پنجشنبه ۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۲:۵۱

پنجشنبه ۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۲:۵۱

خردمندی نیابی شادمانه ...
موهای جوگندمی‌اش روی شمعدانیِ جوان تاب می‌خورد. از جایی که ایستاده همه‌ی حیاط را می‌بیند. او برای هر گل و درختی، قصه داشت. قدیما برای مرغ و خروس هم قصه...
۷ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
درباره انقلاب زودرس
انقلاب‌های زودرس یا نارس وضعیتی را نمودار میسازند که در آن یک انقلاب پیش از آنکه شرایط اجتماعی، اقتصادی و سیاسی برای موفقیت و تثبیت آن کاملاً فراهم گشته باشد،...
۷ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: منوچهر صالحی
نویسنده: منوچهر صالحی
وقتی نظریه بدام‌افتاده و از زندگی جدا می‌گردد!
و اینک در گامی تازه و بزرگ به‌عقب، او بیش از پیش از نظریه اخلاق گفتمانی خویش عدول کرده و بقولی یک باردیگر علیه خود ونظریه‌اش، در صحنه سیاسی‌ ظاهر...
۷ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: تقی روزبه
نویسنده: تقی روزبه
درخواست حزب اپوزیسیون ترکیه: تحریم شرکت های حامی دولت اردوغان
چند روزی است که صدها هزار نفر در ترکیه علیه زندانی شدن اکرم امام اوغلو شهردار استانبول و رقیب انتخاباتی رجب طیب اردوغان, تظاهرات کرده اند. اکنون حزب اپوزیسیون از...
۷ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
راه برون رفت از بن بست کنونی
 عوامل متعدد به هم پیوسته ای برای وضع اسفبار کنونی وجود دارد اما برنامه هسته ای نظام نقش کانونی در بین عوامل مختلف را ایفا میکند. برنامه هسته ای موجبات فقر...
۶ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: جابر حسینی
نویسنده: جابر حسینی
با ماهیان قرمز
داور دلشوره های من ابر است، قضاوت میکند، مانع میشود، که من از خانه بیرون بیایم، در خانه می مانم، با ماهیان قرمز، که از سفره هفت سین مانده اند
۶ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: احمد رضا احمدی
نویسنده: احمد رضا احمدی
جنایتی دیگر از سوی اشغالگران؛ حمله و بازداشت کارگردان فلسطینی برنده اسکار!
«سرزمینی دیگر نیست» فقط یک فیلم نیست؛ بلکه روایت رنج سرزمینی است که بارها اشغال شده اما هرگز تسلیم نشده است. این مستند، با ثبت لحظات تخریب روستاهای فلسطینی، آوارگی...
۶ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: سیاوش قائنی
نویسنده: سیاوش قائنی

اختیار مرگ و زندگی و سرنوشت انسانها در دست صاحبان جهان قرار گرفتە

مشکل درعدم دسترسی به غذاست. ما در یک نظم وحشیانه جهانی زندگی میکنیم. بازارمواد غذایی توسط ده شرکت فراملیتی و بسیار توانا کنترل می شود، یعنی ۸۵% ذرت، برنج، روغن و.... در دست اینها است. در واقع، این دە شرکت، صاحب جهان هستند و آنها هستند، کە مرگ و زندگی، انسانها را در دست دارند. این وظیفە دولتهای دمکراتیک است، کە قدرت آنها را مهار و کنترول کنند.

مصاحبه روزنامه اسپانیایی" ۲۰ دقیقه " با آقای جین زیگلردر بارە افزایش قیمت مواد غذایی و پیا مدهای آن

برگردان از اسپانیایی بە فارسی :محمود علیزادە

آقای جین زیگلر، در سال ۱۹۳۲ در سوئیس متولد شد. بین سالهای ۲۰۰۱ و ۲۰۰۸ محقق و گزارشگر اصلی سازمان ملل درمورد تغذیه جهانی بود. هم اکنون عضو کمیته مشورتی حقوق بشر در سازمان ملل وهمچنین بعنوان استاد افتخاری جامعه شناس دردانشگاه ژنو تدریس میکند. این مصاحبه در روز ۲۰ مه در روزنامه پر تیراژ و سراسری “۲۰ ثانیه” چاپ شد.

