شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۰۵:۱۳

شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۰۵:۱۳

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!
کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم
بیاییم رنجِ این روزهای دشوار را کم کنیم. با تغییر در نگرش، با چه باید کردِی دیگر… با عشق و زنده‌باد زندگی… نکبتِ جنگ، خانمان‌سوز است… بیانِ خواستِ یک‌صدایِ برقراری...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»
این هفت جریان کردستانی، در جریان تهاجم بسیار کارشده، هدفمند و برنامه ریزی شده برای لیبیایی کردن ایران، از سوی “جامعه جهانی” به رهبری آمریکا و نیروی نیابتی اش اسرائیل،...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر
مردم پس از آنچه گذشت انتظاراتی از حکومت دارند... در کوتاه‌مدت، اقداماتی سریع و نمادین چون آزادی زندانیان‌ سیاسی و تغییر واضح در رویکردهای رسانۀ ملی کمترین توقعات است. برگزاری...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: میرحسین موسوی
نویسنده: میرحسین موسوی
روایت زنان افغانستانی از رد مرز
آنچه می‌خوانید روایت چهار زن افغان‌تبار است که سال‌ها در ایران زندگی کرده‌، فرزند به دنیا آورده‌، کار کرده‌ و روابط انسانی و پیوندهای عاطفی داشته‌اند اما در چند ماه گذشته...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند
ما با نام تو، نه فقط از تو، که از همه‌ی آدم‌های ایستاده یاد می‌کنیم. از آن‌ها که هنوز باور دارند: آزادی، امتیاز نیست — فضیلت است و حقیقت، اگرچه...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
عظمت را دوباره به جنبش ضدجنگ برگردانیم
قصد این نوشته بررسی شرایطی که به جنگ اخیر ختم شد، سیاست‌های مرگبار رهبران جمهوری اسلامی و یا جنایات اسرائیل در منطقه نیست. بلکه یافتن راهی برای تقویت جنبش ضدجنگ...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: رضا جاسکی
نویسنده: رضا جاسکی

روزگار کنونی خشونت چندان مورد قبول عامه مردم و افکار عمومی جهانی نیست

شاید دو دلیل داشته باشد. یکی اینکه در روزگار کنونی خشونت چندان مورد قبول عامه مردم و افکار عمومی جهانی نیست و برای اینکه فعالیت خود را غیر خشونت آمیز نشان دهد از این استدلال بهره می جویند. دوم اینکه می خواهند نشان دهند که مبارزه مسلحانەای که دارند بیشتر دفاعی است و استراتژی اصلی ایشان فعالیت فرهنگی است.

سرنگونی رژیم جمهوری اسلامی از طریق احزاب کردستانی ممکن و میسر نخواهد بود

مصاحبە با خالد توکلی

خالد توکلی: احزاب کردستانی در وضعیت خوبی به سر نمی برند. از یک سو حکومت و احزاب اقلیم کردستان هر کدام به نوعی محدودیت هایی برایشان برقرار ساختەاند که مجال فعالیت اندکی دارند. ایران در بحث برجام موفقیتی بین المللی کسب کرد و در منطقه نیز نفوذ خود را گسترش داده است. تمامی اینها موجب شده است احزاب کردستانی دچار نوعی بلاتکلیفی و در عمل تعلیق فعالیتها شوند. برخی از آنها به لحاظ مالی نیز مشکلاتی جدی دارند و از این جهت که افکار عمومی مردم اقلیم کردستان نیز نسبت به آنها منفی شده است در رنجند.

کوردانه: محمدرضا اسکندری: همانطور که در جریان هستید رادیو وبسایت کوردانه در این مدت تلاش کرده است با هدف روشنگری و طرح موضوعات روز، به تجزیه و تحلیل شرایط منطقه، روژهلات کردستان و ایران بپردازد. برای دستیابی به این هدف مهم، تلاش کرده ایم با کارشناسان، در این زمینه به گفتگو بپردازیم و با تشریح رویدادها، به حقیقت نزدیک تر شویم. در این برنامه گفتگویی خواهیم داشت با «دکتر خالد توکلی» جامعه شناس، روزنامه نگار ،فعال سیاسی و مدرس دانشگاه ساکن سقز.

شرایط کنونی ایران و کردستان را چگونه ارزیابی می کنید ؟
شرایط ایران در داخل و خارج تا حد زیادی رو به ثبات و بهبود است. اگر چه در سطح منطقەای و به ویژه در ارتباط با عربستان مشکلات روز به روز بیشتر می شود و لحن سخنها تندتر اما در فضای جهانی شرایط ایران بهتر از گذشته است. در داخل نیز علیرغم رکود سنگینی که بر بازار حاکم است و تنش های ناشی از رقابت انتخابات ریاست جمهوری، امیدواری بیشتر از یأس و نومیدی است. در کردستان نیز کم و بیش وضعیت به همین شکل است، اگر چه ممکن است مسئله رکود اقتصادی بیشتر به مردم آسیب برساند. بسته شدن مرزها و معابر کولبری نیز بر اقتصاد کردستان تأثیر منفی داشته است. 

به نظر شما چه تحولی در روژهلات روی داده است که حدکا به عملیات نظامی روی آورده است؟
در داخل کردستان تحول چشمگیری روی نداده است شاید حضور نظامی حدکا بیشتر متأثر از تحولات منطقەای و بین المللی باشد که ایران درگیر آنهاست.

 
خیلی از تحلیلگران سیاسی معتقد هستند که احزاب روژهلات کوردستان در حال وارد شدن به جنگ نیاتی منظقه شده اند، و در جبهه سنی وارد شده اند، نظر شما در این رابطه چیست؟
فکر نمی کنم این نظر درست باشد. شاید به طور غیر مستقیم تحت تأثیر شرایط حاکم بر منطقه و جنگهای نیابتی آن قرار گرفته باشند، اما حدکا بیشتر تحت تأثیر بخشی از کادرها و نیروهای پیشمرگ خودش است که فضای کنونی را برای فعالیت نظامی و جلب توجه افکار عمومی و دولت-های جهانی مناسب می بینند. 

با توجه به عملیات های حدکا در عمق خاک روژهلات، آن عملیات ها را از لحاظ نظامی و سیاسی بر مردم روژهلات، رژیم و احزاب روژهلات چگونه تاثیری دارد؟
ابتدا باید عرض کنم که عملیاتها در عمق خاک کردستان نبوده و در شهرهای مریوان، اشنویه یا سردشت که همگی مرزی هستند به وقوع پیوست. به لحاظ سیاسی مردم بیشتر متعجب و نگران بودند که آیا این تحرکات جدی است یا نه و تأثیرات اقتصادی آن بر مردم کردستان چگونه خواهد بود (مردمی که من دیدم، شاید نظر من قابل تعمیم نباشد). در مورد احزاب نیز باید گفت که به جز حدکا بقیه احزاب فضای سیاسی ایران، اقلیم کردستان و توان نظامی خویش را برای فعالیت نظامی مناسب نمی بینند و در خط مشی گذشته خود تغییری ایجاد نمی کنند. حکومت نیز درگیری های جدیتری در سوریه، عراق، یمن و بحرین دارد و سعی می کند از طریق حکومت اقلیم یا احزاب کردستان عراق، فعلاً این مسئله را مدیریت و مهار کند. 

تا آنجا که ما اطلاع داریم بیشتر تیم های حدکا که در چند هفته گذشته وارد روژهلات شده اند و یک تیم پژاک در کمین رژیم جان بخته اند؟ اشکال کار در چه بوده است؟
اشکال کار در این است که توانایی نظامی و امنیتی ایران را دست کم و تغییراتی را که در وضعیت اجتماعی و اقتصادی کردستان ایجاد شده است نادیده گرفتەاند. 

با توجه به این که رژیم تا دندان مسلح است آیا با مبارزه ی مسلحانه هنوز می توان رژیم را سرنگونی کرد؟
اگر حکومت جمهوری اسلامی تا دندان هم مسلح نباشد سرنگونی آن از طریق احزاب کردستان ممکن و میسر نخواهد بود.

وضعیت احزاب روژهلات کردستان را چگونه ارزیابی می کنید؟
در وضعیت خوبی به سر نمی برند. از یک سو حکومت و احزاب اقلیم کردستان هر کدام به نوعی محدودیتهایی برایشان برقرار ساختەاند که مجال فعالیت اندکی دارند. ایران در بحث برجام موفقیتی بین المللی کسب کرد و در منطقه نیز نفوذ خود را گسترش داده است. تمامی اینها موجب شده است احزاب کردستانی دچار نوعی بلاتکلیفی و در عمل تعلیق فعالیتها شوند. برخی از آنها به لحاظ مالی نیز مشکلاتی جدی دارند و از این جهت که افکار عمومی مردم اقلیم کردستان نیز نسبت به آنها منفی شده است در رنجند. 

حدکا بصورت رسمی نمی گوید حاضر است با تمام توان در مقابل رژیم جنگ مسلحانه نماید و می گوید ما نیروی مسلح برای تبلغ می فرستیم . این شیوه برخورد رسانائی حدکا به خاطر چیست؟
شاید دو دلیل داشته باشد. یکی اینکه در روزگار کنونی خشونت چندان مورد قبول عامه مردم و افکار عمومی جهانی نیست و برای اینکه فعالیت خود را غیر خشونت¬آمیز نشان دهد از این استدلال بهره می جویند. دوم اینکه می خواهند نشان دهند که مبارزه مسلحانەای که دارند بیشتر دفاعی است و استراتژی اصلی ایشان فعالیت فرهنگی است.

هیچ خبر گزاری داخلی و خارجی و حتی میدیا شما در رابطه با اعتصاب روژهلات کوردستان در رابطه با سالروز ترور قاسملو خبری که مسئولین حدکا پخش نمودند و گفتند استقبال عالی بوده پخش نکردند، آیا استقبالی کسترده در روژهلات در این رابطه بوده است یا فقط جنگ تبلغاتی است بین رژیم و حدکا؟
در سقز از اعتصاب استقبال نشد و بقیه شهرها را خبر ندارم.

بعضی از جریانات سیاسی روژهلات در جواب سوال پول گرفتن از کشورهای مختلف اسرائیل و عربستان و غیره جواب می دهند با ما تماس گرفته نشده و یا می گوید به ما اگر شیطان پول بدهد می گیریم نظر شما در این باره چیست؟
به نظر من برای تغییر در وضعیت سیاسی یک کشور قبل از هر چیز باید به نیروی مردم متکی بود و دخالت خارجی قابل توجیه نیست. این کشورها به دنبال منافع خویش هستند که با منافع مردم کردستان چندان سازگار نیست. 

توضیح از کار آنلاین:
یکی از مسئولان سایت کوردانە این مطلب را برای درج در کار آنلاین فرستادە. علت مشکل فنی در سایت کوردانە بودە است.

تاریخ انتشار : ۳ مرداد, ۱۳۹۵ ۳:۵۴ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم

اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»

بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر

روایت زنان افغانستانی از رد مرز

در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند