یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴ - ۰۵:۴۸

یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴ - ۰۵:۴۸

عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.
مذاکراتی که زیر سایه جنگ برگزار می‌شوند ذاتاً ناپایدار هستند و گفتگو در میان تهدیدها هرگز واقعی نیست. برای موفقیت، دیپلماسی باید بر اساس احترام متقابل بنا شود.... مردم آمریکا...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: عباس عراقچی
نویسنده: عباس عراقچی
کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!
کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم
بیاییم رنجِ این روزهای دشوار را کم کنیم. با تغییر در نگرش، با چه باید کردِی دیگر… با عشق و زنده‌باد زندگی… نکبتِ جنگ، خانمان‌سوز است… بیانِ خواستِ یک‌صدایِ برقراری...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»
این هفت جریان کردستانی، در جریان تهاجم بسیار کارشده، هدفمند و برنامه ریزی شده برای لیبیایی کردن ایران، از سوی “جامعه جهانی” به رهبری آمریکا و نیروی نیابتی اش اسرائیل،...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر
مردم پس از آنچه گذشت انتظاراتی از حکومت دارند... در کوتاه‌مدت، اقداماتی سریع و نمادین چون آزادی زندانیان‌ سیاسی و تغییر واضح در رویکردهای رسانۀ ملی کمترین توقعات است. برگزاری...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: میرحسین موسوی
نویسنده: میرحسین موسوی
روایت زنان افغانستانی از رد مرز
آنچه می‌خوانید روایت چهار زن افغان‌تبار است که سال‌ها در ایران زندگی کرده‌، فرزند به دنیا آورده‌، کار کرده‌ و روابط انسانی و پیوندهای عاطفی داشته‌اند اما در چند ماه گذشته...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند
ما با نام تو، نه فقط از تو، که از همه‌ی آدم‌های ایستاده یاد می‌کنیم. از آن‌ها که هنوز باور دارند: آزادی، امتیاز نیست — فضیلت است و حقیقت، اگرچه...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

اعلامیه کبودوند در رابطه با فعالیت سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان

سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان نهاد بی طرفی است و از هیچ گروه، دسته، حزب، طیف و جناح و یا دولتی طرفداری نمی کند، و به عنوان یک نهاد مدافع حقوق بشر مستقل، از احترام به حقوق انسانی همه آحاد بشر، انسان های از آزادی محروم شده و بازداشت شدگانی که بدلیل اظهار عقیده و بیان، عقاید سیاسی و مذهبی، تعلقات قومی و نژادی و یا وجدانشان دستگیر و زندانی گردیده اند، قطع نظر از وابستگی گروهی، حزبی و جناحی آنها، حمایت و دفاع می کند.

اشاره: محمدصدیق کبودوند رئیس سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان که هم اکنون در زندان به سر می برد، در پاسخ به برداشت های نادرست از عملکرد و مواضع سازمان، اعلامیه ای را در ده بند صادر کرده است که دبیرخانه سازمان اقدام به انتشار آن می نماید، متن اعلامیه در پی می آید:

در پاسخ به برخی چنگ زنی های ناروا بر چهره شفاف و اعتبار سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان و برخی برداشت های نادرست از عملکرد، مواضع و رویکرد این سازمان، یادآوری اصول کلی حاکم بر سازمان و مواضع آن همراه با پاره ای از توضیحات، در تعقیب اهداف موردنظر که همانا دیده بانی، پاسداری، حمایت و دفاع از حقوق بشر، آزادی های بنیادین و امنیت انسانی انسان ها است، ضروری به نظر می رسد:

۱- سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان نهادی غیردولتی یا مردم نهاد است که از اصول مبتنی بر وجدان، انسانیت و اخلاقیات پیروی می کند و واقع بینی، حساسیت، آگاهی و اطلاعات، شناخت درست، درک درست، قضاوت درست، صحت و دقت، صداقت، شفافیت و صلاحیت را مبنای کار و فعالیت خود قرار داده است.

۲- سازمان دفاع از حقوق بشرکردستان تجلی جامعه و نهادی مدنی است که هدف و زمینه فعالیت آن نظارت، دیده بانی، حمایت، پاسداری و دفاع از حقوق بشر است و با دعوت از جامعه، دولت، صاحبان قدرت و حاکمان، احزاب، گروه های سیاسی و دستجات مختلف به احترام به حقوق بشر و رعایت آن، در مواقع تعرض و تجاوز به آن یا نقض این حقوق، به مقامات دولتی و حکومتی، رسانه های گروهی، جامعه و وجدان عمومی هشدارهای لازم را ارائه می دهد.

۳- سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان یک نهاد غیرسیاسی است که اهداف سیاسی را مورد پیگیری و تعقیب قرار نمی دهد و با اجتناب از هرگونه فعالیت معطوف به قدرت در جایگاه جمعیت سیاسی قرار نمی گیرد. این سازمان در موقعیت عضو یا اعضایی از اپوزیسیون حکومت و دولت قرار ندارد و هم از این رو نام، عنوان و شکل نظام حاکم تاثیری در فعالیت و یا استمرار فعالیت آن ندارد، و حکومت و دولت مستقر یا جانشین – مشروط به رعایت اصول دموکراسی، حقوق بشر، احترام به حقوق و آزادی های مردم و تامین امنیت انسانی شهروندان، مورد اعتراض واقع نمی شود.

۴- سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان نهادی قانونمند و پای بند به قانون است و قوانینی که برمبنای نظر و اراده مردم و به طریق دموکراتیک تدوین و تصویب می شود، مورد احترام این سازمان است و در این زمینه بویژه می کوشد و درخواست می نماید قوانین جاری و رفتار حقوقی نظام حاکم با قوانین، اصول و معیارهای حقوق بشری، حقوق رسمیت یافته در نظام حقوقی بین المللی هم راستا و مورد انطباق واقع گردد.

۵- سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان نهاد مستقلی است و با تبعیت از اصل استقلال در تصمیم گیری، در اجرا و عمل، در انجام وظایف و فعالیت ها و در اعلام مواضع خود بر این اصل خدشه ناپذیر اتکا دارد. این سازمان در تعقیب اهداف و در انجام وظایف خود از هیچ دولت و مقام وگروه و حزبی کسب دستور نمی کند و از اعمال نظر یا اقدام مداخله جویانه اشخاص غیره در امور خود جلوگیری می کند. بطورکلی هرگونه مداخله و یا دستوری که خارج از حوزه ارکان های اصلی و حقوقی و اساسنامه ای صادر شود، به عنوان اعمالی منافی موقعیت و استقلال خود مردود و ممنوع می دارد.

۶- سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان نهاد بی طرفی است و از هیچ گروه، دسته، حزب، طیف و جناح و یا دولتی طرفداری نمی کند و به عنوان یک نهاد مدافع حقوق بشر مستقل، از احترام به حقوق انسانی همه آحاد بشر، انسان های از آزادی محروم شده و بازداشت شدگانی که بدلیل اظهار عقیده و بیان، عقاید سیاسی و مذهبی، تعلقات قومی و نژادی و یا وجدانشان دستگیر و زندانی گردیده اند، قطع نظر از وابستگی گروهی، حزبی و جناحی آنها، حمایت و دفاع می کند. اما دفاع این سازمان دفاع از حقوق انسانی، قانونی و حقوق بشری این اشخاص است و این شامل دفاع از اعمال احتمالاً غیرقانونی یا ناقص حقوق بشری و یا اعمال گذشته آنها که از دید سازمان پنهان است و یا حمایت از اقدامات، برنامه ها، اهداف و مرام سیاسی گروه های متبوع آنها و یا احزاب و سازمان های اپوزیسیون و گروه های معارض و مسلح نمی باشد.

۷- سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان نهادی مسئولیت پذیر است و در قبال فعالیت ها، برنامه ها و اهداف موردنظر خود و در برابر مواضع اعلامی، عملکرد و هرآنچه را بطور علنی در پایگاه رسمی خود اعلام و منتشر و بیان می دارد مسئول و پاسخگو است، این مسئولیت اما شامل اعمال و رفتار انفرادی خارج از ضوابط مدنی- سازمانی اعضا و همکاران نمی باشد. این سازمان برای پذیرش، عضویت و همکاری افراد محدودیت و یا گزینشی به عمل نمی آورد. از این رو با ورود احتمالی برخی افراد دارای سوابق و یا گرایش های سیاسی، محتمل است که اقدام و رفتار سیاسی برخی از آنها بعضاً مبین ارتباط در خفی با گروه و دسته و یا ارگانی و یا تبلیغ و دفاع از دسته ای خاص باشد. از نظر سازمان اینگونه اقدام ها بعنوان رفتاری خودسرانه و ناقض آیین رفتار مدنی و تخطی از ضوابط، مقررات و اساسنامه سازمان تلقی می شود و مسئولیت اخلاقی، وجدانی، حقوقی و قانونی چنین اقدام یا رفتاری برعهده شخص مرتکب است.

۸- سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان از مسالمت جویی و فعالیت های صلح جویانه حمایت می کند و براین نظر است که انجام فعالیت های سیاسی و اجتماعی مبتنی بر اصول مدنیت و دموکراسی و مسالمت آمیز عاری از خشونت که در جهت حفظ و رعایت ارزش های اساسی تمدن بشری، حقوق بشر، اصلاح و توسعه زندگی انسان ها و امنیت انسانی صورت می گیرد. بعنوان فعالیت های شرافتمندانه قابل دفاع است اما رفتارهای خشونت آمیز و توسل به خشونت و اقدامات خشن بویژه در فعالیت های سیاسی غیرقابل توجیه و دفاع ناپذیر می باشد.

۹- سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان توسل به ترور و اقدامات تروریستی را مغایر با اصول حقوق بشر و مخالف اصول انسانی و انسانیت می داند. از این رو اعمال، روش ها، و رویه هایی که از نظر حقوق بشر و حقوق بین الملل عنوان ترور و تروریسم بر آن اطلاق می شود مقصود و منظور از ارتکاب آن ایجاد رعب و وحشت در جامعه و بین مردم، گروهی خاص و یا اشخاص معین، و یا قتل و آسیب رساندن به جان و صدمات به تمامیت جسمانی افراد و یا تهدید امنیت، حیثیت، آزادی و حقوق انسان است. قطع نظر از اینکه این افعال خشونت آمیز با چه هدف و منظوری صورت می گیرد و مرتکبین آن چه انگیزه های سیاسی، فلسفی، ایدئولوژیکی، مذهبی و یا قومی و نژادی دارند، در هر کجا و از سوی هرکس، هر گروه و یا دولتی که ارتکاب می یابد، غیرموجه، توجیه ناپذیر و مردود است.

۱۰- سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان قائل بودن به تفکیک بین مبارزه و دفاع مشروع مردم با جرم های تروریستی را ضروری می داند، اگرچه در قوانین بین المللی تعریف واحدی از تروریسم ارائه نشده و نیز مرزهای تفکیک مبارزه مشروع مردم با تروریسم به درستی روشن نمی باشد، با این وجود، مبارزه مردم برای آزادی و حق تعیین سرنوشت و آزادسازی سرزمین خویش، و مبارزه بر ضد اشغالگری و استیلاجویی اشغالگران، و دفاع از مردم و سرزمین در مقابل تجاوز و استعمارگری در حقوق بین الملل از جرم های تروریستی تفکیک شده است.

تهران: ۲۲ فروردین ۱۳۸۹/ ۱۱ آوریل ۲۰۱۰

تاریخ انتشار : ۲۲ فروردین, ۱۳۸۹ ۹:۱۱ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم

اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»

بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر

روایت زنان افغانستانی از رد مرز