س- در قرن ۲۱، هنوز مشکل رویارویی با گرسنگی ادامه دارد.علتش چیست؟

ج- این رسوایی قرن میباشد. طبق گزارش بنیاد کشاورزی وتغذیه سازمان ملل،در سال ۲۰۱۱، هر ۵ ثانیه یک کودک کمتر از ده سال از گرسنگی جانش را از دست می دهد. یک میلیارد ازجمعیت بشر از بیغذائی رنج می برد. همین ارگان تذکر می دهد که کشاورزی جهان می تواند تا ۱۲ میلیارد انسان را تغذیه کند، یعنی تقریبا دو برابر جمعیت کّل بشر. وقتیکه یک انسان از گرسنگی میمیرد، این به معنی قتل میباشد.

س- برای حل مشکل آیا اراده سیاسی وجود ندارد؟

ج- مشکل درعدم دسترسی به غذاست. ما در یک نظم وحشیانه جهانی زندگی میکنیم. بازار مواد غذایی توسط ده شرکت فراملیتی و بسیار توانا کنترل می شود، یعنی ۸۵% ذرت، برنج، روغن و…. در دست اینها است. در واقع، این دە شرکت، صاحب جهان هستند و آنها هستند، کە مرگ و زندگی، انسانها را در دست دارند. این وظیفە دولتهای دمکراتیک است، کە قدرت آنها را مهار و کنترول کنند.

س- چگونه؟

ج- انجام اینکار بسیار آسان است. با وضع قوانینی کە احتکار اقلامی مانند، ذرت، گندم، برنج و سایر مواد غذایی اصلی مورد نیاز بشر را مطلقا ممنوع نماید و اقدامات دیگری مانند، اصلاح قوانین مربوط بە بورس و در کنار آنها، محدود کردن سود واسطە های فعال در امر خرید و فروش محصولات کشاورزی و حذف آنها، لغو بدهی های خارجی کشورهای فقیر وسپردن مالکیت زمینهای کشاورزی بە کشاورزان بی زمین، راە حل هایی هستند کە می توانند، مسلە گرسنگی در جهان معاصر را حل کنند. این شرایط را انسانهای مخالف با بی عدالتی و تجاوز گری می توانند دگر گون کنند و سلطە شرکتهای فرا ملیتی را در هم بشکنند. این منصفانە نیست کە بیشترین سهم در آمد تولیدات کشاورزی، نصیب واسطە ها گردد و آنها، محصولات کشاورزی را از بومیان مفت بخرند و چند برابر دو بارە بە خود آنها آنرا بفروشند.

س- سوال این است کە از کجا باید آغاز کرد؟ اهداف مقدم کدام ها هستند ؟

ج- یکی از درامهای اصلی قیمت بسیار بالای مواد اولیه غذائی میباشد. تبهکاری بانکها، احتکار کنندگان بزرگ و دارندگان سرمایه های ریسکی با حرص فزایندە سود جویی، بازارهای مالی جهان را به فلاکت کشاندند. هجوم سرمایە گذاران بە بورسها برای خرید سهام شرکتهای تولید کنندە مواد غذایی پس از بحران مالی و اقتصادی، منجر بە افزایش تمرکز سرمایە در بخش کشاورزی و بالا رفتن قیمت محصولات کشاورزی گردید. یکی از پیامدهای این مسلە، از دست رفتن، قدرت خرید اندک بخش بزرگی از مردم در کشورهای فقیر و مرگ عدە زیادی در اثر نداشتن قدرت خرید شد. وقتی کە قیمت مواد غذایی بە این شکل بالا میرود و قدرت خرید عدە کثیری از مردم فقیراز دست میرود آنوقت، مرگ هم فرصت خودنمایی پیدا می کند. در واقع این یک نوع جنایت سازمان یافتە و کشتار جمعی انسانها است. بهمین جهت بود کە من پیشنهاد تشکیل دادگاهی ما نند نورنبورگ را برای محاکمە محتکران و عاملان گرانی مواد غذایی در این دادگاە دادم،

س- در اسپا نیا، اروپا، غرب و…،شهروندان میترسند که پس اندازهایشان را به خاطر نجات بانکها از دست بدهند. در این شرایط چکار باید کرد که مساله گرسنگی فراموش نشود؟

ج- فکر میکنم که امکان دارد یک خود خواهی موجه در این موقعیت به وجود آید. ولیاگر بحران تشدید شود، که خواهد شد، به نقطهای میرسیم که درآنجا آگاهی وجدان رشد میکند. اولین عکسالعمل، حفاظت ازخود است، ودومین عکسالعمل، سعی در درک کردن و سازمان دادن به یک دفاع عمومی است. دراین چالش همبستگی پیروز خواهد شد.

س- بنا بر این..؟

ج- بحران در اسپانیا و اروپا بسیاروخیم است و وجدانهای آگاە را تحریک میکند. مردم می خواهند بدانند چطور ممکن است که به یک چین موقعیتی رسید. واگر تحقیقتشان ادامه یابد به این نتیجه خواهند رسید که یک سرنوشت مشترک بین گرسنگی درآفریقا و رنج دراروپا وجود دارد. دشمن یکی است: الیگارشی مالی چند ملیتی. برای پایان دادن به دیکتاتوری جهانی سرمایه مالی احتیاج به شورش وجدانهای آگاه داریم. ازهمین جا میباشد که یک جبهه مشترک همبستگی و مقاومت بین قارهها متولد می شود.

س- نقش جنبش ۱۵ – مە ( جنبش جوانان اسپانیایی معروف به جنبش ۱۵-م) چیست؟

ج- بسیار جالب است. جالبترین جنبش در اروپاست. جوانان امید جامعه هستند. شورش وجدانها ی آگاە، در اروپا شروع میشود واسپانیا پیشگام آن است.

س- فکر میکنید که در مقابل خودکشی جهان سرمایه داری قرارداریم؟

ج- این مدل درهم شکسته است و سرمایه داری در پایان راە قرار دارد.

س- به کدام سومیرویم؟

ج- یک شورش شروع خواهد شد واین اصل موضوع است. ولی پروسه انقلابی بسیارنا مشخص است. میدانیم کدام آینده را جستجومیکنیم: خو کفایی مواد غذائی، آزادی فردی، دولت قانونی، امنیت….، ولی چگونگی دستیابی به این اهداف معلوم نیست. همانطور که شاعر معروف اسپانیایی، آنتونیو ماچادو، خطاب به راه پیمایان گفت: جادهای وجود ندارد، جاده با راه پیمایی ساخته می شود.

س- بعضی ها، سازمان ملل را بعنوان یک نهاد بروکراتیک و کم عمل میدانند .

ج- این کمی تراژدی به نظر میرسد. سازمان ملل بدون اعتبار نمیتواند کاربرد داشته باشد.

تاریخ انتشار : ۱۷ خرداد, ۱۳۹۱ ۴:۳۶ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

آیا وجدان بشریت هنوز در مقابل این نسل کشی بیدار است؟

با آتش‌بس امیدی برای پایان جنگ و برداشتن سایه سنگین آن از سر مادران، کودکان، پیران و جوانان فلسطینی به وجود آمده بود، اما این امید با نقشه شوم جنایتکاران از بین رفت، نقشه‌ای که فراتر از یک جنگ معمولی بوده و هدف نهایی آن نابودی و آواره‌سازی یک ملت کهن از سرزمینش و تصرف باقی‌مانده خاک فلسطین است.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

آیا وجدان بشریت هنوز در مقابل این نسل کشی بیدار است؟

با آتش‌بس امیدی برای پایان جنگ و برداشتن سایه سنگین آن از سر مادران، کودکان، پیران و جوانان فلسطینی به وجود آمده بود، اما این امید با نقشه شوم جنایتکاران از بین رفت، نقشه‌ای که فراتر از یک جنگ معمولی بوده و هدف نهایی آن نابودی و آواره‌سازی یک ملت کهن از سرزمینش و تصرف باقی‌مانده خاک فلسطین است.

مطالعه »
پيام ها
٨ مارس گروه کار زنان سازمان فداييان خلق ايران (اكثريت)

روز جهانی زن: مبارزه برای برابری در سایه تحولات سیاسی

زنان ایرانی سال‌هاست که در صف مقدم مبارزات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی برای حقوق برابر ایستاده‌اند. آن‌ها با وجود محدودیت‌های شدید، علیه تبعیض جنسیتی، فقر زنانه ، زن‌کشی، کودک‌همسری و نابرابری‌های ساختاری مبارزه کرده‌اند. تاریخ مبارزات زنان، حکایت گام‌های استوار و دل‌های امیدواری است که در برابر ناملایمات ایستاده‌اند. آنان چراغ فردایی روشن را برافروخته‌اند، جایی که عدالت و برابری طنین‌انداز خواهد شد.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

خردمندی نیابی شادمانه …

درباره انقلاب زودرس

وقتی نظریه بدام‌افتاده و از زندگی جدا می‌گردد!

درخواست حزب اپوزیسیون ترکیه: تحریم شرکت های حامی دولت اردوغان

راه برون رفت از بن بست کنونی

با ماهیان قرمز