فروم جهانی اقتصاد هر ساله در روسیه برگزار می شود.این فروم که پس از کنفرانس سالیانه داوس که در شهری به همین نام در سویس برگزار می شود مهمترین کنفرانس در نوع خود می باشد. بهمین دلیل به آن اصطلاحا لقب داوس کوچک دادهاند. در جلسه امسال، فروم جهانی اقتصاد که با شرکت گروه بزرگی از رهبران سیاسی ودست اندرکاران امور اقتصادی در جهان و تقریبا تمام الیت روسیه در شهر سن پترزبورگ برگذار گردید، ولادیمیر مدویف رییس جمهور روسیه در سخنرانی افتتاحیه خود در جلسه نخست این سازمان گفت، روسیه پیشرفته و قدرتمند، با امکانات غنی خود باید در ایجاد یک نظم جدید اقتصادی در جهان نقشی در خور موقعیت اقتصادی و سیاسی خود به عهده بگیرد.
چین آلمان را پشت سر نهاد.
برغم عضویت روسیه در گروه ٨ و گروه ٢٠، روسیه از اینکه هنوز تا کنون به عضویت گروه ٧، که متشکل از ٧ قدرت اقتصادی جهانی است، و همینطور بدلیل نپذیرفته شدن در سازمان تجارت جهانی خشمگین است.
با اینحال روسیه بیکار ننشسته و بهمراه چین، هند و برزیل که (اینک عنوان کشورهای بریک را برآنها نهادهاند) علیه نظم موجود به اعتراض برخاسته، و با طرح این مسئله که نظم موجود موقعیت اقتصادی و سیاسی آنها را نادیده انگاشته و منافع و سهم آنان را بازتاب نمی دهد، خواستار تغیر نظم موجود و ایجاد نظمی نوین بر مبنای اختصاص سهمی مبتنی بر قدرت و نقش قدرتهای اقتصادی موجود شدهاند. این گروه بویژه از سروری آمریکا و اروپا و سیطره دلار بر بازار جهانی مالی ناخشنود بوده و قصد به چالش کشیدن آنرا دارند.
چین اینک از لحاظ اقتصادی با جلو افتادن از آلمان به قدرت اقتصادی دوم جهان تبدیل گردیده، و طبق برآوردهای انجام شده در سال ٢٠٣٠، اقتصاد آمریکا را نیز پشت سر خواهد نهاد. قبل از اینکه چین تبدیل به بزرگترین اقتصاد جهان گردد، برزیل نیز با پشت سر نهادن انگلستان و فرانسه تبدیل به پنجمین اقتصاد بزرگ جهان خواهد شد. اینک اقتصاد تمام کشورهای موسوم به بریک بزرگتر از اقتصاد کانادا و یکی از اعظای گروه ٧ است.اما با این وجود هنوز هیچیک از آنها به عضویت گروه ٧ پذیرفته نشدهاند.
درخواست سران بلند پایه کشورهای موسوم به بریک مبنی برای ایجاد یک نظم جدید اقتصادی جهانی برای نخستین بار به هنگام تشکیل نشست این گروه در شهر روسی یکاتارینبورگ در سال گذشته مطرح شد. از جمله درخواستهای سران روسیه، چین، برزیل و هند که در نشست مدکور شرکت داشتند، تقسیم عادلانه پستها در نهادهای بین المللی وابسته به سازمان ملل متحد، بویژه در دستگاه های مدیریتی بانک جهانی و سازمان تجارت جهانی بودند. به عنوان نمونه در حال حاضر سهم این چهار کشور از کل اقتصاد جهانی، حداقل پانزدە درصد است، اما سهم و آرا آنها در نهادهای مدیریتی فوق الذکر دە درصد است. علاوه بر آن در نشت سال گذسته سران این چهار کشور، انها نارضایتی خویش از اینکه دلار بطور غیر رسمی به عنوان واحد ذخیره پولی دنیا عمل می کند را ابراز داشته، و خواهان تعین یک پول جدید با ثبات و جایگزین کردن آن با دلار بی ثبات شدند، با این وجود آنها در مورد نوع وسیستم پولی جدید مورد نظرشان به توافق نرسیدند، و طرح معینی ارایه ندادند.
روسیه سر رشته کار را بدست می گیرد
مشکلات اقتصادی در روسیه به اضافه تقویت دلار و عدم توافق چهار کشور بر سر پول جایگزین دلار سبب کاهش انتقادات این کشورها شده است، اما روسیه بسرعت در حال از سرگذراندن بحران اقتصادی است، و بموازات رشد اقتصادی در این کشور جاه طلبی جهانی آن نیز توسعه می یابد. کرملین بیش از آنکه نگران کاهش میزان رونق اقتصادی خود در آینده باشد، اینک نگران موج گرما است. این درحالی است که قدرتهای اقتصادی قدیمی، کشورهای اروپایی، آمریکا و ژاپن با کسر بودجههای کلان وبحران بدهی دست و پنجه نرم می کنند.
مدویف رییس جمهور روسیه درسخنرانی خود در سن پترز بورگ، با اشاره به منابع انرژی و مواد خام روسیه، گفت از طریق یک سیاست هوشـمندانه و ذخیرههای فکری مردم روسیه و بکارگیری درست این عوامل ما قادر هستیم فن آوری را در کشورمان مطابق با بالاترین استاندرهای جهانی توسعه دهیم، و نقش و تاثیر گذاری روسیه در جهان را افزایش دهیم، زیرا ما از شانس بی مانندی برخوردار هستیم.