شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۴

شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۴

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!
کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم
بیاییم رنجِ این روزهای دشوار را کم کنیم. با تغییر در نگرش، با چه باید کردِی دیگر… با عشق و زنده‌باد زندگی… نکبتِ جنگ، خانمان‌سوز است… بیانِ خواستِ یک‌صدایِ برقراری...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»
این هفت جریان کردستانی، در جریان تهاجم بسیار کارشده، هدفمند و برنامه ریزی شده برای لیبیایی کردن ایران، از سوی “جامعه جهانی” به رهبری آمریکا و نیروی نیابتی اش اسرائیل،...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر
مردم پس از آنچه گذشت انتظاراتی از حکومت دارند... در کوتاه‌مدت، اقداماتی سریع و نمادین چون آزادی زندانیان‌ سیاسی و تغییر واضح در رویکردهای رسانۀ ملی کمترین توقعات است. برگزاری...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: میرحسین موسوی
نویسنده: میرحسین موسوی
روایت زنان افغانستانی از رد مرز
آنچه می‌خوانید روایت چهار زن افغان‌تبار است که سال‌ها در ایران زندگی کرده‌، فرزند به دنیا آورده‌، کار کرده‌ و روابط انسانی و پیوندهای عاطفی داشته‌اند اما در چند ماه گذشته...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند
ما با نام تو، نه فقط از تو، که از همه‌ی آدم‌های ایستاده یاد می‌کنیم. از آن‌ها که هنوز باور دارند: آزادی، امتیاز نیست — فضیلت است و حقیقت، اگرچه...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
عظمت را دوباره به جنبش ضدجنگ برگردانیم
قصد این نوشته بررسی شرایطی که به جنگ اخیر ختم شد، سیاست‌های مرگبار رهبران جمهوری اسلامی و یا جنایات اسرائیل در منطقه نیست. بلکه یافتن راهی برای تقویت جنبش ضدجنگ...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: رضا جاسکی
نویسنده: رضا جاسکی

در پس هاله نور

من اطمينان دارم بشريت در سراسر جهان و از جمله در ايران و آمريکا، بسيار زودتر از آنچه تئوريسين های آخرالزمانی تصور می کنند، نظريات آنان را به تاريخ خواهد سپرد و انسان گرايی را به عنوان محور سياست ورزی دوباره کشف خواهد کرد

