یکشنبه ۱۸ شهریور ۱۴۰۳ - ۰۲:۵۵

یکشنبه ۱۸ شهریور ۱۴۰۳ - ۰۲:۵۵

جمهوری اسلامی و بحران‌ها
تجارت دورزدن تحریم‌ها، دلالی نفت و رانت در میان حکومتیان و حلقه نزدیک به‌آن‌ها، به ظهور و عروج قشری نوکیسه‌ی فاسد انجامیده است. اینان که، تقریبن؛ اقتصاد کلان کشور را...
۱۸ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: بیژن رحمانیان
نویسنده: بیژن رحمانیان
زیستن در دنیای متن!
ما زمانی  با یک متن ارتباط برقرار می‌کنیم که حداقل پرسش مشترکی بین ما وجود داشته باشد. ما در جامعۀ خودمان با ستم و ظلم مواجه‌ایم، در نتیجه، از خواندن...
۱۸ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: عباد عموزاد
نویسنده: عباد عموزاد
بیرق رنگین
پرشور می‌خندند. جوانی که فقط با لبانش نمی‌خندد، با چشمانش هم می‌خندد، با تمام خطوط چهره‌اش هم می‌خندد، انگار گل خندان قصه‌های خانم جان است که در گوشه حیاط زندان...
۱۷ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: نیلوفر جوان
نویسنده: نیلوفر جوان
پیام فابین گی مدیر روزنامه اومانیته و سناتور شهر سنت‌دنی در حومۀ پاریس
شرایط سیاسی استثنایی کنونی مستلزم آن است که ما امسال جشن اومانیتۀ بزرگی را برگزار کنیم. رئیس‌جمهور مکرون به بهانه «ثبات نهادها» قصد دارد تا گاهنامۀ سیاسی لیبرال ومستبدانه‌ای که...
۱۶ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان: ف.دوردانی و ا.باقری
نویسنده: برگردان: ف.دوردانی و ا.باقری
«وفاق ملی» کابینۀ مسعود پزشکیان یا وصال جناح‌های حکومتی خامنه‌ای.
از معجزات روش های انتخاباتی در نظام جمهوری اسلامی، از یک سو تولید «انتظار» و « خوش‌بین بودن» برای «روزنه‌گشایی» و «راه‌گشایی» در بین جناح موسوم به اصلاح‌طلبان حکومتی و...
۱۶ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: حسن نادری
نویسنده: حسن نادری
آقاى پزشكيان اعتصاب و اعتراضات پرستاران فقط معوقات پرداختى نيست
ادعای حل مشکل پرستاران با تقلیل به پرداختِ معوقات، در واقع پاک‌کردن صورت مسئله است. مشکلات پرستاران فراتر از پرداخت معوقات است، معوقات بخش کوچکی از مشکلات آنان است.....
۱۵ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: محمود سیدی
نویسنده: محمود سیدی
فراز و فرود کاتوتسکی، از مارکسیست کبیر تا اپورتونیست «مرتد»
کائوتسکی در کتاب مهم خود «تئوری ماتریالیسم تاریخی»، تسلیم ایدئولوژی بورژوایی شده بود. او مدعی بود که میتوان مارکسیسم را از طریق افکار فلسفی بورژوایی تکمیل نمود و ماتریالیسم تاریخی...
۱۵ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: آرام بختیاری
نویسنده: آرام بختیاری

از زاد روز ما، چهل و پنج سال گذشت

بر همان آرمان‌های ١٩ بهمن هستیم:
علیه دیکتاتوری و برای آزادی، عدالت اجتماعی و سوسياليسم!
١٩ بهمن، برای ما روز نگریستن‌های انتقادی به راه رفته، روز پیمان و تجدید پیمان با آرزومندی‌های چهل و پنج ساله است و امید بستن به برنشستن مبارزه‌ائی که تا تحقق آرمان‌های خود نباید بگذاریم که خاموشی بگیرد.

 از روزی که بهارین پرستوهای ما ـ آن پیک‌های پرشور، فراز “سیاهکل” سپید پوش را به پرواز درآمدند، چهل و پنج سال می گذرد. پروازی به بهای گران پرپر شدن ١۵ بپاخاسته. پروازی که، منتظران دلنگران آینده را، امیدی نو شکفته داد. همگی این یاران آغازگر را در آن تلاقی زمستان و بهار به تیر بستند تا بگمان خود، ستاره جنبشی نوپا را از آسمان بر زمین کشند و در خاکش کنند. اما نتوانستند؛ و جای آن، خیزشی بمراتب راسخ تر در برابر خود یافتند. پیام “١٩ بهمن”، به شیفته جان‌های بسیار چنین بود: پرنده مردنی است، پرواز را بخاطر بسپار!

روز “سیاهکل” برای ما، همیشه هم یادآور از دست دادن آن “١۵ مرد دلیر” است و هم موجب اندوه و دریغ؛ نمادی برای به یاد آوردن نام و خاطره صدها فدائی خلق که در دو رژیم شاه و حکومت دینی به خاطر نه گفتن به زور و دیکتاتوری و برای رسیدن به آزادی جان در راه آرمان خویش گذاشتند. روز سیاهکل اما برای ما، در اساس یک جشن است. جشنی هر ساله در زندگی پایدار ما. جشن رستن امید در دل جنگل. جشن شروع جنبشی زیر درفش آزادی و عدالت اجتماعی. در این چهل و پنج سال، از جنبشی که با سیاهکل نمود یافت و اندکی بعد توانست با نام “چریک فدائی” در سراسر ایران آوازه بگیرد، راه بس درازی پیموده شده است. راهی، سراسر فراز و نشیب و هماره در خروش و جوشش، و مدام در دگرگونی‌ها و دگردیسی‌های بسیار. فدائی خلق در تاریخ معاصر ایران بیش از هر جریان سیاسی دیگری به تغییر در راهبردها و راهکارهای سیاسی، در نوع نگاه به جامعه و قدرت، در خود نگریستن‌های انتقادی و در سلوک و روش‌ها شهره است. حتی اگر “نیشتری” باشد بر جان و دل ما. باوجود نقدهای ریشه ای نسبت به استراتژی، تاکتیک و اشکال مبارزه در آن دوره، اما در آن اهداف کلان اجتماعی که خود را از همان لحظه زایش با آنها معرفی کرده بود، تا به امروز استوار و پابرجا مانده است! فداییان خلق اگرچه در نوع بیان اهداف خود طی این برهه طولانی، نمادی از تنوع بوده و در نحوه رسیدن به اهداف نیز بارها در میان خود دچار تقسیم شده‌اند، اما در مضمون ارزش‌های بنیادین خویش و اهداف انسانی‌شان برای مردم، جملگی محکم و افراشته قامت مانده‌اند. همانگونه که، در یگانگی بین گفتار و کردار خود ثابت قدم بوده‌اند.

هم از اینروست که فدائی خلق را، هر آن یار دیرینه‌ائی باید دانست که هنوز هم به اهداف و ارزش‌های کلان جنبش ما وفاداری نشان می دهد. و باز به این خاطر است که ما خود را فقط بخشی از جشن برای چهل و پنج سالگی سیاهکل می شناسیم؛ این جشن در گستره‌ائی بس وسیع تر، جشن همه پابرجا مانده‌های فدائی خلق در آرمان‌ها و اهداف “سیاهکل” است. ما روز گرامی ١٩ بهمن را به همه این یاران در هر کجا که هستند، در هر تشکل سیاسی که باشند و یا بگونه منفرد ایستا بر موضع مبارزاتی، صمیمانه شادباش می گوئیم.

“سیاهکل” سیاسی بود و سیاسی نیز مانده است. آنرا همیشه باید سیاسی دید و شعله‌اش را در آیینه سیاست تاباند تا بدینسان قادر شد که این آتش دیرینه را کماکان فروزان نگهداشت. سیاهکل دیروز را در سیاست امروز باید معنی کرد. همین امروزی که، منطقه ما در آتش انواع تنش‌ها و اقسام جنگ‌های نیابتی می سوزد و در همین رابطه هم، کشور ما قرار گرفته در سربزنگاه یکی از بزرگترین تهدید‌ها و فرصت‌ها در حیات تاریخی خود. آیا ایرانیان باید در آتش برنامه “عمق استراتژیک” تباه کننده و فاجعه بار حکومت ولایی و بازوی اقتدار آن سپاه پاسداران و بسیجی‌ها بسوزند یا که می توان به همت همه نیروهای صلح جو، ترقی خواه و مسئول  کشور و همکاری آنان با نیروهای همسو و هم هدف خود در کشورهای همسایه و منطقه، ایران را به یک مبتکر کارساز دوستی‌ها و سازندگی‌ها در منطقه بدل کرد؟ به باور ما می توان، هرگاه به اتحاد جنبشی را شکل داد که حکومت را مهار کرده و عقب بنشاند تا راه استقرار قدرت دمکراتیک در کشور، گشوده آید. ما خود را جزئی از این جنبش می دانیم.

