یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴ - ۰۰:۲۵

یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴ - ۰۰:۲۵

عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.
مذاکراتی که زیر سایه جنگ برگزار می‌شوند ذاتاً ناپایدار هستند و گفتگو در میان تهدیدها هرگز واقعی نیست. برای موفقیت، دیپلماسی باید بر اساس احترام متقابل بنا شود.... مردم آمریکا...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: عباس عراقچی
نویسنده: عباس عراقچی
کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!
کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم
بیاییم رنجِ این روزهای دشوار را کم کنیم. با تغییر در نگرش، با چه باید کردِی دیگر… با عشق و زنده‌باد زندگی… نکبتِ جنگ، خانمان‌سوز است… بیانِ خواستِ یک‌صدایِ برقراری...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»
این هفت جریان کردستانی، در جریان تهاجم بسیار کارشده، هدفمند و برنامه ریزی شده برای لیبیایی کردن ایران، از سوی “جامعه جهانی” به رهبری آمریکا و نیروی نیابتی اش اسرائیل،...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر
مردم پس از آنچه گذشت انتظاراتی از حکومت دارند... در کوتاه‌مدت، اقداماتی سریع و نمادین چون آزادی زندانیان‌ سیاسی و تغییر واضح در رویکردهای رسانۀ ملی کمترین توقعات است. برگزاری...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: میرحسین موسوی
نویسنده: میرحسین موسوی
روایت زنان افغانستانی از رد مرز
آنچه می‌خوانید روایت چهار زن افغان‌تبار است که سال‌ها در ایران زندگی کرده‌، فرزند به دنیا آورده‌، کار کرده‌ و روابط انسانی و پیوندهای عاطفی داشته‌اند اما در چند ماه گذشته...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند
ما با نام تو، نه فقط از تو، که از همه‌ی آدم‌های ایستاده یاد می‌کنیم. از آن‌ها که هنوز باور دارند: آزادی، امتیاز نیست — فضیلت است و حقیقت، اگرچه...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

بیانیه دولت انقلابی کوبا در رابطه با سیاست کوبایی ترامپ

یک منبع نگرانی نقض حقوق بشر از سوی امریکا در دیگر کشورها، مانند باز داشت خود سرانه ده ها زندانی در گوانتانامو کوبا، سرزمین به صورت غیر قانونی اشغال شده از سوی پایگاه دریایی امریکا، که در ان جا حتی شکنجه به کار برده شده بود، اعدام های فرا قضایی و مرگ غیر نظامی ها توسط هواپیماهای بی سرنشین، و نیز جنگ های به راه انداخته شده علیه کشورهایی مانند عراق، تحت بهانه های واهی مانند داشتن سلاح های کشتار جمعی، با پی آمد های مصیبت بار برای صلح، امنیت و ثبات در خاورمیانه است.

در ۱۶ ژوئن ۲۰۱۷، دونالد ترامپ رئیس جمهور امریکا در تالاری در میامی سخنرانی ای سرشار از لفاظی های خصومت آمیز ضد کوبایی ایراد کرد، که یاد آور دوران مقابله آشکار با کشور ما است. او سیاست کوبایی دولت خود را که پیشرفت های به دست آمده در طی دو سال گذشته از ۱۷ دسامبر ۲۰۱۴، زمانی که رئیس های جمهور رائول کاسترو و باراک اوباما تصمیم به برقراری مجدد روابط دیپلماتیک و ورود به روند هایی به سوی عادی سازی روابط دو جانبه را اعلام کردند به عقب بر می گرداند اعلام کرد. 

در ان چه که عقب نشینی در روابط بین دو کشور را تشکیل می دهد، رئیس جمهور ترامپ ،یک سخنرانی ایراد و دستور عملی تحت عنوان “تفاهم نامه امنیت ملی ریاست جمهوری” را امضا کرد، که فسخ مبادله های آموزشی خصوصی “فرد به فرد” و کنترل بیشتر بر تمام مسافر ها به کوبا، و نیز ممنوعیت کسب وکار، تجارت و معاملات مالی بین شرکت های امریکایی و شرکت های معین کوبایی مرتبط با نیروهای مسلح انقلابی و سازمان های اطلاعاتی و امنیتی را، تحت به اصطلاح هدف محروم کردن ما از در امد فراهم می اورد. رئیس جمهور امریکا این سیاست را با به اصطلاح نگرانی در باره وضعیت حقوق بشر در کوبا و ضرورت اجرای سخت قانون های محاصره امریکا توجیه کرد، و رفع آن و نیز هر بهبودی در روابط دو جانبه کوبا- امریکا را به ایجاد تغییرات سرشتی درنظم قانونی کشور ما مشروط نمود.   

ترامپ دستور عمل سیاسی ریاست جمهوری ” عادی سازی رابطه بین امریکا و کوبا” که در ۱۴ اکتبر ۲۰۱۶ از سوی رئیس جمهور اوباما منتشر شد را نیز فسخ کرد. اگر چه گفت دستور عمل منش بین المللی سیاست امریکا و این واقعیت را که هدف اصلی آن پیش برد منافع امریکا در راستای فراهم آوردن تغییراتی در سامانه های اقتصادی ،سیاسی و اجتماعی کشور ما بود پنهان نمی کند، آن دستور عمل استقلال ، حق حاکمیت و حق تعیین سرنوشت و دولت کوبا را بعنوان یک طرف صحبت مشروع و برابر، و نیز مزایایی که همزیستی متمدنانه می تواند برای دو کشور و دو دولت با وجود تفاوت های بزرگی که بین دو دولت وجود دارد  به رسمیت می شناخت. دستور عمل هم چنین تایید می کرد که محاصره یک سیاست غیر قابل استفاده است وباید برداشته شود. 

دولت امریکا زمانی که اقدام هایی را با هدف به اجرا گذاشتن محاصره تصویب می کند ،محاصره  قابل اجرا از فوریه ۱۹۶۲ ، که نه تنها سبب آسیب و محرومیت مردم کوبا می شود و مانع اصلی برای توسعه اقتصادی مااست، بلکه روی حق حاکمیت و منافع کشورهای دیگرنیز تاثیر می گذارد، که عدم پذیرش بین المللی را بر می انگیزد، یک بار دیگر ، به شیوه های قهری گذشته متوسل می شود. 

اقدام های اعلام شده مانع های اضافی را به فرصت های بسیار محدود قبلی که بخش بازرگانی امریکا در راستای تجارت و سرمایه گذاری در کوبا داشت تحمیل می کند.

همچنین، این اقدام ها حق دیدار شهروندان امریکایی از کشور ما را باز هم بیشتر محدود می سازد، که از قبل به خاطر الزام به استفاده از جواز های تبعیض آمیز محدود بود، در یک موقعی که کنگره امریکا ، احساسات بخش های گسترده ای از آن جامعه را بازتاب می دهد، نه تنها به پایان دادن به ممنوعیت سفر، بلکه به رفع محدودیت ها در تجارت با کوبا فرا می خواند. 

اقدام های اعلام شده از سوی رئیس جمهور ترامپ بر خلاف حمایت اکثریت افکار عمومی امریکا، از جمله مهاجرین کوبایی در آن کشور، برای رفع کامل محاصره و برقراری روابط عادی بین کوبا و ایالات متحده است.

در عوض، رئیس جمهور امریکا، که بار دیگر مورد مشاوره غیر عاقلانه بوده است، تصمیم به طرف داری از منافع سیاسی نامعقول اقلیتی از کوبایی ها در ایالت فلوریدا گرفته است که، خارج از انگیزه های جزئی، از نیت خود برای تنبیه کوبا و مردم آن به خاطر اعمال حق مشروع و مستقل آزاد بودن و به دوش کشیدن سرنوشت خود منصرف نمی شوند.

در آینده، ما تحلیل ژرفتری از هدف و دلالت های اعلان ارائه خواهیم کرد.

دولت کوبااقدام های جدید برای تحکیم محاصره را، که محکوم به شکست هستند، همان طور که بارها در گذشته شاهد آن بوده ایم  محکوم می کند، چون آن ها در هدف خود برای تضعیف انقلاب یا خم کردن مردم کوبا موفق نخواهند شد، که مقاومت مردم کوبا برابر هر نوع تجاوزی و با هر منشایی در طی تقریبا ۶ دهه مورد آزمایش قرار گرفته است.

دولت کوبا دستکاری سیاسی و استانداردهای دوگانه در حقوق بشر رارد می کند. مردم کوبا از حقوق و آزادی های بنیادی برخوردارند و با افتخار می توانند برخی از دست آوردهایی را که هنوز برای بسیاری از کشور های جهان ، از جمله ایالات متحده امریکا افسانه اند، مانند حق بهداشت، آموزش وپرورش و تامین اجتماعی، حقوق برابر برای کار برابر، حقوق کودکان و نیز حقوق غذا، صلح و توسعه را نشان دهند. کوبا، با منابع نسبتا اندک خود، حتی به بهبود وضعیت حقوق بشر در کشورهای بسیاری از جهان، با وجود محدودیت های ذاتی وضعیت آن بعنوان کشوری محاصره شده کمک می نماید. 

ایالات متحده در موقعیتی نیست که به ما درس بیاموزد. ما نگرانی های جدی نسبت به و رعایت حقوق بشر در آن کشور داریم، که موارد بی شماری از قتل، بی رحمی و سوء استفاده از سوی پلیس، به ویژه علیه جمعیت افریکن – امریکن وجود دارد، حق زندگی در نتیجه مرگ های ناشی از آتش سلاح ها نقض می شود، کودکان کار مورد بهره کشی قرار دارند و مظاهر جدی تبعیض نژادی وجود دارد ،تهدید به محدودیت بیشتر روی خدمات بهداشتی وجود دارد، که ۲۳ میلیون نفر را بدون بیمه سلامت رها خواهد کرد، پرداخت نا برابر دستمزد بین زنان و مردان، مهاجران و پناهندگان وجود دارد، به ویژه کسانی که از کشورهای اسلامی هستند به حاشیه رانده می شوند، تلاشی برای کشیدن دیوار که تبعیضی علیه و لکه دار کردن کشورهای همسایه است وجود دارد و تعهد های بین المللی برای حفظ محیط زیست و نشان دادن تغییر آب وهوا رها می شود.

همچنین یک منبع نگرانی نقض حقوق بشر از سوی امریکا در دیگر کشورها، مانند باز داشت خود سرانه ده ها زندانی در گوانتانامو کوبا، سرزمین به صورت غیر قانونی اشغال شده از سوی پایگاه دریایی امریکا، که در ان جا حتی شکنجه به کار برده شده بود، اعدام های فرا قضایی و مرگ غیر نظامی ها توسط هواپیماهای بی سرنشین، و نیز جنگ های به راه انداخته شده علیه کشورهایی مانند عراق، تحت بهانه های واهی مانند داشتن سلاح های کشتار جمعی، با پی آمد های مصیبت بار برای صلح، امنیت و ثبات در خاورمیانه است.

باید به یاد آورد که کوبا عضو دولتی ۴۴ نهاد حقوق بشر جهانی است، در حالی که امریکا تنها عضو ۱۸ نهاد است. بنا بر این، ما حق بیشتری برای نشان دادن، گفتن و دفاع کردن (از حقوق بشر) داریم.

طبق تصمیم برقراری دوباره روابط دیپلماتیک، کوبا و امریکا تمایل خود را برای توسعه روابط احترام آمیز و مشارکتی بین دو ملت و دو دولت، بر مبنای اصول و هدف های تصریخ شده در منشور سازمان ملل مورد تایید قرار دادند. در بیانیه منتشر شده در۱جولای ۲۰۱۵، دولت انقلابی کوبا دوباره اظهار داشت که ” این روابط باید بر احترام مطلق به استقلال و حق حاکمیت ما ، حق جدایی ناپذیر هر کشور برای انتخاب سامانه سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، بدون دخالت در هر شکلی، و برابری و عمل متقابل مستقل، که اصول تفکیک ناپذیر قوانین بین المللی را تشکیل می دهد بنا شود ” همان طور که در بیانیه اعلام  امریکای لاتین و کارائیب بعنوان منطقه صلح ، از سوی سران کشور ها و دولت های جامعه امریکای لاتین و کشورهای کارائیب ، در دومین همایش برگزار شده در هاوانا امضا شد بنا شده است. 

دولت کوبا بر اراده خود برای ادامه گفتگویی احترام آمیزو مشارکت در موضوع های مورد علاقه متقابل ، ونیز مذاکره در باره موضوع های برجسته با دولت امریکا تصریح می کند. در طی دو سال گذشته شاهد بوده ایم که هر دو کشور ، همان طور که به تکرار از سوی رائول کاسترو رز رئیس شوراهای دولتی و وزرا ، ژنرال ارتش بیان شده است، می توانند به روشی متمدنانه، با احترام به تفاوت ها و ارتقا هر آن چه که به سود هر دو ملت و کشور است همکاری و هم زیستی نمایند، اما نباید انتظار داشت، که در راستای دست یابی به این هدف ، کوبا باید امتیاز های ذاتی حق حاکمیت ملی و استقلال خود را رها ، یا هر نوع پیش شرطی را بپذیرد .   

هر راهبردی با هدف تغییر سامانه سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کوبا، خواه از طریق فشار ها و تحمیل ها یا با استفاده از روش های زیرکانه تر، محکوم به شکست خواهد بود.

تغییر هایی که لازم است در کوبا انجام شود ، همان طور که از سال ۱۹۵۹ انجام شده اند و تغییر هایی که ما اکنون بعنوان بخشی از روند های روز آمد کردن سامانه اقتصادی و اجتماعی مطرح کرده ایم، به تصمیم مقتدرانه مردم کوبا ادامه خواهد یافت.

همان طور که ما از زمان پیروزی انقلاب در اول ژانویه ۱۹۵۹ انجام داده ایم هر مخاطره ای را خواهیم پذیرفت و به پیشرفت استوار و مطمئن در ساختن کشوری مقتدر ،مستقل، سوسیالیست، دموکراتیک،شکوفا و پایدار ادامه خواهیم داد.

هاوانا ۱۶ ژوئن ۲۰۱۷   

 
تاریخ انتشار : ۲ تیر, ۱۳۹۶ ۱۲:۵۱ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم

اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»

بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر

روایت زنان افغانستانی از رد مرز