یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴ - ۰۶:۱۸

یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴ - ۰۶:۱۸

عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.
مذاکراتی که زیر سایه جنگ برگزار می‌شوند ذاتاً ناپایدار هستند و گفتگو در میان تهدیدها هرگز واقعی نیست. برای موفقیت، دیپلماسی باید بر اساس احترام متقابل بنا شود.... مردم آمریکا...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: عباس عراقچی
نویسنده: عباس عراقچی
کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!
کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم
بیاییم رنجِ این روزهای دشوار را کم کنیم. با تغییر در نگرش، با چه باید کردِی دیگر… با عشق و زنده‌باد زندگی… نکبتِ جنگ، خانمان‌سوز است… بیانِ خواستِ یک‌صدایِ برقراری...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»
این هفت جریان کردستانی، در جریان تهاجم بسیار کارشده، هدفمند و برنامه ریزی شده برای لیبیایی کردن ایران، از سوی “جامعه جهانی” به رهبری آمریکا و نیروی نیابتی اش اسرائیل،...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر
مردم پس از آنچه گذشت انتظاراتی از حکومت دارند... در کوتاه‌مدت، اقداماتی سریع و نمادین چون آزادی زندانیان‌ سیاسی و تغییر واضح در رویکردهای رسانۀ ملی کمترین توقعات است. برگزاری...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: میرحسین موسوی
نویسنده: میرحسین موسوی
روایت زنان افغانستانی از رد مرز
آنچه می‌خوانید روایت چهار زن افغان‌تبار است که سال‌ها در ایران زندگی کرده‌، فرزند به دنیا آورده‌، کار کرده‌ و روابط انسانی و پیوندهای عاطفی داشته‌اند اما در چند ماه گذشته...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند
ما با نام تو، نه فقط از تو، که از همه‌ی آدم‌های ایستاده یاد می‌کنیم. از آن‌ها که هنوز باور دارند: آزادی، امتیاز نیست — فضیلت است و حقیقت، اگرچه...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

آیا ایجاد انسجام در میان جناحهای حکومت ممکن است؟

تخفیف اختلافات و ایجاد انسجام در میان سران حکومتی که اختلافات و رقابتهای میان آنها بارها از پرده بیرون افتاده است، همان گونه که گفته شد، به آسانی ممکن نیست و برغم تمام تلاشهائی که برای پرده افکنی بر این اختلافات صورت می گیرد، این اختلافات بدلیل بحرانی که سراپای حکومت را در بر گرفته و با پیشروی روز افزون جنبش نیرومند و مردمی سبز روز بروز حادتر خواهد شد.

پنج ماه از کودتایی که بعد از پیروزی میرحسین موسوی و موفقیت چشمگیر کروبی در انتخابات ریاست جمهوری، برای جلوگیری از بازگشت اصلاح طلبان به قدرت توسط جریان خامنهای – احمدی نژاد صورت گرفت، گذشت. امید و خوشباوری حکومت کودتا مبنی بر این که گویا با این عمل توانسته است مهر پایانی بر تضادها و اختلافات فلج کنندهای که از آغاز بکار حکومت تا کنون چون بیماری لاعلاج در پیکر نظام جا خوش کرده و آنرا در گذر زمان نحیف و نحیفتر کرده بکوبد، و حکومت را یک دست نموده و مشکل اختلاف و تضادهای درون حکومت را حل کند، اکنون با تداوم و تشدید اختلافات در درون جناح حاکم و تهدید مضاعف جنبش سبز، از میان رفته است و ترس و نگرانی جای آن را گرفته است. این در حالی است که حکومت قبل از این نیز، تصفیه های درونی متعددی را در طول سی سال گذشته از سر گذراندهاست، و در اثر آنها کوچک شده و پایگاه اجتماعی خود را به میزان زیادی از دست داده است. اما علیرغم کوچک شدن رژیم و افتادن کامل قدرت رسمی بدست اصولگرایان، امروزه میزان اختلافات در درون این گروه کوچک حاکم به اندازه و شدت آن در گذشته است؛ واقعیتی که البته نقش بحران مشروعیت و بحران اقتصادی و سیاسی نیز در آن قابل چشم پوشی نیست.

جالب این که فرایند مقابله با تضادها و اقداماتی که در راستای کاستن ازتضادها انجام می گیرند، کم و بیش مانند گذشته است، تنها با این تفاوت که این بار، سپاه آشکارا به صحنه آمده و نقش نسبتاً تعین کنندهای را در تمام امور به عهده گرفته، و در عوض نقش و موقعیت برخی نهادهای قانونی مانند مجمع تشخیص مصلحت تضعیف شده است. حضور بارز سپاه و نقش و موقعیتی که از آن برخوردار شدهاست، این نیرو را به یکی از عوامل اصلی تضعیف نهادهای قانونی و قوانین موجود تبدیل کرده است. آنان اینک چنان در سیاست میداندار شدهاند، که هیچ قانونی را ولو این که خمینی آن را تأیید و تحسین کرده بوده، نیز بر نمی تابند. هر نهاد و شخصی را که در مقابل آنها بایستد، براحتی تهدید می کنند وهر چه را که بخواهند از آن خود می کنند.

با این وجود دامنه اختلافات در درون حکومت همچنان در حال افزایش است و حضور سپاه نیز نه تنها نتوانسته مانع تشدید اختلافات شود، بلکه خود به عامل تشدید تضادها و عمیقتر شدن شکافها تبدیل شده است. بعنوان نمونه پس از کشمکشهای درون حکومتی زیادی بر سر لایحه هدفمند کردن یارانهها که هم در میان مخالفان و هم در میان موافقان لایحه نظرات مختلفی وجود داشت، مثل گذشته سرانجام تصمیمگیری نهایی به رهبر واگذار شد. رهبر نیز نماینده خود را برای رسیدگی به مجلس فرستاد، اما این هم کارساز نشد و لاریجانی رییس مجلس در پایان از مجلس سلب اختیار کرد و تصمیمگیری را به رهبر و شورای نگهبان واگذار نمود. موضوع قرارداد گاز با ترکیه بدون این که مراحل قانونی خود را طی کند و در مجلس تصویب شود، پس از آن که مورد انتقاد رییس کمیسیون اقتصاد قرار گرفت، هنوز بصورت بلاتکلیف باقی مانده است. در رابطه با واگذاری سهام مخابرات به سپاه نیز، این موضوع برغم حضور و فشار سپاه به یک عرصه دیگر کشاکش در درون حکومت تبدیل شد. هنگام دادن رای اعتماد بدولت کودتا نیز اختلافات زیادی بر سر برنامه دولت و وزرای پیشنهادی احمدی نژاد بروز کرد و کار به سفارش و فشار رهبر به نماینگان مخالف کشیده شد. آمدن سپاه به صحنه و دخالت گستاخانه آن در امور غیردفاعی اینک دیگر تنها یک دخالت بیطرفانه صرف بجهت دفاع از نظام و حفظ آن نیست، این نوع حضور بخاطر حراست از منافع و حفظ و افزایش موقعیت سرمایه داری سرکش نظامی است که با سرمایداری تجاری پیوند خورده است. یکی از دلایل اعمال خشونت وحشیانه در برخورد با تظاهرات مسالمت آمیز مردم و مخالفت سپاهیان با تلاشهائی که برای ایجاد سازش در میان جناحهای حکومتی توسط عدهای از افراد وابسته به حکومت صورت می گیرد، نیز همانا مغایرت منافع آنها با یک سازش احتمالی است.

رفتار و یکه تازیهای جریان احمدی نژاد، خامنهای و سپاه سبب نارضایتی در میان رهبران و سخنگویان سرشناس طیفهای دیگر اصولگرایان گردیده، بطوریکه افرادی مانند باهنر، لاریجانی، توکلی، مطهری و رضایی آشکار و پنهان با آنها ابراز مخالفت می کنند. این گفته نه بدان معنی است که، اشتراک منافع نامبردگان با رهبر کم است. اگر منافع آنها با رهبر نزدیک یا مشترک نبود آنها مدتها پیش از این به رهبر پشت کرده بودند، اما الان اختلاف عمده بر سر دولتی است که به لحاظ مختلف نمی تواند از منافع آنها حراست کند.

روز یکشنبه گذشته خبر گذاری ایلنا از جلسه مشترک روسای سه قوه خبر داد و نوشت: “در این نشست که نخستین نشست سران سه قوه بعد از روی کارآمدن دولت دهم و ریاست آیتالله صادق لاریجانی در دستگاه قضایی است، مسایل مهم و جاری کشور مطرح و سران سه قوه به مشورت درخصوص این مسایل پرداختند.” مرتضی بختیاری وزیر دادگستری درخصوص این نشست گفت: “در نخستین نشست سران سه قوه بعد از روی کارآمدن دولت دهم مسایل و موضوعات کلان و مهم کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت و سران سه قوه در جمعی صمیمی و دوستانه ضمن بررسی موضوعات مختلف بر هماهنگی و انسجام سه قوه تاکید کردند.”

 تخفیف اختلافات و ایجاد انسجام در میان سران حکومتی که اختلافات و رقابتهای میان آنها بارها از پرده بیرون افتاده است، همان گونه که گفته شد، به آسانی ممکن نیست و برغم تمام تلاشهائی که برای پرده افکنی بر این اختلافات صورت می گیرد، این اختلافات بدلیل بحرانی که سراپای حکومت را در بر گرفته و با پیشروی روز افزون جنبش نیرومند و مردمی سبز روز بروز حادتر خواهد شد.

تاریخ انتشار : ۲۶ آبان, ۱۳۸۸ ۸:۴۷ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم

اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»

بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر

روایت زنان افغانستانی از رد مرز