فیلمی را که در آن، محمود احمدی نژاد نزد آیت الله جوادی آملی از خاطرات سفر نیویورکش و از هاله نوری که او را احاطه کرد، می گوید، همه دیدند. خنده و مزاح، واکنش غالب در قبال این فیلم بود. توجه اکثر کسان، به حالیات مالیخولیایی رئیس جمهوری اسلامی جلب شد. آنچه کمتر مورد بحث قرار گرفت، جایگاه این هاله نور در سلسله ابراز ارادتهای احمدی نژاد و حامیان قدرتمند او در میان روحانیون حاکم به امام زمان و سناریوی آخرالزمان بود. از همان روزهای مبارزات انتخاباتی، که یکی از پدرخواندگان احمدی نژاد از فرد سومی نقل کرد که امام زمان به خواب این فرد آمده و از او خواسته است برای احمدی نژاد دعا کند، طلایه های کاروانی که به سوی جانشینی اصلاح طلبان روان بود، پدیدار شد. پس از انتخابات نیز احمدی نژاد در مناسبتهای مختلف، وفاداری خود را به مسلک آخرالزمانی ها نشان داد. او حتی فراموش نکرد که در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز از امام زمان بگوید. بعداً در ایران گفت که وظیفه دولتش، تدارک حکومت امام زمان است. و در جمعی دیگر، علت هراس آمریکا از جمهوری اسلامی را چنین توضیح داد که آنچه ایالات متحده از آن می ترسد، در حقیقت حکومت جهانی مهدی است. 
این مهم نیست که رئیس جمهوری اسلامی، این حرفها را که زده است خود باور دارد یا نه. آنچه در رابطه با این اظهارات اهمیت دارد، محتوا و زمینه ایدئولوژیک این گونه سخنان است. 
آخرالزمان، از ارکان اصلی جهان بینی آن دسته از افراطیون مذهبی است که دنیای موجود و انسانهای درون آن را مملو از گناه و سزاوار نابودی می بینند. در روایات آمده است تا زیر شکم اسب امام زمان سیل خون بالا خواهد آمد، خون مردم گناهکاری که به جای شمشیر زدن در رکاب مهدی موعود، پیرو دجال، مدعی دروغین نجات بشریت خواهند شد و در برابر حکومت جهانی منجی واقعی خواهند ایستاد. امام زمان با دریایی از خون، جهان را از لوث گناه پاک خواهد کرد. 
تا آن روز، نگاه منتظران امام زمان به جهان و انسانهای آن، نگاهی مملو از اشمئزاز و انزجار است. این انسانهای گناهکار را باید از دم تیغ گذراند تا تباهی و معصیت، جای خود را به حکومت جهانی اسلام بدهد. 
همه پیروان فلسفه انتظار، این عقیده را چنین صریح بیان نمی کنند. اما جوهر نظر آنان یکی است. در این دستگاه نظری، انسان و آرزوها و خواستهای «این جهانی» او، دنیا را به سوی سیاهی و گناه می برد. این سیر انحطاط و سقوط، تا زمانی ادامه خواهد داشت که تباهی دنیا را فرا گیرد و زمینه برای ظهور منجی بشریت فراهم شود. 
اسلام گرایان افراطی شیعه، تنها تندروهای مذهبی پیرو نظریات «آخرالزمانی» نیستند. «آخرالزمان» یا «آپوکالیپس»، جایگاه ثابتی در بسیاری از جهان بینی های مذهبی دارد. با اینکه برداشت غالب از الهیات مسیحی، این است که منجی پیش بینی شده در باورهای قوم یهود (مسیح)، ۲۰۰۰ سال پیش ظهور کرد و راه نجات بشر را با بر دوش گرفتن بار گناهان او گشود، برخی مسیحیان افراطی هنوز به سناریوهای آخرالزمانی وفادارند و برآنند که راه نجات بشر از جنگی بزرگ و سرنوشت ساز می گذرد. به ویژه در میان تندروهای مسیحی آمریکایی، چنین نظریاتی طرفداران بسیار دارد. 
آبشخور برخی از محافل جنگ افروز و میلیتاریست حاکم بر ایالات متحده، همین نظریات است. گروهی از آنان، جنگی را که جرج بوش علیه «تروریسم» اعلام کرده است، از طلایه های آپوکالیپس یا حتی آغاز آن می دانند. در این جنگ، خیر و شر در برابر هم صف کشیده اند. در زمان رونالد ریگان رئیس جمهور آمریکا در دهه هشتاد، بلوک شرق، اردوگاه شر بود و وقتی این اردوگاه از هم پاشید، چند سالی طول کشید تا آخرالزمانی های آمریکایی، در هیأت بنیادگرایان اسلامی، شر جدید را یافتند. دنیا دوباره با موازین و الگوهای نظری بنیادگرایان مذهبی آمریکایی انطباق یافت و «تصادفاً» با منافع مجتمع نظامی – صنعتی آمریکا نیز. 
بدین ترتیب، در دو سو، کسانی صف بسته اند که نظرات و مواضعی مشابه دارند و البته هریک، دیگری را تجسم شر می نامد. 
من اطمینان دارم بشریت در سراسر جهان و از جمله در ایران و آمریکا، بسیار زودتر از آنچه تئوریسین های آخرالزمانی تصور می کنند، نظریات آنان را به تاریخ خواهد سپرد و انسان گرایی را به عنوان محور سیاست ورزی دوباره کشف خواهد کرد. انسان همین دنیا، انسان با خواستهای زمینی و آرزوهای مشترکش، مرکز توجه و کانون سیاست نیروهای دمکرات و مترقی در سراسر جهان است. این انسان، در همین جهان می زید و این جهان را دوست دارد، و به کسانی اعتماد می کند و روی می آورد که همین جهان را، حتی اگر شده ذره دره و میلیمتری، «قابل زندگی»تر می کنند. کسانی که با کار و تلاش روزمره خود، بطلان این ادعا را که بشر رو به تباهی می رود، نشان می دهند. کسانی که در قرن های اخیر، بر انتظار عمر همه انسانها در همه کشورها افزوده اند، از شمار کودکانی که در نخستین سالهای زندگی می میرند کاسته اند، به گرسنگی، فقر، بیماری، بیسوادی و جهل اعلام جنگ داده اند، برای آزادی انسان و عدالت در جوامع بشری می رزمند و منتظر منجی آسمانی نمانده اند. 

بخش : سياست
تاریخ انتشار : ۲۱ آذر, ۱۳۸۴ ۵:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم

اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»

بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر

روایت زنان افغانستانی از رد مرز

در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند