سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۳۰ اردیبهشت, ۱۴۰۵ ۱۴:۱۰

چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۵ - ۱۴:۱۰

ضرورت تغییر در نامگزاری جریان راست افراطی

ا توجە بە موارد و فاکتهای اظهار شدە، بە نظر می رسد کە نام "جریان راست افراطی" دیگر برای این جریان زیاد مناسب نباشد. کندە شدن این جریان از طیف اصولگرایان بطورکلی، دیگر تعلق آنان بە عنوان جناح راست افراطی اصولگرایان را بلامعنا می کند. جریانی کە از طیف اصولگرایان نیست، نمی تواند جناح راست افراطی آنان نیز باشد.

تا حالا در ادبیات سیاسی سازمان فدائیان خلق ایران ـ اکثریت از جریان احمدی نژاد و اطرافیانش تحت عنوان “جریان راست افراطی” نام بردە شدە است، جریانی کە طبق این ترمینولوژی کلاً متعلق بە جریان اصولگرایی بودە، اما بخش افراطی آن.

حال بە نظر می رسد با توجە بە تغییراتی کە در صحنە سیاسی کشور بروزیافتە، کە خود را در نوع موضعگیریهای جریان راست افراطی و نیز در تحولاتی کە در جریان اصولگرایان بطورکلی نسبت بە این جریان بازمی یابد، تغییر در نام “راست افراطی” و بە کاربردن اصطلاحی دیگر در نامگزاری این جریان ضروری می نماید. جریان راست افراطی حال از دایرە اصولگرایان حذف شدە کە این حذف شدن هم از طرف اصولگرایان صورت گرفتە و هم بە نوعی از طرف خود این جریان نیز بە آن اعتراف شدە است.

می توان تغییرات صورت گرفتە را چنین فورمولبندی کرد:

ـ شکل گیری گفتمان “مکتب ایرانی” در میان راست افراطی کە حاکی از نفوذ افکار ناسیونالیستی در درون این جریان می باشد. با ظهور احمدی نژاد و اطرافیانش، نگرشی دیگر شکل گرفت کە خود را در بیان “مکتب ایرانی ـ اسلامی” بازیافت. اسفندیار رحیم مشائی با عنوان این مسئلە، خط خود را بە نوعی از طیفهای دیگر اصولگرایان جدا ساخت.

ـ پخش سی دی “ظهور امام زمان”، کە نشانگر آن است این جریان قصد فرارفتن از اتوریتە ولی فقیە و پی ریختن نگرش دینی دیگری برای کسب نفوذ معنوی ـ دینی داشتە و دارد. بخشی از تحلیلگران معتقدند کە جریان راست افراطی و سردمدارانشان با بازگشت بە نظریە “موعودگرایی” دوران صفویە، درصدد القای این نظریەاند کە خودشان تنها و بدون هیچ گونە احتیاجی بە روحانیت، دارای ارتباط با امام زمان هستند. این یعنی دور زدن خامنەای، و پی افکندن بنیانی دیگر برای توجیە ایدیولوژیکی ـ مذهبی اساس معنوی قدرت.

ـ اخیرا شاهد آن هستیم کە اصولگرایان بە دنبال وحدت زیر چتر جامعتین (جامعە روحانیت مبارز تهران و جامعە مدرسین حوزە علمیە قم) بدون حضور جریان راست افراطی می باشند. آنان اکنون بە صراحت از بیرون انداختن احمدی نژاد و یارانش از حلقە اصولگرایان سخن بە میان می آورند.

ـ مرتضی نبوی، مدیر مسئول روزنامە رسالت و عضو شورای مرکزی جامعە مهندسین گفتە کە آنان (یعنی جریان راست افراطی) بە روحانیت کم محلی می کنند و عبور از اصولگرایی را مطرح می کنند.

ـ عباس امیری فر، دبیرکل جامعە وعاظ ولائی (کە دستگیر و بە قید وثیقە آزاد شد) و البتە یکی از اطرافیان احمدی نژاد می باشد، گفتە کە یاران احمدی نژاد در انتخابات آیندە مجلس در اسفندماە اصولگرایان را شکست خواهند داد. بە گفتە او اصولگرایان خاصیت سیاسی خود را از دست دادەاند، و بە طبق سخنان وی اصولگرایان هرکس را بیشتر تخریب کنند، آن فرد محبوبتر خواهد شد.

البتە قبلا عسگراولادی از طرف خامنەای از لیست واحد اصولگرایان برای انتخابات آیندە گفتە بود، امری کە دیگر بە نظر می رسد دورە آن گذشتە است. چنین بە نظر می رسد کە نوع ارتباط جریان راست افراطی با اصولگرایان سنتی و جناح رهبری وارد فاز دیگری شدە است: فاز فاصلەگیری بیشتر، تقابل و نهایتا حذف (البتە نە حذف صددرصدی) در دور آیندە.

با توجە بە موارد و فاکتهای اظهار شدە، بە نظر می رسد کە نام “جریان راست افراطی” دیگر برای این جریان زیاد مناسب نباشد. کندە شدن این جریان از طیف اصولگرایان بطورکلی، دیگر تعلق آنان بە عنوان جناح راست افراطی اصولگرایان را بلامعنا می کند. جریانی کە از طیف اصولگرایان نیست، نمی تواند جناح راست افراطی آنان نیز باشد.

جناح ناسیونالیستهای اسلامی، یا اسلامیستهای ناسیونالیست می تواند یکی از آن پیشنهاداتی باشد کە بهتر وضعیت کنونی این نیرو را بیان و تعریف می کند. هرچند این جریان نشان دادە کە در تعلقات فکری و سیاسی اش صداقت ندارد، و بیشتر بر اساس یک مشی ماکیاولیستی در صحنە سیاسی کشور سیاست ورزی می کند.

بخش : سياست
تاریخ انتشار : ۲۸ خرداد, ۱۳۹۰ ۲:۵۷ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالروز پیروزی بر نازیسم؛ هیچ نیروی اهریمنی نمی‌تواند بر مردمی متحد پیروز شود

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): همان‌گونه که اتحاد شوروی در ژوئن ۱۹۴۱ با اتکای به اتحاد مردمی در برابر تجاوز ایستاد، ایران نیز در اسفند ۱۴۰۴ دچار تحولی بزرگ شد. همبستگی مردم در دفاع از میهن، که به عین دریافتند فرزندانشان در نیروهای مسلح، به اتکای پشتیبانی جامعه است که قادرند از کشورشان در برابر خطر موجودیتی دفاع کنند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

سایه سنگین ۱۹۴۸: چگونه «نکبت» برای فلسطین یک فرآیند زنده و روزمره شد؟

در سطحی کلان‌تر از روایت‌های تاریخی و تحلیل‌های موردی، می‌توان استدلال کرد که «نکبت» نه صرفاً یک رخداد تاریخی با نقطه آغاز مشخص در سال ۱۹۴۸، بلکه نوعی منطق تاریخی-فضایی در حال تداوم است که رابطه میان قدرت، سرزمین و جمعیت را در یک چارچوب ساختاری بازتعریف کرده است. در این خوانش، ۱۹۴۸ نه لحظه پایان یک نظم پیشین، بلکه لحظه تثبیت یک الگوی جدید از سازمان‌دهی سیاسی فضا و جمعیت است؛ الگویی که قابلیت انطباق با شرایط تاریخی متغیر را در دهه‌های بعد حفظ کرده است.

مطالعه »

«تنبیه خاموش» یا آزادی بیان!

فارغ‌التحصیلان مطالعات خاورمیانه نتیجه گرفته اند که: «برکناری فانی پیام تکان‌دهنده‌ای به دانشجویان و محققان مطالعات خاورمیانه می‌فرستد مبنی بر اینکه تحقیق، تدریس، خدمات نهادی و بحث آزاد در مورد موضوعات حساس سیاسی، مانند جنگ جاری در ایران، مشمول سانسور سیاسی و تحریم‌های نهادی است. چنین پیامی نه تنها با ارزش‌های اصلی مأموریت آموزشی و علمی دانشگاه واشنگتن در تضاد است، بلکه با اصول آموزش دانشگاهی و آموزشی ما نیز مغایرت دارد، اصولی که ما را به تفکر انتقادی، مشارکت در بحث‌های علمی آزاد و مواجهه با سوالات سیاسی فوری با دقت و صداقت فرا می‌خواند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بررسی وضعیت اسف‌بار زندانیان زن در ایران

وکلای تسخیری به ابزار تسریع اعدام معترضان تبدیل شده‌اند

اعتراف قوه قضاییه به اعدام دست‌کم ۳۹ زندانی سیاسی تنها در ۷۸ روز

Statement by More Than 150 Former Political Prisoners Opposing the Resumption of War

اعلامیه حزب دمکراتیک مردم ایران: نه به اعدام، نه به سرکوب

«تنبیه خاموش» یا آزادی بیان!