یکشنبه ۲۵ شهریور ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۹

یکشنبه ۲۵ شهریور ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۹

«زن، زندگی، آزادی»؛ بانگ بلند آزادی‌خواهی!
ازخوانی اسناد و قوانینی که قواعد اختناق را تنظیم می‌کنند، گشودن دریچه‌ای است تا از آن به دهه‌ها سرکوب بی‌امان، کشتار معترضان و «جراحی» به‌جان‌آمدگان بنگریم و یقین کنیم که...
۲۴ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
جنگ، صعود راست افراطی و فرصت‌های سیاست چپ. گفتگویی با جرمی کوربین
من برای اولین بار به‌عنوان یک نامزد مستقل شرکت کردم، زیرا حزب کارگر از قرار دادن نام من به‌عنوان نامزد امتناع کرد … و ما پیروز شدیم. بیانیه انتخاباتی من...
۲۴ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: مجله هفته
نویسنده: مجله هفته
به پیشواز چهارپاره ای از صنم نافع
دخترِ موطلاییِ شاداب، شاهد زادن کبوترهاست، رفته تنها، به جنگ تنهایی، پای در راهِ جمع بهترهاست، ....
۲۴ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: مسعود دلیجانی
نویسنده: مسعود دلیجانی
هفته‌ای که گذشت
سفر آقای پزشکیان، نفر دوم حکومت اسلامی در ایران؛ به عراق، از مهمترین رویدادهای چند روز گذشته است. عراق با ایران و امریکا روابط گرم و دوستانه‌ای دارد. ايران و...
۲۴ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: بیژن رحمانیان
نویسنده: بیژن رحمانیان
ديجی‌کالا و ستاد اجرايی فرمان امام
فساد در ایران چالشی دیرینه است. پیش‌تر بسیاری از ایرانیان قدرت‌های خارجی را سرچشمه فساد در ایران می‌دانستند. در دوران قاجار؛ ایرانی‌ها فساد را محصول رقابت میان انگلیس و روسیه...
۲۳ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: بیژن رحمانیان
نویسنده: بیژن رحمانیان
به مناسبت دومین سالگرد جنبش انقلابی «زن، زندگی، آزادی»
آنچه مسلم است، پس از جنبش «زن، زندگی آزادی»، فاصله مردم با نظام حاکم هر روز بیشتر شده‌است. خواست تغییرات بنیادی در جامعه به یک خواست عمومی تبدیل شده‌است. افشای...
۲۲ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
روزی که خبر اعدام کامران را شنیدم ( درباره کامران رشیدی )
خشکم زده بود. مسئولی که آنجا بود با تعجب نگاهم‌ میکرد، دستانم می لرزید، از من پرسید اتفاقی افتاده، بدون کلمه ای فقط سرم را به علامت تایید تکان دادم...
۲۱ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران

در همبستگی با اعتراضات مردم خوزستان

ما با اعتراضات مردم خوزستان اعلام همبستگی می کنیم و خواهان رسيدگی عاجل به وضعيت مردم اهواز و ساير مناطق خوزستان هستيم. ما بی اعتنائی مسئولين حکومت به بحران زيست محيطی را محکوم و خواهان اختصاص بودجه کافی به مسائل زيست محيطی و سپردن مسئوليت  امور زيست محيطی به کارشناسان و نظارت نهادهای مردمی طرفدار محيط زيست هستيم.

در روزهای اخیر شاهد تظاهرات مردم خوزستان علیه بی عملی دولت در بحران ریزگردها بوده ایم. ریزگردها و تبعات آن به معنای واقعی نفس مردم خوزستان را بریده، مشکلات و خسارت های زیاد را به مردم استان به وجود آورده است. هرچند خوزستانی ها سال هاست به علت گرد و غبار از تنفس دشوار رنج می برند اما شدت آلودگی هوای مناطقی از این استان در این روزها آن قدر بالا رفته که حتی برق رسانی را هم مختل کرده اند. در نتیجه، زندگی در بخش بزرگی از استان خوزستان روال عادی ندارد. ادارات و مؤسسات اقتصادی و مدارس به طور مکرر تعطیل و بیمارستان ها مملو از مردمی است که بر اثرگرد و غبار بیمار شده اند. شماری از خوزستانی ها در جستجوی راهی برای تغییر محل زندگی اند.

اما همه اهالی خوزستان نمی توانند به راحتی خانه و کاشان شان را رها کنند و به دنبال سرنوشتی نامعلوم رهسپار مناطقی دیگر شوند. اکثر خوزستانی ها ناچارند در موطن خود بمانند و از این رو، از دولت انتظار دارند هر آنچه در توان دارد برای کاستن از رنج مردم این خطه انجام دهد. خوزستانی ها که می بینند مسئولان جمهوری اسلامی اقدام موثری برای رفع و کاهش این بحران نمی کنند، به اعتراض برخاسته اند.

