یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۸

یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۸

عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.
مذاکراتی که زیر سایه جنگ برگزار می‌شوند ذاتاً ناپایدار هستند و گفتگو در میان تهدیدها هرگز واقعی نیست. برای موفقیت، دیپلماسی باید بر اساس احترام متقابل بنا شود.... مردم آمریکا...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: عباس عراقچی
نویسنده: عباس عراقچی
کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!
کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم
بیاییم رنجِ این روزهای دشوار را کم کنیم. با تغییر در نگرش، با چه باید کردِی دیگر… با عشق و زنده‌باد زندگی… نکبتِ جنگ، خانمان‌سوز است… بیانِ خواستِ یک‌صدایِ برقراری...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»
این هفت جریان کردستانی، در جریان تهاجم بسیار کارشده، هدفمند و برنامه ریزی شده برای لیبیایی کردن ایران، از سوی “جامعه جهانی” به رهبری آمریکا و نیروی نیابتی اش اسرائیل،...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر
مردم پس از آنچه گذشت انتظاراتی از حکومت دارند... در کوتاه‌مدت، اقداماتی سریع و نمادین چون آزادی زندانیان‌ سیاسی و تغییر واضح در رویکردهای رسانۀ ملی کمترین توقعات است. برگزاری...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: میرحسین موسوی
نویسنده: میرحسین موسوی
روایت زنان افغانستانی از رد مرز
آنچه می‌خوانید روایت چهار زن افغان‌تبار است که سال‌ها در ایران زندگی کرده‌، فرزند به دنیا آورده‌، کار کرده‌ و روابط انسانی و پیوندهای عاطفی داشته‌اند اما در چند ماه گذشته...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند
ما با نام تو، نه فقط از تو، که از همه‌ی آدم‌های ایستاده یاد می‌کنیم. از آن‌ها که هنوز باور دارند: آزادی، امتیاز نیست — فضیلت است و حقیقت، اگرچه...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

رفع تبعیض در گرو تغییر است

داستان خيلى ساده است. امضا کنندگان طرح «يک ميليون امضا براى تغيير قوانين تبعيض آميز» فقط و فقط در پى برابرى هستند.هيچ مقوله ى ديگرى در کار نيست آنها. مى خواهد در جامعه اى باز، آزاد و انسانى احساس امنيت کنند.مى خواهند درپناه شايستگى به امکانات و فرصت‌هاى برابر دست يابند چرا که از هر گونه فرودستى رنج مي‌برند. نمي‌خواهند که بر مردان سلطه پيدا کنند که خود سال‌ها تحت سلطه بوده‌ا

داستان خیلی ساده است .امضا کنندگان طرح «یک میلیون امضا برای تغییر قوانین تبعیض آمیز »فقط و فقط در پی برابری هستند. هیچ مقوله ی دیگری در کار نیست. آنها  می خواهد در جامعه ای باز ، آزاد و انسانی احساس امنیت کنند.می خواهند درپناه شایستگی به امکانات و فرصت‌های برابر دست یابند چرا که از هر گونه فرودستی رنج می‌برند . واقعیت این است که امضا کنندگان این طرح می خواهند که دختران و زنان این مرز وبوم امروز و فردا طعم ترس ناشی از خشونت را نچشند و برای فرار از خشونت راه فرار وخودکشی ودیگرکشی را انتخاب نکنند .مستقل زندگی کنند و در همه امور مشارکت داشته باشند .و از حق انتخاب شغل مسکن مسافرت بهره مند شوند .

بدون تردید جهان در حال پیشرفت و دگرگونی است. تحولی که نیازهای جدیدی برای بشر امروز ایجاد کرده که پاسخ گویی به این نیازها اجتناب ناپذیر است و ایران به عنوان حلقه ای از زنجیر جامعه جهانی از این قاعده مستثنی نیست.

خیلی ساده است ،اگر ما نتوانیم پاسخ قانع کننده ای به نیازها و مطالبات نسل جدید بدهیم ،قطعا دچار بحران و عدم تعادل در مناسبات اجتماعی خواهیم شد. بنا براین لازم است که تا وقت باقیست و تا بحران ها مانند موریانه تمامی پایه های اجتماعی را از بنیان متلاشی نکرده است با اصلاح،تغییر و حتی وضع قوانین جدید پاسخی درخور به چالش ها و سوالات نسل امروز دهیم.

نسلی که دیگر باور ندارد زن برای خانه و پستو و آشپزخانه و زاییدن و خدمت به مرد آفریده شده است و مرد برای کار و بازار و کارخانه و تجارت و انحصار قدرت و ریاست.

نسلی که مایل است پا به پای مردان علم بیاموزد، حضور اجتماعی داشته باشد و از فرصت ها و مشاغل ، هویت و مالکیت برابر با مردان بهرمند شود و در نهایت در سایه ی برابری جنسیتی از تمامی حقوق انسانی استفاده کند. چرا که دیگر امروز مفهوم زن خوب ، زنی نیست که تنها اطاعت کند و مرد نان آور ، به قیمت نفقه ای که می پردازد تمکین جنسی زن را خریداری نماید.

