دوشنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۲ - ۰۹:۵۸

كار، ارگان سازمان فداييان خلق ايران (اكثريت)

دوشنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۲ - ۰۹:۵۸

اشتباه بزرگ استراتژیک پوتین

روسیه می داند که نمی تواند تا زمانی طولانی, با اقتدار نظامی در کنار همسایگان خود در آرامش زندگی کند.با حمله روسیه به اوکراین, کشورهای همسایه به روسیه روی خوش نشان نخواهند داد و روسیه برای همیشه از اشتباه بزرگ استراتژیک پوتین جان سالم در نخواهد برد. پس از حمله روسیه به اوکراین, حتی کشورهای" خنثی" مانند فنلاند و سوئد نیز نگران امنیت خود شده اند و علیرغم علایق دیرینه اقتصادی و روابط مرزی و همسایگی , زیر سایه ترس رفته و خود را به شرکت در ناتو, مهیا می کنند. ولادیمیر پوتین و سرگئی لاورف و هواداران جنگ طلب و طرفداران مداخله روسیه به اوکراین, باید جواب بدهند که آیا, روسیه باید همچنان به همسایگان دیگر خود که به ناتو خواهند پیوست حمله کند و آن ها هم همچنان از آن پشتیبانی خواهند کرد؟

 

دولت روسیه از برانگیزاندن ناسیونالیسم روسی,در میان اقشار وسیع روسی, چه در بخش های سکولار جامعه و چه در میان ارتدوکس ها, طرفی نخواهد بست. به ویژه بنا بر همان دلایل خویشاوندی تاریخی که خود ولادیمیر پوتین از آن دم می زند, نمی تواند مردم این کشور را  نسبت به حمله به کشور اوکراین, هم آهنگ کند و نظر پشتیبانی آن ها را به دست آورد. این حمله از همان آغاز, با دلایل بسیار سستی از طرف دولت روسیه تئوریزه شد, و علاوه بر اینکه نتوانست نظر مردم کشور روسیه را جلب نماید,در جامعه جهانی نیز, بازتابی منفی از خود به جا گذاشت و واکنش های زیادی را علیه خود برانگیخت.و هر چه از آغاز جنگ روسیه علیه اوکراین می گذرد, روسیه, پشتیبانی های نسبی را هم از دست خواهد داد.

رهبران روسیه می دانند که مداخله آن ها در امور اوکراین, امکان بازگشت به شرایط پیش از جنگ را برای آن ها نا ممکن خواهد کرد

با ادامه موشک باران ها و تخریب شهر های اوکراین, همراه با تبلیغات رسانه ای روسیه, مخالفت های بیشتری نسبت به روسیه شدت گرفته است، دیگر بحث صرفا  بر سر فعالیت ناسیونالیست ها در ارتش اوکراین و مخالفان آن نمی تواند باشد, بلکه بحث بر سر خانه خرابی میلیون ها مردمی است که در میان کشور های اروپایی, از کمترین درآمد ماهیانه, حدود ۱۲۰ دلار برخوردارند و حال, باید از خانه و کاشانه شان هم آواره شوند و در کشور های مختلف, به سرنوشت های نامعلوم دچار شوند, که کمترین هزینه آن, همان توهین و تحقیری است که نصیب همه مهاجرین گشته و می شود. آنچه مسلم است که دولت های روسیه تا به امروز, بعد از فروپاشی شوروی,علیرغم میلیارد ها درآمد نفتی, قادر به نوسازی کشور نشده و ساختار شهر ها و به ویژه مناطق دور دست این سرزمین پهناور,رها شده  و به ویرانه هایی خالی از سکونت تبدیل گشته اند, که عملکرد منفی از خود به جا گذاشته اند و در زمینه های حقوق شهروندی و آزادی های فردی و اجتماعی,نوشتاری و رسانه ای,تشکل های مخالف و از جمله حضور دگرباشان در فعالیت های عمومی,با خشونت و حذفی عمل کرده اند. و دقیقا به همین دلایلی که سال ها است که توسط رهبران روسیه اعمال می شود, نسبت به ویرانی های به جا مانده از بمباران ها و موشک باران ها و  تجاوز به خاک کشوری که بیش از ۳۰ سال است آن را به رسمیت شناخته اند و در آن, سفارت خانه, دفتر های کنسولی و صد ها کارمند دیپلماتیک داشتند و بین آن ها مناسبات اقتصادی دائر بود و با همه دشمنی های که از خود به جا گذاشته اند, قادر به مشارکت در بازسازی آن ها نخواهند بود, رهبران روسیه می دانند که مداخله آن ها در امور اوکراین, امکان بازگشت به شرایط پیش از جنگ را برای آن ها نا ممکن خواهد کرد. و.بی سبب نبود که از طرف دولت روسیه, هر گونه اعلام مخالفت شهروندان این کشور با جنگ و مداخله روسیه در خاک اوکراین را تا به ۱۵ سال زندان تهدید نمودند. و حتی, طرفداران صلح و فعالیت گروه های حقوق بشری را هم ممنوع  اعلام نمودند تا از بازگویی هر گونه انتقاد مصون بمانند و مثل همه کشور های دیکتاتوری, همه چیز, شامل مرور زمان گردد و بدون پاسخ بماند و  بگذرد.

حال, به گزارش تایمز, فنلاند و سوئد از تصمیم خود برای پیوستن به ناتو در تابستان سال جاری میلادی خبر دادند.این اقدام را می‌توان نتیجه واکنش حمله پوتین به اوکراین عنوان کرد که به تقویت ائتلاف غرب انجامید. این همان موضوعی است که تایمز به نقل از یکی از مقام‌های ارشد وزارت خارجه آمریکا به آن اشاره کرده و نوشته است: ” اگر به افکار عمومی در فنلاند و سوئد نگاه کنید و چگونگی تغییر دیدگاه‌های آنها در طول هفته‌های اخیر را ببینید، نمونه دیگری از شکست روسیه را مشاهده خواهید کرد”.موضوع پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو در حالی مطرح شده که پیش از این مسکو به این دو کشور در خصوص پیوستن به ناتو هشدار داده بود. سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرده بود که پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو، منجر به عواقب نظامی و سیاسی جدی از سوی روسیه شده و مسکو نسبت به این مسئله واکنش نشان خواهد داد. در همان زمان، سوئد نیز به تهدیدهای مسکو واکنش نشان داد. نخست‌وزیر این کشور عنوان کرد که سوئد کشوری است که برای خودش و به طور مستقل خط‌ مشی سیاست‌های امنیتی خود را تعیین می‌کند.

اما هم ولادیمیر پوتین و هم وزیر خارجه اش سرگئی لاوروف می داند که موقعیت روسیه به هیچ وجه به گذشته بر نمی گردد و روسیه می داند که نمی تواند تا زمانی طولانی, با اقتدار نظامی در کنار همسایگان خود در آرامش زندگی کند.با حمله روسیه به اوکراین, کشورهای همسایه به روسیه روی خوش نشان نخواهند داد و روسیه برای همیشه از اشتباه بزرگ استراتژیک پوتین جان سالم در نخواهد برد. پس از حمله روسیه به اوکراین, حتی کشورهای” خنثی” مانند فنلاند و سوئد نیز نگران امنیت خود شده اند و علیرغم علایق دیرینه اقتصادی و روابط مرزی و همسایگی , زیر سایه ترس رفته  و خود را به شرکت در ناتو, مهیا می کنند. حلقه ناتو پس از حمله روسیه به اوکراین, تنگ تر می شود و روسیه می داند که با ترساندن و تهدید همسایگان, به استفاده از سلاح اتمی هم جرم است و هم, کاری از پیش نخواهد برد.و تا به امروز نیز, میلیارد ها دلار از سرمایه کشور را بر باد داده اند و برای ده ها سال, مردم این کشور را به عقب کشانده و متضرر کرده اند.ولادیمیر پوتین و سرگئی لاورف و هواداران جنگ طلب و طرفداران مداخله روسیه به اوکراین, باید جواب بدهند که آیا, روسیه باید همچنان به همسایگان دیگر خود که به ناتو خواهند پیوست حمله کند و آن ها هم همچنان از آن پشتیبانی خواهند کرد؟

جمعه ۲۶ فروردین ۱۴۰۱- ۱۵ آوریل ۲۰۲۲

 

تاریخ انتشار : ۲۶ فروردین, ۱۴۰۱ ۰:۱۹ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سخن روز

چگونه رسانه های بریتانیا و ایالات متحده فلسطینیان را انسان زدایی می کنند؟

رسانه‌های بریتانیایی-آمریکایی مرگ فلسطینی‌ها را منفعلانه گزارش می‌کنند، گویی از طریق سوانح طبیعی مرده اند، اغلب مرگ‌ها را به زبانی بیان می‌کنند که نشان می‌دهد آنها عمدتاً حماس یا در مجاورت حماس هستند، یا حداقل به‌طور نامناسبی در مقابل موشک‌ها قرار گرفته اند.

مطالعه »
یادداشت

گسترش دامنه جنگ ویرانگر بین اسراییل و فلسطین خطر بزرگی‌ست براى منطقه و جهان!

ریشهٔ این جنگ، نتیجه دو دهه سیاست تهاجمی اسراییل در قبال فلسطین و حمایت قدرت‌های غربی از آن است. امیدواریم جامعهٔ جهانی قادر باشد با درک این موضوع، برای برقراری آتش بس و بازگشت به دیپلماسی صلح از راه‌های مسالمت‌آمیز و متکی بر توافق اسلو برای حل مسئلهٔ فلسطین و جلوگیری از گسترش یک جنگ ویرانگر دیگر اقدام کند.

مطالعه »
آخرین مطالب

اگر آمریکا به ایران حمله بکند…

بدون به راه انداختن این جنگ ها، امپریالیسم جهانی و در راس آنها امپریالیسم آمریکا نه تنها نمی تواند اقتصاد خویش را از مرگ حتمی نجات دهد، نه فقط قادر نیست نقش سلطه جهانی دلار را حفظ نماید، بلکه قادر نخواهد بود بر کسری بودجه های سالانه خود غالب آمده و بدهکاری های جهانی خویش را هم به همان بانک های خود ساخته خویش نیز پرداخت نماید.

گرامی باد سیزدهم آذر روز مبارزه با سانسور!

پانزده سال پیش در آبان سال ۱۳۸۷ کانون نویسندگان ایران با انتشار بیانیه‌ای روز ۱۳ آذر را به یاد دو جان‌باخته‌ی راه آزادی اندیشه و بیان، محمد مختاری و محمدجعفر پوینده، روز مبارزه با سانسور نامید و از همه‌ی افراد و تشکل‌های فعال در عرصه‌های مختلف اجتماعی خواست که این روز را به رسمیت بشناسند و از آن حمایت کنند.

فاجعه غزه و ظهور نئوفاشیسم ایرانی…

به طور کل این استنباط در جامعه شکل گرفته که حاکمیت در ایران  بخش های عمده مردم و جامعه مدنی را در سرنوشت خود مشارکت نمی دهد. تعامل دو- طرفه بین حاکمیت و مردم، دچار  مشکلاتی است. اگر فرصت برای مشارکت مردمی ایجاد نشود، طبیعتا احساس تعلق از بین رفته و باعث سرخوردگی وسیع ، بیگانگی، حتی ضدیت با حاکمیت در بعضی اقشار جامعه می شود.

جنبش دادخواهی و ضرورت تلاش برای محاکمه «مقام امنیتی» در یک دادگاه بین‌المللی

پرویزثابتی همان «مقام امنیتی» معروف رژیم سابق و از مسئولان اصلی ساواک و همه کاره اداره سوم، پس از چندین دهه خود را آفتابی کرده و به روی صحنه آمده است و با وقاحت بی مانندی منکر هرگونه شکنجه شده و مدعی است که رؤسای ساواک زدن حتی یک سیلی به گوش افراد دستگیر شده و تحت بازجوئی را ممنوع اعلام کرده بودند …

یادداشت

گسترش دامنه جنگ ویرانگر بین اسراییل و فلسطین خطر بزرگی‌ست براى منطقه و جهان!

ریشهٔ این جنگ، نتیجه دو دهه سیاست تهاجمی اسراییل در قبال فلسطین و حمایت قدرت‌های غربی از آن است. امیدواریم جامعهٔ جهانی قادر باشد با درک این موضوع، برای برقراری آتش بس و بازگشت به دیپلماسی صلح از راه‌های مسالمت‌آمیز و متکی بر توافق اسلو برای حل مسئلهٔ فلسطین و جلوگیری از گسترش یک جنگ ویرانگر دیگر اقدام کند.

مطالعه »
بیانیه ها

بیانیه‌ی کانون نویسندگان ایران به مناسبت ۲۵ نوامبر، ‌روز جهانی منع خشونت بر زنان

جنبش مقاومت و آزادی‌خواهی زنان که بی‌درنگ پس از استقرار حاکمیت اسلامی نخستین گام علنی خود را با اعتراض به «حجاب اجباری» در هفدهم اسفندماه ۵۷ برداشته بود، از آن پس بارها به‌ شکل‌های گوناگون قد علم کرد تا سرانجام در پی قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی شعله‌ور شد و در اندک‌زمانی به شکل جنبشی عمومی درآمد…..

مطالعه »
پيام ها

پیام نرگس محمدی در مورد اعدام میلاد زهره وند، هشتمین معترض جنبش زن زندگی آزادی

حکومت دینی استبدادی، فریبکارانه و حیله‌گرانه قواعد کشتار بی‌رحمانه را به جای میدان جنگ در دالانهای دادگاه انقلاب و به جای فرماندهان، با قضات دست‌نشانده نهادهای امنیتی_نظامی پیش می‌برد. صحنه جنایت قتل و کشتار حکومتی هم با تشریفات مبتذل، “سکوی اجرای قانون” نامیده می‌شود.

مطالعه »
بیانیه ها

بیانیه‌ی کانون نویسندگان ایران به مناسبت ۲۵ نوامبر، ‌روز جهانی منع خشونت بر زنان

جنبش مقاومت و آزادی‌خواهی زنان که بی‌درنگ پس از استقرار حاکمیت اسلامی نخستین گام علنی خود را با اعتراض به «حجاب اجباری» در هفدهم اسفندماه ۵۷ برداشته بود، از آن پس بارها به‌ شکل‌های گوناگون قد علم کرد تا سرانجام در پی قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی شعله‌ور شد و در اندک‌زمانی به شکل جنبشی عمومی درآمد…..

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

اگر آمریکا به ایران حمله بکند…

گرامی باد سیزدهم آذر روز مبارزه با سانسور!

چرخید تازیانه

فاجعه غزه و ظهور نئوفاشیسم ایرانی…

جنبش دادخواهی و ضرورت تلاش برای محاکمه «مقام امنیتی» در یک دادگاه بین‌المللی

گزارش شرکت هیئت نمایندگی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) در کنگرهٔ حزب چپ آلمان