شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۸:۵۵

شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۸:۵۵

عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.
مذاکراتی که زیر سایه جنگ برگزار می‌شوند ذاتاً ناپایدار هستند و گفتگو در میان تهدیدها هرگز واقعی نیست. برای موفقیت، دیپلماسی باید بر اساس احترام متقابل بنا شود.... مردم آمریکا...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: عباس عراقچی
نویسنده: عباس عراقچی
کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!
کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم
بیاییم رنجِ این روزهای دشوار را کم کنیم. با تغییر در نگرش، با چه باید کردِی دیگر… با عشق و زنده‌باد زندگی… نکبتِ جنگ، خانمان‌سوز است… بیانِ خواستِ یک‌صدایِ برقراری...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»
این هفت جریان کردستانی، در جریان تهاجم بسیار کارشده، هدفمند و برنامه ریزی شده برای لیبیایی کردن ایران، از سوی “جامعه جهانی” به رهبری آمریکا و نیروی نیابتی اش اسرائیل،...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر
مردم پس از آنچه گذشت انتظاراتی از حکومت دارند... در کوتاه‌مدت، اقداماتی سریع و نمادین چون آزادی زندانیان‌ سیاسی و تغییر واضح در رویکردهای رسانۀ ملی کمترین توقعات است. برگزاری...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: میرحسین موسوی
نویسنده: میرحسین موسوی
روایت زنان افغانستانی از رد مرز
آنچه می‌خوانید روایت چهار زن افغان‌تبار است که سال‌ها در ایران زندگی کرده‌، فرزند به دنیا آورده‌، کار کرده‌ و روابط انسانی و پیوندهای عاطفی داشته‌اند اما در چند ماه گذشته...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند
ما با نام تو، نه فقط از تو، که از همه‌ی آدم‌های ایستاده یاد می‌کنیم. از آن‌ها که هنوز باور دارند: آزادی، امتیاز نیست — فضیلت است و حقیقت، اگرچه...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

در آستانه برگزاری کنگره مشترک

حدت سه جريان در جهت پاسخگوئی به الزامات جامعه ماست. توسعه پايدار، آزادی، دموکراسی و عدالت اجتماعی، مسائل اصلی جامعه ما هستند و جامعه ما نيازمند وجود نيروی سياسی قدرتمندی است که از توسعه پايدار، آزادی، دموکراسی و عدالت اجتماعی، از منافع و مطالبات کارگران و زحمتکشان و از خواسته های دموکراتيک طبقه متوسط ايران دفاع کند و برنامه و مبارزه جاری خود را بر پايه مولفه های فوق تنظيم نمايد. در بين جريان های سياسی کشور، نيروی چپ و به ويژه چپ دمکرات و سوسياليست از چنين توانائی بالقوه برخوردار است. ما به عنوان بخشی از نيروهای چپ ايران با درک اين ضرورت ها، می خواهيم وحدت کنيم و بر تاثيرگذاری چپ در صحنه سياسی کشور بيفزائيم.

 

در آستانه برگزاری کنگره مشترک قرار داریم. تلاش های چند ساله و فعالیت های شبانه روزی یک سال گذشته به ثمر نشسته و کنگره مشترک سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)، سازمان اتحاد فدائیان خلق ایران ـ طرفداران وحدت چپ و کنشگران چپ آخر این هفته گزار می شود. برگزاری کنگره، وحدت سه جریان و تشکیل سازمان واحد، رویدادی مهم برای چپ ایران و به ویژه برای چپ دموکرات و سوسیالیست است. در این کنگره تعداد زیادی از کادرهای با سابقه چپ گرد می آیند، به بحث و گفتگو حول مسائل نظری، برنامه ای و سیاسی می نشینند، نسبت به اسناد ارائه شده نظر می دهند و اراده خود برای وحدت و پی ریزی تشکل واحد را عملی می کنند. در کنگره علاوه بر اعضاء سه جریان، نمایندگان تعدادی از احزاب و سازمان های سیاسی و عده زیادی از فعالین چپ که علاقمند به وحدت چپ هستند، حضور خواهند داشت.

وحدت سه جریان در جهت پاسخگوئی به الزامات جامعه ماست. توسعه پایدار، آزادی، دموکراسی و عدالت اجتماعی، مسائل اصلی جامعه ما هستند و جامعه ما نیازمند وجود نیروی سیاسی قدرتمندی است که از توسعه پایدار، آزادی، دموکراسی و عدالت اجتماعی، از منافع و مطالبات کارگران و زحمتکشان و از خواسته های دموکراتیک طبقه متوسط ایران دفاع کند و برنامه و مبارزه جاری خود را بر پایه مولفه های فوق تنظیم نماید. در بین جریان های سیاسی کشور، نیروی چپ و به ویژه چپ دمکرات و سوسیالیست از چنین توانائی بالقوه برخوردار است. ما به عنوان بخشی از نیروهای چپ ایران با درک این ضرورت ها، می خواهیم وحدت کنیم و بر تاثیرگذاری چپ در صحنه سیاسی کشور بیفزائیم.

چپ ایران نیازمند گقتمان ها جدیدی است. تلاش ما طرح گفتمان های جدید در حوزه مسائل نظری چپ، برنامه، سیاست و الگوهای حزبی است.. مطالب زیادی در این موضوعات نوشته شده و در دوره قبلی به صورت سه مجموعه جمع آوری شد که حجم آن بیش از هزار صفحه بود. در این دوره هم مطالب زیادی تهیه شده و گفتگوهای زیادی انجام گرفته که در تارنمای “به پیش” درج گردیده است. پویائی یکی از مشخصه های سه جریان است. جریان نوپا بالطبع تلاش خواهد کرد فکر خود را برای پذیرش اندیشه های نو باز بگذارد و با تحولات روز خود را منطبق تماید.

وحدت و غلبه برپراکندگی و انشعابات

شاید بتوان گفت که اهمیت اصلی برگزاری کنگره و وحدت سه جریان، شنا کردن در جهت مخالف روندهای جاری در بین جریان های سیاسی و به ویژه احزاب و سازمان های چپ است. نگاهی به صفوف چپ در طی سه دهه گذشته، حکایت از جدائی ها و انشعاب ها دارد. کمتر موردی را می توان یافت که امر وحدت در صفوف نیروهای سیاسی پیش رفته باشد. میزان جدائی ها و انشعاب ها قابل مقایسه با نزدیکی ها، همکاری و وحدت نیست.

 

ما هم جدائی ها و انشعابات را تجربه کردیم و هم روند نزدیکی ها و وحدت را. جدائی ها و انشعابات به راحتی و گاه در کوتاه مدت صورت می گیرد. ولی وحدت روندی است دشوار، طولاتی مدت، طاقت فرسا، همراه با موانع و فراز و فرودها است. در وحدت نیروهای ماند و بازدارنده فعال می شوند و پیشرفت کارها را سد می کنند. وحدت، پیگیری، استواری، انعطاف و اراده قوی می خواهد تا در مقابل انبوه مشکلات بایستد و سرخم نکند.

 

روندی که تا کنون طی شده، نشان می دهد که می توان بر دشواری ها غلبه کرد و راه وحدت را گشود. پراکندگی چپ نقطه ضعف بزرگ آن است و نزدیکی، اتحاد و وحدت می تواند به نقطه قوت آن تبدیل شود و برای سایر جریان های سیاسی کشور الگوی مثبتی باشد.  

 

در جریان فدائی در سال های اول انقلاب چند انشعاب صورت گرفت. اکثر انشعابات آن زمان توجیه ناپذیرند و برخورد معقولانه و انعطاف پذیری دو طرف می تواند جلو انشعابات را بگیرد. طبعأ اگر رهبری آن موقع فکر و تجربه امروزی را داشت، جلو برخی انشعابات را می گرفت. اختلافات در حزب و سازمان سیاسی امری است طبیعی که مرتبأ زاده می شود و نمی توان این واقعیت را نفی کرد. ولی آنچه مهم است ظرفیت سازی و تامین حق بیان نظر برای اعضاء است.

 

تلاش ما این است که بدرجاتی بر عواقب آن جدائی ها و انشعاباتی که در سال های اول انقلاب اتفاق افتاد، غلبه کنیم. بعد از سال ها روند فاصله گیری و انشعاب در صفوف جریان فدائی، اینک نزدیکی های شکل گرفته در طی دهه گذشته در حال فراروئیدن به وحدت بین آن هاست.

سال نو، سال پرمخاطره و شاید سرنوشت سازی برای کشور ماست. امید است که کنگره و وحدت سه جریان گامی باشد در جهت نزدیکی نیروهای چپ و نیروهای جمهوریخواه که اتحاد آن ها ضرورت امروز جامعه ماست.  همکاری، ائتلاف و وحدت نیروهای سیاسی پاسخ به الزامات جامعه ماست.

 
تاریخ انتشار : ۹ فروردین, ۱۳۹۷ ۶:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم

اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»

بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر

روایت زنان افغانستانی از رد مرز