امروز که کشور ما برای توسعه بهینه‌اش بیش از هرزمان دیگر به مشارکت شهروندان نیاز دارد و امر توسعه، بگونه جدائی ناپذیری با برقراری و نهادینه شدن دمکراسی گره خورده است، جامعه ما را دگرباره صدای چکمه تهدید فرا گرفته است. استبداد ولایی، عریان تر از هر زمان تحمیلات قدرت خود علیه حقوق اولیه شهروندان را به نمایش می گذارد. امروز از آن سربزنگاه‌های نبرد تاریخی صد و اندی ساله بین آزادی و دمکراسی با استبداد و دیکتاتوری در کشور ماست و محل آزمونی بزرگ برای فدایی خلق تا از موضعی پخته در برابر قدرت بیایستد و مردم را به مقاومت مدنی در برابر دیکتاتوری ولایی فرابخواند.

١٩ بهمن، برای ما روز نگریستن‌های انتقادی به راه رفته، روز پیمان و تجدید پیمان با آرزومندی‌های چهل و پنج ساله است و امید بستن به برنشستن مبارزه‌ای که تا تحقق آرمان‌های خود نباید بگذاریم که خاموشی بگیرد. ما در چنین روزی و به سنت هرساله، همانی را می خوانیم که به تکرار خوانده‌ایم:

 آن فروریخته گل‌های پریشان در باد     کز می جام شهادت همه مدهوشانند

 نام شان زمزمه نیم شب مستان باد        تا نگویند که از یاد فراموشانند!

 

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) 

١۶ بهمن ماه ١٣٩۴ (۵ فوریه ٢٠١۶)

تاریخ انتشار : ۱۶ بهمن, ۱۳۹۴ ۱۱:۱۴ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

نظام فرسوده، تحول‌خواهی مردم و چالش پزشکیان با هستۀ سخت قدرت!

سازمان ما وظیفۀ خود می‌داند در کنار دیگر نیروهای مترقی میهن‌مان، اعمال آقای پزشکیان و دولتی را که برمی‌گزیند با حد برآوردن خواست‌های مردم زیر نظر داشته باشد، در برابر انحراف از منافع ملی و نقض حقوق اساسی مردم بایستد و علیه آن مبارزه کند. موضع ما در قبال دولت پزشکیان قبل از همه با سیاست‌ها و عملکرد ایشان در قبال مطالبات جامعۀ مدنی و تشکل‌های مردمی گره خورده است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفتاد و یک سال پس از روز تاریخی ٢٨ مرداد!

روزی که از آن تاریخ تا پایان حکومت پهلوی اگر بخواهیم در مورد حکومت محمد رضا شاه پهلوی فقط یک عبارت بکار ببریم که دوست و دشمنِ منصف بر آن بیشترین اتفاق نظر را داشته باشند، آن عبارت چنین است:

محمد رضا شاه پهلوی از عصر روز ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ تا روزی که بختیار را به نخست‌وزیری گمارد، بطور پی در پی قانون اساسی مشروطیت را زیر پا می‌گذاشت و آن را رعایت نمی کرد.

شاید هیچ واقعه ای در تاریخ معاصر ایران به اندازه واقعه بیست وهشتم مردادماه ۱۳۳۲ مورد …

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

نظام فرسوده، تحول‌خواهی مردم و چالش پزشکیان با هستۀ سخت قدرت!

سازمان ما وظیفۀ خود می‌داند در کنار دیگر نیروهای مترقی میهن‌مان، اعمال آقای پزشکیان و دولتی را که برمی‌گزیند با حد برآوردن خواست‌های مردم زیر نظر داشته باشد، در برابر انحراف از منافع ملی و نقض حقوق اساسی مردم بایستد و علیه آن مبارزه کند. موضع ما در قبال دولت پزشکیان قبل از همه با سیاست‌ها و عملکرد ایشان در قبال مطالبات جامعۀ مدنی و تشکل‌های مردمی گره خورده است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جمهوری اسلامی و بحران‌ها

زیستن در دنیای متن!

بیرق رنگین

پیام فابین گی مدیر روزنامه اومانیته و سناتور شهر سنت‌دنی در حومۀ پاریس

«وفاق ملی» کابینۀ مسعود پزشکیان یا وصال جناح‌های حکومتی خامنه‌ای.

آقاى پزشکیان اعتصاب و اعتراضات پرستاران فقط معوقات پرداختى نیست