همه می دانند که منشاء بخشی از ریزگردها درکشورهای همسایه است و بهمین جهت مهار بخشی از علل انتشار ریزگردها در مناطقی از جنوب و جنوب غربی ایران، در حیطه اختیارات دولت ایران قرار ندارد. اینکه خوزستان زیبا در دهه های پیش با چنین مشکلی در ابعاد کنونی کمتر مواجه بود و اکنون با آن دست به گریبان است تا حدی به تغییرات جوی جهانی مربوط است. اما بخشی دیگر از عوامل پیدایش ریزگردها به عملکرد دولت های منطقه و خود ایران مربوط است. در دهه های اخیر، ترکیه پروژه ای را برای احداث حدود بیست سد روی دو رود دجله و فرات پیش برده که بر خشکی اقلیم عراق به شدت افزوده است. این امر و نیز اقدام دولت صدام حسین در خشکاندن هورهای جنوب عراق به منظور از بین بردن مخفیگاه مخالفان شیعه در دهه ۱۳۷۰، خشک شدن مناطق وسیعی از جنوب عراق را موجب گردیده است. بر این عوامل باید دستکاری ناکارشناسانه دولت جمهوری اسلامی در محیط زیست ایران و بی توجهی نسبت به هشدارهای مکرر کارشناسان و فعالین محیط زیست را نیز افزود. برخی کارشناسان محیط زیست در ایران می گویند در حدود نیمی از حجم ریزگردها منشأ داخلی دارد. نه تنها تالاب های عراق،‌ بلکه بسیاری از جلگه های جنوب غربی ایران نیز که قبلا پوشش گیاهی داشته اند،‌ در نتیجه سدسازی های بی رویه از دوران رفسنجانی به این سو به بیابان تبدیل شده اند. همه این عوامل،‌ دست به دست هم داده و وضعیت را به جایی رسانده ا ند که می  بینیم.

هر چند تغییرات اقلیمی در درازمدت عمل می کنند اما دولت نمی تواند به بهانه عواملی که ذکر شد از زیر بار مسئولیت آن شانه خالی کند.  دولت ها مسئول یاری رساندن به آن گروه از شهروندان اند که از بحران های زیست محیطی آسیب می بینند.  ما در سه سالی و نیمی که از مسئولیت دولت روحانی می گذرد شاهد هیچ اقدام و ابتکار درخور ابعاد بحران زیست محیطی خوزستان از جانب این دولت نبوده ایم. بحران ریزگردها مانند مسائلی مثل آزادی سیاسی نیست که تیم روحانی بتواند بی عملی و بی مسئولیتی خود در مورد آن را با اشاره به قدرت رهبر و سپاه توجیه کند. دولت روحانی می توانست با همین حد اختیارات دست به بسیاری اقدامات پیش گیرانه برای کاستن از رنج خوزستانی ها بزند که انجام نداده است. در این سه سال و نیم می شد برای متوقف کردن خشکی جلگه های خوزستان دست به اقدامات عاجل زد. می شد به توسعه پوشش گیاهی در این مناطق پرداخت.  می شد ستاد بحران تشکیل داد و در آن از کارشناسان داخلی و خارجی بهره گرفت. می شد منابع مالی بسیار بیشتری به حل این بحران اختصاص داد. تحریم ها و کمبود منابع مالی نمی توانند توجیه بی عملی در این بحران باشند. این بحران تا حدی شدید است که مشابه آن در کشورهای دیگر،‌ دولت ها را وادار به اقدامات ضربتی مانند استفاده از پرسنل نیروهای مسلح و حتی گرفتن عوارض و مالیات مخصوص از ثروتمندان برای تأمین بودجه ویژه کرده است. بهانه نداشتن بودجه در کشوری که مسئولان آن حقوقهای نجومی می گیرند نمی تواند خشم مردم را برنیانگیزد.

حتی امروز نیز که کار به قطع برق و مختل شدن کل جریان زندگی در خوزستان کشیده است از دولت روحانی تحرک قابل توجهی نمی بینیم. نه تنها به درد مردم نمی رسند بلکه حتی از یک بازدید خشک و خالی برای ابراز همدردی نیز ابا دارند.

