یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۸

یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۸

عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.
مذاکراتی که زیر سایه جنگ برگزار می‌شوند ذاتاً ناپایدار هستند و گفتگو در میان تهدیدها هرگز واقعی نیست. برای موفقیت، دیپلماسی باید بر اساس احترام متقابل بنا شود.... مردم آمریکا...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: عباس عراقچی
نویسنده: عباس عراقچی
کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!
کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم
بیاییم رنجِ این روزهای دشوار را کم کنیم. با تغییر در نگرش، با چه باید کردِی دیگر… با عشق و زنده‌باد زندگی… نکبتِ جنگ، خانمان‌سوز است… بیانِ خواستِ یک‌صدایِ برقراری...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»
این هفت جریان کردستانی، در جریان تهاجم بسیار کارشده، هدفمند و برنامه ریزی شده برای لیبیایی کردن ایران، از سوی “جامعه جهانی” به رهبری آمریکا و نیروی نیابتی اش اسرائیل،...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر
مردم پس از آنچه گذشت انتظاراتی از حکومت دارند... در کوتاه‌مدت، اقداماتی سریع و نمادین چون آزادی زندانیان‌ سیاسی و تغییر واضح در رویکردهای رسانۀ ملی کمترین توقعات است. برگزاری...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: میرحسین موسوی
نویسنده: میرحسین موسوی
روایت زنان افغانستانی از رد مرز
آنچه می‌خوانید روایت چهار زن افغان‌تبار است که سال‌ها در ایران زندگی کرده‌، فرزند به دنیا آورده‌، کار کرده‌ و روابط انسانی و پیوندهای عاطفی داشته‌اند اما در چند ماه گذشته...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند
ما با نام تو، نه فقط از تو، که از همه‌ی آدم‌های ایستاده یاد می‌کنیم. از آن‌ها که هنوز باور دارند: آزادی، امتیاز نیست — فضیلت است و حقیقت، اگرچه...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

انرژی خورشیدی، منبعی برای تأمین برق مردم کرۀ شمالی

بالاگرفتن فروش پانلهای ارزانقیمت و "ساده کار"خورشیدی بازتاب نیاز مردم این کشور به برق بیشتر است. این نیاز هم ناشی از افزایش درآمد مردم است که در نتیجۀ آن به خرید وسایل الکتریکی و الکترونیکی بیشتری مثل تلفن دستی و دستگاه پخش رسانه مثل "نوتل"، که دائماً باید شارژ شوند، رو آورده اند. بیش از 5/2 میلیون نفر، یعنی حدود یکدهم جمعیت کره شمالی، دارای تلفن دستی است

 

رویتر، ۲۲ آوریل ۲۰۱۵

بسیاری از مردم کرۀ شمالی – کشوری که از جمله به خاطر کمبود برق شهره شده است – با نصب پانلهای خورشیدی بسیار ارزان، برقی را که برای شارژ وسایل خانگی و روشنائی لازم دارند، تأمین می کنند.

بلوکهای آپارتمانی در پیونگ یانگ و دیگر شهرهای کره شمالی هر روز بیش از پیش با پانلهای خورشیدی زینت می یابند که روی بالکن و پنجره ها نصب می شوند. این خبری است که این روزها از زبان بسیاری از بازدیدکنندگان از این کشور منزوی، شنیده می شود.

سیمون کوکرل، که به عنوان مدیرکل “آژانس مسافرتی کوریو”، مستقر در پکن، مکرراً به کره شمالی سفر می کند، به رویتر می گوید: “پانلهای خورشیدی نسبت به سال گذشته حداقل سه برابر شده اند. بخشی از این پانلها ساخت خود کره است و این باعث کاهش محسوس قیمتها شده است.”

مدتهای مدیدی است که کره شمالی با مشکل کمبود برق روبرو است. مکرراً پیش می آید که بخش بزرگی از کشور در خاموشی فرو رود؛ این را می توان در کنتراست کاملی با کرۀ جنوبی غرق در برق، در عکسهای هوائی ای که در شب از این دو کشور گرفته می شوند، دید.

بالاگرفتن فروش پانلهای ارزانقیمت و “ساده کار”خورشیدی بازتاب نیاز مردم این کشور به برق بیشتر است. این نیاز هم ناشی از افزایش درآمد مردم است که در نتیجۀ آن به خرید وسایل الکتریکی و الکترونیکی بیشتری مثل تلفن دستی و دستگاه پخش رسانه مثل “نوتل”، که دائماً باید شارژ شوند، رو آورده اند. بیش از ۵/۲ میلیون نفر، یعنی حدود یکدهم جمعیت کره شمالی، دارای تلفن دستی است.

پانلهای خورشیدی و صافیهای ولتاژ که زمانی در استفادۀ انحصاری کادرهای حزب کارگران بودند، اکنون آزادانه، هم در بازار سیاه و هم در بخش سخت افزار فروشگاه های دولتی فروخته می شوند. قیمت یک پانل کوچک ۲۰ واتی در بازار سیاه، که هر دلار حدود ۸۰۰۰ ون خرید وفروش می شود، کمتر از ۳۵۰هزار ون (۴۴ دلار) است. قیمت رسمی همان پانل ۹۶ ون است.

دسترسی به اطلاعات دقیق در بارۀ کره شمالی کار آسانی نیست. تخمیناً ۱۰ تا ۱۵ درصد آپارتمانهای شهری به پانلهای خورشیدی، که روی بالکن و پنجره نصب می شوند، مجهز است.

این که آیا این درصد در کل کشور هم صادق است یا نه، روشن نیست. اما کسانی که مکرراً به کره سفر می کنند، از افزایش پانلهای خورشیدی در ماه های اخیر در سراسر کشور خبر می دهند؛ خاصه در مناطق شهری، اما همچنین، حداقل در یک مورد، در یک مزرعۀ سبزیکاری روستائی.

 

پول یعنی قدرت

پانل خورشیدی خصوصی در کره شمالی اقتدارگرا ممنوع نیست و حکومت در سالهای اخیر به طور ضمنی اجازۀ آزادیهای اقتصادی بیشتری را داده است. با این حال، چنان که یک فراری می گوید “گاه ممکن است که مقامات محلی برای دادن اجازه برای نصب این پانلها، رشوه خواهی کنند.”

برق تولیدی در کره شمالی مقدمتاً به مصرف کارخانه ها و مناطق دارای اهمیت سیاسی می رسد. اما کسانی که از پول و رابطه برخوردارند، می توانند این قبیل اولویتها را دور بزنند.

بنا به تخمین تریستان وب، تحلیلگر پیشین وزارت خارجۀ بریتانیا، که در سال ۲۰۱۳ از نیروگاه های برق کره شمالی دیدن کرده است “این کشور قادر است سالانه ۳۳ تراوات ساعت برق تولید کند. این مقدار برابر ۷ درصد تولید سالانۀ کره جنوبی است.

کره شمالی از زمستانهای خشک رنج می برد. بادهای سیبریائی می توانند موجب حفظ دمای زیر صفر درجه به مدت چندین ماه متوالی شوند. دولت بخش اعظم زغال سنگ استخراجی ا ادر می کند و اتکای بسیاری به نیروگاه های آبی دارد. این سیاست منجر به توان تولید ناچیز برق در زمستانهای طولانی می گردد.

در پیونگ یانگ یک کارخانۀ پانل سازی وجود دارد. تبلیغاتی دولتی هم حاکی از آن اند که تکنیک تولید انرژی خورشیدی به نحو مؤثری برای تأمین برق چراغهای خیابانهای شهرهای کشور به کار گرفته شده است. روز سه شنیه ۲۱ آوریل، رسانۀ دولتی این کشور اعلام کرد: “کره شمالی برای جبران کمبود برق در صدد استفادۀ وسیع از انرژِهای تجدیدپذیر است.” یکی از شهارهائی هم که مسلسل وار توسط حزب حاکم سر داده می شود این است: “پیش به سوی توسعه و بهره گیری مؤثر از انرژی باد، جزرومد، زمین گرمائی و خورشید!”

یک سری کامل برای تولید انرژی خورشیدی شامل یک پانل، یک باتری و یک مبدل است. در کره شمالی کمتر کسی ماشین شخصی دارد، اما استفاده از باتری این قبیل اتومبیلها برای ذخیرۀ برق برای ساعات خاموشی بسیار متداول است.

در شهر چینی داندونگ، در مرز کره شمالی، تابلوهای سرخرنگ بزرگی در خارج از مغازه ها دیده می شوند که متن روی همگی آنها تبلیغ برای پانل خورشیدی و باتری است. مخاطبان این تبلیغات بازرگانان و خریدارانی اند که از آن سوی مرز آمده اند. بزرگترین مولدی که در بازار این شهر پیدا می شود قادر است برق کافی برای مصرف یک تلویزیون، کامپیوتر، الفن دستی، یخچال، ماشین لباسشوئی، پلوپز، و حتی یک پتوبرقی را تولید کند. اینها خریدهای خانگی مرسوم پولداران کره شمالی اند.

یانگ یان منگ، فروشندۀ چینی در ایالت شان دونگ، که از سال ۲۰۱۲ به فروش پانلهای خورشیدی رو آورده است، می گوید: “تا دو سال پیش کره ای ها پانلی نمی خریدند. اما حالا مشتریان حدود ۹۰ – ۸۰ درصد پانلهای خورشیدی ما کره ای اند.”

تاریخ انتشار : ۹ اردیبهشت, ۱۳۹۴ ۱۱:۲۵ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم

اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»

بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر

روایت زنان افغانستانی از رد مرز