شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۸

شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۸

عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.
مذاکراتی که زیر سایه جنگ برگزار می‌شوند ذاتاً ناپایدار هستند و گفتگو در میان تهدیدها هرگز واقعی نیست. برای موفقیت، دیپلماسی باید بر اساس احترام متقابل بنا شود.... مردم آمریکا...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: عباس عراقچی
نویسنده: عباس عراقچی
کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!
کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم
بیاییم رنجِ این روزهای دشوار را کم کنیم. با تغییر در نگرش، با چه باید کردِی دیگر… با عشق و زنده‌باد زندگی… نکبتِ جنگ، خانمان‌سوز است… بیانِ خواستِ یک‌صدایِ برقراری...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»
این هفت جریان کردستانی، در جریان تهاجم بسیار کارشده، هدفمند و برنامه ریزی شده برای لیبیایی کردن ایران، از سوی “جامعه جهانی” به رهبری آمریکا و نیروی نیابتی اش اسرائیل،...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر
مردم پس از آنچه گذشت انتظاراتی از حکومت دارند... در کوتاه‌مدت، اقداماتی سریع و نمادین چون آزادی زندانیان‌ سیاسی و تغییر واضح در رویکردهای رسانۀ ملی کمترین توقعات است. برگزاری...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: میرحسین موسوی
نویسنده: میرحسین موسوی
روایت زنان افغانستانی از رد مرز
آنچه می‌خوانید روایت چهار زن افغان‌تبار است که سال‌ها در ایران زندگی کرده‌، فرزند به دنیا آورده‌، کار کرده‌ و روابط انسانی و پیوندهای عاطفی داشته‌اند اما در چند ماه گذشته...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند
ما با نام تو، نه فقط از تو، که از همه‌ی آدم‌های ایستاده یاد می‌کنیم. از آن‌ها که هنوز باور دارند: آزادی، امتیاز نیست — فضیلت است و حقیقت، اگرچه...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

سیاست ورزی به روش مافیا در بیروت

تیراندازی های چند روز گذشته در بیروت نشان می دهد که دادگستری و ابزار مجازات در نظام لبنان مهار شده است. مجرمان خشونت، دلیلی برای ترس از عقوبت و مجازات ندارند، آن ها مجبور به پاسخگویی نیستند.بر خلاف همه تبلیغات و تصور خیلی ها، دولت نه تنها غایب نیست، بلکه درگیر اتفاقاتی است که در حال رخ دادن است و اجزاء دولت خود در آن ها سهیم هستند. احزابی که بستگان آنها به غیرنظامیان تیراندازی کردند، با نمایندگان پارلمان و وزیران، در دولت نشسته اند.


خشونت در لبنان یادآور جنگ داخلی است. اما واقعیتی است که این جنگ فرقه های مذهبی نیست که به جان هم افتاده  ند، بلکه هشداری است برای همه کسانی که خواهان اجرای عدالت در این کشور هستند. تیراندازی های چند روز گذشته در بیروت نشان می دهد که دادگستری و ابزار مجازات در نظام لبنان مهار شده است. مجرمان خشونت، دلیلی برای ترس از عقوبت و مجازات ندارند، آن ها مجبور به پاسخگویی نیستند. برخلاف همه تبلیغات و تصور خیلی ها، دولت نه تنها غایب نیست، بلکه درگیر اتفاقاتی است که در حال رخ دادن است و اجزاء دولت خود در آن ها سهیم هستند. احزابی که بستگان آن ها به غیرنظامیان تیراندازی کردند، با نمایندگان پارلمان و وزیران در دولت نشسته اند.

حزب شیعه و شبه نظامیان حزب الله، حزب خواهر آن امل و حزب مسیحی مرادا هفته گذشته به دلیل برکناری قاضی دادگستری تارک بیتار، مسئول تحقیقات در مورد انفجار در بیروت و خواستار بازجویی از وزرا اعتراض کردند. وقتی تظاهرکنندگان خیابانی، او را متهم به تعصب نمودند، تک تیراندازها از پشت بام ها شلیک کردند. حزب الله، نیروهای لبنانی راست و  راست مسیحی را مسئول این امر می داند، در جریان تبادل آتش هفت نفر کشته شدند.

با آغاز این درگیری ها، خاطرات جنگ داخلی و نبردهای فرقه ای خیابانی در سال ۲۰۰۸ به سرعت در ذهن مردم متبادر شد. این بار اما، در مورد اختلافات بین مسلمان و مسیحی نیست. احزابی که مانند شبه نظامیان عمل می کنند، به وضوح می خواهند مانع تصمیم گیری دادگستری لبنان شوند. در واقع اذهان جامعه را با یک مانور انحرافی و به شیوه های مافیایی، از موضوع اصلی دور و منحرف می کنند، مردم لبنان و جهان بیرون از لبنان باید این طورفکر کنند که لبنان گویا دوباره درگیر جنگ داخلی است، بنابراین لبنانی ها از مطالبه دادخواهی و عدالت برای قربانیان انفجار ۴ آگوست ۲۰۲۰ خودداری می کنند.

