شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۷:۲۳

شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۷:۲۳

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: "گوی" و "میدان"
پیشرفت علم و تکنولوژی و نوآوری‌های این عرصه و گسترش و همه‌گیری فضای مجازی، امکان بی‌بدیلی را برای نور انداختن بر تاریکخانه اشباح و برملا کردن دروغ و نیرنگ‌های پشت...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بردیا سیاوش
نویسنده: بردیا سیاوش
اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات
ریسکی که حکومت انجام داد و فکر می‌کرد که با اتخاذ این روش می‌تواند هم‌ مشارکت را بالا ببرد و هم یک جناح اصول‌گرای میانه را بار دیگر بر راس...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!
ای کاش رسالت پروژه‌ی میرباقری‌هراسی، مقدمه‌ی ضدحمله به آن بود. اما نیست و عملاً ترمزی‌ست در برابر پیشرفت و دعوت به آهسته بیا و آهسته برو که گربه شاخت نزند.
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!
کاش می‌شد دوباره مثل آن روزها به یاد مردم بیفتیم و به آن‌ها سر بزنیم و مثل آن روزها صمیمانه پای درد دلشان بنشینیم و ببینیم که چه دل خونی...
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
مشخصات حکومت- قانون
اگر قوانین را تنها وسیله‌ای برای برقراری نظم در جامعه فرض کنیم،حاكمیت قانون به مفهوم برقراری نظم و انضباط اجتماعی خواهد. در این روی‌کرد قانون تنظیم‌کنندۀ روابط حاکمیت و شهروندان...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
تایتانیک
چیستی و سرشت فلسفی قصه‌ی تایتانیک امری فراتر از عاشقانه‌های آن است. جوهره‌ی فلسفی فیلم‌نامه، داستانِ شکستِ پنداره‌ی لگام زدن بر انگاره‌های فردی‌ست ...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان
آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و...
۲ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی

حمزە فراهتی: یار روزهای سخت

حمزه نزدیک به ٦٠ سال را با رفقایی حرکت کرد که با ایشان آغاز کرده بود. او سال ها قبل تر از پیدایی سازمان با بنیان گذاران آن پیمان بست و تا آخرین روز زندگی وفادار ماند به همان شمع و شعله ای که در دل افروخته بود. 

با کمال تاسف به اطلاع می رسانیم که یار روزهای سخت، وفادار تا آخرین نفس، رفیق عزیز فدایی خلق، حمزه فراهتی ساعت ٣ بعد از ظهر روز چهارشنبه ٢٩ بهمن (١٧ فوریه) ما را ترک کرد. 

فقدان این یار شفیق را به سارا جوشنی، به بهزاد ارمغانی، به بهروزه فراهتی، به مهناز فراهتی و رضا جوشنی، و به خانواده فراهتی و همه دوستان و همرزمان و هم بندان حمزه تسلیت می گوییم. 

در تاریکی اعماق غربت، و در هنگامه این دور افتادگی و خاموشی کرونایی، دشواری از دست دادن یک عزیز، دو صد چندان است و زبان از بیان آن ناتوان.  

حمزه در میان ما فدائیان شخصیتی بی نظیر بود، به لحاظ متانت، به لحاظ زلالی، به لحاظ وفاداری، به لحاظ صداقت و بیش از همه به خاطر از خود گذشتن. گرچه نهضت فدایی در طول تاریخ همواره به همین صفات شناخته شده است، اما ما کمتر داشته ایم یا داریم یارانی که در همه این جهات برای همرزمان خود سرمشق بوده باشند. حمزه نزدیک به ۶٠ سال را با رفقایی حرکت کرد که با ایشان آغاز کرده بود. او سال ها قبل تر از پیدایی سازمان با بنیان گذاران آن پیمان بست و تا آخرین روز زندگی وفادار ماند به همان شمع و شعله ای که در دل افروخته بود. 

جنبش فدایی در طول پنج دهه حیات نامدار خود بن بست ها ی بسیار و گشایش های مکرر داشته است، امیدها و ناامیدی ها داشته است، شکست ها و جانفشانی ها و اعدام های دهشتناک شبانه را پشت سر گذاشته و از فرازها و فرودها، از غم ها و شادی های گذر کرده است.

اما ندید کسی در تمام این سال ها که حمزه فراهتی در کدام تند پیچ تاریخ راه خود را کج کند، یا از همفکری و همراهی با رفقایش بازماند. هرگز کسی ندید بر پایه اختلاف نظر در امر سیاسی، حمزه به تحقیر و تقابل، یا به عداوت و کینه روی آورد.

در آن دورانِ سختِ بعد از فروپاشی بودند معدودی که از جنبش فدایی، که از چپ بریدند و به چپ ستیزان امید بستند. و حمزه مدام به آنان گفت هیچ جایی برای شما امن تر از خانه خودتان نیست. بازگردید. 

حمزه وجودی یگانه داشت. او در خانه و در خلوت همان بود که در سازمان و در میان همکاران. او هیچ مهری را فدای مهر دیگر نکرد. او آدمی نبود که «وظایف انقلابی» چیزی از مهرش یا مسئولیتش به عنوان همسر یا پدر بکاهد. 

حمزه طبعی شوخ و زبانی بی پیرایه داشت. در هر جمع و هر جشنی ویولون حمزه همراهش بود و مایه طنز و طراوت حال حاضران. 

حمزه فراهتی از معدود رفقای فدایی است که با تدوین خاطرات خود و باز کردن گوشه های آن برای نسل ها دین خود را و به تاریخ نیز ادا کرد. «از آن سال ها … و سال های دیگر» آینه شفافی است که تصویری یگانه از راه رفتن حمزه را در درازنایی به عمق ٣٠ سال ترسیم می کند. آنها که حمزه را می شناسند وقتی کتابش را می خوانند همان حمزه ای را می بینند که می شناسند. حمزه با کتابش مو نمی زند. 

«از آن سال ها و سال های دیگر» سرگذشت تلخ و شیرین یک فدایی خلق است تا ٣٠ پیش. داستان زندگی و مبارزه یک دکتر دامپزشک و افسر ارتش شاهنشاهی است که قبل از شکل گیری محفل تبریز با اعضای آن دوستی و همکاری دارد و بعد از فاجعه غرق شدن صمد بهرنگی عذابی سه سویه را تا سالها بر دوش می کشد. سرگذشت رزمنده ایست که – بعد از دو زندان و بارها شکنجه و آزادی – با زنده یاد سعید سلطانپور و مهرداد پاکزاد، کمیته «از بند تا تبعید» را برپا می کند و در اروپا کارزاری موفق در دفاع از زندانیان سیاسی و قربانیان نقض حقوق بشر سازمان می دهد  

حمزه فراهتی در ماموریت کردستان، با دست و پنجه نرم کردن با هزاران پیچیدگی و مرارت، ورق درخشان دیگری از کارنامه  خودرا به نمایش گذاشت. ماموریتی که به اسارت دوباره و سلول های هولناک اوین منتهی شد. 

آزادی از اسارت، پیوستن مجدد به سازمان، فرار به شوروی، کشتار ۶٧، فروپاشی شوروی، و در به دری دوباره و مهاجرت به آلمان برگ های دیگر قصه رزمنده پیگیری است که معنای زندگی را در وفاداری و صداقت یافته بود. 

 حمزه تمام عمر را دوشادوش و همپای همه یارانی حرکت کرد که با آنان آغاز راه کرده بود. حمزه از روزی که ٣٠ سال پیش، در میانسالی و دست خالی، به برلین رسید یکی از هزاران هزار رزمنده شرکت کننده در انقلاب بود که از له شدن زیر چرخ صاحبان انقلاب گریختند. حمزه از ٣٠ سال پیش، تا روزی که توان داشت، هر شب آزگار را، از نیمه شب تا بامداد، پشت فرمان تاکسی بود. و شمع تنومند وجود او قطره قطره  ذوب شد و امروز ساعت ١۵ به وقت برلین به خاموشی کامل گرائید. 

زندگی و سرنوشت دکتر حمزه فراهتی از آغاز تا پایان تکرار زندگی و سرنوشت هزاران نفر عاشق میهن و مردم زحمتکش آنست که بی دریغ و بی هیچ چشم داشت با تمام وجود برای خدمت به مردم و میهن به پا خاستند و در دو حکومت خودکامه بی هیچ جرم و جنایتی آماج کین حاکمان مستبد شدند و یا جان باختند. و یا چون دکتر حمزه فراهتی جان به در بردند و سوختند و ساختند.


 

تاریخ انتشار : ۳۰ بهمن, ۱۳۹۹ ۲:۰۳ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان

آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و عمل شما هستند و با دقت و پیگیری، بر مواضع تان نظارت دارند.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: “گوی” و “میدان”

اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات

چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!

نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!

مشخصات حکومت- قانون

تایتانیک