جمعه ۲۰ تیر ۱۴۰۴ - ۱۹:۵۸

جمعه ۲۰ تیر ۱۴۰۴ - ۱۹:۵۸

روایت زنان افغانستانی از رد مرز
آنچه می‌خوانید روایت چهار زن افغان‌تبار است که سال‌ها در ایران زندگی کرده‌، فرزند به دنیا آورده‌، کار کرده‌ و روابط انسانی و پیوندهای عاطفی داشته‌اند اما در چند ماه گذشته...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند
ما با نام تو، نه فقط از تو، که از همه‌ی آدم‌های ایستاده یاد می‌کنیم. از آن‌ها که هنوز باور دارند: آزادی، امتیاز نیست — فضیلت است و حقیقت، اگرچه...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
عظمت را دوباره به جنبش ضدجنگ برگردانیم
قصد این نوشته بررسی شرایطی که به جنگ اخیر ختم شد، سیاست‌های مرگبار رهبران جمهوری اسلامی و یا جنایات اسرائیل در منطقه نیست. بلکه یافتن راهی برای تقویت جنبش ضدجنگ...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: رضا جاسکی
نویسنده: رضا جاسکی
شوخیِ تلخِ تاریخ!
اگر به‌فرض در جهان وارونۀ کنونی شانسی هم برای ربودن جایزۀ صلح نوبل برای یک صلح‌طلب قلابی چون ترامپ و به قول خود وی استقرار صلح از موضع اقتدار وجود...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: تقی روزبه
نویسنده: تقی روزبه
ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن
هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ...
۱۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، کشور را منزوی‌تر می کند.
جبهه اصلاحات ایران با انتشار بیانیه‌ای مصوبه اخير مجلس به منظور تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را برخلاف مصالح ملی، امنیت کشور و منافع مردم ایران خواند و...
۱۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: جبهه اصلاحات ایران
نویسنده: جبهه اصلاحات ایران
بیانیه مجامع اسلامی ایرانیان در باره دستگیریها، اعدامهای اخیر و برخورد با مهاجران افغانستانی
فرصتی فراهم آمد تا بنا بر حافظه تاریخی، ایرانیان در مقابل تهاجم بیگانه، همبستگی ملی کم نظیری را به نمایش بگذارند که افکار عمومی را درجهان تحت تاثیر قرار داد...
۱۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: مجامع اسلامی ایرانیان
نویسنده: مجامع اسلامی ایرانیان

از زاد روز ما، چهل و پنج سال گذشت

بر همان آرمان‌های ١٩ بهمن هستیم:
علیه دیکتاتوری و برای آزادی، عدالت اجتماعی و سوسياليسم!
١٩ بهمن، برای ما روز نگریستن‌های انتقادی به راه رفته، روز پیمان و تجدید پیمان با آرزومندی‌های چهل و پنج ساله است و امید بستن به برنشستن مبارزه‌ائی که تا تحقق آرمان‌های خود نباید بگذاریم که خاموشی بگیرد.

 از روزی که بهارین پرستوهای ما ـ آن پیک‌های پرشور، فراز “سیاهکل” سپید پوش را به پرواز درآمدند، چهل و پنج سال می گذرد. پروازی به بهای گران پرپر شدن ۱۵ بپاخاسته. پروازی که، منتظران دلنگران آینده را، امیدی نو شکفته داد. همگی این یاران آغازگر را در آن تلاقی زمستان و بهار به تیر بستند تا بگمان خود، ستاره جنبشی نوپا را از آسمان بر زمین کشند و در خاکش کنند. اما نتوانستند؛ و جای آن، خیزشی بمراتب راسخ تر در برابر خود یافتند. پیام “۱۹ بهمن”، به شیفته جان‌های بسیار چنین بود: پرنده مردنی است، پرواز را بخاطر بسپار!

روز “سیاهکل” برای ما، همیشه هم یادآور از دست دادن آن “۱۵ مرد دلیر” است و هم موجب اندوه و دریغ؛ نمادی برای به یاد آوردن نام و خاطره صدها فدائی خلق که در دو رژیم شاه و حکومت دینی به خاطر نه گفتن به زور و دیکتاتوری و برای رسیدن به آزادی جان در راه آرمان خویش گذاشتند. روز سیاهکل اما برای ما، در اساس یک جشن است. جشنی هر ساله در زندگی پایدار ما. جشن رستن امید در دل جنگل. جشن شروع جنبشی زیر درفش آزادی و عدالت اجتماعی. در این چهل و پنج سال، از جنبشی که با سیاهکل نمود یافت و اندکی بعد توانست با نام “چریک فدائی” در سراسر ایران آوازه بگیرد، راه بس درازی پیموده شده است. راهی، سراسر فراز و نشیب و هماره در خروش و جوشش، و مدام در دگرگونی‌ها و دگردیسی‌های بسیار. فدائی خلق در تاریخ معاصر ایران بیش از هر جریان سیاسی دیگری به تغییر در راهبردها و راهکارهای سیاسی، در نوع نگاه به جامعه و قدرت، در خود نگریستن‌های انتقادی و در سلوک و روش‌ها شهره است. حتی اگر “نیشتری” باشد بر جان و دل ما. باوجود نقدهای ریشه ای نسبت به استراتژی، تاکتیک و اشکال مبارزه در آن دوره، اما در آن اهداف کلان اجتماعی که خود را از همان لحظه زایش با آنها معرفی کرده بود، تا به امروز استوار و پابرجا مانده است! فداییان خلق اگرچه در نوع بیان اهداف خود طی این برهه طولانی، نمادی از تنوع بوده و در نحوه رسیدن به اهداف نیز بارها در میان خود دچار تقسیم شده‌اند، اما در مضمون ارزش‌های بنیادین خویش و اهداف انسانی‌شان برای مردم، جملگی محکم و افراشته قامت مانده‌اند. همانگونه که، در یگانگی بین گفتار و کردار خود ثابت قدم بوده‌اند.

هم از اینروست که فدائی خلق را، هر آن یار دیرینه‌ائی باید دانست که هنوز هم به اهداف و ارزش‌های کلان جنبش ما وفاداری نشان می دهد. و باز به این خاطر است که ما خود را فقط بخشی از جشن برای چهل و پنج سالگی سیاهکل می شناسیم؛ این جشن در گستره‌ائی بس وسیع تر، جشن همه پابرجا مانده‌های فدائی خلق در آرمان‌ها و اهداف “سیاهکل” است. ما روز گرامی ۱۹ بهمن را به همه این یاران در هر کجا که هستند، در هر تشکل سیاسی که باشند و یا بگونه منفرد ایستا بر موضع مبارزاتی، صمیمانه شادباش می گوئیم.

“سیاهکل” سیاسی بود و سیاسی نیز مانده است. آنرا همیشه باید سیاسی دید و شعله‌اش را در آیینه سیاست تاباند تا بدینسان قادر شد که این آتش دیرینه را کماکان فروزان نگهداشت. سیاهکل دیروز را در سیاست امروز باید معنی کرد. همین امروزی که، منطقه ما در آتش انواع تنش‌ها و اقسام جنگ‌های نیابتی می سوزد و در همین رابطه هم، کشور ما قرار گرفته در سربزنگاه یکی از بزرگترین تهدید‌ها و فرصت‌ها در حیات تاریخی خود. آیا ایرانیان باید در آتش برنامه “عمق استراتژیک” تباه کننده و فاجعه بار حکومت ولایی و بازوی اقتدار آن سپاه پاسداران و بسیجی‌ها بسوزند یا که می توان به همت همه نیروهای صلح جو، ترقی خواه و مسئول  کشور و همکاری آنان با نیروهای همسو و هم هدف خود در کشورهای همسایه و منطقه، ایران را به یک مبتکر کارساز دوستی‌ها و سازندگی‌ها در منطقه بدل کرد؟ به باور ما می توان، هرگاه به اتحاد جنبشی را شکل داد که حکومت را مهار کرده و عقب بنشاند تا راه استقرار قدرت دمکراتیک در کشور، گشوده آید. ما خود را جزئی از این جنبش می دانیم.

امروز که کشور ما برای توسعه بهینه‌اش بیش از هرزمان دیگر به مشارکت شهروندان نیاز دارد و امر توسعه، بگونه جدائی ناپذیری با برقراری و نهادینه شدن دمکراسی گره خورده است، جامعه ما را دگرباره صدای چکمه تهدید فرا گرفته است. استبداد ولایی، عریان تر از هر زمان تحمیلات قدرت خود علیه حقوق اولیه شهروندان را به نمایش می گذارد. امروز از آن سربزنگاه‌های نبرد تاریخی صد و اندی ساله بین آزادی و دمکراسی با استبداد و دیکتاتوری در کشور ماست و محل آزمونی بزرگ برای فدایی خلق تا از موضعی پخته در برابر قدرت بیایستد و مردم را به مقاومت مدنی در برابر دیکتاتوری ولایی فرابخواند.

۱۹ بهمن، برای ما روز نگریستن‌های انتقادی به راه رفته، روز پیمان و تجدید پیمان با آرزومندی‌های چهل و پنج ساله است و امید بستن به برنشستن مبارزه‌ای که تا تحقق آرمان‌های خود نباید بگذاریم که خاموشی بگیرد. ما در چنین روزی و به سنت هرساله، همانی را می خوانیم که به تکرار خوانده‌ایم:

 آن فروریخته گل‌های پریشان در باد     کز می جام شهادت همه مدهوشانند

 نام شان زمزمه نیم شب مستان باد        تا نگویند که از یاد فراموشانند!

 

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) 

۱۶ بهمن ماه ۱۳۹۴ (۵ فوریه ۲۰۱۶)

تاریخ انتشار : ۱۶ بهمن, ۱۳۹۴ ۱۱:۱۴ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

روایت زنان افغانستانی از رد مرز

در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند

عظمت را دوباره به جنبش ضدجنگ برگردانیم

شوخیِ تلخِ تاریخ!

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، کشور را منزوی‌تر می کند.