پنجشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴ - ۰۷:۴۵

پنجشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴ - ۰۷:۴۵

توهم آزادی از دهانۀ موشک: افشاگری علیه مدافعان حملۀ نظامی به ایران
آزادی از میان اجساد مردم، آوار خانه‌ها و بمباران کشور زاده نمی‌شود. دموکراسی را نه با موشک، بلکه با اراده و فداکاری خودمان می‌سازیم؛ نه با همدستی با دشمن، بلکه...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
محکومیت حمله به زندان اوین و ضرورت آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی
نهضت آزادی ایران در راستای راهبرد تقویت همبستگی ملی که آثار برجسته آن را در جریان جنگ تحمیلی اخیر شاهد بودیم، بازگشت حاکمیت به مردم و تحقق مطالبات ملی از...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
نیاز به بلوغ بیشتر سیاسی، و جسارت مدنی
اکنون بیش از هر زمان، نیاز حیاتی جامعۀ ایران بازیابی و تقویت «استقلال اندیشه» و «سازمان‌دهی مستقل سیاسی» است. ما باید بتوانیم در دل بحران، بدون اتکا به حاکمیت یا...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سعید مقیسەای
نویسنده: سعید مقیسەای
اوین؛ زندانی که از آسمان بمباران شد و از زمین خیانت دید
حمله به زندان اوین، چه از منظر حقوق بین‌الملل، چه از دیدگاه وجدان انسانی، یک جنایت محض بوده و از مصادیق روشن جنایت علیه بشریت است. همزمان، آن‌چه جنبه‌ای دیگر...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: حمید آصفی
نویسنده: حمید آصفی
آتش‌بس تا استقرار صلح پایدار!
کارگران و زحمتکشان نیک می‌دانند که راه رفع ستم‌های نزدیک به نیم قرن جمهوری اسلامی نه با جنگ و تجاوز علیه میهن هموار شدنی است و نه با تکیه به...
۱۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: راهکار سوسیالیستی
نویسنده: راهکار سوسیالیستی
چند کشور آماده‌اند که از همین فردا تولید سلاح هسته‌ای را آغاز کنند؟
امروزه علاوه بر «پنج کشور هسته‌ای»، چهار کشور دیگر نیز دارای سلاح هسته‌ای هستند. در عمل، ما یک «نه کشور هسته‌ای» داریم که به آن «کلوپ هسته‌ای» می‌گویند. اما تل‌آویو،...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: والنتين کاتاسانف
نویسنده: والنتين کاتاسانف
ایران باید بماند و ما باید با ایران بمانیم
برای مخالفت بی‌بروبرگرد با تهاجم اسراییل به ایران حتی نیازی نیست به وطن‌دوستی یا عشق به میهن متوسل شویم که حالا لازم باشد بر سر معنای هر از این مفاهیم...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: حسام سلامت
نویسنده: حسام سلامت

آمریکا تا کی می خواهد این هزینە را تحمل کند؟

تضعیف موقعیت و وجە دولت آمریکا و اسرائیل در منطقە، در شرایط بحرانی کنونی بیش از آنکە در اثر این رفتار باعث رفع نگرانیهای دولت آمریکا و تقویت امنیت اسرائیل شود بە آنها زیان خواهند رساند. هزینە سیاست حمايت یک جانبە آمریکا از اسرائيل را بالا خواهد برد و بە گرایشات ضد آمریکایی دامن خواهد زد. آمریکا تا کی می خواهد این هزینە را تحـمل کند؟

روز گذشتە، بە رغم مخالفت شدید اوباما و ناتان یاهو نخست وزیر اسراییل با تقاضای برسمیت شناختن، کشور مستقل فلسطین توسط مجمع عمومی سازمان ملل، محمود عباس رئیس تشکیلات خودمختار فلسطین درخواست برسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین را تسلیم بانکی مور دبیر کل سازمان ملل کرد.

باراک اوباما، کە بنظر می رسد در این زمینە محافظە کارانە تر از کلینتون رفتار می کند، در سخنرانی افتتاحیە خود، کە در آغاز کار مجمع عمومی انجام داد، با درخواست محمود عباس و تصویب تقاضای رییس جمهور حکومت خود مختار در مجمع عمومی بە شدت مخالفت کرد و با ر دیگر دفاع یک جانبە و نامحدود دولت آمریکا از اسرائیل توسط آمریکا را کە در دوران زمامداری کلینتون اندکی متوازنتر شدە بود، مورد تاکید قرار داد وبر خلاف سخنرانی سال گذشتە خود کە از همین تریبون ایراد نمود و در آن باگفتن: ” من از دنیا درخواست می کنم کە برای برسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین تا دوازدە ماە آیندە با هم همراە شوند”، تشکیل دولت مستقل فلسطین را منوط بە توافق دو طرف فلسطینی و اسرائیلی و رفع نگرانی های امنیتی اسرائیل نمود. وی مخالفت خویش را بدین گونە بیان کرد: ” راە حل میانەای برای حل این مناقشە وجود ندارد. رسیدن بە صلح محتاج تلاش سخت است و از طریق صدور قعطنامە و بیانیە حاصل نمی شود. اگر صلح بە این آسانی بدست می آمد، می بایستی تا کنون بر قرار شدە بود. “وی در ادامە افزود: ” دوستی میان آمریکا و اسرائیل، یک دوستی عمیق و پایدار است. در هر توافق صلح پایدار، باید نگرانیهای امنیتی واقعی اسرائیل برسمیت شناختە شدە و رفع گردند. واقعیت این است کە اسراییل در میان همسایگانی قرار دارد کە بارها بە جنگ با آن برخواستە اند. من همچنان معتقدم، کە فلسطینی ها شایستگی داشتن کشور خاص خویش را دارند، اما این امر از طڕیق انجام مذاکرە میان طرفین و بە نتیجە رساندن مذاکرات میسر می گردد.”

گر چە معلوم نیست کە نخست وزیر اسرائیل و رییس جمهور آمریکا، کدام یک در این زمینە از هم خط و الهام می گیرند، ولی بهر جهت ناتان یاهو نخست وزیر اسرائیل نیز ضمن اعلام آمادگی برای ادامە مذاکرات و متهم کردن فلسطینی ها بە قطع مذاکرات با تکرار بخشی از استدلال های اوباما و مخالفت با برسمیت شناختە شدن دولت فلسطین، مخالفت دولت دست راستی اسرائیل با این امر را مورد تاکید قرار داد. وی مخالفت خویش با تقاضای عضویت دولت فلسطین در سازمان ملل را چنین توضیح داد: ” من برای بدست آوردن تشویق بە اینجا نیامدەام، برای گفتن حقایق آمدەام. صلح از طریق تصویب قطعنامە در سازمان ملل و پذیرش عضویت فلسطین بوجود نمی آید. صلح تنها از طریق انجام مذاکرات و بە سرانجام رساندن مذاکرات میان طرفین کسب خواهد شد. من دستم را برای صلح بە سوی همە همسایگان اسرائیل دراز می کنم.” ناتانیاهو در بخش دیگری از اظهارات خویش خواهان برسمیت شناختن دولت یهودی توسط فلسطینی ها شد. وی عامدانە از بکار بردن نام کشور فلسطین خوداری کرد و بجای آن از عناوین صلح و فلسطینی ها استفادە کرد.

نخست وزیر اسرائیل و باراک اوباما در حالی از انجام مذاکرات بعنوان راە کار اصلی حل مناقشە فلسطین و اسرائیل دفاع می کنند کە پس از گذشت بیست سال از آغاز مذاکرات صلح میان مقامات اسرائیلی و فلسطینی و پا در میانی های کشورهای مختلف، راە تداوم مذاکرات، بە رغم نرمش و مدارای مقامات فلسطینی، بدلیل زیادە خواهی ها و بهانە تراشی های مقامات اسرائیلی، بویژە از زمان بە قدرت رسیدن دولت راستگرای اسرائیل عملا متوقف شدە وحتی برخی از مقامات دولت اسرائیل، مانند لیبرمن وزیر امور خارجە  کنونی اسرائیل، توافقات دولتهای گذشتە با فلسطینی ها را نیز کە با وساطت متحدین و دوستان نزدیک اسرائیل بعمل آمدە، قبول ندارند و محدویت های فراوانی بر سر راە ادارە مناطق فلسطینی توسط دولت تحت رهبری محمود عباس بوجود آوردەاند.

درخواست فلسطینی ها، برای تشکیل دولت مستقل فلسطین و برسمیت شناختە شدن آن توسط سازمان ملل متحد، یک درخواست بر حق و عادلانە است کە علاوە بر پشتیبانی اکثریت قریب بە اتفاق مردم فلسطین از آن از حمایت اکثریت اعضا سازمان ملل نیز برخوردار است و در انطباق کامل با قطعنامە ۱۸۱، مصوب مجمع عمومی سال ۱۹۴۷سازمان ملل ، کە تشکیل دو دولت در فلسطین را تصویب کردە است قرار دارد. بهمین جهت این درخواست حق طلبانە، بە رغم مخالفت آمریکا و اسرائیل با آن، حتی اگر با وتو آمریکا مواجە شود، باز هم حامل دست آووردهای معینی برای فلسطینی ها و زیانهائی برای دولتهای آمریکا و اسرائیل در عرصە سیاست خارجی خواهد بود. تضعیف موقعیت و وجە دولت آمریکا و اسراییل در منطقە، در شرایط بحرانی کنونی بیش از آنکە در اثر این رفتار باعث رفع نگرانیهای دولت آمریکا و تقویت امنیت اسرائیل شود بە آنها زیان خواهند رساند. هزینە سیاست حمایت یک جانبە آمریکا از اسرائیل را بالا خواهد برد و بە گرایشات ضد آمریکایی دامن خواهد زد. آمریکا تا کی می خواهد این هزینە را تحـمل کند؟

تاریخ انتشار : ۲ مهر, ۱۳۹۰ ۱۱:۰۱ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

توهم آزادی از دهانۀ موشک: افشاگری علیه مدافعان حملۀ نظامی به ایران

محکومیت حمله به زندان اوین و ضرورت آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی

نیاز به بلوغ بیشتر سیاسی، و جسارت مدنی

اوین؛ زندانی که از آسمان بمباران شد و از زمین خیانت دید

آتش‌بس تا استقرار صلح پایدار!

چند کشور آماده‌اند که از همین فردا تولید سلاح هسته‌ای را آغاز کنند؟