جمعه ۲۰ تیر ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۸

جمعه ۲۰ تیر ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۸

روایت زنان افغانستانی از رد مرز
آنچه می‌خوانید روایت چهار زن افغان‌تبار است که سال‌ها در ایران زندگی کرده‌، فرزند به دنیا آورده‌، کار کرده‌ و روابط انسانی و پیوندهای عاطفی داشته‌اند اما در چند ماه گذشته...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند
ما با نام تو، نه فقط از تو، که از همه‌ی آدم‌های ایستاده یاد می‌کنیم. از آن‌ها که هنوز باور دارند: آزادی، امتیاز نیست — فضیلت است و حقیقت، اگرچه...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
عظمت را دوباره به جنبش ضدجنگ برگردانیم
قصد این نوشته بررسی شرایطی که به جنگ اخیر ختم شد، سیاست‌های مرگبار رهبران جمهوری اسلامی و یا جنایات اسرائیل در منطقه نیست. بلکه یافتن راهی برای تقویت جنبش ضدجنگ...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: رضا جاسکی
نویسنده: رضا جاسکی
شوخیِ تلخِ تاریخ!
اگر به‌فرض در جهان وارونۀ کنونی شانسی هم برای ربودن جایزۀ صلح نوبل برای یک صلح‌طلب قلابی چون ترامپ و به قول خود وی استقرار صلح از موضع اقتدار وجود...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: تقی روزبه
نویسنده: تقی روزبه
ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن
هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ...
۱۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، کشور را منزوی‌تر می کند.
جبهه اصلاحات ایران با انتشار بیانیه‌ای مصوبه اخير مجلس به منظور تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را برخلاف مصالح ملی، امنیت کشور و منافع مردم ایران خواند و...
۱۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: جبهه اصلاحات ایران
نویسنده: جبهه اصلاحات ایران
بیانیه مجامع اسلامی ایرانیان در باره دستگیریها، اعدامهای اخیر و برخورد با مهاجران افغانستانی
فرصتی فراهم آمد تا بنا بر حافظه تاریخی، ایرانیان در مقابل تهاجم بیگانه، همبستگی ملی کم نظیری را به نمایش بگذارند که افکار عمومی را درجهان تحت تاثیر قرار داد...
۱۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: مجامع اسلامی ایرانیان
نویسنده: مجامع اسلامی ایرانیان

دیدار هیات پارلمانی اروپا با نسرین ستوده و جعفر پناهی با واکنش مجلس مواجه شد

با مساعد شدن شرایط این هیات ضمن سفر به تهران فرصت را از دست نداده و با ستوده و پناهی ملاقات کردند. ملاقاتی که با مخالفت برخی از نمایندگان مجلس روبرو شده بود. جواد کریمی قدوسی یکی از نمایندگانی بود که پیش از این سفر اعلام کرده بود به هیچ عنوان اجازه دیدار با ستوده و پناهی داده نخواهد شد. حالا این دیدار انجام شده و نمایندگان به آن خوشبین نیستند.

دیدار هیات پارلمانی اروپا با نسرین ستوده فعال اجتماعی و جعفر پناهی، فیلمساز با واکنش‌های تند نمایندگان مجلس مواجه شد. هیات هشت نفره پارلمانی اروپا که روز پنجشنبه به سرپرستی خانم گرونبرگ، رییس کمیته روابط با جمهوری اسلامی ایران در پارلمان اروپا به ایران سفر کرده‌اند روز جمعه با نسرین ستوده و جعفر پناهی در محل سفارت یونان دیدار کردند. دیداری که به آسانی صورت نگرفت.

روزنامه اعتماد دراین باره نوشت:‌پارلمان اروپا، سال گذشته، جایزه حقوق بشر خود را که «ساخاروف» نام دارد، به طور مشترک به ستوده و پناهی اهدا کرد که این دو به دلیل ممنوع‌الخروجی موفق به دریافت جایزه خود نشدند.

برخی از اعضای هیات پارلمانی اروپا نیز تصمیم داشتند همان زمان طی سفر برنامه‌ریزی‌شده‌یی به تهران، ضمن دیدار با ستوده و پناهی، دعوتنامه رسمی پارلمان اروپا از آنها در ارتباط با دریافت جایزه ساخاروف را به دست آنها برسانند. اما سفر هیات اروپایی مذکور به دلیل عدم پذیرش شرط آنها مبنی بر دیدار با نامبردگان به ایران لغو شد. اما بعد از انتخابات ۲۴ خرداد شرایط به سمتی رفت که دیپلماسی حسن روحانی رییس جمهوری، راه را برای باز شدن درهای ایران روی اروپا و هیات پارلمانی آن گشود. با مساعد شدن شرایط این هیات ضمن سفر به تهران فرصت را از دست نداده و با ستوده و پناهی ملاقات کردند. ملاقاتی که با مخالفت برخی از نمایندگان مجلس روبه‌رو شده بود. جواد کریمی قدوسی یکی از نمایندگانی بود که پیش از این سفر اعلام کرده بود به هیچ عنوان اجازه دیدار با ستوده و پناهی داده نخواهد شد. حالا این دیدار انجام شده و نمایندگان به آن خوشبین نیستند. حتی برخی مسوولان از این دیدار اظهار بی‌اطلاعی کرده‌اند. چنانکه سیدمحمد یثربی، مدیرکل تشریفات مجلس شورای اسلامی به فارس گفته که «تشریفات مجلس هیچ‌گونه اطلاعی از اینکه چه کسی مجوز چنین دیداری را صادر کرده، ندارد و ما فقط برنامه‌های هیات پارلمانی اروپا در سفر به تهران را تنظیم کردیم و اینکه هیات پارلمانی اروپا با نسرین ستوده و جعفر پناهی دیدار داشته باشد یا نداشته باشد، ما دخیل نبودیم.»

در همین راستا حسن قشقاوی، معاون امور مجلس وزارت خارجه گفته که «شأن مجلس به‌گونه‌یی نیست که وزارت خارجه برای برنامه یک هیات پارلمانی خارجی مجوزی بدهد، اما گاهی درباره کلیات سفر هیات‌های پارلمانی از وزارت خارجه استعلام می‌شود.»این درحالی است که احمد بخشایش اردستانی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اعلام کرده که «این هیات در جریان سفر خود، با نسرین ستوده و جعفر پناهی، دیدار کردند که این دیدار پیش از سفر مورد توافق طرفین قرار گرفته بود.»

این دیدار اقدامی ضدامنیتی است

در راستای مخالفت‌های برخی نمایندگان روز گذشته ابراهیم آقامحمدی، نماینده خرم‌آباد در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت: من به عنوان عضو کمیسیون امنیت ملی هیچ اطلاعی از این دیدار نداشتم و از طریق رسانه‌ها از وقوع آن مطلع شدم. وی این دیدار را یک اقدام ضدامنیتی دانست و تاکید کرد که مجلس از وزارت اطلاعات و خارجه در این باره توضیح خواهد خواست. به گزارش فارس، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با طرح این پرسش که هیات پارلمانی اروپا به چه صورت و با هماهنگی چه کسانی با این دو نفر دیدار کرده است، گفت: اگر قرار است هیات پارلمانی اروپایی‌ها به تهران بیاید باید کمیسیون امنیت ملی از جزییات سفر آنها آگاه باشد و این در حالی است که ما اطلاعی در این زمینه نداشته‌ایم. در همین حال عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: دیدار هیات پارلمانی اروپا با این دو نفر نشان‌دهنده بی‌توجهی مسوولان اجرایی به هشدار مجلس است. جواد کریمی قدوسی، نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی گفت: هیات پارلمانی اروپا می‌تواند در جریان سفر خود دیدارهایی را با همتایان خود و همچنین مقامات قوای سه‌گانه در ایران داشته باشد اما دیدار با این دو نفر، نوعی بدعت در عرصه دیپلماسی و در جمهوری اسلامی ایران است.

در همین حال محمدحسن آصفری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ضمن انتقاد شدید از دیدار هیات پارلمانی اروپا با دو تن از فعالان فتنه گفت: وزارت اطلاعات و مجلس پاسخگوی این دیدار باشند. نماینده اراک گفت: بسیار متاسفم که یک هیات پارلمانی از اروپا که قرار است برای بحث‌های مرتبط با پارلمان و گسترش روابط به تهران سفر کند، با این دو فرد ملاقات کرده است. عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با گلایه شدید نسبت به این دیدار تصریح کرد: دستگاه‌های امنیتی و حتی مجلس هم باید پاسخگوی این موضوع باشند.

سفر هیات‌های پارلمانی کرواسی و فرانسه به تهران به تعویق افتاد

از مخالفت‌ها که بگذریم تعویق سفر هیات‌های پارلمانی کرواسی و فرانسه هم از خبرهایی بود که بر حاشیه این رخداد افزود. بر همین اساس هیات‌های پارلمانی فرانسه و کرواسی که بنا بود هفته جاری به تهران سفر داشته باشند، سفرشان به تعویق افتاد و تاکنون نیز تاریخ جایگزینی برای آن در نظر گرفته نشده است. به گزارش فارس، هیات پارلمانی کرواسی به دلیل جلسه فوق‌العاده پارلمان این کشور هفته گذشته سفر خود به تهران را به تعویق انداخت و هیات پارلمانی فرانسه نیز سفر خود را که بنا بود از ۲۲ تا ۲۵ آذر به تهران انجام شود به دلایل نامعلوم به تعویق انداخت.

تصویر نادرستی از واقعیات جامعه ایران نشان داده می‌شود

با این همه روز گذشته رییس کمیته روابط با جمهوری اسلامی ایران در پارلمان اروپا با کاظم جلالی، رییس گروه روابط با پارلمان اروپا در مجلس شورای اسلامی دیدار و گفت‌وگو کرد. کاظم جلالی میزبان و دعوت‌کننده این هیات پارلمانی برای سفر به ایران است.

جلالی در ابتدای این دیدار با اشاره به اهمیت گفت‌وگو و رایزنی میان مجلس شورای اسلامی و پارلمان اروپا گفت: گفت‌وگوهای مستمر طرفین می‌تواند در شناخت و درک متقابل از دیدگاه‌ها و ایجاد تفاهم موثر باشد.

به گزارش ایسنا، وی در همین راستا آمادگی مجلس شورای اسلامی بر تداوم گفت‌وگوهای فیمابین را مورد تاکید قرار داد و افزود: انجام گفت‌وگوهای منظم و مستمر میان مجلس شورای اسلامی و پارلمان اروپا ضروری به نظر می‌رسد. رییس مرکز پژوهشهای مجلس در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: غرب تحلیل درستی از واقعیات جامعه ایران ندارد و به همین دلیل دچار خطا در تحلیل و تصمیم‌گیری در ارتباط با ایران شده است.

در ادامه این دیدار کرونبرگ، رییس کمیته روابط با جمهوری اسلامی ایران در پارلمان اروپا با اشاره به تاریخ و فرهنگ غنی ملت ایران گفت: پارلمان اروپا از نتایج مذاکرات ۱+۵ با جمهوری اسلامی ایران حمایت کرده و امیدوار است از طریق اقدامات اعتماد‌سازانه مذاکرات به جلو برود. کرونبرگ در ادامه با ابراز خرسندی از سفر به کشورمان و آشنایی با واقعیات جامعه ایرانی افزود: رسانه‌ها تصویر نادرستی از واقعیات جامعه و افکار عمومی ایران نشان می‌دهند که می‌توان با سفر هیات‌های مختلف به ایران این تصویر مخدوش اصلاح شود.

وی در همین چارچوب بر اهمیت تبادل هیات‌های پارلمانی میان تهران و پایتخت‌های اروپایی تاکید کرد. در این دیدار جهانگیرزاده، شوشتری، مره صدق نمایندگان مردم ارومیه، قوچان و جامعه کلیمیان ایران در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از معیارهای دوگانه غرب درباره حقوق بشر و تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه علیه جمهوری اسلامی ایران به ویژه تحریم دارویی سخنانی بیان کردند.

اعلام حمایت پارلمان اروپا از توافق ایران و ۱+۵

همچنین هیات پارلمانی اروپا با نمایندگان اقلیت‌های دینی در مجلس شورای اسلامی در محل مجلس شورای اسلامی بیش از یک و نیم ساعت دیدار و گفت‌وگو کردند. در این دیدار هیات پالمان اروپا بر حمایت از توافق ایران و ۱+۵ در ژنو تاکید کردند. یوناتن بت‌کلیا در گفت‌وگو با ایسنا، درباره این دیدار گفت: نمایندگان در این دیدار نظر هیات پارلمانی اروپا را درباره تحریم‌های جدید امریکا علیه ایران پرسیدند و آنها پاسخ دادند که هر توافقی که خانم اشتون پای آن را امضا کرده باشد، مورد حمایت اتحادیه اروپا و پارلمان اروپا نیز خواهد بود. وی افزود: در این دیدار وضعیت کلی اقلیت‌های دینی در ایران و سابقه زندگی اقلیت‌های دینی در ایران، برای نمایندگان پارلمان اروپا تشریح شد و ما گفتیم که در ایران هیچگاه اقلیت‌های دینی تحت فشار قرار نگرفتند بلکه حتی کلیساهای ما زیرنظر میراث فرهنگی نگهداری می‌شوند. هیات پارلمانی اروپا اقامتی شش روزه در تهران خواهند داشت و قرار است با مقامات ایرانی دیدار و گفت‌وگو کنند.

تاریخ انتشار : ۲۴ آذر, ۱۳۹۲ ۱۱:۱۱ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

روایت زنان افغانستانی از رد مرز

در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند

عظمت را دوباره به جنبش ضدجنگ برگردانیم

شوخیِ تلخِ تاریخ!

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، کشور را منزوی‌تر می کند.