شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۹:۳۸

شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۹:۳۸

عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.
مذاکراتی که زیر سایه جنگ برگزار می‌شوند ذاتاً ناپایدار هستند و گفتگو در میان تهدیدها هرگز واقعی نیست. برای موفقیت، دیپلماسی باید بر اساس احترام متقابل بنا شود.... مردم آمریکا...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: عباس عراقچی
نویسنده: عباس عراقچی
کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!
کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم
بیاییم رنجِ این روزهای دشوار را کم کنیم. با تغییر در نگرش، با چه باید کردِی دیگر… با عشق و زنده‌باد زندگی… نکبتِ جنگ، خانمان‌سوز است… بیانِ خواستِ یک‌صدایِ برقراری...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»
این هفت جریان کردستانی، در جریان تهاجم بسیار کارشده، هدفمند و برنامه ریزی شده برای لیبیایی کردن ایران، از سوی “جامعه جهانی” به رهبری آمریکا و نیروی نیابتی اش اسرائیل،...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر
مردم پس از آنچه گذشت انتظاراتی از حکومت دارند... در کوتاه‌مدت، اقداماتی سریع و نمادین چون آزادی زندانیان‌ سیاسی و تغییر واضح در رویکردهای رسانۀ ملی کمترین توقعات است. برگزاری...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: میرحسین موسوی
نویسنده: میرحسین موسوی
روایت زنان افغانستانی از رد مرز
آنچه می‌خوانید روایت چهار زن افغان‌تبار است که سال‌ها در ایران زندگی کرده‌، فرزند به دنیا آورده‌، کار کرده‌ و روابط انسانی و پیوندهای عاطفی داشته‌اند اما در چند ماه گذشته...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند
ما با نام تو، نه فقط از تو، که از همه‌ی آدم‌های ایستاده یاد می‌کنیم. از آن‌ها که هنوز باور دارند: آزادی، امتیاز نیست — فضیلت است و حقیقت، اگرچه...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

اولین کمیسر ضد نژادپرستی اتحادیه اروپا

کمیسیون اتحادیه اروپا روز دوشنبه گذشته، خانم میشائلا موا ۴۴ ساله را به عنوان اولین کمیسر ضد نژادپرستی اتحادیه اروپا منصوب کرد. به این ترتیب او باید از هم اکنون همه اقدامات سیاسی در زمینه ضد نژاد پرستی در اتحادیه اروپا را با همکاری نمایندگان اقلیت ها و تشکل های مدنی کشورهای عضو مدیریت کند. حال حوزه فعالیت های او علیه نژاد پرستی، نه تنها کشور فنلاند، بلکه همه اتحادیه اروپا را در بر می گیرد.

همه چیز از فنلاند آغاز شد
 میشائلا موا، بازیکن سابق بسکتبال تیم ملی فنلاند، تصمیم گرفته است به طور سیستماتیک با نژادپرستی در حوزه اتحادیه اروپا مبارزه کند. او در مشاغل مختلف غیر دولتی در این کشور کار کرده است. میشائلا موا در سال ۱۹۶۷ در هلسینکی از مادری فنلاندی و پدری از کشور ساحل عاج متولد شده است.او تا سه سالگی به همراه والدین خود در زامبیا زندگی می کرد. پس از آن، آنها به فنلاند برگشتند. او می گوید: هشت ساله بود که این کلمه “N” + را در اولین روز مدرسه خود در فنلاند که  به دو زبان فنلاندی و آلمانی، مفهوم راسیستی دارد به گوش خود شنیدم، تا آن موقع چنین کلمه ای را از کسی نشنیده بودم، هیچ کس آن کلمه را در آنجا در زامبیا به کار نمی برد. بچه ها فریاد می زدند و مرا دنبال می کردند  و با کلمه” N” مرا خطاب می کردند. من قصد آنها را نمی فهمیدم و از خودم می پرسیدم که آیا آنها دارند مرا مسخره می کنند، آیا آنها قصد آزار مرا دارند؟ چرا با من این طور برخورد می کنند؟

 

چند ماه پیش خانم میشائلا موآ از اولین تجربه و برخورد خود با نژادپرستی در فنلاند با روزنامه نگاران توضیحاتی داد، او در این مصاحبه گفت: که والدین اش خیلی زود متوجه فضای آن روز های مدرسه من شدند و واکنش نشان دادند و توصیه هایی را به من گوشزد کردند: “حتی اگر فقط شخص تو هدف افراد نژادپرست باشی، هیچ تقصیری بر تو وارد نیست، تو در رنگ پوست و مو و قیافه ات هیچ نقشی نداشتی و نداری، در این دنیا و در اطراف ما همیشه افرادی دیده می شوند که فکر می کنند همه مردم مثل هم نیستند یا از حقوق برابر نمی توانند برخوردار باشند، باز هم آنها هستند که اشتباه می کنند، باز هم تو هیچ تقصیری نداری.

 

میشائلا می گوید: این ورزش بود که به او کمک کرد تا از برخی فشار هایی که جامعه آن وقت فنلاند بر او وارد می کرد، خودش را کناربکشد، زیرا رنگ پوست متفاوت و موهای وز دارد. ۱۱ ساله بود که برادرش را برای تمرین بسکتبال همراهی می کرد. او می گوید: در این فرصت ها خودم هم شروع به تمرین بسکتبال کردم و از خودم امتحان گرفتم  و به سرعت استعداد من کشف شد. ابتدا در باشگاه بسکتبال “وانتا “بازی کردم، سپس اولین بازی خود را در سن ۱۶ سالگی در تیم ملی فنلاند انجام دادم و در مجموع، برای تیم ملی فنلاند، ۱۲۴ بار به میدان رفتم.

وی پس از اتمام دبیرستان، با بورس تحصیلی ورزشی، به ایالات متحده سفر کرد و در آنجا او به عنوان اولین زن بسکتبالیست خارجی بود که به عضویت تیم باشگاه کالج دانشگاه ایالتی اوهایو در آمد و بازی کرد. میشائلا، که با نام ورزشی اش “میکسو” نیز شناخته شده است، همچنین به عنوان بهترین گلزن و کاپیتان تیم انتخاب شد و به دنبال آن در باشگاه های حرفه ای در فرانسه، سوئیس، کرواسی و ایتالیا بازی کرد و سرانجام در در سال ۲۰۰۹ به دلیل آسیب های شدید جسمی، به زندگی ورزشی حرفه ای خود پایان داد و به فنلاند بازگشت.

 

 

کمپین ضد نفرت به دلیل گزارش نژادپرستی
او یادآوری می کند: من برای آمادگی و پذیرش نقش خود در مبارزه با نژاد پرستی، احتیاج به یک فرصت و یا بهتر است بگویم به دنبال یک آمادگی بودم و به همین دلیل برای تصمیم گیری،احتیاج به یک دوره خلاء داشتم. تا در مبارزه برای حقوق بشر و علیه نژادپرستی،با اطمینان و هویت جدیدی وارد کارزار شوم. او با سازمان های غیردولتی آغاز به کار کرد و موفقیت های زیادی به دست آورد و سپس در بخش ضد تبعیض در دفتر وزارت دادگستری در هلسینکی مشغول به کار شد.

او در سال۲۰۲۰، نقش موثری درارائه گزارشی درباره نژادپرستی که در فنلاند منتشر شد،ایفا کرد. او نشان می دهد که نژادپرستی درفنلاند،بخشی از مشکلات روزانه جدی و اساسی این کشور است. و ساختارهای نژادپرستی در این کشور ریشه دارتراز بسیاری از کشورهای اروپایی است. این گزارش باعث ایجاد احساسات و واکنش های زیادی گردید. پس از آن، میشائلا موآ، اقدام به تاسیس یک کمپین ضد نفرت و راسیسم نمود و فعالیت جدیدی را آغاز کرد. باید اضافه کرد که او علاوه بر تحصیل در روابط بین الملل در دانشگاه دولتی دانمارک “Roskilde” و فعالیت در انجام کارهای ضد تبعیض، برای نقش آتی خود، تجربه شخصی زیادی نیز اندوخته است. 

بازیکن سابق بسکتبال فنلاندی،اولین کمیسر ضد نژاد پرستی اتحادیه اروپا 
کمیسیون اتحادیه اروپا روز دوشنبه گذشته، خانم میشائلا موا ۴۴ ساله را به عنوان اولین کمیسر ضد نژادپرستی اتحادیه اروپا منصوب کرد. به این ترتیب، او باید از هم اکنون،همه اقدامات سیاسی در زمینه ضد نژاد پرستی در اتحادیه اروپا را با همکاری نمایندگان اقلیت ها و تشکل های مدنی کشورهای عضو مدیریت کند. حال حوزه فعالیت های او علیه نژاد پرستی، نه تنها کشورفنلاند، بلکه همه اتحادیه اروپا را در بر می گیرد.

+- ( Neger) به زبان آلمانی یعنی سیاه پوست، اما از این کلمه برای تحقیر و با هدف راسیستی استفاده می شود. استفاده از این کلمه در آلمان جرم محسوب می شود.

  

دوشنبه ۳خرداد ۱۴۰۰-۲۴ مای ۲۰۲۱

 

تاریخ انتشار : ۳ خرداد, ۱۴۰۰ ۱۱:۱۵ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم

اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»

بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر

روایت زنان افغانستانی از رد مرز