جمعه ۲۰ تیر ۱۴۰۴ - ۲۲:۵۰

جمعه ۲۰ تیر ۱۴۰۴ - ۲۲:۵۰

بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر
مردم پس از آنچه گذشت انتظاراتی از حکومت دارند... در کوتاه‌مدت، اقداماتی سریع و نمادین چون آزادی زندانیان‌ سیاسی و تغییر واضح در رویکردهای رسانۀ ملی کمترین توقعات است. برگزاری...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: میرحسین موسوی
نویسنده: میرحسین موسوی
روایت زنان افغانستانی از رد مرز
آنچه می‌خوانید روایت چهار زن افغان‌تبار است که سال‌ها در ایران زندگی کرده‌، فرزند به دنیا آورده‌، کار کرده‌ و روابط انسانی و پیوندهای عاطفی داشته‌اند اما در چند ماه گذشته...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند
ما با نام تو، نه فقط از تو، که از همه‌ی آدم‌های ایستاده یاد می‌کنیم. از آن‌ها که هنوز باور دارند: آزادی، امتیاز نیست — فضیلت است و حقیقت، اگرچه...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
عظمت را دوباره به جنبش ضدجنگ برگردانیم
قصد این نوشته بررسی شرایطی که به جنگ اخیر ختم شد، سیاست‌های مرگبار رهبران جمهوری اسلامی و یا جنایات اسرائیل در منطقه نیست. بلکه یافتن راهی برای تقویت جنبش ضدجنگ...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: رضا جاسکی
نویسنده: رضا جاسکی
شوخیِ تلخِ تاریخ!
اگر به‌فرض در جهان وارونۀ کنونی شانسی هم برای ربودن جایزۀ صلح نوبل برای یک صلح‌طلب قلابی چون ترامپ و به قول خود وی استقرار صلح از موضع اقتدار وجود...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: تقی روزبه
نویسنده: تقی روزبه
ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن
هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ...
۱۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، کشور را منزوی‌تر می کند.
جبهه اصلاحات ایران با انتشار بیانیه‌ای مصوبه اخير مجلس به منظور تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را برخلاف مصالح ملی، امنیت کشور و منافع مردم ایران خواند و...
۱۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: جبهه اصلاحات ایران
نویسنده: جبهه اصلاحات ایران

بودجه سال جدید و موانع پیش رو

آقای رئیس جمهور در اعلام برنامه های آتی اش دم از ایجاد صنایع کوچک و بزرگ می زند و از فرصت های شغلی سخن می گوید اما مطبوعات داخلی ما هر روز از ورشکستگی واحدهای اقتصادی کوچک و بزرگ خبر می دهند و جمعیت جوانان بی کار ما هم هر روز بیشتر از دیروز می شود، چگونه می توان این دروغ های کلان را باور کرد؟

شکر روزگار که سرانجام به مدد الهامات آسمانی و طالع سعد، بودجه ی سال ۸۹ کشور تنها با پنجاه روز تاخیر تسلیم مجلس شد. نگاهی به چگونگی تنظیم این بودجه و فاصله ی عظیم میان دنیای خیالی درآمدها و دنیای واقعی مخارج بیانگر این حقیقت است که سالی سخت و دشوار در انتظار اقتصاد ایران است مگر الهامات غیبی احمدی نژاد مدد رسان شود و کار به سامانی رسد. بی شک روند نابخردانه ی سیاست ورزی سیستم حاکم در بی اعتباری داخلی و جهانی نخستین دلیل این مشکلات اقتصادی است چه تحریم های بین المللی باعث شده تا عدم حضور ایران در اقتصاد جهانی مشکلاتی بیش از پیش برای اقتصاد ایران به وجود آید و در این بحبوحه ی مشکلات جهانی اقتصاد، فاصله ی زیادی میان دامنه ی مشکلات ایران و دیگر کشورهای منطقه ایجاد شود.

بودجه ی پیشنهادی احمدی نژاد بر این باور است که حداقل رشد اقتصادی هشت در صد باعث می شود تا نرخ رشد تورم تک رقمی شود و به میزان قابل توجه پنج درصد کاهش یابد. در صورتی که کمیته تحقیقات مجلس، پیشتر از تورمی بالا و قیمتهایی نجومی بر کالاهای ضروری سخن گفته بود. از سویی دیگر به اجرا درآمدن طرح توضیع نقدی رایانه ها که احمدی نژاد بسیار بر آن مصر است، به تایید آگاهان امر باعث می شود تا کشور به زودی بالاترین نرخ تورم در سالهای اخیر را شاهد باشد… هم این ها هستند که مشخص می کند تورم پنج درصدی پیش بینی شده به غایت خیال بافانه و خوش بینانه است.

