شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۶:۳۰

شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۶:۳۰

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: "گوی" و "میدان"
پیشرفت علم و تکنولوژی و نوآوری‌های این عرصه و گسترش و همه‌گیری فضای مجازی، امکان بی‌بدیلی را برای نور انداختن بر تاریکخانه اشباح و برملا کردن دروغ و نیرنگ‌های پشت...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بردیا سیاوش
نویسنده: بردیا سیاوش
اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات
ریسکی که حکومت انجام داد و فکر می‌کرد که با اتخاذ این روش می‌تواند هم‌ مشارکت را بالا ببرد و هم یک جناح اصول‌گرای میانه را بار دیگر بر راس...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!
ای کاش رسالت پروژه‌ی میرباقری‌هراسی، مقدمه‌ی ضدحمله به آن بود. اما نیست و عملاً ترمزی‌ست در برابر پیشرفت و دعوت به آهسته بیا و آهسته برو که گربه شاخت نزند.
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!
کاش می‌شد دوباره مثل آن روزها به یاد مردم بیفتیم و به آن‌ها سر بزنیم و مثل آن روزها صمیمانه پای درد دلشان بنشینیم و ببینیم که چه دل خونی...
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
مشخصات حکومت- قانون
اگر قوانین را تنها وسیله‌ای برای برقراری نظم در جامعه فرض کنیم،حاكمیت قانون به مفهوم برقراری نظم و انضباط اجتماعی خواهد. در این روی‌کرد قانون تنظیم‌کنندۀ روابط حاکمیت و شهروندان...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
تایتانیک
چیستی و سرشت فلسفی قصه‌ی تایتانیک امری فراتر از عاشقانه‌های آن است. جوهره‌ی فلسفی فیلم‌نامه، داستانِ شکستِ پنداره‌ی لگام زدن بر انگاره‌های فردی‌ست ...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان
آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و...
۲ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی

اعلامیه کبودوند در رابطه با فعالیت سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان

سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان نهاد بی طرفی است و از هیچ گروه، دسته، حزب، طیف و جناح و یا دولتی طرفداری نمی کند، و به عنوان یک نهاد مدافع حقوق بشر مستقل، از احترام به حقوق انسانی همه آحاد بشر، انسان های از آزادی محروم شده و بازداشت شدگانی که بدلیل اظهار عقیده و بیان، عقاید سیاسی و مذهبی، تعلقات قومی و نژادی و یا وجدانشان دستگیر و زندانی گردیده اند، قطع نظر از وابستگی گروهی، حزبی و جناحی آنها، حمایت و دفاع می کند.

اشاره: محمدصدیق کبودوند رئیس سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان که هم اکنون در زندان به سر می برد، در پاسخ به برداشت های نادرست از عملکرد و مواضع سازمان، اعلامیه ای را در ده بند صادر کرده است که دبیرخانه سازمان اقدام به انتشار آن می نماید، متن اعلامیه در پی می آید:

در پاسخ به برخی چنگ زنی های ناروا بر چهره شفاف و اعتبار سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان و برخی برداشت های نادرست از عملکرد، مواضع و رویکرد این سازمان، یادآوری اصول کلی حاکم بر سازمان و مواضع آن همراه با پاره ای از توضیحات، در تعقیب اهداف موردنظر که همانا دیده بانی، پاسداری، حمایت و دفاع از حقوق بشر، آزادی های بنیادین و امنیت انسانی انسان ها است، ضروری به نظر می رسد:

۱- سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان نهادی غیردولتی یا مردم نهاد است که از اصول مبتنی بر وجدان، انسانیت و اخلاقیات پیروی می کند و واقع بینی، حساسیت، آگاهی و اطلاعات، شناخت درست، درک درست، قضاوت درست، صحت و دقت، صداقت، شفافیت و صلاحیت را مبنای کار و فعالیت خود قرار داده است.

۲- سازمان دفاع از حقوق بشرکردستان تجلی جامعه و نهادی مدنی است که هدف و زمینه فعالیت آن نظارت، دیده بانی، حمایت، پاسداری و دفاع از حقوق بشر است و با دعوت از جامعه، دولت، صاحبان قدرت و حاکمان، احزاب، گروه های سیاسی و دستجات مختلف به احترام به حقوق بشر و رعایت آن، در مواقع تعرض و تجاوز به آن یا نقض این حقوق، به مقامات دولتی و حکومتی، رسانه های گروهی، جامعه و وجدان عمومی هشدارهای لازم را ارائه می دهد.

۳- سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان یک نهاد غیرسیاسی است که اهداف سیاسی را مورد پیگیری و تعقیب قرار نمی دهد و با اجتناب از هرگونه فعالیت معطوف به قدرت در جایگاه جمعیت سیاسی قرار نمی گیرد. این سازمان در موقعیت عضو یا اعضایی از اپوزیسیون حکومت و دولت قرار ندارد و هم از این رو نام، عنوان و شکل نظام حاکم تاثیری در فعالیت و یا استمرار فعالیت آن ندارد، و حکومت و دولت مستقر یا جانشین – مشروط به رعایت اصول دموکراسی، حقوق بشر، احترام به حقوق و آزادی های مردم و تامین امنیت انسانی شهروندان، مورد اعتراض واقع نمی شود.

۴- سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان نهادی قانونمند و پای بند به قانون است و قوانینی که برمبنای نظر و اراده مردم و به طریق دموکراتیک تدوین و تصویب می شود، مورد احترام این سازمان است و در این زمینه بویژه می کوشد و درخواست می نماید قوانین جاری و رفتار حقوقی نظام حاکم با قوانین، اصول و معیارهای حقوق بشری، حقوق رسمیت یافته در نظام حقوقی بین المللی هم راستا و مورد انطباق واقع گردد.

۵- سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان نهاد مستقلی است و با تبعیت از اصل استقلال در تصمیم گیری، در اجرا و عمل، در انجام وظایف و فعالیت ها و در اعلام مواضع خود بر این اصل خدشه ناپذیر اتکا دارد. این سازمان در تعقیب اهداف و در انجام وظایف خود از هیچ دولت و مقام وگروه و حزبی کسب دستور نمی کند و از اعمال نظر یا اقدام مداخله جویانه اشخاص غیره در امور خود جلوگیری می کند. بطورکلی هرگونه مداخله و یا دستوری که خارج از حوزه ارکان های اصلی و حقوقی و اساسنامه ای صادر شود، به عنوان اعمالی منافی موقعیت و استقلال خود مردود و ممنوع می دارد.

۶- سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان نهاد بی طرفی است و از هیچ گروه، دسته، حزب، طیف و جناح و یا دولتی طرفداری نمی کند و به عنوان یک نهاد مدافع حقوق بشر مستقل، از احترام به حقوق انسانی همه آحاد بشر، انسان های از آزادی محروم شده و بازداشت شدگانی که بدلیل اظهار عقیده و بیان، عقاید سیاسی و مذهبی، تعلقات قومی و نژادی و یا وجدانشان دستگیر و زندانی گردیده اند، قطع نظر از وابستگی گروهی، حزبی و جناحی آنها، حمایت و دفاع می کند. اما دفاع این سازمان دفاع از حقوق انسانی، قانونی و حقوق بشری این اشخاص است و این شامل دفاع از اعمال احتمالاً غیرقانونی یا ناقص حقوق بشری و یا اعمال گذشته آنها که از دید سازمان پنهان است و یا حمایت از اقدامات، برنامه ها، اهداف و مرام سیاسی گروه های متبوع آنها و یا احزاب و سازمان های اپوزیسیون و گروه های معارض و مسلح نمی باشد.

۷- سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان نهادی مسئولیت پذیر است و در قبال فعالیت ها، برنامه ها و اهداف موردنظر خود و در برابر مواضع اعلامی، عملکرد و هرآنچه را بطور علنی در پایگاه رسمی خود اعلام و منتشر و بیان می دارد مسئول و پاسخگو است، این مسئولیت اما شامل اعمال و رفتار انفرادی خارج از ضوابط مدنی- سازمانی اعضا و همکاران نمی باشد. این سازمان برای پذیرش، عضویت و همکاری افراد محدودیت و یا گزینشی به عمل نمی آورد. از این رو با ورود احتمالی برخی افراد دارای سوابق و یا گرایش های سیاسی، محتمل است که اقدام و رفتار سیاسی برخی از آنها بعضاً مبین ارتباط در خفی با گروه و دسته و یا ارگانی و یا تبلیغ و دفاع از دسته ای خاص باشد. از نظر سازمان اینگونه اقدام ها بعنوان رفتاری خودسرانه و ناقض آیین رفتار مدنی و تخطی از ضوابط، مقررات و اساسنامه سازمان تلقی می شود و مسئولیت اخلاقی، وجدانی، حقوقی و قانونی چنین اقدام یا رفتاری برعهده شخص مرتکب است.

۸- سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان از مسالمت جویی و فعالیت های صلح جویانه حمایت می کند و براین نظر است که انجام فعالیت های سیاسی و اجتماعی مبتنی بر اصول مدنیت و دموکراسی و مسالمت آمیز عاری از خشونت که در جهت حفظ و رعایت ارزش های اساسی تمدن بشری، حقوق بشر، اصلاح و توسعه زندگی انسان ها و امنیت انسانی صورت می گیرد. بعنوان فعالیت های شرافتمندانه قابل دفاع است اما رفتارهای خشونت آمیز و توسل به خشونت و اقدامات خشن بویژه در فعالیت های سیاسی غیرقابل توجیه و دفاع ناپذیر می باشد.

۹- سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان توسل به ترور و اقدامات تروریستی را مغایر با اصول حقوق بشر و مخالف اصول انسانی و انسانیت می داند. از این رو اعمال، روش ها، و رویه هایی که از نظر حقوق بشر و حقوق بین الملل عنوان ترور و تروریسم بر آن اطلاق می شود مقصود و منظور از ارتکاب آن ایجاد رعب و وحشت در جامعه و بین مردم، گروهی خاص و یا اشخاص معین، و یا قتل و آسیب رساندن به جان و صدمات به تمامیت جسمانی افراد و یا تهدید امنیت، حیثیت، آزادی و حقوق انسان است. قطع نظر از اینکه این افعال خشونت آمیز با چه هدف و منظوری صورت می گیرد و مرتکبین آن چه انگیزه های سیاسی، فلسفی، ایدئولوژیکی، مذهبی و یا قومی و نژادی دارند، در هر کجا و از سوی هرکس، هر گروه و یا دولتی که ارتکاب می یابد، غیرموجه، توجیه ناپذیر و مردود است.

۱۰- سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان قائل بودن به تفکیک بین مبارزه و دفاع مشروع مردم با جرم های تروریستی را ضروری می داند، اگرچه در قوانین بین المللی تعریف واحدی از تروریسم ارائه نشده و نیز مرزهای تفکیک مبارزه مشروع مردم با تروریسم به درستی روشن نمی باشد، با این وجود، مبارزه مردم برای آزادی و حق تعیین سرنوشت و آزادسازی سرزمین خویش، و مبارزه بر ضد اشغالگری و استیلاجویی اشغالگران، و دفاع از مردم و سرزمین در مقابل تجاوز و استعمارگری در حقوق بین الملل از جرم های تروریستی تفکیک شده است.

تهران: ۲۲ فروردین ۱۳۸۹/ ۱۱ آوریل ۲۰۱۰

تاریخ انتشار : ۲۲ فروردین, ۱۳۸۹ ۹:۱۱ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان

آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و عمل شما هستند و با دقت و پیگیری، بر مواضع تان نظارت دارند.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: “گوی” و “میدان”

اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات

چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!

نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!

مشخصات حکومت- قانون

تایتانیک