زن امروز ، مایل به باز تعریف نقش های کلیشه ای گذشته است . نقش هایی که در طول تاریخ برای زنان رقم زده اند و چه بسا بسیاری از زنان نیز باور کرده بودند که این نقش ها تعریف شده و کاری جز همین تکالیف خانگی از آنها بر نمی آید. زنانی که تنها میتوانستند مردان بزرگ تربیت کنند اما هرگز خود به بزرگی دست نمی یافتند ، زنانی که تاریخ می ساختند ولی خود در تاریخ فراموش می شدند .

همچنان که بسیاری از مردان امروز هم به این باور رسیده اند که زنان در خلقت و قوانین و تکالیف برابر با مردان آفریده شده اند . نا برابری را بر نمی‌تابند و از هر گونه تبعیض و استثمار و تجاوز و تحقیر انسان دیگر به هر بهانه ای رنج می برند و مایل اند که در تعاریفی جدید میان تکالیف و حقوق و مسئولیت ها تعادل بر قرار شود .

بدیهی است در این میان گام اول ، اصلاح و تغییر در قانون اساسی و مدنی است ، اصلاحی که می تواند پایه های خاانواده را محکم و روابط خانوادگی و اجتماعی را مبتنی بر عقلانیت نماید .چرا که برخورد خشک و جمود در رابطه با با تفسیر کذشتگان از احکام و روایات که متوجه به زمان خود بوده اند، مناسب و شایسته ی جامعه ی در حال تغییر و تحول نیست و گره از مشکلات امروزی باز نخواهد کرد .چه بسا اگر اینمقاومت در مقابل تبعض و تحقیر با بهانه ی حفظ دین صورت گیرد ، اسلام را به عجز و نا توانی در برابر حل مشکلات و مسائل جهان و انسان معاصر متهم کند و هم چنان زن را قربانی قوانین تبعیض گرایانه ی اجتماعی سازد.

در کمال تاسف در یک هیاهوی تبلیغاتی مرد سالارانه ، مطالبات برابری خواهانه ، مطالباتی رادیکال و افراطی تلقی می شود . برخی حرکت جنبش زنان را جدایی طلبانه از روند اصلاح و یا دموکراسی خواهی می دانند ، برخی دیگر این جنبش را محکوم به بستر سازی برای انقلاب نرم و مخملی و ساتنی و انواع رنگ ها می کنند ، چه بسا عده ای این گونه فعالیت ها را مبتنی بر نوعی تنفر یا عقده گشایی از مردان می دانند ؛ تنفری که حذف مردان را می طلبد و رو در روی انان ایستاده است .بعضی دیگر جنبش را متهم به پیروی از یک مد یا تب داغ می کنند .

اما داستان خیلی ساده است .امضا کنندگان طرح «یک میلیون امضا برای تغییر قوانین تبعیض آمیز »فقط و فقط در پی برابری هستند.

هیچ مقوله ی دیگری در کار نیست آنها . می خواهد در جامعه ای باز ، آزاد و انسانی احساس امنیت کنند.می خواهند درپناه شایستگی به امکانات و فرصت‌های برابر دست یابند چرا که از هر گونه فرودستی رنج می‌برند .نمی‌خواهند که بر مردان سلطه پیدا کنند که خود سال‌ها تحت سلطه بوده اند و هر گونه نظام مبتنی بر تبعیض و سلسله مراتب را نقد می کنند .بر مردان کینه نمی ورزند چرا که خود منادی صلح ودوستی و برابری و عشق هستند و معتقدند که تنهادر سایه چنین ارزش‌هایی است که می توان به یک خانواده و جامعه مدرن و متعادل دست یافت.

از مد و تب هم پیروی نمی کنند که نه تنها وقت آن گذشته است بلکه هزینه بالای ان به پز وپرستیز نمی ارزد.واقعیت این است که امضا کنندگان این طرح مایلند که دختران و زنان این مرز وبوم امروز و فردا طعم ترس ناشی از خشونت را نچشند و برای فرار از خشونت راه فرار وخودکشی ودیگرکشی را انتخاب نکنند .مستقل زندگی کنند و در همه امور مشارکت داشته باشند .و از حق انتخاب شغل مسکن مسافرت بهره مند شوند .

انقلاب به رنگهای مختلف را هم به رقبای سیاسی سپرده اند تا در پس این رقابت ها قدرت و ثروت را میان خود تقسیم کنند که هرگز بهرهای از ان نصیب جامعه زنان نخواهد شد .

در نهایت این راه را آغاز کرده ایم و امید واریم همراهانی داشته باشیم که عقیده و عملشان یکی است. لاف حقوق زنان را نمی زنند تا در این میان نمد کلاهشان را ببافنند، رای زنان را در انتخابات مختلف مصادره کنند، روی دوش زنان به پست ومقام وپولی دست یابند و در اولین حرکت پس از دست یابی به قدرت به بهانه حفظ حریم خانه زنان را خانه نشین کنند و یا به دلیل پرهیز از ویترینی شدن زنان آنها را از قدرت حذف کنند .

ما امید واریم بتوانیم از یاری دوستانی بهره مند شویم که به همه ابنا بشر با هر عقیده ومسلکی و یا رنگ ومذهب و نژادی عشق بورزند وبه دلیل اینکه خود را حق و دیگران را باطل می دانند چاقوی حدف وطرد بر یکدیگر نکشند.

 

یکشنبه ۸ اکتبر ۲۰۰۶

 

بخش : زنان
تاریخ انتشار : ۲۳ مهر, ۱۳۸۵ ۲:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم

اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»

بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر

روایت زنان افغانستانی از رد مرز