۱.۵ میلیون پناهنده در این کشور زندگی می کنند

حدود ۶ میلیون نفر در لبنان زندگی می کنند که نزدیک به ۱.۵ میلیون نفر از آن ها پناهندگان سوری هستند. تاکنون بسیاری از سوری ها توانسته اند از بودجه توسعه استفاده کنند، هم چنین آلمان نیز در پروژه های زیربنایی برای جلوگیری از خروج مردم این کشور، سرمایه گذاری کرده است. اما به دلیل کرونا، خیلی زود، اکثریت کارگران،کارشان را از دست دادند. ساکنین اردوگاه های پناهندگان نیز،امکانات معیشتی خود را از دست می دهند. به همین دلیل است که آنها با پذیرش همه مشکلات و خطر جانی، تلاش می کنند، حتی با قایق های نامطمئن و به عنوان آخرین راه حل، راه دریایی به اروپا را در پیش گیرند. اما این مورد، برای خود لبنانی ها نیز صادق است. بر اساس برآوردهای بانک جهانی، از پاییز ۲۰۱۹ از هر پنج نفر یک نفر شغل خود را از دست داده است. این کشور از پاییز سال ۲۰۱۹ در بحران اقتصادی بی سابقه ای قرار دارد. بانک جهانی غذا تخمین می زند که بیش از نیمی از شش میلیون نفر در لبنان زیر خط فقر زندگی می کنند. پول محلی از اواخر سال ۲۰۱۹ بیش از ۹۰ درصد ارزش خود را از دست داده است. کمبود دارو، بنزین و برق وجود دارد. به گزارش بخش ارزیابی بحران دانشگاه آمریکایی بیروت، هزاران نفر از آغاز بحران اقتصادی در سال ۲۰۱۹ کشور را ترک کرده اند و حداقل سه چهارم جوانان لبنانی خواهان مهاجرت هستند.

عدم پاسخگویی

درست دو سال پیش، صدها هزار نفر از مردم لبنان اعلام کردند که از جناح هایی که از ۱۹۷۵ تا ۱۹۹۰ علیه هم جنگیده اند و صدها کشته به جای گذاشتند و ساختار کشور را ویران کردند و هنوز در قدرت هستند، بیزار و خسته شده اند. مردم، هفته ها با صلح و آرامش علیه سوء مدیریت رهبران سیاسی تظاهرات کردند و خواستار دولتی شدند که به جای غارت کشور، از منافع شهروندان خود مراقبت نماید، اما آن ها مانند آدامس کهنه شده و قدیمی، به صندلی های خود چسبیده اند.

آنها کشور را با کمک یک سیستم فرقه ای بین خود تقسیم کرده اند و سیستم حقوقی را فاسد می کنند. مردی که در خط مقدم برای عدالت مبارزه می کرد، پس از تبادل آتش مجبور به استعفا شد: “ابراهیم هویت” برادر خود را در این انفجار از دست داده بود و اتحادیه ای از خانواده قربانیان ایجاد کرد که با اعتراضات فراوان علیه سیاست مداران فشار آوردند. حالا او با صدایی لرزان در ویدیویی استعفای خود را از سمت سخنگویی خود اعلام کرد.

ساعاتی پیش او اعتماد خود را به قاضی اعلام کرده بود. احتمالاً او تهدید شده است و باید از جان خود بترسد. برای لقمان اسلیم روزنامه نگار و منتقد حزب الله لبنان نیز، اعتراض و افشاگری و دادخواهی بسیار گران تمام شد: وی در ۴ فوریه سال جاری مورد اصابت گلوله قرار گرفت. هنوز هیچ نتیجه ای از تحقیقات در دست نیست و هیچکس به محاکمه سپرده نشده است.

زیر نویس:

*- خانم”Julia Neumann“،خبرنگار بخش خارج روزنامه تاتز، برای غرب آسیا و مستقر در بیروت فعالیت می کند. او در زمینه روزنامه نگاری و هم چنین تاریخ و جامعه شناسی خاورمیانه تحصیل کرده است. او از لبنان، سوریه ، ایران و عراق گزارش می دهد. به ویژه در مورد فرهنگ و جامعه، جنسیت و مسائل مربوط به عدالت اجتماعی. در مورد بودجه توسعه در لبنان، اردن و مصر تحقیق می کند.

سه شنبه ۲۷ مهرماه ۱۴۰۰- ۱۹ اکتبر ۲۰۲۱

منبع:Taz

تاریخ انتشار : ۲۸ مهر, ۱۴۰۰ ۵:۲۹ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم

اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»

بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر

روایت زنان افغانستانی از رد مرز