شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۰

شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۰

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!
کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم
بیاییم رنجِ این روزهای دشوار را کم کنیم. با تغییر در نگرش، با چه باید کردِی دیگر… با عشق و زنده‌باد زندگی… نکبتِ جنگ، خانمان‌سوز است… بیانِ خواستِ یک‌صدایِ برقراری...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»
این هفت جریان کردستانی، در جریان تهاجم بسیار کارشده، هدفمند و برنامه ریزی شده برای لیبیایی کردن ایران، از سوی “جامعه جهانی” به رهبری آمریکا و نیروی نیابتی اش اسرائیل،...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر
مردم پس از آنچه گذشت انتظاراتی از حکومت دارند... در کوتاه‌مدت، اقداماتی سریع و نمادین چون آزادی زندانیان‌ سیاسی و تغییر واضح در رویکردهای رسانۀ ملی کمترین توقعات است. برگزاری...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: میرحسین موسوی
نویسنده: میرحسین موسوی
روایت زنان افغانستانی از رد مرز
آنچه می‌خوانید روایت چهار زن افغان‌تبار است که سال‌ها در ایران زندگی کرده‌، فرزند به دنیا آورده‌، کار کرده‌ و روابط انسانی و پیوندهای عاطفی داشته‌اند اما در چند ماه گذشته...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند
ما با نام تو، نه فقط از تو، که از همه‌ی آدم‌های ایستاده یاد می‌کنیم. از آن‌ها که هنوز باور دارند: آزادی، امتیاز نیست — فضیلت است و حقیقت، اگرچه...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
عظمت را دوباره به جنبش ضدجنگ برگردانیم
قصد این نوشته بررسی شرایطی که به جنگ اخیر ختم شد، سیاست‌های مرگبار رهبران جمهوری اسلامی و یا جنایات اسرائیل در منطقه نیست. بلکه یافتن راهی برای تقویت جنبش ضدجنگ...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: رضا جاسکی
نویسنده: رضا جاسکی

سخنی در بابِ طرح هسته ای ج.ا و کمی حاشیه

مانده ام حیران و سرگردان، که چرا دولتِ اعتدالِ آقای روحانی و دولتِ دموکراتِ آقای اوباما از تجربه بسیار خوبِ همکاری‌های بین المللی در ایستگاه فضایی میر، برای حل و فصل مشکلات، پیرامونِ طرح هسته ای ج.ا. سود نمی جویند

پس از ختم مذاکرات هسته ای، هر دو طرف مذاکره بر سُرناهاشان نوای پیروزی نواختند، اما امروز پس از فرو نشستنِ گردو خاک ناشی از شادی های اولیه، و بخصوص پس از اینکه آقای اوباما در کنگره اکثریتی قابل اطمینان برای تصویب برجام کسب کرده، تازه بیادِ رهبر ج.ا آمده، که یک من دوغِ ج.ا، چقدر کَره داشته باشد، لذا ایشان در چند روز اخیر جفت پاهای ورزیده خود را در یک نعلین کرده، و می گوید؛ «… مجلس در بررسی برجام “نباید” کنار گذاشته شود…». اما نباید از خاطر برد، که ایشان پس از اختتام مذاکرات، در تشویقِ درستی، کاردانی و میهن دوستی تیم مذاکره کننده کشور سنگِ تمام گذاشت، و تمامی استدلالاتِ این تیمِ موردِ تشویقِ ایشان، بر عدمِ دخالت مجلس در بررسی برجام بوده و هست.

 در اینجا، شاید لازم است، به خاطر داشت، که ج.ا. از انجامِ مذاکراتِ منتهی به برجامِ فعلی، شاید بیش از پانزده سال تمرد کرد. مهمترین علتی، که ج.ا. برای عدم شرکت در مذاکرات بطور تلویحی و یا صراحتاً ابرازمی‌داشت، عبارت از این بود که، مذاکره با دشمنِ شماره یک(آمریکا) خطِ قرمزش است، اما سرانجام همراه با شدت یافتنِ صدای کفگیرهایی که بطور مداوم به تهِ دیگِ موجودی‌های کشور می خورد، گام‌های رهبر ج.ا. هم با شدتِ بیشتری بسوی “نرمش قهرمانانه” پیش رفت. تا جایی که، مسئولانِ عالی‌رتبه ج.ا. علاوه بر نشستن بر سر میز مذاکره با مقاماتِ آمریکایی، همراه ایشان به تفرجِ و قدم زنی در باغ‌های عمومی وین پرداختند. اگر این تحول در ج.ا، با نتایج حاصل از مذاکراتِ چند دقیقه ای آقای بازرگان با برژینسکی در الجزیره، و عواقبِ وخیم آن برای بازرگان و دولتِ بخت برگشتهِ موقتش، مقایسه شود، به یقین باور خواهیم آورد، که ج.ا. متحول شده است. اما آیا این تحول برای خروج کشور از انزوای سیاسی و اقتصادی که کشور را احاطه کرده کافی است؟ در واقع امر، نیست؛ چرا که ج.ا. هم‌چنان، هم به میخ می زند، و هم به نعل.

 از یک طرف عنوان می کند، که غرض ورزی کرده اند، ما هرگز به غیر از استفاده‌های صلح آمیز از اتم، دست به هسته اش نزده ایم. اصلا فتواست، که اشتغال به تولید سلاح اتمی و کشتار جمعی حرام است.

و از طرفِ دیگر، دم به دم صراحتاً به عنوانِ تهدیدِ طرفِ مقابل عنوان می کنند، اگر طرفِ آمریکائی به وعده‌هایش چنین و چنان نکند، ما هم بر می گردیم به همان پله اول. به بیانی دیگر تلاش برای تولید برق از اتم و نوترونهایش؟!

 از این همه شعبدهِ معلق در سیرکِ ج.ا. آنکه تهیدست تر از همیشه بر جای خواهد ماند، طبقاتِ زحمتکش جامعه هستند، که در آتشِ گرانی‌ها، بیکاری‌ها و غارت‌های بی‌شمار باز هم خواهند سوخت.

 در اینجا و از این طریق آرزو می کنم، سرآمدان، خردمندان، هنرمندان و صاحبان اندیشه میهن، که دلی در گرو میهن و سرانجام خوشی برای آن دارند، با اتحاد خود، به آقای خامنه ای و حواریونش بگویند؛ این همه اکروبات، بندبازی و عملیاتِ محیرالعقول برای فرو بردنِ کشور در واهمه جنگ چرا؟! 
آیا قصد دارید در کشورِ پر از آفتابِ ایران، که می‌شود تمامی نیاز انرژی کشور را از نورِ خورشید بدست آورد، انرژیِ کشور را از نیروگاه های اتمی‌ای، چون نیروگاه اتمی بوشهر بدست آورید؟

نیروگاهی که در اثر زلزله های مداوم کشور، ترکهایِ گوشه و کنارش مدام در حالِ افزایش است؟

چرا می‌خواهید مردم و کشور را، در اثرِ نشتِ موادِ رادیو اکتیو از نیروگاه هایی که توسطِ سازندگان نیروگاه چرنوبیل احداث خواهند شد، بیمار و علیل کنید؟

می خواهم برای لحظاتی تمام اتهامات و درگیریهای لفظی و گاهاً فیزیکی پیرامونِ طرح هسته ای ج.ا. را فراموش، و تصور کنم، که ج.ا. بر سرِ تمامِ حرف‌هایی که در باره طرحِ هسته‌ای‌اش زده، صادق، و این طرح را، برای تأمینِ کسر انرژی و نیز استفاده هایش در بخشِ پزشکی، در دستور کار دارد، و در طی انجامِ طرح به موفقیتها و علوم مؤثری نیز دست یافته، اما از بدشانسی، و در اثر بُهتان، در مظانِ اتهام برایِ تولیدِ سلاح‌های کشتار جمعیِ اتمی قرار گرفته است.

حال اگر اعلام شروع دوره “نرمش قهرمانانه” از سوی رهبر ج.ا. را به مثابه و هم سنگِ با فرو ریختن دیوار برلین ارزیابی کنیم. مانده ام حیران و سرگردان، که چرا دولتِ اعتدالِ آقای روحانی و دولتِ دموکراتِ آقای اوباما از تجربه بسیار خوبِ همکاری‌های بین المللی در ایستگاه فضایی میر، برای حل و فصل مشکلات، پیرامونِ طرح هسته ای ج.ا. سود نمی جویند.

ایستگاه فضایی میر نخستین ایستگاه پژوهشی بشری در فضا، به منظور اقامتِ دراز مدت انسان در فضا از سوی دانشمندانِ فضایی شوروی طراحی شده بود، که سرانجام در سالِ ۱۹۸۶ در مدار فضایی خود قرار گرفته، و تحتِ تکامل تدریجی بود. این همه در دورانی انجام می‌شدند، که از آن به عنوانِ دوران جنگِ سرد، جنگِ ستارگان یاد می کردند. 
بعد از ریزشِ دیوار برلین در سال ۱۹۸۹ امکانِ پهلوگیری و اتصالِ سفینه های فضایی آمریکایی به ایستگاهِ فضایی میر و زندگی محققین آمریکایی، سپس فرانسوی، آلمانی، انگلیسی و ژاپنی در این ایستگاه فراهم آمد. امروز پس از باز ساختِ مجدد ایستگاه در سال ۱۹۹۰ و مجهزتر شدن آن، ایستگاهِ فضایی تبدیل شده به مرکزی مشترک برای انجام مطالعاتِ فضایی دانشمندانِ جهان.

اگر به نوعی مقتضی و مساعد، تجهیزات و تأسیسات هسته ای ایران، به مانندِ ایستگاه فضایی میر، به عنوان ایستگاه هایی برای تحقیقات اتمی دانشمندان جهان در نظر گرفته شود، هم نگرانی‌های جهانی از طرح هسته ای ج.ا. از بین رفته، و هم ج.ا. از تحمیل میلیاردها دلار هزینه پژوهش‌ها بر گُردهِ از توان افتاده کشور رها خواهد شد. و از این راه با ملغی شدنِ کاملِ تحریمها علیه ایران، رهبر ج.ا هم نخواهد توانست، با عَلَم کردن بهانه؛ «… اگر قرار است چارچوب تحریم‌ها حفظ شود، پس ما برای چه مذاکره کردیم؟…» با موش دوانی در مسیر رشد و توسعه کشور، به انزوایِ بیشتر کشور دامن زند.

اگر بواقع دل در گرو میهن، مردمانمان و انسانیت داریم، تا همه کشور در اثر پیشروی کویرهای مرکزی تبدیلِ به کویر نشده، با اتحادِ خود حولِ فراگیرترین مشکلاتِ کشور، مشکلاتی چون رشدِ فزاینده بیکاری و اعتیادِ در بین اقشار جوان، مشکلاتِ بزرگِ زیست محیطی و … بکوشیم، مانع از امتداد یافتنِ هوسبازی‌های شوم اتمی رهبر ج.ا. شده، و ج.ا. را اجبار کنیم، تا دانشمندانِ ایرانیِ از اقصی نقاطِ جهان و کشور، بتوانند فارغ از وسواس‌های گزینشی ج.ا، امکانِ کنار هم نشستن در مراکز تحقیقی کشور را یافته، و با ارائه طرحهایی عملی و واقعی، به یاریِ محیط زیستِ در حال مرگِ کشور بشتابند، چرا که مرگِ محیطِ زیست کشور، یعنی مرگِ کشور با تمامِ آرزوهای کوچک و بزرگ نهفته در آن.

تاریخ انتشار : ۱۵ شهریور, ۱۳۹۴ ۹:۴۴ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم

اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»

بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر

روایت زنان افغانستانی از رد مرز

در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند