ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا به پای صندوق...
۱۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: آلن فراشون
نویسنده: آلن فراشون

چگونه دفن یک ملت ممکن است؟

أردوغان هم مثل بقیه دیکتاتورها بعنوان یک جنایتکار در ذهنها باقی خواهد ماند. کُردهای سوریه و ترکیه با حق انتخاب و تعیین سرنوشت رویاهای خود را باز تعریف و بازتوليد خواهند کرد، رویائی که زمینی ست و مبارزه کردن برای آفرینش ارزش‌های انسانی درست و سرانجام پیروز خواهد شد...
رَجَب طیب أردوغان رئیس‌جمهور ترکیه، با تهدید ساکنان کُرد در شمال سوریه اعلام کرد که کُردها یا باید سلاح‌شان را زمین بگذارند یا در اراضی سوریه دفن خواهند شد…
دفن کُردها کمکی به ماندگاری  فاشیست و «جهل و استبداد» همراه با فرهنگ متحجرانه عثمانی که أردوغان نماینده آن است نمی‌ کند این جبر تاریخ است به همین اعتبار رویاهایی «أردوغان عثمانی» فقط تصور یک خواب وخیال است، شدنی نیست تصور رویای که با دفن یک ملت قابل تصور شود یک جنون است که به تفرقه و نفرت پراکنی دامن می زند…
قبل از اردوغان «پدر ناسیونالیزم ترک مصطفی کمال آتاتورک» با قتل‌عام جمعی کُردهای شهر «دِرسیم» در میانه سال‌های ۱۹۳۷ و ۱۹۳۸ در جایی که اکنون «استان درسیم» نامیده می‌شود ۶۵ تا ۷۰ هزار از کردها «زازا» توسط ارتش ترکیه به دستور «آتاتورک» کشته و هزاران نفر تبعید و دربه درشدند…
 اصلی‌ترین مسببین کشتار کُردها در طول ۱۰۰ سال گذشته دولتمردان ترک بودند البته نباید خیانت و سواستفاده فرانسه و انگلیس را از کُردها و از پشت خنجر زدن به آنان در همکاری با آتاترک نادیده گرفت…
*قبل از «اردوغان عثمانی» رضاخان با الهام از آتاترک کشتارهای قومی در ایران  را شروع کرد که در زمان پسرش محمدرضاشاه با سکوت رسانه‌ی ادامه یافت. البته پدر و پسر در نهایت بدنامی و باتحقیر و در اوجِ انزوا  در خارج از ایران جان سپردند.
صدام حسین نیز  با الهام از آتاتورک پاکسازی قوم را به نام عملیات اَنفال انجام داد. در سال ۱۹۸۸ و در جریان آن نیروهای رژیم بعث عراق که به طور مستقیم از صدام حسین فرمان می‌گرفتند، بیش از ۳۵۰٬۰۰۰ نفر (بە نقل از بعضی منابع بیش از ۴۰۰٬۰۰۰ نفر) کُرد کردستان عراق را قتل‌عام کردن. اما  صدام حسین این قهرمان ناسیونالیزم عرب مثل آتاتورک بدور از رویاهای خویش با سرنوشتی غم انگیز پر از تحقیر در  سال ۲۰۰۶ میلادی به دار  آویخته شد…
البته قصدم این نیست که «أردوغان عثمانی» را تحقیر کنم چون ایشان مردی قدرتمند و بمانند اسلاف خود در جنایات جنگی «نسل کشی ارمنی ها در آذربایجان با کمک دولت اسرائیل» نقش اساسی داشت. میراث بجا مانده  نفرت مذهبی از ارامنه و کشتار آنها توسط آتاتورک سکولار «نسل کشی ارامنه» شرمی ست برپیشانی غرب و جهان به اصطلاح متمدن امروز  بدلیل سکوت بی شرمانه شان، زخمی که با معذرت خواهی دولت ترکیه هم هزگز التیام پیدا نمی کند…
به کشتار کُردها برگردیم قبل از «اردوغان عثمانی» زمانی که هنوز من نوجوان بودم  و أردوغان عثمانی اسمش در هیچ لیستی نبود آیت الله خمینی مثل احمد حسین الشرع با نام مستعار ابومحمد الجوانی توسط غرب  تازه به قدرت خزید بود، هیچی عادی نبود پروپاگاندا غرب قوی بود تصویر امام اول توسط ساواک منفور محمدرضاشاه به ماه بردند او را پیامبرگونه بر تحت ریاست نشانند که مورد حمایت ناسیونالیستها، بازریان، و صاحبان کارخانجات و قشر مذهبیون،  قرار گرفت گفتند در اسلام نفرت و کینه نیست عدالت است برابری ست، حتی کمونیست ها ازاد هستند.
 خمینی با فتوای کشتار  کُردها در آن زمان گله ی حزب الله  مثل موروملخ به قصد رفتن به بهشت در کردستان جنایت آفریدند البته که مردم کردستان از این جنایتها و  بی‌رحمیها عبور کردند ولی  آیت‌الله خمینی جز بدنامترین جنایتکار تاریخ یعنی بعنوان یک انسان متحجر و جانی «منفورترین» است…
به سوریه برگردیم قبل از أردوغان، حافط اسد پدر بشار نیز مثل ایشان دوست داشتند  سوریه را کشوری عربی بنامند و به  همین دلیل مثل هر مستبد دیگر  دوست داشت قهرمان ناسیونالیزم عرب باشد کردار و رفتار جنون آمیزی چون  أردوغان  با کُردها داشت می بینید که بجز یادی از آنها به نام جانی و بی رحم برجا نمانده است.
من بعنوان یک  کمونیست  یادآوری می کنم اگر چه میدانم  صدای من  آنقدر رسا نیست که مستبدین را بلرزاند اما می تواند یک تلنگر بعنوان یک قضاوت انسانی، وجدانی را بیدار کند…
استبداد، نه تنها  استبداد را می زاید بلکه فقر و چاپلوسی را نیز باز تولید می کند و عاقبت منجر به  اعتراضات برابرطلبانه و طغیان مردم می شود. همه آنچه بر شمرده ام برای احیاء شعور و ارزش انسانی است که  رویاهای أردوغان را به فاضلاب تاریخ می ریزد.
 امنیت و آرامش با استبداد بدست نمی آید.  بلکه با به رسمیت شناختن انسان‌ها چه در حق انتخاب سیاسی و چه اجتماعی ممکن می شود
أردوغان هم مثل بقیه دیکتاتورها بعنوان یک جنایتکار در ذهنها باقی خواهد ماند. کُردهای سوریه و ترکیه با حق انتخاب و تعیین سرنوشت رویاهای خود را باز تعریف و بازتولید خواهند کرد، رویائی که زمینی ست و مبارزه کردن برای آفرینش ارزش‌های انسانی درست و سرانجام پیروز خواهد شد…
۲۷ دسامبر ۲۰۲۴
تاریخ انتشار : ۱۲ دی, ۱۴۰۳ ۴:۴۰ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

رودررو با فرهنگ کشی: یادی از غلامحسین ساعدی

جلوگیری از ملاقات به خاطر عدم رعایت حجاب

در سومین سالگرد «جنایت عمدی» حکومتی یاد بکتاش آبتین را گرامی می‌داریم

گزارش سخنان سیدمحمد خاتمی در کنگره حزب اتحاد ملت ایران اسلامی

سخنرانی آذر منصوری دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در دهمین کنگره حزب – ۵ دیماه ۱۴۰۳

مسائلِ بزرگِ جهانِ هستی: آیندهٔ کیهانِ در حالِ گسترش