شنبه ۲۴ شهریور ۱۴۰۳ - ۰۷:۴۶

شنبه ۲۴ شهریور ۱۴۰۳ - ۰۷:۴۶

هفته‌ای که گذشت
سفر آقای پزشکیان، نفر دوم حکومت اسلامی در ایران؛ به عراق، از مهمترین رویدادهای چند روز گذشته است. عراق با ایران و امریکا روابط گرم و دوستانه‌ای دارد. ايران و...
۲۴ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: بیژن رحمانیان
نویسنده: بیژن رحمانیان
ديجی‌کالا و ستاد اجرايی فرمان امام
فساد در ایران چالشی دیرینه است. پیش‌تر بسیاری از ایرانیان قدرت‌های خارجی را سرچشمه فساد در ایران می‌دانستند. در دوران قاجار؛ ایرانی‌ها فساد را محصول رقابت میان انگلیس و روسیه...
۲۳ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: بیژن رحمانیان
نویسنده: بیژن رحمانیان
به مناسبت دومین سالگرد جنبش انقلابی «زن، زندگی، آزادی»
آنچه مسلم است، پس از جنبش «زن، زندگی آزادی»، فاصله مردم با نظام حاکم هر روز بیشتر شده‌است. خواست تغییرات بنیادی در جامعه به یک خواست عمومی تبدیل شده‌است. افشای...
۲۲ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
روزی که خبر اعدام کامران را شنیدم ( درباره کامران رشیدی )
خشکم زده بود. مسئولی که آنجا بود با تعجب نگاهم‌ میکرد، دستانم می لرزید، از من پرسید اتفاقی افتاده، بدون کلمه ای فقط سرم را به علامت تایید تکان دادم...
۲۱ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
دولت پزشکیان، مواضع غلط جریانهای سیاسی نسبت به آن
این مسلم است که دولت بر آمده از انتخابات ریاست جمهوری باعث یک نوع رابطه برد، برد هم برای حکومت و هم برای مردم است، از طرفی حکومت میتواند به...
۲۱ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
در پهنه شرنگ و شوکران و بچه‌هایی که حالا نیستند
در این روزگار تلخ‌تر از زهر که قساوت و شقاوت گسترده شده؛ در پهنه نفرين‌شده خاورميانه، آنجا که پيراهن‌های پاره كودكانِ فلسطینی و یهودی جای پرچم‌ها و بيرق‌ها را گرفته‌اند؛...
۲۱ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
مجتبی میثمی نویسنده، مترجم و پژوهشگر، زیر فشار بازجویی نیروهای امنیتی
از وضع و حالم پرسیده بودی. نمی‌دانم چه بگویم که نگرانت نکند. همان‌طور که می‌دانی از روز ۲۴ خرداد که به محل مسکونی‌ام در تهران و کتابخانه شخصی‌ام در قزوین...
۲۰ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: میز خبر
نویسنده: میز خبر

لازمه دستیابی به حقیقت و اجرای عدالت فعالیت مشترک در ابعاد ملی است!

حزب چپ ایران (فدائیان خلق) در سی و دومین سالگرد فاجعه ملی، یاد جانباختگان راه آزادی را گرامی می دارد و به همه یاران سرو قامتی که از جان خود پرچمی علیه بیداد برافراشتند، درود می فرستد. ما اعلام می کنیم که در کنار و همراه خانواده های قربانیان کشتارهای جمهوری اسلامی و دیگر رهروان عدالت خواه برای کیفر جنایات جمهوری اسلامی از پای نخواهیم نشست. ما از هر تلاشی که در جهت همکاری و هماهنگی احزاب و سازمان های سیاسی، فعالان حقوق بشر و همه آزادیخواهان برای به ثمر نشستن جنبش دادخواهی، صورت بگیرد، استقبال می کنیم. چنین اقداماتی بدون تردید در خدمت مبارزه برای دستیابی به حقیقت و اجرای عدالت قرار خواهد گرفت.

از اجرای برنامه کشتار جمعی و سازمان یافته زندانیان سیاسی سی و دو سال گذشت. برنامه‌ای‌ اندیشیده و تدارک شده، که مجریان آن فقط در پی فرصت و توجیه برای اجرای آن بودند. برنامه تصفیه زندانیان سیاسی، نقشه حساب شده حکومت برای از میان برداشتن مخالفان بود. در جریان این کشتار، هزاران زندانی در سنین مختلف، از نوجوان گرفته تا زندانیان بالای هفتاد سال، قتل عام شدند. رژیم زندانیان را بدون در نظر گرفتن تعلق آنها به جریانات مختلف سیاسی، حتی آنانی که دوره حبس را سپری کرده و در گرو زندانبان بودند، گروه گروه و تنها پس از چند سئوال به جوخه مرگ سپرد. بدون تردید مسئول اصلی این جنایت علیه بشریت، شخص خمینی رهبر جمهوری اسلامی است. اما خمینی در این جنایت تنها نبود. تمامی آمران و عاملان و همه آنانی که مقامی در مدیریت نظام داشته‌اند نیز در قبال این جنایت مسئول اند.

این قتل عام که در چند سال نخست پس از فاجعه، با سکوت و انکار سردمداران حکومت مواجه بود، به تدریج بر اثر ایستادگی فداکارانه و همت و تلاش خستگی ناپذیر و شجاعانه خانواده جان‌باختگان و با پشتیبانی سازمان های سیاسی و نهادهای دموکراتیک انعکاس قابل توجهی در سطح جامعه و جهان یافت. در نتیجه فشار افکار عمومی، مسئولانی از حکومت وادار به شکستن سکوت شدند. خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی، در دفاع آشکار از کشتار جمعی زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷، با برگماری ابراهیم رئیسی، یکی از همان اعضای هیئت مرگ، بر راس قوه قضائیه نظام، نشان داد که در این سیستم پوسیده و فاسد جنایتکاران چه جایگاهی دارند. شکسته شدن سکوت حکومت و اعتراف یکی از اعضای هیئت‌مرگ– پور محمدی- به آن جنایت، پیروزی دادخواهان، “مادران خاوران” و همه ایرانیانی است که حرمت انسان را پاس می دارند.

جمهوری اسلامی به شهادت چهار دهه عملکرد سرکوبگرایانه خود نشان داده است که می‌خواهد با قتل و کشتار مخالفان به حیات خود ادامه دهد. تابستان ۱۳۶۷ نقطه اوج کشتار زندانیان دگراندیش توسط حکومت بود که در آن عموم زندانیان مخالف نظام حاکم که در برابر هیئت مرگ ایستادگی کردند، به وحشیانه‌ترین شکل اعدام شدند. در حال حاضر نیز رژیم می خواهد با سرکوب و اعدام جو ارعاب و وحشت را حاکم کند اما تیغ سرکوب آن در قیاس با دهه شصت چنان کند شده که نمی تواند بدانگونه عمل کند که سردمدارانش آرزو دارند. امروز در درون همان زندان هائی که در گذشته روزانه ده‌ها و گاه حتی صدها تن به جوخه مرگ سپرده می شدند، زندانیان سیاسی با شجاعت غیر قابل توصیفی حاکمان مستبد و در مرکز آن رهبر نظام را بدرستی مورد حمله قرار داده و افشاء می کنند. زندانیان در دفاع از حقوق خود چنان استوار در برابر حکومتیان قد برافراشته و از حق خود دفاع می کنند که صدای دادخواهی آنان از دیوارهای بلند زندان عبور کرده و در گوش مردم ایران و جهان طنین انداز می‌شود.

طی بیش از سه دهه بعد آن کشتار وحشیانه، پیگیری امر دادخواهی به اشکال مختلف ادامه داشته و مبارزه برای دستیابی به حقیقت نتایج ارزشمندی بار آورده است. اما میزان انرژی و وقتی که برای پیگیری امر دادخواهی صرف شده هنوز هم با نتایج مطلوب همخوان نیست. اهمیت دارد کار پراکنده این مجموعه به ویژه جریانات سیاسی هماهنگ گردد و در وهله نخست بانک اطلاعات واحد و مشترکی ایجاد شود. کشتار تابستان ۶۷ فاجعه ای بود در ابعاد ملیT جانباختگان آن نیز از همه جریانات سیاسی مخالف حکومت بودند که چشم در چشم هیئت مرگ به جمهوری اسلامی نه گفتند. امر دادخواهی در این فاجعه ملی اگر بخواهد به ثمر بنشیند، باید در گستره ملی پیگیری شود. هماهنگ کردن و مدیریت مشترک اقداماتی که با هدف دادخواهی صورت می گیرد به سود خانواده جانباختگان و همه دادخواهان و مردم ایران است. حزب ما مدافع فعالیت مشترک همه جریاناتی است که برای دستیابی به حقیقت خواهان اجرای عدالت اند. در شرایط کنونی می‌توان در گام نخست با تشکیل سمیناری برای مشاوره در این زمینه، مشارکت همه تشکل ها و نیروهای دادخواه جنایات جمهوری اسلامی و مشخصاً قتل عام زندانیان سیاسی دهه شصت هستند، تامین کرد. این، گامی دیگر در جهت بسیج ملی برای دادخواهی است و ادامه روند شکستن سکوت حکومت نسبت به این جنایت و یک پیروزی فراتر در امر دادخواهی.

حزب چپ ایران (فدائیان خلق) در سی و دومین سالگرد فاجعه ملی، یاد جانباختگان راه آزادی را گرامی می دارد و به همه یاران سرو قامتی که از جان خود پرچمی علیه بیداد برافراشتند، درود می فرستد. ما اعلام می کنیم که در کنار و همراه خانواده های قربانیان کشتارهای جمهوری اسلامی و دیگر رهروان عدالت خواه برای کیفر جنایات جمهوری اسلامی از پای نخواهیم نشست. ما از هر تلاشی که در جهت همکاری و هماهنگی احزاب و سازمان های سیاسی، فعالان حقوق بشر و همه آزادیخواهان برای به ثمر نشستن جنبش دادخواهی، صورت بگیرد، استقبال می کنیم. چنین اقداماتی بدون تردید در خدمت مبارزه برای دستیابی به حقیقت و اجرای عدالت قرار خواهد گرفت.

هیئت سیاسی- اجرائی حزب چپ ایران (فدائیان خلق)

دوشنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۹ – ۱۷ اوت ۲۰۲۰

تاریخ انتشار : ۲۸ مرداد, ۱۳۹۹ ۱۱:۴۹ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

نظام فرسوده، تحول‌خواهی مردم و چالش پزشکیان با هستۀ سخت قدرت!

سازمان ما وظیفۀ خود می‌داند در کنار دیگر نیروهای مترقی میهن‌مان، اعمال آقای پزشکیان و دولتی را که برمی‌گزیند با حد برآوردن خواست‌های مردم زیر نظر داشته باشد، در برابر انحراف از منافع ملی و نقض حقوق اساسی مردم بایستد و علیه آن مبارزه کند. موضع ما در قبال دولت پزشکیان قبل از همه با سیاست‌ها و عملکرد ایشان در قبال مطالبات جامعۀ مدنی و تشکل‌های مردمی گره خورده است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت

سفر آقای پزشکیان، نفر دوم حکومت اسلامی در ایران؛ به عراق، از مهمترین رویدادهای چند روز گذشته است. عراق با ایران و امریکا روابط گرم و دوستانه‌ای دارد. ایران و امریکا هردو؛ در صحنه سیاسی عراق صاحب نفوذ هستند. عراق میدان مبارزه‌ی نیروهای شبه‌نظامی عراقی مورد حمایت ایران و نیروهای ارتش امریکا مستقر در عراق هم هست.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

نظام فرسوده، تحول‌خواهی مردم و چالش پزشکیان با هستۀ سخت قدرت!

سازمان ما وظیفۀ خود می‌داند در کنار دیگر نیروهای مترقی میهن‌مان، اعمال آقای پزشکیان و دولتی را که برمی‌گزیند با حد برآوردن خواست‌های مردم زیر نظر داشته باشد، در برابر انحراف از منافع ملی و نقض حقوق اساسی مردم بایستد و علیه آن مبارزه کند. موضع ما در قبال دولت پزشکیان قبل از همه با سیاست‌ها و عملکرد ایشان در قبال مطالبات جامعۀ مدنی و تشکل‌های مردمی گره خورده است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

هفته‌ای که گذشت

دیجی‌کالا و ستاد اجرایی فرمان امام

به مناسبت دومین سالگرد جنبش انقلابی «زن، زندگی، آزادی»

روزی که خبر اعدام کامران را شنیدم ( درباره کامران رشیدی )

دولت پزشکیان، مواضع غلط جریانهای سیاسی نسبت به آن

در پهنه شرنگ و شوکران و بچه‌هایی که حالا نیستند