آقای رئیس جمهور در اعلام برنامه های آتی اش دم از ایجاد صنایع کوچک و بزرگ می زند و از فرصت های شغلی سخن می گوید اما مطبوعات داخلی ما هر روز از ورشکستگی واحدهای اقتصادی کوچک و بزرگ خبر می دهند و جمعیت جوانان بی کار ما هم هر روز بیشتر از دیروز می شود، چگونه می توان این دروغ های کلان را باور کرد؟ احمدی نژاد آن قدر وقاحت دارد که اعلام می کند به شکرانه ی خداوند برای نخستین بار طی پنجاه سال اخیر قیمت مسکن کاهش پیدا کرده است در حالی که همان سیاست های اشتباه او در پرداخت وام های بی دلیل و رواج نقدینگی در کشور باعث افزایش بی رویه ی قیمت مسکن در سالهای گذشته شده بود. رئیس جمهور انتصابی ایران دم از خصوصی سازی می زند در حالی که همگان می دانند منظور وی از خصوصی سازی، خارج کردن سود اقتصادی از یک جیب و وارد کردنش به دیگر جیب حکومت است. کدام خصوصی سازی، آنگه که جملگی فعالیت های اقتصادی کلان تنها در اختیار سپاه و نزدیکان قدرت قرار می گیرد؟ آقای رئیس جمهور! به خیالت با طایفه ی گنگان روبه رویی؟

حقیقت آن است که باور ایرانیان از این همه دروغ اشباع شده است و توان مجدد باور برای ذهن ایرانی باقی نمانده است. حقیقت آن است که اشتباهات فردی عده ای اندک اقتصاد ما را بسان هواپیماهای توپولف روسی تا مرز سقوط پیش برده. حقیقت آن است که سیاست های غلط اقتصادی چرخه ی اقتصاد ما را بسان قطار تهران- مشهد از طریق سلیم خارج کرده… آری آقای رئیس جمهور این تصادفات را هم شما مقصرید. شمایی که با یکدندگی های بی دلیل باعث شدید تا کشور از ارتباط با صاحبین تکنولوژی باز بماند. شمایی که پول همین مردم را خرج هواپیماهای روسی می کنید و با جان هزاران انسان بازی می کنید.

نابسامانی داخلی آنگه بیشتر مشهود می شود که می بینیم رئیس بانک مرکزی که به تایید احمدی نژاد بر مسند کار قرار گرفته از سیاست های اقتصادی رئیس جمهور انتقاد می کند و پرداخت ساده ی وام به پروژه های مشکوک و غیر مطمئن را یکی از دلایل هزینه ی زیاد بانک های ایرانی می داند و در نهایت از عدم سود دهی بانک های ایرانی خبر می دهد. چنین می شود که حسین شریعتمداری که همگان او را چنان صدای رهبری در مطبوعات می دانند از این اظهار نظر شکایت می کند و می گوید که نفوذی ها به بانک مرکزی نیز راه پیدا کرده اند… براستی آخر و عاقبت این شیوه های عوامانه و پوپولیستی در سیاست و اقتصاد و خبررسانی به کجا خواهد انجامید؟

واقعیت جامعه ایران از این درگیری های اقتصادی و حرف و حدیث های تبلیغاتی آزرده است و چنان در تنگنای غیر قابل خروج قرار گرفته است که حالا دگر این بحران ها به مجموعه چالش هایی بدل شده اند که راهکاری برای خروج ازشان در دست نیست. در حالی که حتی اگر اندک سیاست و دانشی نزد سیاست مداران ما بود جامعه هیچگاه به چنین کنج انزوایی دچار نمی شد. اندکی نرمش با دنیای آزاد، اوضاع اقتصادی بهتری برایمان به همراه می آورد و رفتار مناسب با غرب باعث می شد تا این همه قطعنامه و تحریم علیه ایران صادر نشود. در مسائل داخلی نیز احترام به خواست مردم باعث تقویت پایه های حکومت می شد و اعتماد نیمه جان میان مردم و حکومت را روحی دوباره می بخشید… اما حال اوضاع مان چگونه است؟

در بخش تکنولوژی، به تکرار شاهد سوانح هوایی و زمینی و دریایی هستیم در حالی که رابطه ی سودمند با غرب می توانست تجهییزات اولیه ی پرواز و قطعات یدکی مناسب برای ما فراهم آورد… در بخش انرژی اتمی هم قراردادهایی نادیده انگاشته شد که می توانست سود اقتصادی و آبروی جهانی به همراه آورد… آقای رئیس جمهور را اگر منطقی می بود می بایست تا کنون از عدم کفایت خویش مطلع می شد. همگان می دانیم که وی دانش و تجربه ی لازم برای درمان بیماری اقتصاد ایران را ندارد. کاش خود او هم می دانست و لااقل اوضاع را خراب تر از این نمی کرد.

تاریخ انتشار : ۷ اسفند, ۱۳۸۸ ۱۰:۰۹ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر

روایت زنان افغانستانی از رد مرز

در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند

عظمت را دوباره به جنبش ضدجنگ برگردانیم

شوخیِ تلخِ تاریخ!

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن