شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۲

شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۲

عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.
مذاکراتی که زیر سایه جنگ برگزار می‌شوند ذاتاً ناپایدار هستند و گفتگو در میان تهدیدها هرگز واقعی نیست. برای موفقیت، دیپلماسی باید بر اساس احترام متقابل بنا شود.... مردم آمریکا...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: عباس عراقچی
نویسنده: عباس عراقچی
کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!
کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم
بیاییم رنجِ این روزهای دشوار را کم کنیم. با تغییر در نگرش، با چه باید کردِی دیگر… با عشق و زنده‌باد زندگی… نکبتِ جنگ، خانمان‌سوز است… بیانِ خواستِ یک‌صدایِ برقراری...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»
این هفت جریان کردستانی، در جریان تهاجم بسیار کارشده، هدفمند و برنامه ریزی شده برای لیبیایی کردن ایران، از سوی “جامعه جهانی” به رهبری آمریکا و نیروی نیابتی اش اسرائیل،...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر
مردم پس از آنچه گذشت انتظاراتی از حکومت دارند... در کوتاه‌مدت، اقداماتی سریع و نمادین چون آزادی زندانیان‌ سیاسی و تغییر واضح در رویکردهای رسانۀ ملی کمترین توقعات است. برگزاری...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: میرحسین موسوی
نویسنده: میرحسین موسوی
روایت زنان افغانستانی از رد مرز
آنچه می‌خوانید روایت چهار زن افغان‌تبار است که سال‌ها در ایران زندگی کرده‌، فرزند به دنیا آورده‌، کار کرده‌ و روابط انسانی و پیوندهای عاطفی داشته‌اند اما در چند ماه گذشته...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند
ما با نام تو، نه فقط از تو، که از همه‌ی آدم‌های ایستاده یاد می‌کنیم. از آن‌ها که هنوز باور دارند: آزادی، امتیاز نیست — فضیلت است و حقیقت، اگرچه...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

عثمان کاوالا، گروگان اردوغان

ظاهراً به دلیل وضعیت همه گیر کرونا، عثمان کاوالا برای حضور در دادگاه، مدتی بود که از سیلیوری، بزرگترین زندان ترکیه،۷۰ کیلومتری استانبول به دادگاه منتقل نشده بود و مراحل دادگاه، غیر حضوری و از طریق ویدئو برگزار شده است. هنگامی که او مجبور شد دوباره در ۸ اکتبر در دادگاه حاضر شود، با چهره ای تکیده برای تماشاگران دست تکان داد. بسیاری از تماشاگران زیادی که در بزرگترین سالن کاخ دادگستری استانبول حضور داشتند نسبت به او ادای احترام کردند.

عثمان کاوالا، چهره شناخته شده فرهنگی و حامی فرهنگ های ترکیه، می داند که حتی می تواند خیلی ها را از نزدیک ببیند، اما بسیاری از دوستان و حامیان او، زمانی که قاضی تلاش می‌کند ثابت کند که او «دشمن دولت» است، در سالن دادگاه حضور دارند و در انتظار دیدنش هستند. این شهروند ترک چهار سال است که بدون حکم در بازداشت به سر می برد. یکبار یکی از قاضی ها به خود جرات داد و او را “به دلیل نداشتن شواهد لازم ” تبرئه کرد. اما ساعتی پس از آن، عثمان کاوالا دوباره و در همان شب، با اتهامات جدید دستگیر شد. و قاضی مربوطه، توسط ترول های دولتی در رسانه های اجتماعی مورد سرزنش قرار گرفت.

عثمان کاوالا ۶۴ ساله، در ابتدا مانند پدرش یک کارآفرین بود. اما سال هاست که او تمامی وقت خود را برای ترویج امور فرهنگ و هنر گذاشته است. رجب طیب اردوغان او را “سوروس” ترکیه*۱- نامیده است. اردوغان با نسبت دادن کلمات تحقیرآمیز و تهدید کننده، تلاش می کند به مقاصد سیاسی خودش دست یابد. زیرا عثمان کاوالا، نه مانند میلیاردر مجارستانی ـ آمریکایی در مقیاس جهانی، بلکه در کشورخودش فعال است و به سازمان های حقوق مدنی در کشورخود ترکیه کمک می کند.

او با بنیاد فرهنگی Anadolu، که خود آن را در سال ۲۰۰۲ تأسیس نمود، عمدتاً از هنرمندان فرهنگ های به حاشیه رانده شده حمایت می نماید: مانند کردها، ارمنی ها، یونانی ها و خیلی های دیگر که در صف ایستاده اند تا برای برگزاری نمایشگاه های خود کمک مالی دریافت نمایند. او هنگامی که او در ۱۸ اکتبر ۲۰۱۷ پس از یک پرواز داخلی از هواپیما در استانبول در حالیکه همراه با کارمندان موسسه گوته آلمان بود، دستگیر شد. پرونده او باعث رسوایی دیپلماتیک بین ترکیه و غرب شده است: عثمان کاوالا، در کشورش به نام یک مروج فرهنگی شناخته می شود، اما او برای اردوغان یک دشمن و برای دیگران او حامل امید به آینده است.

شبکه های توطئه و بی اعتماد سازی دولت ترکیه 

مرد ثروتمندی که با واسطه‌های فرهنگی غربی همکاری می‌کند، به سرعت در شبکه توطئه و بی‌اعتمادی که برای مدتی فضای مجازی ترکیه را اشغال کرده است، مورد سوء ظن عمومی قرار می‌گیرد. اما برای کسانی که نمی‌خواهند بازی ساده ولی تکراری دوست و دشمن دولتی را بپذیرند، و هم چنان از ترکیه کثرت‌گرا حمایت می‌کنند، عثمان کاوالا برای آن ها هم چنان، حامل امیدواری ها است. آنها می گویند که او را برای ترساندن و به عقب کشاندن دیگر فعالان و بقایای تشکل های جامعه مدنی متلاشی شده ولی هم چنان پر جنب و جوش ترکیه، دستگیر کرده اند. دولت اردوغان می خواهد همه را به سکوت گورستانی وادار نماید.

عثمان کاوالا قبل از دستگیری، تهدیدهایی را دریافت کرده بود، اما نمی خواست کشور را ترک کند، جایی که به او نیاز است، چه از طرف دوستانش و چه از طرف بنیادی که بنا نهاده است. در ژانویه ۲۰۲۰، او از طریق وکلای خود متنی از چگونگی بازداشت خود را برای روزنامه آلمانی Süddeutsche Zeitung ارسال کرد. او در آن، درباره فضای جهانی “پساواقعیت” نوشت و گفت: ترکیه تنها کشوری نیست که در آن باید به این واقعیت صحه گذاشت که دیگر حقایق اعتباری ندارند. در همین حال، کاوالا دیگر نمی خواهد اظهار نظر جدیدی داشته باشد. او گفت که دیگر در جریان دادگاه و محاکمه اش شرکت نخواهد کرد، طبق آخرین اظهارات اردوغان، رسیدگی عادلانه غیرممکن است. رئیس جمهور سفرایی را که از زندانی شدن عثمان کاوالا انتقاد کرده اند، مورد سرزنش قرار داده و گفته است: آن ها هیچ راهزن، قاتل و تروریستی را در کشورهای خود تحمل نخواهند کرد. تاریخ محاکمه بعدی عثمان کاوالا در ۱۶ نوامبر است.

همسر کاوالا به قاضی دادگاه: از چه گناهی حرف می زنی؟”   

پس از آخرین محاکمه عثمان کاوالا در ۸ اکتبر، همسرش عایشه بوغرا پروفسور اقتصاد، در مقابل کاخ دادگستری جلوی دوربین ها قرار گرفت و نسبت به روند دادگاه شکایت کرد و گفت “احساس فردی را ندارم که از دادگاه بیرون آمده است”. او گفت یک قاضی، بارها درخواست وکلا برای آزادی کاوالا را به دلیل “سنگین بودن گناه” رد کرده بود. بوغرا با عصبانیت پرسیده بود “از چه گناهی حرف می زنی؟”

دادگاه حقوق بشر اروپا خواستار آزادی فوری کاوالا در سال ۲۰۱۹ شد. دادگاه هیچ مدرکی علیه او در حمایت از اتهام جعلی حمایت مالی از تظاهرات پارک گزی*۲- که در سال ۲۰۱۳ از دولت انتقاد می کرد، در دست ندارد. در همین حال، او را  به حمایت از تلاش برای کودتا در سال ۲۰۱۶ و جاسوسی متهم کرده اند. او ۴ سال است که بدون حکم در زندان است.

زیر نویس:

*۱- جورج سوروس”George Soros” زادهٔ ۱۲ اوت ۱۹۳۰ در بوداپست مجارستان است. یک سرمایه‌گذار آمریکایی است. او با بسیاری از صندوق‌ها و مؤسسات آموزشی، سازمان‌های غیردولتی (NGO) و اهداف خیریه ای، همکاری می‌کند. اردوغان در گذشته نه چندان دور، او را به دخالت در امور ترکیه متهم کرده بود.

*۲- موج اعتراضات در ۲۸ مای ۲۰۱۳ در استانبول علیه پروژه ساختمان سازی دولت اردوغان در محل پارک گزی، که مستقیماً در مجاورت میدان تقسیم قراردارد، آغاز شد و پس از تشدید درگیری ها در نتیجه عملیات خشونت‌آمیز پلیس، در ۳۱ مای ۲۰۱۳، تظاهرکنندگان در چندین شهر بزرگ ترکیه با سیاست‌های اقتدارگرایانه حزب حاکم محافظه‌کار اسلامی عدالت اردوغان مخالفت کردند.

یکشنبه ۲ آبان ماه ۱۴۰۰- ۲۴ اکتبر ۲۰۲۱

منبع:” Süddeutsche Zeitung ” 



 

تاریخ انتشار : ۳ آبان, ۱۴۰۰ ۸:۵۰ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم

اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»

بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر

روایت زنان افغانستانی از رد مرز