پنجشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴ - ۰۸:۱۴

پنجشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴ - ۰۸:۱۴

توهم آزادی از دهانۀ موشک: افشاگری علیه مدافعان حملۀ نظامی به ایران
آزادی از میان اجساد مردم، آوار خانه‌ها و بمباران کشور زاده نمی‌شود. دموکراسی را نه با موشک، بلکه با اراده و فداکاری خودمان می‌سازیم؛ نه با همدستی با دشمن، بلکه...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
محکومیت حمله به زندان اوین و ضرورت آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی
نهضت آزادی ایران در راستای راهبرد تقویت همبستگی ملی که آثار برجسته آن را در جریان جنگ تحمیلی اخیر شاهد بودیم، بازگشت حاکمیت به مردم و تحقق مطالبات ملی از...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
نیاز به بلوغ بیشتر سیاسی، و جسارت مدنی
اکنون بیش از هر زمان، نیاز حیاتی جامعۀ ایران بازیابی و تقویت «استقلال اندیشه» و «سازمان‌دهی مستقل سیاسی» است. ما باید بتوانیم در دل بحران، بدون اتکا به حاکمیت یا...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سعید مقیسەای
نویسنده: سعید مقیسەای
اوین؛ زندانی که از آسمان بمباران شد و از زمین خیانت دید
حمله به زندان اوین، چه از منظر حقوق بین‌الملل، چه از دیدگاه وجدان انسانی، یک جنایت محض بوده و از مصادیق روشن جنایت علیه بشریت است. همزمان، آن‌چه جنبه‌ای دیگر...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: حمید آصفی
نویسنده: حمید آصفی
آتش‌بس تا استقرار صلح پایدار!
کارگران و زحمتکشان نیک می‌دانند که راه رفع ستم‌های نزدیک به نیم قرن جمهوری اسلامی نه با جنگ و تجاوز علیه میهن هموار شدنی است و نه با تکیه به...
۱۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: راهکار سوسیالیستی
نویسنده: راهکار سوسیالیستی
چند کشور آماده‌اند که از همین فردا تولید سلاح هسته‌ای را آغاز کنند؟
امروزه علاوه بر «پنج کشور هسته‌ای»، چهار کشور دیگر نیز دارای سلاح هسته‌ای هستند. در عمل، ما یک «نه کشور هسته‌ای» داریم که به آن «کلوپ هسته‌ای» می‌گویند. اما تل‌آویو،...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: والنتين کاتاسانف
نویسنده: والنتين کاتاسانف
ایران باید بماند و ما باید با ایران بمانیم
برای مخالفت بی‌بروبرگرد با تهاجم اسراییل به ایران حتی نیازی نیست به وطن‌دوستی یا عشق به میهن متوسل شویم که حالا لازم باشد بر سر معنای هر از این مفاهیم...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: حسام سلامت
نویسنده: حسام سلامت

تأثیرات و نتایج خصوصی سازی بر تولید و بر زندگی کارگران و زحمتکشان ایران

مهمترين خواست کارگران همواره بهره مندی آنان از يک قانون کار مترقی و دمکراتيک که در آن حقوق بنيادين کارگران به رسميت شناخته شده باشد و با کنوانسيونهای سازمان بين المللی کار، منشور جهانی حقوق بشر و منشور حقوق سنديکائی جهانی مغايرت نداشته باشد، بوده است.

در روز پنجشنبه ۲۹ آبان ماه هزاران نفر از کارگران در شهرهای مختلف کشور به بهانه سالگرد تصویب قانون کار و در اعتراض به پایمال شدن حقوق کار و اعلام مخالفت با سیاستهای فلاکت بار اقتصادی و اجتماعی رژیم که تحت عنوان خصوصی سازی تا کنون پیش برده شده است، از فرصتی که بدست آورده بودند، سود جسته و در استادیوم های شهرهای مختلف کشور گرد آمدند.
طی ماههای گذشته علیرغم افزایش کم سابقه اختناق در کشور و با وجود ممنوعیت فعالیتهای سندیکاهای مستقل و آزاد کارگری، اعتصابات و اعتراضات کارگری و اجتماعی نه تنها کاهش نیافتند، بلکه سیر فزاینده خود را همچنان طی نمودند.
در طول این مدت اعتراضات کارگران، پرستاران، معلمان و فرهنگیان، کارمندان و کشاورزان در شهرهای مختلف و در ابعادی کم سابقه ادامه یافتند. 
آنچه اهمیت این رویدادها را افزایش میدهد و به آن ویژگی می بخشد، این مسئله است که جو خفقان تا کنون نتوانسته است حرکتهای اعتراضی زحمتکشان را مرعوب و مهار نماید.
نزدیک به یک و نیم دهه از آغاز به اجرا گذاردن سیاست خصوصی سازی در ایران که با تعرض به بدیهی ترین حقوق کارگران در طول این مدت و گسترش مداوم دامنه این تعرضات همراه بوده است، میگذرد. در طول این مدت مجالس پنجم و ششم و هفتم و دولتهای حاکم هر کدام به سبک و سیاق خویش کوشیدند تا با تصویب قوانین و لوایح رنگارنگ تمام دستآوردهای جنبش کارگری و سندیکائی را از آنان باز ستانده و با حاکم نمودن بی قانونی در محیط های کار، روابط برده داری را احیا نموده و آن را جایگزین مناسبات قانونی بین کارگران و کارفرمایان گردانند.
تعرض به حقوق کارگران و مزدبگیران که با سرکوب احزاب و سازمانهای چب، دمکراتیک و سندیکا، شوراها و اتحادیه های مستقل کارگری بوسیله رژیم زمینه آن مهیا شده بود. علیرغم اعتراضات گسترده کارگران و مزد بگیران تا کنون بوسیله حکومت سرمایه سالار اسلامی ادامه یافته است.
افزایش فقر و فلاکت، ناامنی اجتماعی، روسپی گری، کودکان خیابانی، بزه کاری، اعتیاد به مواد مخدر، قاچاق از یکسو و رکود یا ورشکستگی هزاران کارگاه، کارخانه، موسسه صنعتی، کشاورزی و خدماتی دولتی و خصوصی که تا پیش از به اجرا نهاده شدن سیاست خصوصی سازی علاوه بر تولید بخش مهمی از فرآورده های مورد نیاز مردم، زندگی صدها هزار نفر از کارگران و شاغلین و خانواده های آنها را تامین میکردند، از سوی دیگر که این روزها با تغییر در اصل ۴۴ قانون اساسی با هدف تسهیل واگذاری صنایع کلان ملی از جمله صنعت نفت به بخش خصوصی و در واقع به شرکتهای چند ملیتی وارد مرحله نوینی شده است، همه و همه از پیآمدهای سیاست خصوصی سازی مطلوب رژیم هستند. 
بی جهت نیست که کارگران و مزد بگیران سیاست اقتصادی رژیم را سرمنشا فقر و فلاکت، بیکاری و سلب امنیت شغلی خود دانسته و آن را مستقیم و غیرمستقیم آماج اصلی پیکار خود قرار داده و ادامه و اینده این سیاست را حداقل به شکل و کیفیت کنونی با دشواری مواجه کرده اند.
ادامه مقاومت و مخالفت شدید کارگران با این سیاست و مجریان آن نشان میدهد که هیچگونه سیاست کلانی در کشور بدون رضایت و مشارکت کارگران و مزدبگیران که اکثریت جامعه را تشکیل میدهند، نمیتواند به پیش برده شود و نتیجه مطلوب ببار آورد.
مهمترین خواست کارگران همواره بهره مندی آنان از یک قانون کار مترقی و دمکراتیک که در آن حقوق بنیادین کارگران به رسمیت شناخته شده باشد و با کنوانسیونهای سازمان بین المللی کار، منشور جهانی حقوق بشر و منشور حقوق سندیکائی جهانی مغایرت نداشته باشد، بوده است.
اعتصابات و اعتراضات کارگران، پرستاران، معلمان و فرهنگیان و تهی دستان تا زمانی که بهبود اساسی در وضعیت معیشتی و اجتماعی آنان پدید نیآمده باشد، ادامه و حتی آهنگ این اعتراضات پرشتاب تر و ابعاد آن نیز گسترده تر خواهد شد.
زحمتکشان بیش از پیش به اهمیت تشکل مستقل و نقش تعیین کننده آن در مبارزات روزمره خویش به ضرورت هم پیوندی با سایر جنبشهای اجتماعی آگاه خواهند شد و مبارزات صنفی با گذشت زمان بیشتر و بیشتر رنگ و بوی سیاسی بخود خواهد گرفت. کارگران و مزدبگیران که تا کنون توانسته اند علیرغم سرکوب شدید رژیم در مقابل آن مقاومت کنند، توانائی سازماندهی تشکلهای مستقل و مطلوب خویش را نیز خواهند داشت.
اپوزیسیون رژیم نیز نمیتواند بدون جلب مشارکت کارگران و مزدبگیران تحول چشمگیری در جامعه بوجو آورد. اما جلب مشارکت کارگران تنها در صورتی میسر خواهد شد که اپوزیسیون از خواستها و مطالبات حق طلبانه کارگران و مزد بگیران به صراحت در برنامه و در عمل دفاع نماید. 

بخش : کارگری
تاریخ انتشار : ۴ دی, ۱۳۸۳ ۲:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

توهم آزادی از دهانۀ موشک: افشاگری علیه مدافعان حملۀ نظامی به ایران

محکومیت حمله به زندان اوین و ضرورت آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی

نیاز به بلوغ بیشتر سیاسی، و جسارت مدنی

اوین؛ زندانی که از آسمان بمباران شد و از زمین خیانت دید

آتش‌بس تا استقرار صلح پایدار!

چند کشور آماده‌اند که از همین فردا تولید سلاح هسته‌ای را آغاز کنند؟