واقعیت این است که بخش اعظم بودجه در جمهوری اسلامی مصروف نهادهای امنیتی و ایدئولوژیک آن، و پیشبرد سیاست های منطقه ای برای بسط شیعیگری می گردد. خامنه ای که بخش بزرگی از منابع مالی کشور در دست خود او و نهادهای تحت فرمان مستقیمش متمرکز است، ترجیح می دهد این منابع را صرف دخالت نظامی در کشورهای دیگر کند و از اختصاص حتی بخش کوچکی از این منابع به مردم آسیب دیده ایران دریغ می کند.  خامنه ای می توانست به جای ادامه دشمنی با کشورهای منطقه، به دولت دستور دهد برای همکاری با همسایگان غربی ایران برای مهار بحران اقدام عاجل انجام دهد. رهبر جمهوری اسلامی می  توانست به نهادهای تحت فرمانش دستور دهد به جای مسلح کردن گروه های دست نشانده در عراق،‌ بودجه مربوط به این کار را به احیای بخشی از هورهای جنوب عراق اختصاص دهند. مسئولیت خامنه ای در مورد این بحران، کمتر از مسئولیت دولت نیست. . وقتی روحانی اعتراف می کند که بودجه کشور به دشواری کفاف پرداخت های روزمره را می دهد، وقتی بخش قابل توجه و بی سابقه ای از این بودجه به انواع نهادهای ایدئولوژیک در جمهوری اسلامی اختصاص می یابد، روشن است که دیگر منبع و محلی برای پرداختن به بحران ریزگردها و بحران های نظیر، که مستلزم نگاه، برنامه و سرمایۀ بلندمدت اند، باقی نماند.

ما با اعتراضات مردم خوزستان اعلام همبستگی می کنیم و خواهان رسیدگی عاجل به وضعیت مردم اهواز و سایر مناطق خوزستان هستیم. ما بی اعتنائی مسئولین حکومت به بحران زیست محیطی را محکوم و خواهان اختصاص بودجه کافی به مسائل زیست محیطی و سپردن مسئولیت  امور زیست محیطی به کارشناسان و نظارت نهادهای مردمی طرفدار محیط زیست هستیم.

۲۸ بهمن ۱۳۹۵(١۶ فوریه ٢٠١٧)

 

 

 

تاریخ انتشار : ۲۹ بهمن, ۱۳۹۵ ۶:۵۸ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

نظام فرسوده، تحول‌خواهی مردم و چالش پزشکیان با هستۀ سخت قدرت!

سازمان ما وظیفۀ خود می‌داند در کنار دیگر نیروهای مترقی میهن‌مان، اعمال آقای پزشکیان و دولتی را که برمی‌گزیند با حد برآوردن خواست‌های مردم زیر نظر داشته باشد، در برابر انحراف از منافع ملی و نقض حقوق اساسی مردم بایستد و علیه آن مبارزه کند. موضع ما در قبال دولت پزشکیان قبل از همه با سیاست‌ها و عملکرد ایشان در قبال مطالبات جامعۀ مدنی و تشکل‌های مردمی گره خورده است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت

سفر آقای پزشکیان، نفر دوم حکومت اسلامی در ایران؛ به عراق، از مهمترین رویدادهای چند روز گذشته است. عراق با ایران و امریکا روابط گرم و دوستانه‌ای دارد. ایران و امریکا هردو؛ در صحنه سیاسی عراق صاحب نفوذ هستند. عراق میدان مبارزه‌ی نیروهای شبه‌نظامی عراقی مورد حمایت ایران و نیروهای ارتش امریکا مستقر در عراق هم هست.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

نظام فرسوده، تحول‌خواهی مردم و چالش پزشکیان با هستۀ سخت قدرت!

سازمان ما وظیفۀ خود می‌داند در کنار دیگر نیروهای مترقی میهن‌مان، اعمال آقای پزشکیان و دولتی را که برمی‌گزیند با حد برآوردن خواست‌های مردم زیر نظر داشته باشد، در برابر انحراف از منافع ملی و نقض حقوق اساسی مردم بایستد و علیه آن مبارزه کند. موضع ما در قبال دولت پزشکیان قبل از همه با سیاست‌ها و عملکرد ایشان در قبال مطالبات جامعۀ مدنی و تشکل‌های مردمی گره خورده است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

«زن، زندگی، آزادی»؛ بانگ بلند آزادی‌خواهی!

جنگ، صعود راست افراطی و فرصت‌های سیاست چپ. گفتگویی با جرمی کوربین

به پیشواز چهارپاره ای از صنم نافع

هفته‌ای که گذشت

دیجی‌کالا و ستاد اجرایی فرمان امام

به مناسبت دومین سالگرد جنبش انقلابی «زن، زندگی، آزادی»